Algemeen nieuws OS 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Hakkie2, 2 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat synchroonschaatsen lijkt me trouwens kansloos, hoewel het erg mooi is. Met teams van een man (of meestal vrouw) of 20 kost dat gewoon teveel. Als je dan 12 teams uitnodigd, wat al vrij beperkt is, en je rekent ook nog reserves, coaches, officials, e.d. zit je al op meer dan 250 extra mensen die je moet huisvesten tijdens de Spelen.
 2. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Bedankt voor de info en links! Dit mogen ze van mij zeker gaan toevoegen. Vind het ook veel leuker dan rodelen precies om de redenen die jij noemt . Hier ziet het dunnelrodelen er ook minder raar uit. Je zit meer achter elkaar dan dat je op elkaar ligt.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  voor "natural ice luge" heb je "natural ice" nodig lijkt me. Is dat zomaar overal? Of kun je "natural ice luge" ook doen op kunstijs?
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Zoals je in mijn filmpjes ziet, gaat natural track luge op sneeuw. Heeft niets met ijs te maken.
  chicagodude en proeme vinden dit leuk.
 5. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Sleehondenrennen mis ik nog wel als nieuw onderdeel . Zouden de te verwachten protesten van de Partij van de Dieren daar debet aan zijn?
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 6. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Het IOC heeft in samenspraak met de Winterspelen van Peking besloten dat er geen nieuwe sporten worden toegevoegd aan de Spelen van 2022. Dat betekent dat de drie sporten die opname in het olympische programma hadden aangevraagd niet zullen worden toegevoegd. Dit waren Bandy, IJsklimmen en Ski-alpinisme.

  Voor Nederland is het jammer dat Bandy niet olympisch wordt. Nederland is dit jaar namelijk wereldkampioen van het B-wereldkampioenschap geworden en is nu gepromoveerd naar het A-wereldkampioenschap (top 8 landen). Daarmee zouden ze in de buurt komen van olympische deelname, als Bandy aan het olympische programma zou worden toegevoegd, wat nu dus niet gebeurt.

  Het feit dat het IOC geen nieuwe sporten toelaat, zal ook wel de reden van het FIS zijn om het telemarken als onderdeel van het alpineskien aan te melden voor toevoeging aan de Winterspelen. Telemarken is natuurlijk gewoon een aparte sport.
 7. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Ik geef de 'Individual Parallel Slalom' een goede kans om te worden toegevoegd. Nu dat de alpine combinatie komt te vervallen blijven er nog 'maar' 9 onderdelen over voor een grote sport als alpineskiën. Dat is minder dan het freestyleskiën en het snowboarden (beide 10). Ik verwacht daarom dat de alpine combinatie wordt ingewisseld.

  Ik vind het overigens wel jammer dat de alpine combinatie komt te vervallen. Nu heb je namelijk een mooie verdeling tussen de snelheidsonderdelen (afdaling en Super G) en de technische onderdelen (slalom, reuzenslalom en landenwedstrijd) met daar tussenin de combinatie. Met een individuele parallelslalom i.p.v. de combinatie hebben de 'technische skiers' 4 kansen op eremetaal, terwijl de snelheidsspecialisten 2 reële kansen hebben.
 8. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Ik begrijp niet waarom de rodelbond 6 nieuwe onderdelen indient. Dan kun je toch niet serieus genomen worden. Ze denken, we dienen maar zoveel mogelijk voorstellen in, zodat er hopelijk eentje wordt toegevoegd. Het rodelen op een natuurlijke baan vind ik overigens wel het beste voorstel van alle ingediende voorstellen. Terug naar de traditie van de sport.
 9. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  Voor het IOC is de definitie van een sport, een geheel aan onderdelen die vertegenwoordigt wordt door 1 sportbond.

  Telemark valt onder de skisport en is om die reden geen nieuwe sport, hoogstens een nieuwe olympische discipline.

  Op de Winterspelen zijn de volgende sporten.
  1 Schaatssport
  - Kunstrijden
  -Shorttrack
  - langebaan

  2 Ijshockey

  3 Curling

  4 skisport
  - alpine
  - noordse combinatie
  - langlaufen
  - schansspringen
  - snowboarden
  - free style skiën

  5 biatlon

  6 rodelen

  7 sleesport
  - bobsleeën
  - Skeleton

  Op de Zomerspelen is het minder, alleen vallen alle zwembadsporten openwatersporten onder de noemer zwemsport.
  Wielrennen, kanovaren en worstelen vergelijkbaar verhaal, en de combinatie honkbal en softbal. Waren in 2008 nog aparte sporten, maar de bonden zijn gefuseerd.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het zijn natuurlijk eigenlijk maar 3 voorstellen: vrouwendubbel (lijkt me niet eens een discussie, dat gaat worden toegevoegd omdat het raar is dat het er nog niet is), sprint en natural track.

  Ze stellen dus eigenlijk maar 2 vernieuwingen voor, alleen dan wel gelijk zowel voor de mannen als de vrouwen. Dat lijkt me dan ook weer logisch (ik mis zelfs de women double sprint en eigenlijk ook de men double natural track en de women double natural track, die horen er eigenlijk ook bij).

  De dames nordic combined lijkt me ook een zekerheid, trouwens. En ook het verhogen van het aantal teams bij mixed curling, aangezien daar echt veel landen met de WKs mee doen.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Raar eigenlijk dat rodelen niet wordt gezien als sleesport. Ja, ik weet het, andere bond enzo. Maar het blijft buitengewoon vreemd. Ik vind 'natural track' zeker wel wat toevoegen als het door het IOC wordt geaccepteerd.
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb net de huldiging helemaal gekeken. Hoewel nooit spectaculair is het altijd wel heel mooi om alle sporters weer even te zien. Ook mooi dat de Olympiërs en de Paralympiërs tegelijk gehuldigd werden. Het enige echte minpunt was de muziek die ze speelden, het had zo op een begrafenis gespeeld kunnen worden.

  Wat me opviel: Sven is nog steeds ellendiger om wat hij niet heeft gewonnen dan dat hij blij is met wat hij wel heeft gewonnen.
 13. Koen

  Koen Well-Known Member

  ook gezien, maar kon geen leuk topic vinden om het in te zetten. ik vond dat vice minister het goed deed. goed verhaal, minister van sport behoorlijk nerveus,
  keuze voor beide olympiërs tegelijk huldiging, goede keuze.
  Sven inderdaad nog niet echt blij, jammer. 8 jaar geleden heeft die zich ook al niet laten huldigen omdat 10km mis ging, gister was hij ook niet in Heerenveen, weet niet wat reden was. maar jammer.
  muziek was inderdaad begrafenis muziek. ben er ook bij weg gegaan. jammer dat we rit naar koning niet live krijgen.
 14. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  Tot en met de spelen van Vancouver werden individuele olympische kampioenen ridder in de orde van de Nederlandse leeuw, vanaf Londen is dat ridder in de orde van oranje nassau.
  Deze aanpassing gedaan toen met de argumenten dat er vaker goud werd gewonnen en dat er in de orde van oranje nassau meer promotiemogelijkheden waren.

  In 2008 werd alleen Booij als aanvoerster onderscheiden en in 2012 de hele ploeg. Dat vind ik wel een grote verbetering.

  Maar dan kun je Wüst en Kramer toch officier of commandeur in de orde van oranje nassau maken.

  Ik blijf het een karige bedoeling vinden qua onderscheidingen in Nederland.
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind het ook jammer dat de Koning het zelf niet doet.
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Ik vroeg me dat ook af, nog zo'n extra beeldje op de schoorsteenmantel zit je op een gegeven moment ook niet meer om verlegen toch?
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina