Icederby

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 7 jan 2014.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het is zo jammer dat SLC altijd weinig publiek heeft, want het levert daar altijd spectaculaire tijden op.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  het is toch een test-event met als enige doel om te testen wat er eigenlijk gebeurt als je 7 schaatsers tegelijk over zo'n baan stuurt? Is nog nooit eerder gedaan namelijk.
  Dat er geen winnaar zou komen bij het test-event was al langer bekend en ik geloof er geen bal van dat dit de uiteindelijke opzet gaat worden.
 3. Kristian

  Kristian Active Member

 4. Camila

  Camila Well-Known Member

  Dus het is uitgesteld maar moet nog voor maart plaatsvinden? Dat lijkt me ietwat ambitieus. Veel schaatsers willen denk ik niet zo'n risico lopen op blessures als het seizoen al begonnen is en deze test ook nog het trainingsschema verstoort.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nee jullie begrijpen het verkeerd. De wedstrijd gaat zaterdag natuurlijk gewoon door, maar om te voorkomen dat mensen geïnteresseerd raken in beelden of uitslagen of anderszins resultaten zeggen ze dat de wedstrijd niet doorgaat!
  Camila vindt dit leuk.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Voor de kenners van de klassieke sciencefiction film The Matrix nog een grap ter ere van het 20-jarig bestaan (en het opnieuw in de bioscoop draaien van deze klassieker).
  • Neo: Whoa. Déjà vu.
  • Trinity: What did you just say?
  • Neo: Nothing. Just had a little déjà vu.
  • Trinity: What did you see?
  • Cypher: What happened?
  • Neo: An Icederby event was announced, but then it didn't take place and it was postponed.
  • Trinity: How much postponed? Was it the same amount of days?
  • Neo: It might have been. I'm not sure.
  [​IMG]
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Is er een Schaatsforum-spion vandaag in de buurt van Thialf om te kijken of er niet stiekem ge-icederbiet wordt?
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik heb de website van Icederby eens goed bekeken. Daarop staan een volslagen onbegrijpelijk kwalificatie-systeem van heats, halve finales e.d. (jongens, als jullie nu 32 mensen uitnodigen ipv 28 kan het allemaal veel simpeler) en een aanmeldformulier voor de testrun met een Engelstalig contract dat deelnemers moeten tekenen, omdat de organisatie geen enkele aansprakelijkheid wil hebben bij ongevallen. Ik kon me herinneren dat in een eerdere versie je nog een vergoeding van wel 25 euro kreeg voor deelname aan de testrun, maar dat staat er nu niet meer.

  Interessanter echter is te kijken wie er nu eigenlijk achter IceDerby zitten.
  Op de Contactpagina staan 3 BV's:

  Icederby Europe B.V, World Trade Center, 2595 AM The Hague, Netherlands
  Icederby America LLC, 900 Colfax, Evanston, Illinois 60201, USA
  Icederby International co., Ltd, Samsung Jeil B/D, 702-2 Yeoksam dong, Seoul, Korea info@icederby.net

  Eerst maar eens kijken in de KvK wie achter Icederby Europe BV zitten. Deze is opgericht op 13 juni 2016 door bestuursleden Frank Kolsteeg en John Joseph Mortell. Deze laatste is in de schaatswereld beter bekend als Jack Mortell, oud-shorttrackcoach van de Amerikaanse ploeg. Hij is volgens de Amerikaanse KvK ook het enige bestuurslid van IceDerby America LLC.
  Frank Kolsteeg was de afgelopen 2 jaar de marketing directeur van de vrouweneredivisie voetbal. Dat was een initiatief om na het succevolle EK een eredivisie te organiseren buiten de KNVB om. Dat is dramatisch mislukt, tot failliete clubs aan toe. Vanaf dit seizoen is de vrouweneredivisie weer onderdeel van de KNVB en zie je al meer media-aandacht voor de Eredivisie. Kolsteeg heeft nu blijkbaar weer tijd voor Icederby.

  Zoals je ziet, is de oprichtingsdatum 2016. Kolsteeg is daarmee denk ik ook degene achter het mislukte project om IceDerby in het GelreDome te laten plaatsvinden in maart 2017.

  Icederby America LLC duikt op als medebestuurslid van de BV N'iceDreams, opgericht op 10 juni 2016 en zetelend in het Thialfstadion (?!). Bestuursleden van die BV zijn verder 4 in de dagen daarvoor opgerichte BV's, van resp. Frank Kolsteeg, Renz Rotteveel, Dennis Klaster en Jeroen Otter. Renz Rotteveel heeft zo te zien de website gemaakt. Jeroen Otter kennen jullie als de shorttrack-trainer. Dennis Klaster heeft ijs- en chocoladewinkels in Friesland, maar is ook de manager van Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting en de gebroeders Mulder. Dat verklaart dus in ieder geval de ambassadeurs van IceDerby. Het lijkt er daarmee erg op, dat er wat zakelijke en sportieve zaken door elkaar heen lopen, en dat het vooral een shorttrack-initiatief is. Wat gezien de uiteindelijke opzet ook niet vreemd is (het is toch gewoon 500-1000-1500 m shorttrack op een iets groter baantje).

  De Koreaanse tak, waar het natuurlijk echt om gaat, is nergens te vinden. www.icederby.net is uit de lucht, en een icederby international co Ltd is niet te vinden op zoeksites naar Koreaanse bedrijven. Het adres lijkt op een gebouw met heel veel bedrijven, zoals een WTC. En daarmee blijft het mysterie of er inderdaad miljoenen zijn, en of die ook deze kant op kunnen komen, nog wel even bestaan.....
  leenstrafan en EenBrabander vinden dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik ben ook even gaan zoeken en heb in tegenstelling tot @Mjøsaman wel iets over de Koreaanse firma gevonden.

  De directeur van dat bedrijf heet Hyun Do Joung en het is een Zuid-Koreaan met veel geld. Op de Facebookpagina van hem staat niet veel, behalve dat hij uit Daegu komt en nu in Seoul woont, en dat hij de CEO is van Icederby International LTD. Dat bedrijf heeft een site, maar dat is niet icederby.net, maar ice-derby.com, met een streepje tussen ice en derby.

  En wat daar op staat is volslagen belachelijk.

  Kijk nou eens in dit artikel, een repost van dit artikel van de Korean Herald.
  Dit artikel is uit 2013 en van dit initiatief hebben we dus niets meer gehoord.

  En dan:
  Huh?
  Daar komen die miljoenen dus vandaan!
  En dat is dus een Saoedisch bedrijf met een website uit 2014, een paar heel rijke bedrijven als Subsidiary en inwisselbare marketingslogans met zogenaamde visies.
  Royal Capital FZE is een bedrijf uit de Emiraten en dus van hetzelfde kaliber.
  Maar dat gaat allemaal blijkbaar om een eerdere icederby die niet is doorgegaan.

  Dan maar even naar de homepage van Ice-Derby.com gaan. Ik word heel lief verwelkomd:
  Schermafbeelding 2019-09-11 om 13.27.04.png

  En in niet helemaal correct Engels staat er dan:
  Voor de rest staat er niet veel op de site en lijkt het een summum van slecht webdesign met veel te grote vlakken maar daarentegen precies nul plaatjes. Rare site.

  Dan ben ik nog maar even gaan googelen op "Icederby International co., Ltd", tussen aanhalingstekens.
  Na de bekende webadressen, komen dit soort pagina's:
  Schermafbeelding 2019-09-11 om 13.33.56.png
  Ik heb geen idee hoe veilig die sites zijn, dus ik stop mijn zoektocht hier.

  Nog even over dat adres. Zoek je het in Latijns schrift, dan vind je niks, maar haal je het door Translate en maak je er iets Koreaans van, dan vind je in ieder geval dit gebouw:
  [​IMG]
  Dat gebouw bevindt zich in het Gangnam district, precies ja, van die hit...
  leenstrafan vindt dit leuk.
 10. mi

  mi Well-Known Member

  Vage bussiness dit....
  Mooi speurwerk mannen!
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Het lijkt er dus sterk op dat het originele Icederby met de miljoenen oliedollars een heel ander project is dan wat er nu in Thialf op de planning staat. Iets zegt mij dat het huidige project een stuk minder lucratief is, minder internationaal en bovenal waarschijnlijk niet eens doorgaat.
 12. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het laatste nieuws uit het najaar van 2019 was dat de eerste Icederby zou plaats vinden van 20 tot 22 maart 2020 in Thialf. Dat is volgende week al, maar ergens heb ik zo'n vermoeden dat het wel eens niet door zou kunnen gaan. (Wat dan pas de tiende of vijftiende keer zou zijn, dus niets nieuws onder de zon, behalve dat ze nu een andere smoes kunnen gebruiken.)
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het zal vermoedleijk idd niet doorgaan.

  Sowieso is het qua info alemaal vage business. ice-derby.com waar hierboven aan gerefereerd werd lijkt me geen officiele website.

  Verder hebben we ook nog icederby.net, wat enkel een plaatje van schaatsen heeft met de woorden 'coming soon'.
  En tot slot hebben we icederby.org, wat het meeste op een officiele site lijkt. Deze laatste komt ook het meest overeen met de FB-pagina (die zelf overigens sinds 2014 niet lijkt te zijn bijgehouden).

  Op deze laatste site staat dat het eerste event in Juni dit jaar wordt gehouden, en er is een link naar deze site: ice1.global
  En deze laatste site ziet er wel veelbelovend uit, met uitgebreide informatie (o.a. totale prijzengeld van 2 miljoen en hoe de verdeling is) en de data 26-28 juni 2020
  Het lijkt dus te zijn uitgesteld naar juni, ook getuige de originele data in maart die nog op sommige subpaginas staan.

  Ook wat filmpjes op deze laatste site van de testrun begin februari. Kortom dit lijkt allemaal toch wel serieuze vormen aan te nemen! Zul je zien dat nu COVID19 alles in de war schopt :rolleyes:
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Jammer dat dat nu weer zo laat bekend is. Nu kunnen de Nederlanders niet meedoen, omdat ze geen tijd hebben om op dit onderdeel te kunnen trainen en dat we nog niet weten wie er dan zijn. Jammer dat die 2 miljoen nu naar het buitenland gaat. Of eigenlijk misschien wel goed.
 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Aangezien het een tikje verstopt is op de Q&A pagina:
  upload_2020-3-12_8-21-12.png
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  En met smoes bedoel ik natuurlijk dat ze nu voor het eerst in twintig keer uitstellen een externe goede, externe, reden kunnen aandragen...
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

Deel Deze Pagina