EK Hamar 11/12 januari 2014

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 2 jan 2014.

 1. Daniel

  Daniel Active Member

  Jawel, hij leest de reacties op schaatsforum niet, daar is Mart aan stuk gegaan, de lieverd.
  LeeMoZovski vindt dit leuk.
 2. doddel

  doddel Active Member

  mooi kampioenschap, maar nogmaals bewezen dat dit niet om allrounden maar vooral om de stayersafstanden gaat. De puntentelling en/of afstanden zijn dringend aan een update toe

  enne, al dat geroem over hoe spannend die 10km wel niet is: als de 5km de slotafstand zou zijn, zou het elk jaar zo spannend zijn. En de 5km is lang genoeg om toch een suspensopbouw te krijgen
 3. Aks80

  Aks80 New Member

  Met Pechstein weet je het nooit. Het is een Duitse en Duitsers geven nooit op en gaan tot het eindsignaal / streep door.
 4. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ik heb genoten van een prachtig EK! Had liever een Noor het goud zien winnen maar Blokhuijsen en Verweij waren gewoon beter en maakten er een hele mooie strijd van op de 10km! Ben blij om te lezen dat er hier meerderen zijn die zich hebben geërgerd hebben aan negatieve gepraat over Bøkko. Hij wint dan misschien weer niet maar wel weer een afstandsoverwinning en een podiumplaats in het eindklassement. Hij is nu toch al heel wat jaren 1 van de beste schaatsers ter wereld! En hij is nog maar 26. Hij kan nog heel wat jaren mee en er kunnen nog heel wat mooie resultaten bij komen!
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Mm, wat mij betreft moet Erben een goede begeleiding krijgen om een degelijke duider te worden. Misschien dat hij moet ruilen met Hersman. En ik mis heel erg Ria Visser....
 6. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Goed. Ik ga eens iets anders doen. Het was weer een heerlijk EK. Misschien dat ik er later nog een samenvattinkje aan wijd, misschien niet. Ik heb in ieder geval wel het gevoel dat ik er weer een hele week helemaal tegenaan kan. Alsof ik twee dagen aan een stekker heb gelegen en weer helemaal opgeladen ben. Heerlijke sport.

  O ja, en ik vond de sfeer op deze tweede dag hier op het forum ook prima. Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdragen.
  strawbale vindt dit leuk.
 7. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Okee, nog eentje dan. Aangezien Mart Smeets met pensioen is, heeft Ria misschien ook weer zin om aan tafel te schuiven. Maar eerlijk gezegd lijkt het me een gepasseerd station. Welke andere dame moet het dan doen? Of heer. Erben omdraaien met Hersman lijkt me geen goed idee. De tafel wordt er wellicht beter van. Maar ik denk dat we dan met z'n allen ram gek worden van Wennemars in dat commentaar hokje.
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Hege Bøkko!
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  In de auto hadden we Sebastiaan Timmerman met Erben Wennemars op de radio, en ook op de radio krijg ik vrij snel de zenuwen van Erben. Hij struikelt echt over zijn eigen woordenstroom, en dan bedoel ik niet dat hij stottert want dat op zich irriteert mij niet. Maar hij wil te veel in te korte tijd zeggen en daar word ik zenuwachtig van.
 10. Koen

  Koen Well-Known Member

  ik ben het helemaal met je eens hoor en ik zal Bokko zeker niet afschrijven. erg belangrijk voor Noorse schaatsen.
  MAAR, waarom zaten er zo weinig Noorse toeschouwers in het stadion. Daar kunnen we de Nederlandse journalisten toch niet de schuld van geven. Is het waar dat Noren alleen komen als er gewonnen gaat worden, of is het de afstand naar Hamar of zijn de prijzen veel te hoog

  ps, ik hoop dat hij medaille wint op 1500 meter in Sochi
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  SprintMaster vindt dit leuk.
 12. Jaco

  Jaco Active Member

  Ik ben dus niet de enige, die zich ergert aan Ratelbandje Wennemars. Ben trouwens ook niet kapot van alle clichés en het gehakkel van Paulien van Deutekom.

  Iets anders: kan iemand mij uitleggen hoe de indeling van de paren van de slotafstand tot stand komt? Ik kan er weinig chocolade van maken. De klassementsleider in de slotrit en verder?
 13. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Blokhuijsen komt uit op iets boven de 149.3. Iets boven het totaal van Bokko vorig jaar op het EK. Luchtdruk was gisteren 1004 en vandaag oplopend van 1018 naar 1020. En dan moet je eigenlijk nog corrigeren naar hoogte (ca. 0.4) om te vergelijken met Heerenveen. Wüst komt uit op iets boven de 159.8, daarmee het beste EK resultaat.
  strawbale vindt dit leuk.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Merci!
 15. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dat is dus net wat de Bokko-critici betwisten. We zullen het nooit weten.
 16. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ah, dat wilde ik ook net even oprakelen. Ik hoorde hem nl net iets anders zeggen, en i heb het goed gehoord:
  "Gods...die Hersman denkt ook dat ie overal verstand van heeft. Zó vermoeiend is dat "
  Dus word je niet moe van de woordenstroom, maar van het feit, en het wordt hier ook vaak gezegd, dat er steeds statements worden gemaakt en meningen (soms fieten) worden gegeven waar je het sterk mee oneens kunt zijn. Dát is vermoeiend.
  Bij Martin hectopascal Hersman hekennen we dat natuurlijk sterk. Zijn mededelingen over de luchtdruk vind ik een aangename aanwinst voor het schaatsen, waar je als argeloze kijker dat vroeger nooit meekreeg, maar die dus 'de omstandigheden' wel sterk beinvloeden.
  Zwak vind ik hem in het ophemelen van de tussenronden. Als de ene rijder 6.0 rijdt, en een rondje 7.0 eroverheen, noemt hij dat bijkans beter dan 5.7 en 7.0, want het verval is minder. Zo is ie ook zwak in het voorspellen, tijdens de rit, van de eindtijd. Maar qua algemeenheden is Herbert nog zwakker vind ik.

  Dit seizoen is het stopwoordje weer jagen. Frank Snoeks begon er al mee, die gaat jagen, die moet straks gaan jagen, die kan goed jagen...
  Snoeks was er niet bij, maar er bleef gejaagd worden.
 17. naomie70

  naomie70 Active Member

 18. schaatskees

  schaatskees Active Member

  Maar als je kijkt naar alle ex schaatsers die de NOS heeft aangetrokken heeft Hersman wel een prettige stem om naar te luisteren en zijn het goede zinnen die prima lopen. Hij is er wel geschikt voor.
  Terwijl Rintje, Erben en Paulien er wel verstand van (zouden moeten) hebben maar duidelijk is dat ze eigenlijk niet zo voor de tv geschikt zijn qua praten.
  Ria Visser was ook best prettig om naar te luisteren en ook Veldkamp was niet slecht.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 19. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik zou ook niet weten wie het anders moet doen.. Misschien Robbert de Rijk als co-commentator? Heeft in ieder geval veel verstand van zaken, ik weet niet hoe hij het qua presentatie zou doen. Ik heb trouwens al wel een idee over de toekomst, ik zou Hein Otterspeer graag bij de NOS zien. In interviews kan hij altijd erg goed onder woorden brengen hoe dingen tot stand komen.
 20. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Mart moet terug komen! Dat was samen met Ria een topduo.
  Van dat gestotter en van dat hyper de hyper van die ADHDer word ik doodmoe en Dione met de domme gegrinnik is ook helemaal niets.
  Geen enkele zinnige vraag komt daar uit.

  Mart is tenminste en kundige en kritische man, kijk daar houd ik van!
  Laatst bewerkt: 12 jan 2014
  Patrick John en Daniel vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina