Favoriete schaatsers

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Lisan, 21 jan 2008.

 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Naar aanleiding van de discussie die in het skate off topic ontstond, heb ik besloten er een topic over te openen. Hier kan je alles kwijt over wie je nou leuk vind rondom de baan en waarom. Ik denk dat zo'n discussie hier beter op zijn plaats is dan het skate off topic.

  In het verleden was er al zo'n soort topic dacht ik maar inmiddels is het schaatsforum weer gegroeid met nieuwe leden en ben wel benieuwd naar hun favorieten :D
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Nou Leenstrafan kom der maar in. :twisted:
 3. Koen

  Koen Well-Known Member

  en een topic van wie we niet zoveel fan zijn :wink:
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Eventjes opdelen in groepen. Uiteraard heb ik de meeste schaatsers wel gedachten, maar favorieten zijn meteen iets anders.

  Dames nationaal: Marrit Leenstra natuurlijk, groot talent, mooie stijl, leuke uitstraling. Verder nog Sanne Delfgou, Sanne van der Star en Tessa van Dijk, ook leuke meiden die wat mij betreft (nog) vaker internationaal zouden moeten rijden.

  Heren nationaal: Jan Bos vanwege zijn prachtige techniek! Wouter Olde Heuvel omdat hij een beetje in de schaduw staat van Sven, maar stiekem bijna net zo goed is.

  Internationaal heb ik wat minder sterke voorkeuren, maar natuurlijk nog wel een paar schaatsers die ik graag zie rijden, waaronder Yevgeni Lalenkov, Jeremy Wotherspoon (rijdt 24'ers terwijl het er uit ziet alsof hij inrijdt), Fabris en Bøkko om het allrounden boeiend te houden.

  Dan zijn er ook nog wat schaatsers waar ik minder mee heb, maar daar zal ik jullie maar niet mee lastig vallen. Echt grote afkeuren heb ik toch niet, er is niemand bij die ik echt een nare val toewens.
 5. roosje

  roosje New Member

  Mark Tuitert, mooie bochten en een doorzetter!
  Kip Carpenter...spreekt voor zich :oops: :p

  Paulien van Deutekom, ontzettend veel respect voor haar doorzettingsvermogen. Zo lang wachten op een echte GROTE doorbraak.

  Er zijn er nog wel meer o.a. Fabris, Kramer, Bos.
 6. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb eigenlijk best veel schaatsers die ik volg en waarbij deels en vooral onderbuikgevoel meespeelt. Ik kan niet echt een onderscheid maken wie er nou het belangrijkste voor me is want het is allemaal weer anders.

  Maar goed de jongens die ik volg: Douwe de Vries, Erben Wennemars, Freddy Wennemars, Sjoerd de Vries, Arjen van der Kieft en Maciej Ustynowicz.

  Daarnaat nog een hele rij (voornamelijk Friezen).

  Waarom? Een groot deel op basis van persoonlijke ervaringen omdat ik ze per toeval heb ontmoet langs de ijsbaan of buiten het schaatsen om en dan ontstaat er vanzelf 'iets' waardoor je ze beter gaat volgen en een enkeling vanwege de schaatsstijl maar ik denk dat het 'onderbuikgevoel' wel overheerst bij mijn keuzes. Toen ik bijvoorbeeld fan werd van Erben Wennemars reed hij wel aardig maar nog niet zoals die paar jaar later (2003/2004/2005) liet zien. Ik kon mij wel in hem indentificeren. Hij is een en al emotie, ook in extremen, ik ook. Dat ik paar jaar later voor zijn broertje 'gevallen' ben, verklaart dat misschien ook. Freddy is bijna net zo oud als ik en ook in hem herken ik de grote aanwezigheid van emoties en de extremen erin.

  Tja ik vind het nogal lastig uit te leggen waarom deze personen, dat is gewoon een gevoel.
 7. MargotBoerFan

  MargotBoerFan New Member

  Vrouwen: Ireen Wüst, Marianne Timmer, Annette Gerritsen, Margot Boer, Esther Boer, Jenny Wolf
  Mannen: Erben Wennemars, Jan Bos, Tim Salomons, Jan Smeekens, Jeremy Wotherspoon, Kyong dinges Lee

  doeg
 8. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Nou mijn grootste favoriet is natuurlijk Sven, dat is niet echt een verrassing ;). Het is begonnen op NK Allround in 2004 toen hij ineens Nederlands kampioen werd, dus ben nou al 3 jaar fan van hem. Heb m nou 3 keer in het echt gezien waarvan ik een keer met nog 2 andere forumleden een heel gesprek met hem gevoerd heb en toen was hij echt superleuk, dus sindsdoen kan hij helemaal niks meer fout doen bij mij ;)

  Verder vind ik Wouter Olde Heuvel ook helemaal leuk. Ik volg hem al een tijdje extra en vind het superleuk dat hij dit seizoen echt is doorgebroken. En ook met hem heb ik een leuke persoonlijke ervaring haha op het WK allround van vorig jaar waardoor ik m meteen geweldig vond. Verder vind ik Jan Smeekens ook een hele leuke jongen, die volg ik ook altijd met extra aandacht.

  Bij de vrouwen vind ik Ireen ook al leuk sinds ze bij de senioren schaatst. Haar vrolijke en onbevangen manier van doen spreekt me erg aan. Verder vind ik Paulien van Deutekom ook een hele leuke meid en ik heb erg bewondering voor hoe ze zich in de top genesteld heeft de laatste jaren, zij is iemand die je het echt gunt om goed te presteren.

  Als ik dat zo zie ben ik vooral fan van de TVM-ploeg en dat klopt ook. Alleen met Tim Salamons heb ik niks, maar die gaat dan ook weg. Maar verder vind ik eigenlijk alle schaatsers daar heel sympathiek, en ook Gerard Kemkers en Geert Kuipers vind ik erg leuk.

  Internationaal zijn er ook een aantal mensen die ik met extra aandacht volg. Bij de mannen sinds vorig seizoen Pipo Lee. Koreanen zijn altijd zo ingetogen maar hij heeft dat totaal niet en dat spreekt me erg aan. Verder heb ik ook een zwak voor Kip Carpenter. Joji Kato vind ik ook leuk. Shani Davis waardeer ik ook steeds meer met de jaren, vroeger vond ik m helemaal niets en nu vind ik m juist leuk. Denny Morrison vind ik ook leuk, een hele leuke en relaxte jongen.

  Bij de vrouwen heb ik eigenlijk weinig favorieten. Anni vind ik altijd erg lief en sympathiek. Beixing Wang komt ook over als een erg leuk meisje.
 9. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik ben helemaal de vrouwen vergeten :oops: Bij de vrouwen volg ik voornamelijk de verrichtingen van Marrit Leenstra. Dat meisje schaatst mooi en rijdt ook nog eens heel hard! Van de internationale vrouwen heb ik niet echt favorieten. Ik vond Zhurova geweldig maar die is alweer tijdje gestopt. Nu heb ik niet echt meer bepaalde favorieten. Ik vind er een aantal wel sympathiek overkomen zoals Lobysheva, Pechstein, Wolf maar daar houd het verder mee op.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nou Sabine, jij moet wel elke winter lang vrolijk zijn, want jouw favorieten winnen wat af bij elkaar!

  Met Lisan ben ik het wel eens ja!
 11. Koen

  Koen Well-Known Member

  schaatsers die ik extra hard aan moedig (de rest moedig ik ook aan) doe alleen de Nederlanders!
  vrouwen: Wieteke, Gretha, Annette, Marrit, Ireen, Paulien en Marianne
  met Renate heb ik niks en dan natuurlijk vroeger nog Tonny de Jong daar was ik hele grote fan van
  mannen: Jan Bos, Erben, Sven, Simon, vergeet ik Beorn te noemen leuke schaatser met geweldige humor en vroeger natuurlijk Ids, Hilbert, Gerard Kempers en van Velde, Leo Visser
  nooit iets gehad met Rintje
  en iedereen die ik vergeten ben natuurlijk
  Bij de buitenlanders heb ik mijn hele leven altijd zwak gehad voor de Noren en de Russen

  voor de hele oudjes: Hans van Helden, Piet Kleine oh en Sandra Voeteling (die was mooi geloof ik, :oops: )
  ja ik heb er ff een boek bij gepakt voor de namen
 12. Kim

  Kim New Member

  Bij de mannen heb toch 1 grote favoriet en dat is Mark Tuitert! Hij komt gewoon heel leuk en enthousiast over en hij heeft op een of andere manier een manier van rijden (vooral in de bochten) waar ik vrij nerveus van wordt: als hij maar blijft staan :wink:
  Verder vind ik Sven Kramer en Wouter Olde Heuvel ook heel leuk en hoop ik dat Koen Verweij het steeds beter zal gaan doen.

  Mijn favoriet bij de vrouwen is absoluut Ireen Wüst, zij is idd erg vrolijk, onbevangen, enthousiast en je kunt bij haar altijd meteen zien hoe ze zich voelt :wink: Marrit Leenstra vind ik ook een heel leuk meisje, ze komt ook zo lekker nuchter over.

  Met de buitenlandse schaatsers heb ik toch wat minder, Havard Bokko vind ik een leuke jongen net als Shani Davis. Van Christoffer Fagerli Rukke hoop ik elke keer dat hij blijft staan, hem gun ik het ook! Bij de vrouwen heb ik weinig favorieten, maar Beixing Wang vind ik een leuk meisje, net als Anni Friesinger en Martina Sablikova.
  Maar als het er op aan komt, ben ik toch voor de Nederlanders, zo chauvinistisch ben ik wel :)
 13. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Dat klopt, maar het is voornamelijk geluk ;) toen Sven in 2004 het NK won had niemand kunnen voorspellen dat hij nu zo zou worden. Hetzelfde met Ireen. En Wouter en Jan Smeekens volg ik ook al voor hun internationale doorbraak. Ik heb blijkbaar een goed oog voor talent ;)
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het baart me wel een beetje zorgen dat je Marrit Leenstra niet opnoemt. Straks blijkt ze nooit helemaal naar de top te kunnen doorstoten omdat jij haar dat niet gunt.
 15. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Wees maar gerust hoor, ik vind haar ook een hele leuke meid. Alleen een echte favoriete is het nog niet, dat moet nog groeien ;) net zoals een Koen Verweij die ik nu ook al heel leuk vind en Jan Blokhuijsen.
 16. Henk Kok

  Henk Kok New Member

  Goed dat dit topic nog eens opduikt. :D Ook grappig om te zien of er voor jezelf in de loop der tijd veranderingen in de lijstjes optreden. :wink:

  Ik ben al jaren eigenlijk totaal niet chauvinistisch meer, neemt niet weg dat er zat hele leuke Nederlanders zijn om aan te moedigen natuurlijk!

  Heren:
  1. Jan Bos, wat een stijl, goeie kijk op de (schaats)wereld, en wat draait hij al jaren mee!
  2. Enrico Fabris, Olympisch kampioen op de mooiste afstand worden door te durven je te laten overkruisen, wat een stunt. Leuke reacties ook altijd van hem.
  3. Shani Davis, gaat zijn eigen gang, heeft lak aan de hele wereld behalve zijn moeder en schaatst daarbij fenomenaal.
  4. Kyou-Hyuk Lee, reageert altijd heel puur, bij de laatste 2 WK sprints, zoveel emotie.
  5. Mark Tuitert, jammer genoeg (nog) niet geworden van hem wat er ooit leek in te zitten, niettemin super op de weg terug, en altijd maar de 1500 benadrukken als mooiste afstand.

  Dames:
  1. Anni Friesinger, uniek.
  2. Marianne Timmer, een fenomeen hoe ze er soms ineens staat.
  3. Marrit Leenstra, talent, fladdert over het ijs.
  4. Renate Groenewold, vaak in de schaduw gestaan, gelukkig af en toe daaruit getreden.
  5. Paulien van Deutekom, door noeste arbeid een wereld(sub)topper geworden.

  Als ik dat dit dan combineer wordt het:
  1. Anni Friesinger
  2. Jan Bos
  3. Enrico Fabris
  4. Marianne Timmer
  5. Shani Davis

  En dan is er nog wel een lijstje op te noemen die de weekenden vaak opkleuren. Bovendien ook nog een aardig rijtje voormalig schaatsers die ik niet vergeten ben: Postma, Romme, Van Velde...
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Koen Verweij vind ik nog niet sympathiek, maar dat ligt helemaal niet aan Koen, maar aan mijzelf. Het probleem is dat ik hem nogal vind lijken op die nare kok uit Het Schnitzelparadijs gespeeld door Micha Hulshof. Als hij binnenkort wat vaker rond gaat rijden zal ik daar vanzelf wel door heenkijken.

  Vergelijk zelf:
  [​IMG][​IMG]
 18. Schaatsfan Suzanne

  Schaatsfan Suzanne New Member

  Mijn absolute favoriet is Anni Friesinger. Ze is hartstikke leuk en is tegen iedereen vriendelijk en sympathiek. Ook is ze altijd erg sportief tegenover haar tegenstanders en kan tenminste ook blij zijn met zilver of brons. Verder volg ik de rest van de Duitse vrouwen ook op de voet, vooral Jenny Wolf. Zoals zij 500 meters kan knallen, fantastisch! En je gunt het haar ook gewoon. Dan komen daarna nog Daniela Anschutz en Claudia Pechstein.
  Van de Nederlandse vrouwen vind ik Marianne Timmer erg leuk. Ze geeft altijd leuke interviews en ik vind het prachtig om te zien hoe zij kan pieken op belangrijke toernooien. Paulien van Deutekom is ook erg leuk. Ze is zo lekker normaal en het is mooi om te zien dat ze steeds meer aansluiting krijgt met de top. Met Ireen Wust heb ik niet zoveel. Ze kan natuurlijk wel hartstikke goed schaatsen en heeft op 21 jarige leeftijd al bijna alles gewonnen wat er te winnen valt. Misschien dat ik haar daardoor wat minder leuk vind, omdat ze toch wel heel vaak een concurrent is van Anni. Daarom vind ik Cindy Klassen ook wat minder leuk (ah wat slecht van mij toch :p ).
  Dan komt er ook nog een Martina Sablikova bij. Zij is gewoon zo innemend. Op de lange afstanden is zij toch wel altijd mijn favoriet.

  Ohja, dan hebben we ook nog mannelijke schaatsers :D. Daar heb ik nou niet echt uitgesproken favorieten. Bij de mannen kan ik gewoon altijd heel erg genieten van de strijd om de zeges en titels. Als ik dan toch een paar namen moet noemen: Sven Kramer (omdat ie zo goed is en zoveel macht uitstraalt op het ijs), Shani Davis (omdat ie lekker gek is), Carl Verheijen (omdat ie zo rustig en sympathiek is), Jeremy Wotherspoon (wat een techniek!), Enrico Fabris (gewoon goed) en dan nog veel andere Nederlandse mannen (Tuitert, Wennemars, Kuipers, Nijenhuis en Bos).

  Zo wat een lijst :oops:
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben ook zwaar fan van Sven, vind hem helemaal het einde: leuke vent, mooie kop erop (maar geen gladjakker), fantastische schaatstechniek, en een echte winnersmentaliteit. Sven kan weinig fout doen in mijn ogen.

  Zo vond ik om ongeveer dezelfde redenen Rintje Ritsma en Gerard van Velde ook echt super! En nog langer geleden hing Hein Vergeer boven mijn bed (maar toen was ik nog een bakvisje).

  In Koen Verweij zie ik wel een toekomstig idool (wat een rotwoord eigenlijk) van me, die past wel mooi in bovenstaand lijstje.

  Bij de vrouwen vind ik Ireen Wüst heel erg leuk, en Paulien van Deutekom. Marrit Leenstra vind ik ook erg leuk en een grote belofte. Timmer kan ik ook wel waarderen.

  Waar ik echt een hekel aan heb (bij gebrek aan topic daarover, maar past hier wel bij) is Jacques de Koning. En dat komt voornamelijk door een uitspraak van hem een aantal jaar geleden toen hij verwikkeld was in de skate-off met Gerard van Velde om Turijn: "God houdt net zo veel van Gerard als van mij, alleen weet Gerard dat niet." Kan iemand nog denigrerender doen over iemands levensstijl als De Koning toen? Ben best benieuwd wat jullie hiervan vinden.
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Buitenlanders helemaal vergeten.

  Bij de mannen vind ik Enrico Fabris erg leuk, en vond ik in het verleden Johann Olav Koss en Dan Jansen superleuk. Bij de vrouwen Sablikova, Jenny Wolf, Beixing Wang, allemaal enorm sympathiek.

  O jee, en Bart Veldkamp vergeten bij de mannen, staat ook hoog in mijn lijstje van favorieten hoor.

Deel Deze Pagina