Discussietopic KPN Marathoncup/Natuurijs Grand Prix' 2018-2019

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 20 okt 2018.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Holy f***. Bergsma rijdt in zijn eentje een gat van 11 seconden dicht in 2 rondjes :eek:

  Mooie coupe van Bouw en Techniek + Den Hertog, maar wat doe je tegen zoiets? Gelijk een mannetje of 10 die afstappen. Die snelheden doen onze kiwi met matje gelukkig niks. Peter Michael blijft lekker aanvallen. Wat een aanwinst :)
  strawbale vindt dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ouch. A-ware doet eigelijk alles goed in de lead-out; Bergsma rijdt rondenlang een enorm strak tempo, Bob de Vries rijdt een sterke snelle laatste ronde, maar de aangewezen afmaker, Hoolwerf, blijkt veel minder dan Stroet en haakt na diens versnelling gelijk af. Die laatste moet daardoor, net als vorige week, de sprint veel te vroeg aangaan. Hekman kan zo makkelijk uit zijn rug komen en maakt de sprint imposant af. Zo blijkt maar weer dat Hekman nog altijd gigantisch snel is, als ie er maar in de finale nog bijzit. Gelukkig!

  En nu nog afwachten wie er allemaal een kaart krijgen. Wat een vechtpartijen in het peloton waarbij Okay continu betrokken was. Ook een incidentje met Hekman, dus even afwachten wat de jury doet.

  1) Hekman
  2) Den Hertog
  3) Stroet
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  En ook zijn 1.500m laat te wensen over. Daarvoor had Swings niet naar Noorwegen hoeven trekken. Kun je net zo goed in Nederland marathons rijden en een oefenwedstrijdje in Thialf meepikken. Maar goed, misschien heeft hij met de Noren een andere seizoensopbouw en weet ie goed te pieken. Daar lijkt het echter niet op, als ik zo naar de tijden van Pedersen, Henriksen, Bokko en consorten kijk.
 4. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Swings heeft lang doorgereden in het inline seizoen, EK in eigen land eind augustus en de Berlijn marathon half september. Waarschijnlijk kiest hij er weer voor om later in het seizoen in vorm te zijn. Plaatsing voor internationale wedstrijden is toch nooit een probleem.
  Lorca vindt dit leuk.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  A ha, dat verklaart inderdaad het een en ander. Bouw- en Techniek is ook een ploeg zonder echt piekmoment (wellicht dat ze dit jaar opbouwen richting 1 januari voor het NK op kunstijs), aangezien ze geen natuurijsspecialisten in de ploeg hebben. Dan kan het inderdaad beter werken om na een heftig inlineseizoen eerst rustig op techniek te trainen bij de Noren, om vervolgens een paar weken voor de eerste World Cup in Nederland op de inhoud te trainen via marathons.

  Hij kan volgend weekend in Utrecht mogelijk direct al voor de dagzege meestrijden. De focus van de mannen van Anema zal, ondanks de lage prioriteit die ze eraan geven, op het WCKT liggen dat weekend. Swings zal weliswaar zelf ook nog moeten afwachten hoeveel van zijn ploeggenoten hij om zich heen gaat hebben; de hele ploeg heeft zich op de 5.000m geplaatst (enkel Post niet, maar hij staat op de reservelijst) en gaat meedoen aan het WCKT. Ook Okay mist* belangrijke mannen als Van Ham en Ariëns. Op papier maakt Hekman mogelijk de grootste kans op de zege en daarmee dus ook een back-to-back overwinning. Zijn ploeg zal compleet aan de start verschijnen. Vreugdenhil doet een keer niet mee aan het eerste langebaanseizoen en Bart Mol zit niet meer bij de ploeg.

  Ook wel uniek trouwens. De complete ploeg van Anema heeft zich geplaatst voor datzelfde WCKT. Op Evert Hoolwerf na wel te verstaan. En laat nou net de komende marathon zijn naam dragen. Ondanks een mindere vorm (althans, zo lijkt het) schrijf ik hem op. Een familiestrijd valt ook niet uit te sluiten nu Bart en Willem wel in vorm zijn.  *of ze ook echt zullen ontbreken, is natuurlijk nog maar de vraag mij de mannen van de lange adem. Maar een stugge wedstrijd met een 5km reeds in de benen is nooit een pretje.
  Laatst bewerkt: 28 okt 2018
 6. Headrider

  Headrider New Member

  En weer baggerrrr die livestream..... zo jammer dit. :-(
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Hij leek het in het begin goed te doen, maar in de slotfase weer drama.

  Wanneer zetten ze hun eigen stream (en ego) eens aan de kant en gaan ze weer via YouTube streamen? Vorig jaar werkte dat perfect. Als je nu al drie marathons loopt te kloten is dat funest voor je reputatie. Mensen haken finaal af.
 8. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Waarom zou je zelf het wiel opnieuw uitvinden als de zeer goede infrastructuur er al is... Beetje dom.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dan maar iets inhoudelijks over de wedstrijd zelf: veldslag! Met voornamelijk in de hoofdrol de mannen die morgen nog een 10km en een mass start moeten rijden. En het gaat hard op het aangeslagen ijs.

  Bergsma, Bob de Vries, Kooiman en Stoltenborg continu in de aanval. Hekman en Den Hertog moeten continu zelf ook gaten dichtrijden.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Wow, wat een mooie zege van Swings.

  Post blokkeert de boel en Swings kan zo door versnellen en makkelijk winnen.

  Desalniettemin lijkt mij wel dat Post een rode kaart krijgt. Was gigantisch gevaarlijk hoe hij de boel blokkeerde. De hele A-Ware trein donderde er haast overheen.

  En dan had hij al een wedstrijd schorsing die hij nog moet uitzitten.

  1. Swings
  2. Stroet
  3. Den Hertog
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Lollo en Swings winnen. Hoe vaak is het al eerder gebeurd dat beide winnaars niet uit NL komen? En dan heeft Niero ook nog de witte trui.
 12. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Gelukkig het belangrijkste, de eindspurt, wel kunnen zien op een verder behoorlijk haperende stream. Mooie actie van Bouwen & Techniek (zo heet die ploeg toch, Henk-Jan? ;)). Echt buitenom zodat pas op het laatste moment wordt gezien dat Swings er vandoor gaat. En dan is het al te laat. A-Ware zat duidelijk te slapen. Leuke slotfase in een slopende koers.
 13. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Post 'struikelde' wel mooi. Kegelde bijna het halve peloton omver. :D

  Post liet een gaatje vallen ja, maar A-Ware reageerde ook gewoon veel te laat. Swings was toen allang vertrokken.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ze lagen zeker te slapen bij A-Ware (of beter; rekenden zich al rijk met een complete trein), maar het scheelt nogal als Schouten en Bob de Vries omver gekegeld worden. Als die ook nog eens aanzetten, met Stroet en Den Hertog in de rug, dan wordt het wel heel close. Zeker als je ziet hoeveel Den Hertog en Stroet uiteindelijk alsnog goed maken.

  Enerzijds een prachtige ploegentactiek en een mooie zege zoals ik dat graag zie (Bouw-en Techniek is altijd gedurfd alles-of-niets), anderzijds jammer dat Post het zo link uitvoert. Dit moet je niet elke week krijgen, want dan is er trammelant. Werd nota bene in ronde 13 omgeroepen om de finale een keer reglementair te houden :D

  Wel humor dat Post eerder deze week in beroep ging tegen zijn schorsing, zodat hij hier mocht rijden. Weten we gelijk waarom ;)

  Mooi in ieder geval dat drie van de vier grote teams al een zege te pakken hebben. Dit triggert Anema, zeker nu zijn ploeg zich voornamelijk zal focussen op de marathons richting december, om zelf ook anders te koersen.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Als je terug wilt kijken, klik hier
 16. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Zijn Lorca en Sprintmaster op vakantie ofzo? Dat mag niet. Wij willen hun kennis tijdens en na de wedstrijd. :)

  Prachtige zege van Mats Stoltenborg. Zonder kruisingen een geweldige schaatser. Hij sprint een sterke Bergsma eruit, die zijn handje nog wilde gebruiken om Mats te stoppen, maar zich toch op tijd bedacht. Soort Hulzeboschje.
  Laatst bewerkt: 10 nov 2018
  EenBrabander vindt dit leuk.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  G1ant vindt dit leuk.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Mooie wedstrijden terug gezien op de stream . Bij de dames eindelijk eens een kopgroep die een ronde voorsprong pakte en dat nog wel op het snelle ijs van Heerenveen. Klassementleidster Manon Kamminga miste de slag, sprintte nog wel sterk naar plek 21 in een rondje 27.711. De belangrijkste ploegen zaten met zijn tweëen in de kop: Aware (Irene Schouten en Kleibeuker), MKBasics (Van der Stelt en Bosma), Palet (Dedden en Vormeer) en Ziuz (Bakker en Kelly Schouten). In de laatste rondes nog wel wat tactisch spel maar Irene Schouten wint dan toch.

  Bij de heren ging het halverwege helemaal los. Hierbij nam de rode ploeg Bouw en Techniek het initiatief: twee keer een sterke aanval van Kars Jansman die niemand meekreeg. Daarna Mats Stoltenborg die Bergsma en Van Ham meekreeg. In een ronde of tien zijn ze rond mede door afzakkende ploeggenoten. Dan denk je dat de wedstrijd op slot gaat maar niets van dat alles: op ronde 35 van het eind weer een aanval van Stoltenborg met zijn ploeg die een gat slaat. Bergsma laat zijn ploeggenoten daarachter rijden. Daarachter op een gat Van Ham die ook zijn ploeg nodig heeft om het gat te dichten. Uiteindelijk blijven er maar een dikke 20 man over in de wedstrijd. De boel komt weer bij elkaar. In de laatste 15 rondes nog een uitlooppoging van Hekman met Hoogeveen die zo'n 200m pakken maar niet meer een ronde kunnen pakken omdat Kooiman het tempo in het peloton hoog houd. De pelotonsprint gaat naar klassementsaanvoerder Sjoerd den Hertog voor Douwe de Vries die sterk reed en Bob de Vries.
  De laatste 5 rondes een tactisch steekspel tussen de 3 koplopers met Stoltenborg voortdurend in laatste positie. Bergsma gaat op 600m van kop af maar wordt op waarde geklopt door een loeisterke Stoltenborg in een ronde 26.5.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Volgens ‘orakel’ Jaap Stalenburg zou Irene Schouten met Anema overhoop liggen. Daar nog iets van gemerkt in Heerenveen?
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat moet dan heel recent zijn, aangezien Schouten eerst wel bij een sponsorloze Anema bleef.

Deel Deze Pagina