Algemeen nieuws OS 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Hakkie2, 2 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Jeronimo1, EenBrabander en Koen vinden dit leuk.
 2. Koen

  Koen Well-Known Member

  dacht net ook al, waar moet dit geplaatst worden. maar stond er al in. ik ben blij voor Jan Smeekens. goede keuze. heeft die wel verdiend en zijn wedstrijd duurt nog wel even.
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Erg leuk dat Smeekens de vlag mag dragen. :)
 4. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Vanavond wordt duidelijk wie de Duitse vlag zal dragen: Eric Frenzel, Natalie Geisenberger, Claudia Pechstein, Christian Ehrhoff of Viktoria Rebensburg. Pechstein gaf in een interview met de ZDF aan dat ze graag de vlag zou dragen en dat ze het niet erg vond dat de openingsceremonie één dag voor de 3km is. Ze ziet de 3km toch als een 'opwarmertje'.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Opwarmertje is wat overdreven, maar op de 5000m, TP en MS heeft ze inderdaad meer kans op een medaille.
 6. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Even wat berichten afgesplitst. In dit topic allerlei nieuwtjes die niet direct onder een schaatsafstand vallen.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 7. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Havard Bøkko is ten val gekomen tijdens een trainingssessie en heeft zichzelf geblesseerd. Bøkko heeft zijn rechterenkel overstrekt en een kleine snee in de linkerenkel opgelopen. De snee is gehecht en de schade lijkt mee te vallen. De artsen noch Bøkko zijn bezorgd dat zijn deelname in gevaar komt.

  Bron: https://www.nettavisen.no/sport/bkko-skadd-i-ol-oppladning/3423412634.html
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 9. Elina

  Elina Well-Known Member

  Anders doe je van die snijvaste hoezen over je schaatsen net voor de OS :rolleyes:
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Verder niet veel bijzonders. Vooral dat Verweij (logisch, met steeds de vragen over de Russen), Nuis, Roest en Kramer de pers niet te woord willen staan en Bergsma, Bob de Vries en Schouten wel. En dan dus die opmerking over het ijs. En dat de Noren trainen met retromutsjes die uit de jaren 60 lijken te komen (ben benieuwd naar een foto). En dat Smeekens nog onderweg is.
  tkwouter vindt dit leuk.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 14. proeme

  proeme Well-Known Member

 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  De pers die buiten het stadion stond. Hoeft niks te betekenen, voor hetzelfde geld stond de bus op hem te wachten of had hij een andere afspraak. Dat artikel is meer een sfeerbeeld verder, waarbij duidelijk was dat de Zuid Koreanen voor Kramer willen spreken.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Achtergrondnieuws uit het AD: Ondertussen zorgt het Norovirus toch voor wat spanning. Zo heeft Marrit Leenstra met haar appartementgenoten afgesproken dat ze alleen nog de eigen WC gebruiken en pakt ze de tang waarmee ze het eten op schept met een servetje vast.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, dat is wel leuk, maar het etenm van voedsel van een buffet, waarvan je niet weet hoe/door wie het is klaargemaakt brengt uberhaupt meer risico met zich mee. ALs je echt veiolig wil zijn dan maak je zelf je eten klaar, maar ja, dat is niet echt praktisch natuurlijk.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ze mogen de keukens in hun appartement volgens mij niet eens gebruiken. Die zijn nog afgeplakt, moeten goed blijven voor de verkoop.
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Davis is niet blij dat iemand anders vlaggendrager is bij de openingsceremonie.

  Tja, ik weet het niet hoor. Ik snap best zijn teleurstelling, maar ik vind het ook wel een beetje arrogant om van jezelf te vinden dat jij het had moeten zijn. Zeker bij de US equipe zijn er heeeel veel die prima in aanmerking zouden komen.
  Is wat Davis heeft gepresteerd per definitie beter dan dat van Erin Hamlin? Als 'biased' schaatsliefhebber zeg ik misschien ja, maar toch: Hamlin was de eerste Amerikaan (man of vrouw) ooit die een medaille haalde op rodelen, dat is niet iets wat Davis bij het schaatsen of zelfs de 1000m kan zeggen.

  Bovendien is het een tikje onder de gordel dat hij de hashtag #blackhistorymonth2018 in zijn tweet zet, want daarmee impliceert hij of dat het een racistisch besluit was (vrouwen zijn ook ondervertegenwoordigd, en de keuze voor Hamlin was ook prima te billijken), of dat hij de voorkeur had moeten krijgen juist omdat hij zwart is.

  Ter verduidelijking: persoonlijk had ik Davis ook gekozen, puur vanwege zijn geweldige prestaties bij het schaatsen en redelijk lang heersen op een afstand die moeilijk te overheersen is.
  tkwouter vindt dit leuk.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @chicagodude: ik vond het ook nogal vreemd van Davis. Zo'n Hamlin is geen slechte keus. Een Shaun White is misschien wel de grootste naam in het hele Amerikaanse team, die zou ook kunnen klagen (of mocht die in Sotchi al?). En Lindsey Vonn natuurlijk ook. Zo zijn er wel meer namen die minstens net zo groot zijn als Davis.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina