Kwalificatie OS 2022

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Mjøsaman, 18 jul 2018.

 1. Kristian

  Kristian Active Member

  The process is very poorly explained in the communication,

  "Withdrawal of provisionally allocated event quota places If the acknowledged provisionally allocated event quota places confirmed by NOCs indicate that the total maximum number of 166 quota places is exceeded, the maximum number of quota places for individual events/distances will be reduced by revoking the provisionally allocated quota from the lowest ranked athlete. Provisionally allocated quotas will be revoked from each of the following events/distances according to the following order: • 500m, • then 1000m • then 1500m This process will be repeated until the total quota of 166 for the sport is met and may result in the affected NOCs losing some provisionally allocated quota places for the event(s)/distance(s) concerned with possible effects on their overall quota."

  Can someone please explain? To me circular, vague and very confusing.

  Revoking: What happened to gender equality 83-83?

  Small note: Haugen out on the 3k, but Pechstein and Manganello in, right?
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  - zijn er meer dan 166 ingeschreven schaatsers? Haal de laatste uit de 500m, dan de 1000m, dan de 1500m. Daarna de voorlaatste plekken enz. De vraag is: eerst bij de heren omdat daar meer zijn ingeschreven?
  - 83/83 hoeft niet: er zullen meer heren dan dames worden ingeschreven.
  - de derde per land op tijd staat nog steeds in de time ranking boven de schaatsers die de top 30/20 niet gehaald hebben. Behalve als een land een plek niet invult (tot nu toe alleen GER). Dan gaat de plek naar een land dat nog geen plek had op die afstand. Op de 3000m speelt dit niet, dus daar gaan de plekken naar JPN en RUS.

  Zie de volledige lijst: file (isu.org)
 3. Kristian

  Kristian Active Member

 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Nee, de 3000 meter plekken gaan denk ik naar USA en Duitsland; die hebben voorrang want nog geen gekwalificeerde schaatser op die afstand.
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De vraag is wat men onder terug gegeven quota plekken verstaat: strikt genomen heeft alleen Duitsland dat gedaan. Die plekken worden sowieso als eerste aan een nog niet vertegenwoordigt land gegeven. Maar er worden natuurlijk veel meer plekken niet ingevuld omdat m.n. kleine landen als België en Tjechië niet zoveel verschillende schaatsers hebben. Zijn dat ook terug gegeven plekken? Als dat zo is veranderd dat de zaak:
  - op de 5000m heren krijg je dan Thorup i.p.v. Lehman
  - op de 500m dames Hogas en Tas i.p.v. Bosiek en Lina Zhang (geen 8e plek voor China?)
  - op de 1000m dames McGregor, Smeding en Hogas i.p.v. N. Takagi, Czerwonka en Scott.
  - op de 1500m dames Smeding en Tas i.p.v. Pearman en Goetz
  - op de 3000m dames Manganello en Pechstein i.p.v. Sokhryakova (geen 8e plek voor Rusland?) en Oshigiri.

  Netto dus: Hogas en Smeding erbij en een Chinese en Russische eraf. Dan klopt het weer.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het staat China en Rusland uiteraard vrij om 8 dames in te schrijven, als ze dat zouden willen. Ze hebben genoeg zekere plekken en dubbelingen om dat te doen. Ze moeten dan zelf de afweging maken of het volmaken van dat maximale quota opweegt tegen het niet op voorhand laten starten van je sterkste rijders. Als je Sokhrjakova als 8e mee wil nemen, zal je die dan op de 3000 meter inschrijven ten koste van bijvoorbeeld Lalenkova. Dat mag, maar het lijkt me in dit geval niet handig.
  Ik zag dat de Russen maandag hun selectie bekend maken.
  De Chinezen zijn nu bezig met hun Olympische kwalificatiewedstrijden, uiteraard in Peking. Ik heb nog geen resultaten gezien. Wel las ik dat alleen Tingyu Gao en Zhongyan Ning al zeker zijn van kwalificatie. Ning richt zich vooral op de 1500 meter. Bij de dames is de ploegenachtervolging het speerpunt, als enige reële mogelijkheid op een medaille. En als ik het goed begreep worden alle afstanden de komende dagen 2x gereden. Ook een manier om wat betrouwbaarder te selecteren.
  CasperW, Duif en strawbale vinden dit leuk.
 7. mi

  mi Well-Known Member

  De dames TP zijn aan het trainen: dwz Schouten, Wüst en…..Groenewoud!
  Camila vindt dit leuk.
 8. Thijs1410

  Thijs1410 Member

  Maar zonder De Jong...
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  waar was die nou weer dan? Zeiden ze laatst in het gezamenlijke interview niet dat de afspraken al waren gemaakt?
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Zie net de resultaten van de ISU-erkende wedstrijd in Milwaukee. Geen Ian Quinn aan de start en daarmee heeft hij dus geen limiettijd gereden dit seizoen in een officiële wedstrijd. Zelfs niet de 1.57.5. Ja, tijdens een KNSB-trainingswedstrijd in Heerenveen half november, maar dat geldt normaal gesproken niet.
  Morgen sluit de mogelijkheid om de limiettijd te rijden. Lijkt me dat hij dus niet voor de OS kan worden ingeschreven.

  Voor een discussie van een tijdje geleden: op de 500 meter dames heeft Antoinette de Jong wel de limiettijd gereden: die zou dus eventueel mogen starten. Ireen Wüst heeft hem alleen in een niet-officiële wedstrijd gereden en is dus niet startgerechtigd.
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  Positieve testen bij de marathon ploeg van Jumbo. Omdat ook Sven Kramer niet gestart is in de marathon denk ik dat uit voorzorg de hele langebaan ploeg van Jumbo externe contacten mijdt.
  Camila vindt dit leuk.
 12. sysya

  sysya Well-Known Member

  Adj kan ook nog niet de booster gekregen hebben omdat ze laat was met de reguliere vaccinatie. Ga ervan uit dat die daarom nu nog extra uitkijkt met het oog op de spelen en de nieuwe variant die door de booster iets beter buiten de deur gehouden kan worden.
 13. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De site van de Amerikaanse bond meldde wel dat hij in het Olympische team zit. Zou die 1:54 uit Heerenveen dan toch tellen? Hij reed verder alleen nog twee keer een 5000m boven de 6:30.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De eerste ronde inschrijvingen moet deze week binnen zijn bij de ISU. Ik neem aan dat ze die dan allemaal gaan beoordelen om het circus van reserves toewijzen op te starten. Daar zal de positie van Quinn dan zeker boven water komen.

  The ISU Speed Skating Technical Committee is responsible for the approval of achieved Qualifying Times.

  The ISU Members are responsible for submitting to the ISU verification of the best achieved Qualifying Time per event/distance for each Skater intending to participate in the 2022 Olympic Winter Games. The verification shall include the date and venue where the time has been achieved. Unless the time has been achieved at an ISU Championship or an ISU World Cup Competition, a copy of the list of results must also be enclosed. Furthermore, the verification must include a statement from the organizing ISU Member that all conditions for recognition of achieved Qualifying Times (as stated above) have been fulfilled. This information must reach the ISU Secretariat (by e-mail to [email protected] ) not later than January 17, 2022.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  ahja, dat klinkt logisch. Als dat inderdaad de reden is, vind ik het verstandig dat De Jong er niet was. Je hebt ook niks aan een compleet besmet team...
 16. Kristian

  Kristian Active Member

  Update from Japan says that there will be no Kojima on the 1500, apparently no substitute either. Assume that its that qualification times issue. Only other change is that Sakai is added to the group of reserves.
 17. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Wat wordt er op een hoger niveau gezegd over de kwalificatie? Daarvoor moet gekeken worden in het document van het IOC: QUALIFICATION SYSTEM PRINCIPLES (einzelnet.com)

  De quota zijn toegewezen aan de NOC's. Echter is de eerste plek van USA op de mass start persoonlijk binnen gehaald door Quinn...
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Bij het langebaanschaatsen is kwalificatie per NOC, niet op naam. Wij sturen ook Kramer naar de massastart en niet Hoolwerf die de plek heeft binnengehaald. Limiettijden voor de OS zijn veel scherper dan die voor de Wereldbeker. En moeten bovendien dit seizoen geschaatst zijn; voor de wereldbeker mocht dat vanaf 1-7-2020 (!).
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nederland heeft de reserves aangewezen.
  Ntab, Snellink, Wijfje en Conijn.

  Ik snap Ntab niet helemaal aangezien ze zeggen dat de mensen die als reserve meegaan zijn gekozen omdat ze ook daadwerkelijk een kans maken, maar in welk universum maakt Ntab een kans op een medaille? Naja, het is niet alsof er iemand thuisblijft die wel een kans maakt dus Dai Dai it is.
  Camila vindt dit leuk.
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Als N'tab niet gehinderd was in zijn eerste rit had hij naar 34.4 of misschien zelfs 34.3 gekund. De kans is erg klein met het huidige veld, maar 34.3 is niet compleet kansloos voor een medaille.
  Camila vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina