Favoriete schaatsers

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Lisan, 21 jan 2008.

 1. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  tja
  vaak is het een onderbuik gevoel

  ik vind uytdehage dus echt 0,0 diepgang hebben
  vraag me niet waaruit dat blijkt, want erger me 9 vd 10 keer aan zijn overdreven manier van praten en 'goed' over proberen te komen, dus luister nooit zo goed...

  ben het wel eens dat verheijen een zeer nuchtere vorm van intelligentie heeft. hij weet vaak precies waar hij staat, geen overdreven waanideen, analytisch erg scherp, toppie...

  ik waardeer het wel als een schaatser echt wat te melden heeft.
  je kunt een fabris vragen wat hij denkt en je krijgt zo'n algemeen wauwel verhaal (maar ja, die FE-NO-ME-NA-LE techniek he :wink: )
  maar schaaters als bos of beorn hebben altijd wel wat te melden over de sport, de schaatsen, techniek, training of wat dan ook...
 2. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Sven heeft het CIOS afgerond, iets van anderhalf jaar geleden. En voor mij heeft hij voldoende diepgang hoor ;) ik ken maar weinig sporters die zo intens met hun sport bezig zijn, en dat vind ik een hele mooie vorm van diepgang.
 3. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Om hier even op in te haken...Freddy weet dat hij beter kan dan die tot nu toe heeft laten zien. Hij heeft namelijk de afgelopen twee jaar alleen maar pech gehad met blessures die die in juni opliep waardoor die de een groot deel van de zomer niet kon trainen en daardoor een trainingsachterstand opliep. En tot twee maal toe was het zijn eigen domme schuld maar dat even terzijde ;)
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Wel moeilijk om te zeggen wie je favorieten zijn. Eigenlijk te veel om op te noemen. Een paar namen:
  Leo Visser: was één van de eersten die zich specifiek op 1 afstand richtte bij de Olympische Spelen nadat hij al EK en WK was. Bijzonder omdat hij er een aantal jaren tussenuit was geweest. Kreeg helaas niet de beloning.
  Falko Zandstra: natuurtalent, won bij zijn debuut meteen zijn eerste internationale toernooi.
  Bart Veldkamp: grillige prestaties (en karakter :p ), maar kwam altijd weer met goede resultaten terug. Zag dat ie in het tijdperk Ritsma/Postma/Romme het moeilijk zou krijgen met de plaatsing voor grote toernooien en stippelde een hele eigen route uit. Kan ook goed analyseren en leerde Kenianen schaatsen.
  Hiroyasu Shimizu: fenomeen op de 500m. Loopt al lang mee en gaat ook maar door net zoals Ritsma, echte liefhebber.

  Marianne Timmer: hoewel ze in het begin van haar schaatscarriére al flinke tegenslag had, was ze daarna al snel succesvol, ook mede dankzij Mueller. Ging daarna door diep dal ook dankzij dhr Mueller, maar klom weer op en werd weer succesvol. Had al lang kunnen stoppen, maar gaat nog even door. Altijd leuke interviews met Henk Kok.
 5. fred

  fred Member


  Je ergert je aan zijn manier van praten, dus luister je niet zo goed naar wat hij zegt, en toch meen je te kunnen oordelen dat hij geen 'diepgang' heeft? :?
 6. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  ja die ene keer dat ik wel oplette was er nog niet echt iets zinnigs uitgekomen
 7. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Ha ha, ik wist wel dat je zou happen :p . Ik ben best wel positiegf over Leenstra hoor. Haar enige nadeel is dat ze "slechts" 18 is. Kan ze niks aan doen en als ze zich mentaal wat doorontwikkelt wordt ik over een paar jaar vast ook fan van haar.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  En ik begon al bijna te vermoeden dat je het alleen maar deed om ons (mij vooral) uit de tent te lokken. Maar tegen de tijd dat ik dat doorhad was had ik mijn reactie al getypt :wink:. Je hebt natuurlijk wel gelijk als je zegt dat mensen van een jaar of 18 meestal nog niet de absolute diepgang hebben van ervaren mensen aan het einde van een carriere, maar je kan ze dat natuurlijk ook niet kwalijk nemen. Dat Marrit Leenstra nog niet bij Pauw en Witteman zit of in Holland Sport (tenzij ik iets gemist heb) lijkt me ook nog wel goed, je moet junioren nog wel een beetje in bescherming nemen.
 9. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Holland Sport zou misschien al wel kunnen, met een leuk gekozen insteek voor een gesprek dan.
 10. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  Ik heb ook altijd kippenvel gekregen van de fenomenale races die Shimizu hheeft gereden, zet ze allemaal achter mekaar op DVD en ik vergeet de wereld om me heen ;)

  Wie ik ook bijzonder vind is Marnix ten Kortenaar, nooit een topper geworden wel veel verstand van de sport en een onwijs mooi boek over de weg die een topsporter aflegt in de richting van de OS!
 11. Reina

  Reina New Member

  Ik supporter sowieso altijd de Russen, en daarvan is Lalenkov dan weer mijn favoriet: vind die schaatsstijl zo mooi. Verder zijn mijn ouders nogal Russian-minded, dus dat zal ook wel zijn invloed hebben gehad.
  Daarnaast mag ik Fabris graag zien schaatsen en ben ik ook Davis met verloop van tijd steeds meer gaan waarderen. Kyou Hyuk Lee vind ik ook erg leuk en verder vond ik Joey Cheek altijd een hele sympathieke schaatser.
  Onder de Nederlanders heb ik niet echt uitgesproken favorieten, maar ik ben blij als ze winnen hoor!
 12. Babe

  Babe New Member

  Oh ja, Joey Cheek! Die was leuk! Wat doet die man tegenwoordig, studeren of zo?
 13. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ja Joey Cheek is super :D ik vind het nog steeds jammer dat hij gestopt is.
 14. Loes

  Loes Member

  Net als landgenoten Parra en FitzRandolph.

  Misschien kunnen we een topic favoriete gestopte schaatsers openen :wink:
 15. fred

  fred Member

  Hij zou gaan studeren, met het oog op misschien wel een evt. gooi naar he presidentschap, ooit.

  Tot nu toe;

  Veel goed werk op sociaal/maatschappelijk vlak, voor o.a. Right to Play, Darfur, lezingen geven, geld inzamelen (klinkt een beetje collecte-bus achtig, maar hoe zeg je dat in vaktaal; fund-raising?)

  Zie http://www.joeycheek.com/Site%203/Welcome.html
 16. Henk Kok

  Henk Kok New Member

  Ohja, Cheek, helemaal vergeten te noemen! :oops:
 17. Kimmy

  Kimmy New Member

  Was ook 1 van mijn favorieten!
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Sluit me hier volledig bij aan, Cheek was echt een geweldig leuke en sympathieke schaatser! Met veel diepgang (want veel interesses). :wink:
 19. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  jaaaa cheek!!
  heb nog nooit zo'n open en oprecht persoon meegemaakt!
  kreeg laatst een heeeel leuk attent lief berichtje van hem en dacht echt wow :oops: bestaan zulke toffe mensen nog.. blijkbaar wel!
 20. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  Ja Cheek mis ik nog steeds rond de baan!

  Hedrick vroeg ons vorig jaar nog of we Cheek misten en dat doen we zeker!

  Volgens mij studeerd hij ondertussen ook al wel ;)

Deel Deze Pagina