Holland Heineken House - Schaatsforum (Sochi 2014)

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door lebron, 22 jan 2014.

 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Stel je eens voor: Je bent sinds half januari al onderweg, via Nagano naar Kolomna en daarna naar Sochi. Na een aantal weken zet je weer een voet op de bodem van je vaderland. En dan krijg je te horen dat je huis je huis niet meer is omdat de regering heeft besloten dat deze gesloopt moet worden. Het huis waar je woont met je moeder, je broer en je schoonzus. Een huis met een tuin. Van de een op de andere dag word je gedwongen om naar een veel kleinere studio te verhuizen. Je wordt letterlijk je huis uitgezet en hebt geen keuze. De thuiskomst van Roman Krech was niet zoals hij in zijn hoofd had... :( ben echt in shock door dit verhaal.
 2. Tsuki

  Tsuki Active Member

  @Lisan Wat een ongelofelijk verhaal! Dat dit bestaat! Iets als rechtsbijstand haalt zeker niets uit?

  Heb jij het rechtstreeks van hem? Of komt het uit de Kazachse media? Niet vanwege de betrouwbaarheid, maar ik ben benieuwd of er in de Kazachse media aandacht aan wordt besteed of niet.
 3. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb het rechtstreeks en uit de media. Alleen dat laatste zegt niet zoveel want dat is weer een journalist die ook over schaatsen schrijft en voor de ijsbaan in Kazachstan werkt. Er zou gisteren volgens dat artikel overleg zijn over de situatie.
 4. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ja.
  Dat land waar we allemaal zo jaloers op zijn omdat ze er z'n hypermoderne wonderschone ijsbaan hebben. En waarvan we niet begrijpen waarom dat bij ons niet kan. Dat land toch?
  Sidekick vindt dit leuk.
 5. Tsuki

  Tsuki Active Member

  Ik zat nog aan de discussie aan het begin van dit topic (mbt situatie in Rusland) te denken toen het gedonder in Oekraïne echt goed doorzette: twee weken lang is Rusland vooral positief in het nieuws geweest en nu de sporters amper hun koffer uitgepakt hebben, vormen de Russen ineens een bedreiging. (Oké, het is misschien niet helemaal journalistiek verantwoord zoals ik het nu omschrijf, maar ik ben niet gerust op hoe de situatie zich daar nu ontwikkelt.)

  Iemand nog iets over Rusland nu? Of gaan we vast over op de Spelen in Pyeongchang? Ik kan het me nauwelijks voorstellen dat uitgerekend in Noord-Korea zo'n evenement wordt georganiseerd. Het zou mij niets verbazen als het IOC binnen enkele maanden met het persbericht komt dat de Spelen van 2018 toch elders gaan plaatsvinden. :confused:
 6. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Uganda is misschien een optie voor 2018 dan @Tsuki ;)
 7. Tsuki

  Tsuki Active Member

  Vooral voor de Winterspelen, ja!
 8. Tsuki

  Tsuki Active Member

  Zit ik nou echt openlijk zo dom te doen? Noord-Korea, pfff.... :oops::oops::oops:
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 9. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Ha, ha, jij bent in de war met Pyongyang, dat is de hoofdstad van de DRPK.
  We gaan gewoon naar Zuid Korea hoor.;)
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Pyongyang 평양 is de hoofdstad van Kim Jong-uns Noord-Korea.
  Pyeongchang 평창 is een olympisch district in Zuid-Korea.

  Als ik een Euro kreeg voor iedereen die de fout maakt dan kon ik Jordan Belfortje gaan spelen.
  JohnZero vindt dit leuk.
 11. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  SprintMaster vindt dit leuk.
 12. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Dank voor die foto Lisan. Ik heb de 09 even vervangen door 08, 13, 27 etc. en vond zo nog 36 andere (actie)foto's van deze Olympische Held op zijn parkeerplaats in Polen. Het is en blijft een even onwaarschijnlijk als schitterend verhaal. Wie zijn oranje bril afzet, zal toch moeten erkennen dat deze Olympische Gouden plak op de langebaan waarschijnlijk toch wel de meest bijzondere van allemaal is. Al blijft het verhaal van Sablikova natuurlijk ook ongelooflijk. Of zou Hong Zhang ook ergens een zelf aangelegd stukje ijs in China hebben?
  Tsuki, G1ant en dedeut vinden dit leuk.
 13. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ja het is een mooi verhaal. Dadelijk naar Inzell. Dan kan ik hem hopelijk snel in het echt vertellen dat ik zijn prestatie geweldig vind :)

  Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 14. jaap

  jaap Active Member

  Lisan, veel schaats-kijk-plezier in het prachtige Inzell! Heb jij een vrij-vliegen-bewijs of zo?! Weer jaloers dus.......
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Zit je rustig te eten, komt op dat moment ene Zbigniew Brodka het restaurant binnen (terwijl ook de RRR precies naast de ingang zit). Wat was het leuk om hem weer te zien. We hadden nog erover dat hij zijn belofte had gehouden om Olympisch goud op zak te hebben als we elkaar zouden treffen. Wel apart gevoel dat hij ineens een grote meneer is ;)

  jaap, dit keer met de auto ;)

  Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk
 16. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Lisan samen met de Grote (letterlijk en figuurlijk) mijnheer Zbigniew Brodka én de RRR. Dat roept eigenlijk om een Mulder-Mulder-achtig foto moment...
 17. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik denk dat ik dan niet meer te zien ben of zij zijn onthoofd....ik heb eigenlijk nauwelijks foto's met hen. Überhaupt al geen een met de RRR alleen.....het wordt wellicht tijd.....

  Puszkarski heeft zich vandaag ook officieel aan mij voorgesteld. Ik herkende hem niet in het donker. De grapjas.

  Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  haal ze maar naar NL, ben ik je fotograaf wel. En ik zorg er wel voor dat ze niet onthoofd worden en jij toch te zien bent ;)
 19. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Het is gelukt hoor. Een foto met de RRR. Hij deed speciaal zijn haar goed en zijn kleding recht. En zijn tas af. Alles waar ik niet over na had gedacht dus ik heb wild haar,slordig zittende kleding en mijn tas nog op ;)

  Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Noem je hem ook de Upright Skating Giant of mag je gewoon Denis zeggen?

Deel Deze Pagina