Bob de Jong organiseert 10km wedstrijd in Haarlem

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 24 nov 2014.

 1. Aleimon Thimble

  Aleimon Thimble Active Member

  Toch vraag ik me af of dat wel echt zo is. Volgens mij valt er prima voor te trainen, net zoals er ook te trainen valt voor een marathon, een tenniswedstrijd van meer dan 4 uur, of de Tour de France. Al die marathonmannen draaien hun hand er niet voor om, maar allrounders vinden het vaak zwaar omdat ze het niet gewend zijn.

  Dat is, met alle respect, wel ongeveer het slechtste idee dat ik tot nu toe gelezen heb. Dan nog liever helemaal afschaffen.
 2. Svenfan1

  Svenfan1 Active Member

  - Maak 5km de kwalificatie afstand voor de 10km. Op die manier maak je een einde aan de "10km-specialisatie", de WB's en WK's worden alleen nog gereden door de beste 5km rijders. Op buitenlandse schaatsers heeft dit geen impact, die hebben immers geen 10km-specialisten.

  Dat was in 2006 bij de Olympische Spelen zo. We weten wat er toen gebeurde voor de 5km vrouwen... (al was dat met plekken per land)
  leenstrafan vindt dit leuk.
 3. schaatsbart

  schaatsbart Member

  ZeeKoei vindt dit leuk.
 4. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  De hele 10 km wel of niet discussie maakt me bijna verdrietig! Als schaatser en schaatssport fan vind ik de 10 km de mooiste afstand. De afstand voor 'helden', de afstand met heroiek. Ik erger me aan de twijfelaars en nog het meest aan de houding van de KNSB., n.b. de bond van een van de belangrijkste schaatsnaties lijkt het hoofd al in de schoot geworpen te hebben en doet aan meehuilen met de wolven in het ISU bos. Met dank aan de lafhartige KNSB komt er een EK zonder 10 km. Laten we een nieuwe schastsbond oprichten met de 10 km, als traditionele afstand en een afstand met gelukkig talloze liefhebbers, hoog in het vaandel en dan geen lid worden van de ISU. Uiteraard zetten we dan ook de traditionele kortebaan op het programma.
  Laatst bewerkt: 27 feb 2015
  schaatsbart en ZeeKoei vinden dit leuk.
 5. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Hoi schaatstinus, ja ik vind het ook weer een voorbeeld van top-down management, met de zoals zo vaak desastreuze gevolgen! Wel lijkt me het belangrijk dat zeker europees, maar uberhaupt internationaal het deelnemers veld sterker mag worden, die landen moeten wel fascilteren en investeren in hun schaatsers.
  In Haarlem, werd de wedstrijd van Bob, wel als succesvol beschouwd, en men denkt zeker(hoopt) dat er volgend jaar weer zo,n toernooi komt! Ik hoop het van harte!
  fudd en Schaatstinus vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina