dopingzaak Lance Armstrong

Discussie in 'Wielrennen' gestart door corzijlstra, 25 aug 2012.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Jean-Marie Leblanc speelt ook, hoe voorspelbaar, de onschuld, zie http://www.nu.nl/sport/2940968/oud-tour ... pioen.html

  Het versterkt opnieuw het beeld dat Armstrong een door de wielerelite gecrëerde held is, natuurlijk vanwege de commerciële belangen in de VS en echt niet vanwege zijn herstel van kanker. Dat is slechts om het publiek voor de gek te houden. Nu hun held zo duidelijk van het voetstuk is gevallen, probeert men nog te reddden wat er te redden is (m.n. het eigen hachje). Het zou me niet verbazen als de Tourdirectie actief heeft meegeholpen om evt bewijzen weg te werken.
  Overigens, na afloop van elke bergetappe werd Armstrong per helikopter naar zijn hotel gebracht. Speelde zich daar ook nog dingen af die we niet mogen weten?
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Steven de Jongh heeft inmiddels EPO gebruik toegegeven in de tijd dat hij bij TVM reed. Hij is daarom dus weg bij Sky. De naam TVM in verband met doping valt wel heel vaak de laatste tijd. Vraag me af of dat zijn weerslag nog gaat hebben in de huidige TVM schaatsploeg. Niet dat ik denk dat ze daar ook fijn aan het pakken zijn, maar het imago van TVM krijgt toch weer even een knauw.
 3. Sportgekkie

  Sportgekkie New Member

  Het IOC wil kijken of Armstrong zijn Olympische bronzen medaille van de Spelen van Sydney 2000 moet inleveren ondanks dat het om een verjaard delict gaat.
  Normaal gesproken verjaren dopingdelicten na 8 jaar. Het IOC zou echter kunnen aantonen dat Armstrong helemaal niet van start had mogen gaan in Sydney vanwege zijn dopingovertredingen voor aanvang van de Spelen.

  Diverse getuigen melden in het USADA-rapport dat Armstrong tijdens en voor de Tour van 1999 diverse 'epokuren' onderging.
  Mocht dit zo zijn, dan wordt Abraham Olano alsnog 3e op de Olympische tijdrit achter Ekimov en Ullrich.
 4. Sportgekkie

  Sportgekkie New Member

  TVM heeft vandaag in ieder geval laten weten voorlopig niet in het wielrennen terug te willen keren aangezien ze er niet van overtuigd zijn dat het een schonere sport is geworden om een betrouwbare indruk achter te laten voor sponsoring.
 5. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Bleh: huilen op tv, zeggen hoe ontzettend het je spijt, en vervolgens een vergevende knuffel van Oprah. Zo doorzichtig allemaal, maar waarschijnlijk gaat het nog werken ook. Amerikanen zijn suckers voor dit soort toneelstukjes.
 6. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben heel erg benieuwd hoe dat interview gaat lopen en wat Lance allemaal gaat vertellen. Het is vast allemaal heel goed doordacht en is de eerste stap in zijn revalidatie. Eens kijken of hij echt door het stof gaat en alles bekent, of dat het allemaal wat afgezwakt wordt. Zouden Tyler Hamilton en consorten zich al een beetje zorgen maken?
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  kan wel weer nieuwe bom worden, zowel het Lance verhaal als de Rabà-bekentenissen... we hebben nog een paar kampioenen rondrijden die die tijd meegemaakt hebben, een Tom B. en Philippe G. om er maar een paar te noemen
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ik krijg zo onderhand de indruk dat inderdaad 95 % uit die tijd aan het spul zat.
  het 'bewijs' vanuit de deductie is simpel:
  - niet op te sporen - prestatiebevorderdend -in een sport waarin iedereen alles op alles zet om mee te doen, bijv andere medische zaken krijgen zeer veel aandacht - een grote dopingcultuur in de sport uit het verleden - veel 'waar rook is is vuur verhalen - en ook al vele vuurtjes zelf aan de oppervlakte gekomen.
  Dan kán het gewoon niet anders dat in een peloton van 200 man enkelen gaan gebruiken. En als die dan niet veel beter rijden dan de anderen, terwijl het wél helpt, dan is de redenering rond.

  opvallend wel dat de ontboezeming van lance Armstrong hier zo weinig besproken wordt.
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

 10. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Afgaande op de geruchten lijkt het erop dat Armstrong echt schoon schip aan het maken is en iedereen meeneemt in zijn val zodat het wielrennen eindelijk echt kan gaan veranderen.
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  het pakken van doping, of het nou in wielrenen is of in een andere sport, voorkom je slechts met het verhogen van de pakkans en het verhogen van de strafmaat, en het meer op teamniveau hanteren van beide. Je kunt niet nu schoon schip maken, een generaal pardon uitvoeren (waar ik overigens wel voor ben), en verder alles hetzelfde laten.
  Dan blijven er sporters zoeken naar nieuwe middelen.
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Wat een teleurstellende bekentenis. Hij zegt alleen het hoogst noodzakelijke maar niet hoe hij al die jaren nooit gesnapt kon worden. De rol van de UCI blijft schimmig.
 13. martend

  martend New Member

  LA heeft alleen zijn straatje schoongeveegd maar de sneeuw bij de buren neergegooid.....
 14. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Kuijpers heeft makkelijk praten. Het was blijkbaar of meedoen of een beroepsverbod.

  Alleen al op grond van de intimidatie praktijken vind ik dat deze bedrieger aangepakt. Wat hij mevrouw Andreu heeft aangedaan is monsterlijk.
  Die Italiaanse, ik kan niet op zijn naam komen, werd het wielrennnen onmogelijk gemaakt.
  De meeste journalisten wassen hun handen in onschuld maar ze stonden bovenop deze praktijken (Smeets voorop), zagen het gebeuren en lieten het toe.
  Ze hadden om te beginnen wel eens wat grondiger mogen onderzoeken waarom er na de proloog van 1999(!) ineens een geantidateerd attest te voorschijn werd getoverd en hoe gemakkelijk dat werd geaccepteerd. Toen had Armstrong al aan banden moeten worden gelegd. Maar ja het sprookje van de uit de dood opgestane renner was mooi. Te mooi achteraf.
  En wellicht kon de wielersport na Pantani geen nieuw schandaal gebruiken.
  I lie and I cheat.
 15. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Nee Ferrari was zijn arts, een goede man als LA.
  "maar dan nog" zei Kuijpers. Waarom dan EPO niet vrijgeven. Is het gevaarlijk, zijn er al doden gevallen. Meneer 60% leeft nog steeds, en Indurain is er ook nog.
 16. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Wat weet Kuipers hiervan ? Zijn er tests gedaan hoeveel epo nou werkelijk scheelt ? Volgens de doktoren van de gebruikers, en die lijken mij de enige ervaringsdeskundigen, kan het tot 10 % meer duurvermogen leiden. Misschien dat Kuipers eens moet nagaan hoe klein de marges zijn in de topsport.

  epo helpt echt heel veel, dat is ook de reden dat het zo massaal is gebruikt Dat is ook de reden van opvallende grote verschillen in half jaren 90. De Gewiss-ploeg bijvoorbeeld, of Festina enkele jaren erna. Dat lag iets anders: dokter Reijckaert had om zijn renners te beschermen zelf al een grens van 52 % ingesteld.
  Toen de UCI met de 50 % norm kwam, had hij al uitgebreide documentatie over doseringen, hij kon deze eenvoudig aanpassen; de andere ploegen hadden zo een achterstand van een jaar.

  En dat epo helpt, zien we met name nu ook, nu het schoner wordt: dan rijdt er weer eens iemand heel erg goed, en dan wordt ie een paar maand later gepakt.
  en zo zijn er nog wel meer aanwijzingen. De deductieve benadering bijvoorbeeld, dat je aanwijsbaar meer rode bloedlichaampjes hebt, eenzelfde effect als hoogtetraining, waarvan het effect wél is bewezen. Ja, ook maar een paar procentjes, waarde vriend Kuipers.
 17. jaap

  jaap Active Member

  Ja hoor, we hebben er weer eentje!
  Ons bloed eigen Jerommeke Blijlevens heeft in 1998 EPO gepakt in de Tour.
  't Is toch verschrikkelijk. Openbare executie of zo.

  Wanneer stopt dit doping gemekker??!!

  Ze blijven zoeken en Jan Publiek denkt: Nou het zal wel.
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Gaan ze nu ook de behaalde truien van Virenque en Jalabert afpakken? Het is nu wel duidelijk dat de Tour organisatie bepaald wie er held mag worden, staat iemand ze niet aan of zegt ie lelijke dingen over de Tour dan gaat ie voor de bijl. Laat ze eens een onderzoek doen naar wat de Tour organisatie wist over Armstrong en het hele dopinggebruik. Maar die houden het publiek liever dom (Hinault die woedend reageert op kritische vragen) met brood en spelen.
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het is idd een naar volkje, die Fransen. Blijlevens heeft wel een probleem want kan zomaar ontslagen worden bij Belkin als het waar is. Had hij beter kunnen bekennen.
 20. jaap

  jaap Active Member

  Wel een prachtig land dat Frankrijk! Heb iets van-nou-het-zal wel met Jeroen.
  Ga verder gewoon genieten van de wielersport.

Deel Deze Pagina