Discussietopic KPN Marathoncup/Natuurijs Grand Prix' 2018-2019

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 20 okt 2018.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  Waarom reed Schouten eigenlijk in haar rood-wit-blauwe pak en niet in het leiderspak van de Vierdaagse?
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  A-Ware oppermachtig vandaag. Hekman was natuurlijk gevallen, geen idee wat die had gekund. Maar de rest komt er gewoon niet aan te pas. En Stroet dacht vandaag wel aan het klassement.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  1. Evert Hoolwerf
  2. Stroet
  3. Ariëns
  4. Bob de Vries
  5. Simon Schouten

  Zonde dat Hekman viel 5 ronden voor het einde. Ook het vroegtijdig uitvallen van Den Hertog en Snoek was jammer. Knap dat Bergsma na zijn harde valpartij terugkwam en goed kopwerk verrichtte.

  Stroet is de snelste, maar ziet Ariëns komen en laat Hoolwerf winnen. Nu wel ;)
 4. Headrider

  Headrider New Member

  Begrijp ik ook niet....(mogelijk heb ik wat uitleg van de commentator gemist), maar waarom wordt dit puntensysteem niet met 'een ''overzichtje'' getoond/uitgelegd??
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ze vindt dat pak onconfortabel zitten.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik vind het overigens prima dat ze in dit pak rijdt. Als ik morgen wat foto's maak is zo'n rood-wit-blauw pak toch wel wat mooier dan dat gekke pijlen-pak.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik vind het ook onzin dat Simon en Irene Schouten 'volgens de regels' niet in hun kampioenspak mogen rijden hier in de Trachitol Trophy. Omdat het zogenaamd niet onder de KPN seizoenscyclus valt. Raar gedoe. Zeker aangezien het pijlenpak van Irene kennelijk niet goed zit en het pillenpak van Bart de Vries al gescheurd was.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  nu je het zegt, Simon had zijn kampioenspak niet aan. Domme regel zeg. Nederlands Kampioen is toch gewoon Nederlands Kampioen? Daar heeft KPN niks mee te maken.

  Dat je hier niet in het leiderspak van de KPN Marathon Cup gaat rondrijden, ja, dát is logisch. Maar het kampioenspak weigeren? pfff
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Stroetinga behaald trouwens zijn 100e podiumplek op kunstijs. Chapeau!
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het was mij al opgevallen, Simon Schouten had hem de eerste race wel aan. Ik vind juist dat het voor Simon Schouten verplicht zou moeten zijn elke marathon het NK pak aan te trekken, behalve als hij een leiderspak moet dragen.
 11. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Excuses Lorca maar in dit geval is het : Stroetinga behaalt trouwens zijn 100e podiumplek op kunstijs. Chapeau!
  Lorca vindt dit leuk.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  Of "behaalde"
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dt-fouten. Ik hat gehoopd die tijd voorbij te zijn!
  Quarantenove vindt dit leuk.
 14. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Klopt , dat is een andere optie zonder "spelfout"
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mooie wedstrijd bij de dames. Verreweg de mooiste van het seizoen. Machtige sprint van Schouten die wel heel indrukwekkend dat gat dichtte, ondanks rare hindering van een paar dames van MKBasics. Ploeggenote Groenewoud wordt wederom 2e. 19 jaar oud en drie podiumplekken in een vierdaagse. Heel knap.

  Ik heb wel te doen met Adegeest. Pracht van een poging die beter had verdient. Mooi samenspel ook met teammaatje Janneke Ensing.
  Laatst bewerkt: 25 nov 2018
  leenstrafan vindt dit leuk.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  prachtig om bij de dames langs de kant te staan. Ik heb alleen de eerste paar rondes (met valpartij???) gemist. Daarna heerlijke wedstrijd gezien. En CRISIS wat gaat die Schouten hard in de laatste ronde... Prachtig! (was goed te zien vanaf mijn plekje bij de finish)
  Lorca en mi vinden dit leuk.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  huh? ineens 2 ronden minder? Of kan de NOS niet tellen?

  nou ja, ik vind dat Hoogeveen had moeten winnen... :(
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Wat. Een. Koers.

  Intens jammer dat Hoogeveen het niet haalde, maar wat maakte hij de koers mooi. Simon Schouten pakt de sprint overtuigend. Het klassement van Evert Hoolwerf kwam uiteindelijk niet in gevaar. Ariëns kwam niet van hem af. De 'Roden' en de 'Groenen' namen redelijk veel initiatief, maar het leidde niet tot resultaat. Het gevolg van vier dagen hard koersen was duidelijk merkbaar. En bij sommigen meer dan bij anderen.
  Laatst bewerkt: 25 nov 2018
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Marathonschaatsen bij de dames: -maakt niet uit hoeveel rondjes-, aan het einde wint Irene Schouten!
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Schitterende wedstrijd. Lekker zwaar, maar uiteindelijk wederom een koers met een zeer dominant A-ware. Slechts 2 dames in koers, maar in elk mogelijk scenario zat of Schouten of Groenewoud in de kopgroep. En dat spelen ze goed uit met wederom een dagzege van Schouten. 9/9

  De prijs voor de strijdlust gaat naar multitalent Anne Tauber. Wat heeft die aangevallen zeg! Én mooi dat Imke Vormeer, net enkele uren terug uit Polen na dat veelbesproken debacle, gelijk een podiumplek pakt. Haar terugvlucht had ook nog eens ruime vertraging, maar gelukkig komt haar pech vandaag ook weer ten einde.
  Laatst bewerkt: 8 dec 2018
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina