Holland Heineken House - Schaatsforum (Sochi 2014)

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door lebron, 22 jan 2014.

 1. lebron

  lebron Guest

  In dit topic kunnen alle off-topic berichten geplaatst worden.

  Enjoy!
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het bobsleeteam van Jamaica heeft zich geplaatst voor Sotsji. Via een crowdfunding-actie hebben ze nu ook genoeg geld om mee te doen. De vergelijking met de film Cool Runnings (uit 1991) is natuurlijk snel gemaakt. Nou had ik die film zelf nog nooit gezien, maar daar gaat dan toch maar eens verandering in komen. Gewoon om in de Winter-Olympische sfeer te komen. Overigens deden ook de Nederlandse Antillen in 1988 en 1992 mee aan het bobsleeën, maar een film over Jamaica lag natuurlijk lekkerder bij het grote (Amerikaanse) publiek.

  lebron vindt dit leuk.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  In de winkel ligt nu een blad dat heet "De Winter van Sotsji Winterspecial". Kost normaal €4,50, maar in mijn supermarkt (die gele uit Brabant, weet niet of andere ketens ook meedoen) was er een actie dat je het blad gratis kreeg bij twee pakken sap.

  In het blad staat wat algemene informatie over Sotsji, de accommodaties en de cultuur. Verder interviews met Jorien ter Mors, Edwin van Calker, Lindsey Vonn, Nicolien Sauerbreij, Maartje Paumeno_O, Peter Heerschop:confused:, Bertus Butter, de broertjes Mulder, Frank Snoeks en Marcel Hirscher. Daarnaast voorbeschouwingen op het alpineskiën en ijshockey, een fotoreportage van Ireen Wüst, bekende Nederlandse kampioenen over Sven Kramer en wat tabelletjes die ook gewoon overal op internet staan.

  Nadeel is wel dat het blad nu al een beetje verouderd is, zo staat de 3000 op het programma van Jorien Ter Mors en zijn ook de baanrecords van Heerenveen (in rapportage over Thialf vs. Adler Arena) die van voor het KKT.
  lebron vindt dit leuk.
 4. frederica

  frederica Active Member

  Ja, en in het ploegenachtervolginggsteam zitten Tuitert en Oldeheuvel volgens het blad, en bij de dames ontbreekt elk spoor van Leenstra in het team, maar staat wel Lotte van Beek genoemd én de Vries en Valkenburg.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Die film heb ik wel gezien en hij is echt wel leuk. Het zal niet helemaal de werkelijkheid zijn maar het komt dicht in de buurt. Ik vind het iig heel erg leuk dat Jamaica zich weer geplaatst heeft, ze zullen vast heel veel supporters hebben van heel veel landen.
  jaap vindt dit leuk.
 6. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ik weet niet of jullie deze mevrouw nog kennen? http://en.wikipedia.org/wiki/Anne_Abernathy

  Heb alle respect ervoor dat ze op die leeftijd nog naar beneden durfde (en een ernstige ziekte heeft overleefd) maar het was niet heel charmant. Kan het filmpje zo snel niet vinden maar het leek net een aangespoelde walvis die naar beneden kwam. Ze wil nu overigens meedoen aan boogschieten in Rio 2016. Ze leeft in ieder geval wel!
 7. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Als je je afvraagt waarom Paumen er in staat, die heeft een dubbelinterview met Nicolien. Sponsor Randstad is wat hen bindt en dat is ook de rode draad van het interview.

  Het blad is best leuk om te lezen maar idd wel met nu wat verouderde informatie.

  Zal het blad Goud nog uitkomen? Goud Beijing, Vancouver en Londen waren leuke bladen.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 8. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Cool runnings is echt een leuke film! Gaaf dat er nu ook weer een bobsleeteam uit Jamaica naar Sochi gaat! :D
  jaap vindt dit leuk.
 9. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Goed. Ik denk dat ie hier wel mag nu. De slechtste 'Olympische' film die ik ooit heb gezien moet toch echt 'A brother's promise: The Dan Jansen story' zijn. Score 2.10 (uit 5) op moviemeter.nl en 5.4 (uit 10) op imdb.com. Jammer dat ik niet zo snel een clipje kan vinden. Zodat iedereen die 'm nog niet heeft gezien meteen ziet wat er zo slecht aan is en kei- en kei- en KEIHARD kan lachen. Het flink op de waterlanders gerichte drama (verhaal en acteerwerk) staat me niet meer zo bij, de opgenomen schaatsbeelden des te meer. Ik weet niet op wat voor een baan de schaatsers in die film rijden. Maar laat ik het zo zeggen. Je kan vrij goed zien dat het geen echte schaatsbaan is. Werkelijk Bi-Zar!
 10. Daniel

  Daniel Active Member

  Holland Heineken House, alcohol promotie tijdens een sportevenement. Voor de jongeren is dat nu verboden voor onder de 18 jaar. Maar wel staan straks de Koning, de Koningin, en de Minister President te hossen als Nederland een gouden medaille wint. Met een pul bier in de hand.
  Niemand die hier een punt van maakt, straks de Pall MALL schaatshuldigingsbijeenkomst.
  Holland Heineken House, commerciële bende zakkenvullers.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Uit protest zal ik de komende weken geen Heineken bier drinken... En geen Amstel, Brand, Sol, Desperados, Żywiec, Murphy's, Strongbow en Jillz.

  Maar mag ik nog wel bellen met KPN? Op reis met Corendon? Liga's eten?
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, schaatsfilms. In Nederland hebben we De Hel Van 63: 2,89/5 op Moviemeter en 6,3/10 op IMDB. Mijns inziens een betere score dan de film verdient en bovendien niet echt van toepassing op de OS, want over de EST. Ooit zag ik een Noorse film waar en passant wel in geschaatst werd, maar daar ging de film verder niet over.

  Skifilms zijn er wel een paar, een handjevol daarvan (Hot Dog... The Movie, Ski School, Ski Patrol, Aspen Extreme, Better off Dead) is ook geparodieerd in South Park-aflevering Asspen. En dus die ene bobsleefilm. Verder ken ik nog wel een Canadese curlingfilm: Men with Brooms (2,27/5 op Moviemeter en 5,9 op IMDB) die mijns inziens minder slecht is dan de score doet vermoeden en ook minder slecht is dan De Hel Van 63. Men with Brooms is vooral erg Canadees en Leslie Nielsen speelt een van zijn minder vervelende rollen.

  Ben benieuwd of er de komende weken nog andere wintersportfilms in herpremière gaan in onze Holland Heineken Bioscoop.
  Laatst bewerkt: 24 jan 2014
 13. Daniel

  Daniel Active Member

  Je mag alles van mij, maar vindt jij alcoholpromotie een goede combinatie met sport?
  Jij maakt er een grapje van, ik dus niet.
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Alcohol en sport kijken vind ik een prima combinatie. Graag kijk ik naar wielrennen en schaatsen met een koel pilsje of een goed glas rode wijn in mijn hand (zeker bij Calgary, Salt Lake City, Ronde van Californië en GP Quebec/Montreal). Verder denk ik niet dat de 16-jarigen van tegenwoordig naar de Olympische Spelen kijken, dan de huldiging van Sven Kramer zien en dan Heineken willen graag drinken omdat die de sponsor zijn, volgens mij zijn jongeren op hele andere manieren bezig.

  Toen ik jong was keek ik nog vaak naar Formule 1 waarbij veel teams gesponsord werden door sigarettenmerken en ik geloof niet dat ik toen graag wilde gaan roken.
 15. Daniel

  Daniel Active Member

  Films
  Dat is het verschil tussen ons, ik sport nog veel en hoop dat jongeren dat ook meer gaan doen, daar horen alcohol en roken er niet bij, maar ik denk dat je veel ouder bent, op de bank hangen met bier en wijn, een frikandel....., dan de namen en de cijfers kennen, mij gaat het meer om de mooie verhalen, sport is meer dan cijfers en tijden. Sport is jezelf ontwikkelen, sport is ook beleving, vooral de amateursport. Heineken kan mij de rug op...., figuurlijk dan, letterlijk mogen ze wegblijven.
  Mijn buurman is ook een sportfanaat en tevens ook schaats fan, hij weegt wel 20 kilo teveel, maar dat geeft niet, hij kent de namen van vele schaatsers.
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Die film over Dan Jansen was idd hilarisch. Het verhaal was vest aardig in elkaar gezet en ging vooral over de ziekte van zijn zus Jane en wat dat met Dan deed. Soms waren er echte beelden van
  Lillehammer doorheen gemixed en zag je de echte Dan Jansen van afstand rijden. De close up schaatsbeelden waren opgenomen op een ijshockeybaantje en hij reed daar op shorttrack schaatsen. Toch geen vervelende film om naar te kijken.

  In Nederland is ook nog eens een schaatsfilm (of was het een serie?) gemaakt onder de naam IJs. Dat ging over een meisje dat onverwacht goud won op de Spelen, lichtjes gebaseerd op het verhaal van Marianne Timmer in Nagano. Dat werd opgenomen in Thialf voor de wedstrijden, waarin Wieteke Cramer de stand in was voor het schaatswerk.
  jaap vindt dit leuk.
 17. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Klopt ja, Ijs heette die 3 delige serie. Was in 2001 ongeveer, met Lottie Hellingman in de hoofdrol
 18. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Over films en de Olympische winterspelen: je hebt ook nog Blades of Glory, een film over kunstschaatsen (http://www.imdb.com/title/tt0445934/). Het is een film met Will Ferrell, dus dan weten de meesten hier waarschijnlijk wel genoeg. Hilarisch!
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Waar je vandaan haalt dat ik zelf niet zou sporten of dat ik oud ben of dat ik graag frikandellen eet weet ik niet. Puur gebaseerd op het feit dat ik 's avonds graag een glaasje drink en omdat ik mijn feiten beter ken dan jij?

  Oscar Pereiro dronk zelfs tijdens de Tour die hij won elke avond een flink glas bier. Lee Kyu-hyuk is viervoudig wereldkampioen sprint en een roker.
  jaap vindt dit leuk.
 20. Daniel

  Daniel Active Member

  Het gaat niet alléén over de feiten, het verhaal over schaatsen is ook mooi.
  Sorry dat ik de indruk gewekt zou kunnen hebben dat je (of moet ik u zeggen) frikandellen (vroeger was frikadellen de juiste schrijfwijze, maar dat terzijde) etende en bier drinkend op de bank onderuitgezakt op de bank hangt.
  Dat was niet de bedoeling, wat ik bedoelde was dat er supporters zijn bij elke sport die totaal ongezond leven en het gevoel hebben dat ze verstand van sport hebben. Maar nooit inzien dat elke topsporter een uiterste inspanning levert.
  En daar bedoel ik jou niet mee, het is meer iets algemeens waar ik me aan erger, zelf niets kunnen en wel kritiek hebben.
  Dat is tegenwoordig de nieuwe mode, iedereen deugt niet, behalve wij.
  Nogmaals, het was niet tegen jou bedoeld, wel tegen Heineken.

Deel Deze Pagina