Icederby

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 7 jan 2014.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Alsof elke niet door de ISU georganiseerde wedstrijd gefixed gaat worden. Als bijvoorbeeld een groot Nederlands bedrijf wedstrijden wil organiseren met een combi tussen marathon, shorttrack en lange baan, moet dat toch gewoon kunnen? Waarom zou de ISU het alleenrecht hebben op de professionals? Hebben ze een contract bij de ISU, dan?

  De UCI doet dat ook niet, er doen zat professioneel baanrenners mee in het keirincircuit in Japan, terwijl de UCI niets met die wedstrijden te maken heeft. En ook de zesdaagses vallen volgens mij niet onder de UCI.
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Haha, de UCI gedoogt wel meer dingen die echt niet kunnen...

  @leenstrafan, je hoeft echt niet alles te fixen, een paar procent is genoeg om schathemelrijk te worden. En als je het als goksite zelf organiseert, is het nog veel makkelijker. Dan kun je op basis van de inzetten uitrekenen wat voor jou de meest winstgevende uitslag is. IK neem aan dat de schaatsers ook met oortjes rijden?

  Sowieso is er toch nog niks, geen website, geen reglement, geen buisnessmodel, geen organisatoren met een track record in dit soort dingen. Ga die namen maar eens googlen of probeer ze te vinden op linkedin.
  Ik ben wel blij met die rechtszaak. Dan zullen de organisatoren van Icederby ten minste openheid van zaken moeten geven.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Er is een datum (donderdag 23 oktober 2014) en een locatie (Hamdan Sports Complex, Dubai). En er zou twee miljoen dollar beschikbaar zijn.
 4. Mey

  Mey Well-Known Member

  De organisatoren zijn toch geen betrokken? Het zal vermoedelijk een principiële zaak worden of een sportbond sporters mag verbieden hun beroep uit te oefenen. Dat staat los van deze organisatie.
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja, zo framen Tuitert en Kerstholt het. De ISU zal daar tegen inbrengen dat ze T en K niet kunnen verbieden om daar te rijden, maar dat ze daarna alleen niet meer welkom zijn in ISU-wedstrijden, omdat ze de sport in diskrediet hebben gebracht. En dat doen Tuitert cs door mee te werken aan een matchfixend goksyndicaat. Daar lijkt het tenminste sterk op. En ik mag aannemen dat de organisatoren dat wel willen ontkrachten (als ze dat kunnen)
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Dan zou de ISU wel een nieuwe reden in brengen. Tot nu toe riepen ze steeds dat je aan geen enkele niet ISU-wedstrijd deel mag nemen en daar is geen enkele grond voor.

  Deelnemen aan zo'n wedstrijd lijkt me ook niet slecht, meewerken aan matchfixing wel. Laat de ISU dat maar bewijzen voor alle deelnemers, dan kunnen ze gaan uitsluiten. Niet eerder.
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  En hoe kun je dan iemand van te voren zeggen dat hij bij DEELNAME aan de wedstrijd niet meer mee mag doen bij de ISU? Hebben ze bewijzen dat elke deelnemer die nog moet gaan deelnemen mee gaat doen aan matchfixing? Een waarzegger in dienst, zogezegd? Dat is gewoon zeer onwettig, de bond gaat weer eens ver buiten zijn boekje. Zoals elke sportbond eigenlijk steeds doet.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  als het om matchfixing gaat, moeten we dan ook alle wielrenners die criteriums rijden gaan schorsen? Kom op zeg...
  ZeeKoei en Svenfan1 vinden dit leuk.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Laten we niet vergeten dat er een minimumbedrag van €30.000 per schaatser beschikbaar zou zijn, dat is toch wel makkelijk verdiend voor een paar daagjes schnabbelen in de woestijn! Dan kunnen wij wel allemaal op ons hoge paard gaan zitten roepen, maar als ik dat geld zou krijgen om de (W)VSS te verliezen dan doe ik dat gewoon hoor, competitievervalsing of niet.
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Vandaag stond in de Volkskrant dat de wedstrijd in Oktober in Dubai niet doorgaat. Volgens het bericht willen ze eerst overeenstemming met de ISU, wat ze met een rechtszaak denken af te dwingen.
  Ze hadden echt een deelnemersveld van 48 schaatsers bij elkaar, en zouden niet willen dat die negatieve consequenties zouden ondervinden. Nu wordt april 2015 genoemd.
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Beetje jammer dat het bericht op de website achter een betaalmuur staat, was wel benieuwd naar het hele bericht... Hint hint hint...
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Sorry, kan ik je niet aan helpen. Zag het gisteren in de papieren kantoorkrant, maar kom vandaag niet meer op kantoor ivm optreden elders. Raar dat het verder niet is opgepikt, maar ja, voetbal en zo. (Of erg handig om het juist dan naar buiten te brengen....)
 14. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Bij deze:
  leenstrafan vindt dit leuk.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Als ik dit zo lees komt de Icederby over als een verstandig initiatief, helemaal niet als de bende gokkers die er soms van gemaakt wordt. Deze groep lijkt me een absolute aanwinst voor de sport, die eindelijk eens in wil grijpen in een sport die aan zijn tradities ten onder lijkt te gaan.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nu hebben ze niet alleen de Internationale Schaatsunie aangesproken, maar ook de Eurocommissaris voor mededinging (berichtje op NOS.nl, open brief in papieren Volkskrant). Naast Tuitert en Kerstholt is de brief ook ondertekend door Michel Mulder, Stefan Groothuis, Sven Kramer, Rintje Ritsma, Ard Schenk, Joey Cheek, Ireen Wüst en Jorien ter Mors; dan heb je wel even een lijstje kampioenen bij elkaar! Eurocommissaris Margrethe Vestager is overigens van de Deense D66 (Det Radikale Venstre) dus zou eventueel wel geïnteresseerd moeten zijn in het omgooien van heilige ISU-huisjes.
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik zie dan toch meteen Erik Muiswinkel als Anton Geesink voor me: "Ja, ik heb een brief geschreven."

  Vraag is natuurlijk of een Euro-commissaris zeggenschap heeft over de regels van een globale bond aangaande een ooit te houden sportwedstrijd/gokspel in Dubai.

  En waarom de schaatsers dit niet ingebracht hebben tijdens het afgelopen Congres van de ISU. Dat is namelijk dé weg. Dat hadden ze kunnen doen via hun nationale bonden en via de atletenvertegenwoordiger. Er waren honderden voorstellen, maar op dit gebied absolute stilte.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Er zijn weinig andere mogelijkheden, want ik geloof dat zelfs naar de rechter stappen al tot uitsluiting van de ISU zou leiden!

  De reactie van het bestuur van de KNSB op het idee icederby en de tegenwerking van de ISU is volgens mij nog totaal onbekend. Ze zullen er vast niet héél enthousiast over zijn, misschien ook wel omdat als de ISU haar monopolie verliest, zoiets ook voor de KNSB zou kunnen gelden.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Een wat langer verhaal op NUsport. Met de uitleg waarom ze het via de EU spelen, wat ze willen bereiken en een Belgische hoogleraar (Ben Van Rompuy, familie van?) die ze bijstaat.

Deel Deze Pagina