Icederby

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 7 jan 2014.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nou, het seizoen is afgelopen, wanneer gaat het schnabbelcircus in de Arabische landen beginnen?
 2. Elina

  Elina Well-Known Member

  jaap vindt dit leuk.
 3. Skatefansince94

  Skatefansince94 New Member

  Ik hoop wel dat dit toernooi een feit gaat worden. Er gaan miljoenen in om en de schaatssport kan deze boost goed gebruiken. Tevens zou het wel terecht zijn dat schaatsers als Lee Sang-Hwa, Brittany Bowe, Shani Davis etc. Een stuk meer kunnen verdienen met hun sport.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  beter laat dan nooit. Overigens is er wel een update: waar er in januari nog gezegd werd dat er contact was geweest meldt NOS nu dat er een verzoek bij de ISU is ingediend.
 7. Joris180

  Joris180 Active Member

  Daar naast staat er ook wat over in over het protest bij de Europese commissie. En januari maakt men nog 'serieus werk'. Nu heeft het geen prioriteit.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Na drie jaar discussie, soebatten, boze brieven schrijven, procederen en uitstellen lijkt het er nu toch echt op dat in het weekend van 24, 25, en 26 maart 2017 in het Gelredome (Arnhem) de eerste editie van de Icederby gaat plaatsvinden. Dat is twee weken na de WB-finale in Tsjeljabinsk en ook twee weken na het WK shorttrack in Rotterdam. Het staat zelfs al op de officiële ISU-kalender.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 9. jaap

  jaap Active Member

  Mooi succes voor Mark Tuitert, die is druk tot eind Maart! Eindelijk weer eens iets nieuws op het ijs.
  Toch handig een hollandse voorzitter van de ISU.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Jan Dijkema was eerst, als vice-voorzitter, heel erg sterk tegen.

  Zelf vind ik het wel een goed idee. Sportief gezien is er nog wel het een en ander op af te dingen, maar nieuwe ideeën die veel geld in het schaatsen brengen zijn an sich geen slecht plan.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Volgens mij was Dijkema vooral tegen het gokken. Dat is er nu uitgehaald, dus ik vraag me af hoeveel geld er nu in omgaat. Ik zou denken dat het een stuk minder is. Misschien meer vergelijkbaar met de Zilveren Bal.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik vergelijk Icederby vooral met de na-Tour-criteriums, die we sportief met een flinke korrel zout moeten nemen. Maar die blijkbaar financieel uit kunnen. Ben benieuwd of het voor Icederby financieel ook uit kan.

  Wel grappig dat het op de kalender van langebaanschaatsen staat, terwijl de opzet me vooral shorttrack op een iets grotere baan lijkt.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  nu het gokken er uit is, en er dus duidelijk minder geld in om zal gaan... gaan de toppers er dan nog wel naar toe? En zo niet, wat heeft het dan voor toegevoegde waarde?
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De toegevoegde waarde zat grotendeels in de enorme start- en prijzengelden die beloofd waren. Er waren toch bedragen te lezen van vijf cijfers te man, wat van een studerende amateur of brandweerman toch al snel een (semi-)prof kan maken. Ik ben benieuwd wat de start- en prijzengelden in Arnhem gaan zijn.
 15. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Blijft toch de vraag wie dat dan gaat betalen. De sponsors staan niet echt in de rij in het schaatsen.
 16. Kristian

  Kristian Active Member

  Noem het WK... (grapje)
  Cinquantas dream.
 17. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, dat zat er eerlijk gezegd wel een beetje in...
  Het gokken was een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat er leuke bedragen beschikbaar gesteld kinden worden. Zonder dat aspect is er geen geld, en het sportieve en commerciele aspect is zo minimaal dat geen sponsor daar significante bedragen voor gaat neerleggen.

  Dat wist de isu ook wel, dus het verbieden van het gok-aspect was wel slim om het evenement alsnog onmogelijk te maken...
 20. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Icederby, daar horen we nooit iemand meer over. ISU toch via een omweg haar zin.

Deel Deze Pagina