Kwalificatie OS 2022

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Mjøsaman, 18 jul 2018.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Als N'tab niet gehinderd was in zijn eerste rit had hij naar 34.4 of misschien zelfs 34.3 gekund. De kans is erg klein met het huidige veld, maar 34.3 is niet compleet kansloos voor een medaille.
  Camila vindt dit leuk.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Zou nog steeds een heel lastig verhaal worden en ik betwijfel ook of Ntab op de spelen in 1 rit 34.3 kan rijden. Maar ja bij de mannen zijn er verder ook geen anderen die wel een kans maken dus dan kun je net zo goed Ntab mee nemen.
 3. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Wat is het alternatief voor Ntab dan? Welke medaillekandidaat laten we nu thuis? Mats Stoltenberg? En Ntab heeft in ieder geval nog een WK-medaille gehaald vorig jaar, plus zat er het dichtst bij in de wereldbekers. Ik zie niets onlogisch aan zijn selectie.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik zei toch ook letterlijk dat er niet iemand wordt thuisgelaten die wel een kans maakt?

  Het nadeel aan Ntab is dat hij niet multi inzetbaar is wat vaak wel gebruikelijk is als je een reserve selecteert.
 5. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  In welke scenario's zal Ntab kunnen starten?
  Als Scheperkamp, Verbij of Krol wegvalt dan denk ik dat hij de 500m rijdt, of hebben Nuis en Otterspeer dan nog voorrang?
  Maar wat als Otterspeer een blessure of corona krijgt? Dan zal Ntab als 1 van de 9 schaatsers ingeschreven worden, maar dan wordt hij 2e reserve op de 1000m want Nuis gaat dan rijden en Schepermap is 1e reserve. Of zou Krol zijn plek afstaan aan Ntab in dat geval?

  Bij een andere uitvaller wordt Snellink gekozen om in te vallen.
 6. CasperW

  CasperW Active Member

  Als Ntab bij "de negen" zit na het uitvallen van Otterspeer, krijgt hij toch vast gewoon zijn matrixplek op de 500m?
 7. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Krol heeft zich geplaatst voor de 500m. Dat kan je niet opeens veranderen als een ander wegvalt.
  Intern bij Jumbo-Visma zal er wellicht wat geregeld worden...
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Krol heeft zich niet geplaatst voor de 500 meter als N'tab in de Olympische Selectie zit.
 9. Davey

  Davey Active Member

  De voordracht is op 2 januari gedaan, dus is Krol geplaatst/doorgeschoven/aangewezen/voorgedragen, hoe je het maar wil noemen.
  Dat is hem volgens mij niet meer af te nemen.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat lijkt mij ook. De uitslag van het OKT doet er niet meer toe. De selectie is vastgesteld en de plekken zijn toegewezen. Dat gaat niet meer aangepast worden.
  Alleen als er een gat valt wordt die opgevuld. Niet meer en niet minder.

  (waarbij schaatsers natuurlijk wel bewust een gat kunnen laten vallen ten faveure van een ander, een ploeggenoot bijvoorbeeld)
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Inschatting:

  Als Scheperkamp, Verbij of Krol uitvallen, zal Ntab worden ingeschreven voor de 500 meter. Ik denk dat dat ook gebeurt als Nuis en Otterspeer uitvallen. Dat Krol dan zijn 500 meter plek afstaat?
  Als Bosker, Kramer, Roest of Bergsma uitvalt, dan wordt Snellink ingeschreven.

  Bij de dames:
  Als Achtereekte, in 't Hof of Schouten uitvalt, dan komt Conijn er in.
  Bij A.de Jong, Groenewoud en Wüst komt Wijfje erin.
  En voor de sprintsters Leerdam, Kok en Michelle de Jong hebben we ook nog Schulting in Beijing....
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De Russische selectie:

  Golikova, Katsjanova, Fatkulina, Golubeva, Lalenkova, Voronina, Grigorjeva, Sokhrjakova
  Kulizjnikov, Murasjov, Musjtakov, Arefjev, Aldosjkin, Trofimov, Zakharov, Rumjantsev
  Lorca vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Zou mij niet verbazen als Wijfje eveneens inschuift in het geval Schouten mocht uitvallen. Als Schouten uitvalt, dan verliest Nederland ook de grootste medailletroef op de 3000m/5000m. Op de TP en vooral op de MS zijn ondanks dat doemscenario volop medaillekansen. Dan moet je een afweging maken tussen Conijn op de 5km of Wijfje op de TP en MS (op de 3km lijkt mij een medaille voor deze dames verder weg). Dan doet mij voor dat de focus meer moet worden verlegd naar de medaillekansen op de TP en MS. Daar is Wijfje dan essentieel. Niet tegenstaande dat Conijn de komende jaren ook een factor kan worden op de teamonderdelen. Maar straks op de Spelen nog inschuiven is weinig efficiënt.

  Wel ben ik benieuwd naar de mogelijke consequenties van een besmetting van een ploeggenoot voor de rest van dat team. Gelet op de trainingen (treintje rijden) ben je in principe ook een nauw contact en moet je in quarantaine. Vooral wanneer het toernooi al aan de gang is een groot gevaar (en China kennende nemen ze dan geen halve maatregelen). Remy de Wit stelt dat deze reserves ook hun waarde hebben als sparringpartners voor de Olympische equipe, maar is het eigenlijk niet handiger om ze apart te laten trainen juist om besmettingen op te vangen? Stel dat Kai Verbij positief test. Hij traint met de sprinttrein van JV. Dan moet niet alleen Scheperkamp, maar ook ''designated corona rider'' N'tab in quarantaine en meerdere keren negatief testen. Toch een risico.

  *Ps. Op schaatsen.nl wordt geen vermelding gemaakt van een reserve op de Mass Start (V), maar die is er wel. Dat is volgens het KNSB-persbericht Sanne in 't Hof. Logische keuze.
  sysya vindt dit leuk.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Of nog erger, dat Ntab positief blijkt, en de "echte" rijders daardoor niet kunnen starten.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wie rijdt welke afstanden?
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dus geen Eranina. Dan vullen ze de eventuele open 1500m plek met Kachanova op. Grigoreva en Sokhryakova zijn denk ik redelijk vaste reserves gezien Voronina sowieso de 3 en 5 km rijd en Lalenkova op de 3km ook veel beter is.
 17. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  De meest opmerkelijke afwezige is voor mij Danila Semerikov. Sinds 2015 altijd geselecteerd voor het WK Afstanden, maar gaat mogelijk tijdens zijn carriere nooit een Olympische Spelen schaatsen. Zuur! Of hij moet er op dan 31-jarige leeftijd in Milaan wel bij zijn.
 18. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Over 4 jaar kan natuurlijk nog prima. Dan zullen Roemjantsev en Zakharov er toch waarschijnlijk niet meer bij zijn. Aan de andere kant heb je dan waarschijnlijk nog altijd Trofimov, Aldosjkin en Yunin, terwijl bij de junioren Semerinnuni al van zich laat horen. Nouja de tijd zal het leren. Hoewel ik het jammer vind, vind ik het toch ook wel een goed teken dat er ook bij andere landen hele serieuze schaatsers/medaillekanshebbers (paar jaar geleden nog brons op de 10) het niet kunnen halen door te sterke nationale concurrentie.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Maar je mag geen vaste reserve meenemen, je moet ze wel op een afstand inschrijven. Ik neem aan dat ze Sokhrjakova op de massastart inschrijven (en Golubeva de plek op de reservelijst dan krijgt). Grigorjeva moeten ze dan op de 1500 meter inschrijven en dan hopen dat de 4e plek op de reservelijst goed genoeg is om Lalenkova en Golubeva ook te laten starten.

  Vanuit Tsjechie: Alleen Zdrahalova en Sablikova, dus geen trucs met Kursova op de massastart. Tsjechië geeft de plek op de 500 meter terug. Dat betekent, dat Bowe haar 500-meter plek met zekerheid weer terug heeft.
  De Keizer, CasperW en Kristian vinden dit leuk.
 20. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ik mag toch hopen dat dat dan alleen maar inschrijvingen voor de bühne zijn. In topvorm zijn Golubeva op de MS en 1500 en Lalenkova op de 1500 gewoon medaillekandidaten. Die wil je niet inruilen voor Sokhryakova en Grigoreva, die op geen enkele manier medaillekandidaten zijn.

Deel Deze Pagina