5000 meter vrouwen, vrijdag 16 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Nou, kop langzaamaan in de richting van morgen zetten. Moeilijk, maar de 5km is wel een leuke rustige afstand. Ik sluit mij bij Bob de Jong aan en hoop op Esmee Visser. Dromen van goud, maar laten we eerlijk zijn: brons zou al prachtig zijn. Ik reken vooral Sablikova al rijk. Haar 3 km was prima, dus dan zal de 5 km ook wel goed zitten (hoewel, Sven...).

    Blondin, Pechtstein en Visser zie ik de overige medailles verdelen, al hoop ik ook op een mooie en pittige tijd van Annouk.

    Nog even de tien kilometer een plaatsje geven en dan ben ik wel weer klaar voor. Maar ik kan mij in jaren geen bewogen sportdag als vandaag herinneren. En dan heb ik nog wel meerdere voetbalfinales (WKs 2010 en 2014 en Ajax vorig jaar) op openbare plekken bekeken :)
    strawbale vindt dit leuk.
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Sablikova's 5 is beter dan haar 3, bij Kramer net andersom (5 beter than 10)
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dat is waar. Ik gooi er maar eens een dooddoener tegenaan: 'we gaan het meemaken' ;)
  4. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Ik heb weinig vertrouwen in Van der Weijden, maar ik laat mij graag verrassen. Wordt mooi of een onbevangen Visser de strijd aan gaat met routinier Sablikova.
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Morgen kan ik gewoon thuis kijken zonder me schuldig te voelen, ik werk vier dagen in de week en vrijdag is mijn vrije dag. Ik heb er zin in! Deze kan ik kijken zonder mijn nagels af te bijten van de zenuwen.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Je bnt er alweer een beetje overheen, das mooi!

    Zal ook wel helpen dat Kramer het eigenlijk zelf al wist en daarom zelf niet zo in de put zit.
    strawbale vindt dit leuk.
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Kramer wist het dus al voor de wedstrijd en liet 'm lopen => matchfixing?
    Duif, SprintMaster en Eelco vinden dit leuk.
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Niet je best doen ≠ matchfixing

    Als hij niet zijn best deed omdat Tumolero hem een bom duiten heeft gegeven, dan wel natuurlijk.:D
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    was dat onzeker dan?
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    de enige reden naar Pechtstein mag winnen is dat dat mij VSS-punten oplevert. Eigenlijk hoop ik gewoon dat ik het fout heb. Hup Visser.
    HaagscheBluf en Monique vinden dit leuk.
  11. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    En als Leenstra hem een massage* beloofd heeft bij het volgende trainingskamp in Italië? ;)

    (* vd rug)

    PS: overigens was mijn vraag niet serieus - zal ik er weer een ;) bij zetten?
    chicagodude vindt dit leuk.
  12. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Je houdt met Pechstein en Blondin geen rekening? Vorig jaar stonden ze op het podium van het WK afstanden, dit jaar stonden ze op het podium bij de World Cup. Over de staat van dienst van Pechstein hoeven we het niet eens te hebben, Blondin stond in de afgelopen paar jaar 3x op het podium van de World Cups op de 5. Je kan best zeggen dat jij denkt dat Visser en Van der Weijden podium gaan halen, maar geen rekening houden met Blondin en Pechstein slaat gewoon nergens op. Nogal respectloos naar 2 rijdsters die de afgelopen jaren zeker bij de 5 beste vijfkilometerrijdsters ter wereld behoorden.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ach ja, ik had er zelf ook al een hard hoofd in op voorhand, alleen je hoopt dan dat hij toch boven zichzelf uit stijgt. Maar hij heeft gelukkig al goud op de 5 en aangezien hij het liet lopen op de 10 leek het ook erger dan het was. Voor de TP heb ik er dus nog wel vertrouwen in.
    strawbale vindt dit leuk.
  14. stijnsportgek

    stijnsportgek Well-Known Member

    Sablikova is absoluut de topfavoriet, met Pechstein als grootste outsider. De laatste keer dat Pechstein op de 3 km in de 4.04 reed (zonder Salt Lake en Calgary) was op 25 januari 2014. Het lijkt mij een indicatie dat ze in topvorm verkeert en vorig jaar zat ze ook maar anderhalve seconde achter Sablikova. In tegenstelling tot velen, gun ik het Claudia ook wel. Je moet echt heel veel passie en discipline hebben, om op je 45ste nog zo in de rondte te rijden.
    strawbale en Hakkie2 vinden dit leuk.
  15. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Wel jammer dat ze met Peter #MeToo Mueller in zee is gegaan
    HaagscheBluf en Tuttifrutti vinden dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hier geen poll, jammer. Misschien iets met een top 3? Sablikova wordt toch door verreweg de meesten gespeeld. Ook hier heb ik mijn twijfels over. Heeft ze wel genoeg arbeid verricht om nog de stap naar 6:55 of sneller te maken? Alleen in Nagano (2008) en Richmond (2009) was een tijd boven de 6:55 genoeg voor goud. Aan de andere kant zijn de meesten die onder de 6:55 reden er niet bij: Beckert, Wüst, Achtereekte (!) en Kleibeuker. Maar dus wel Pechstein die ook de World Cup won. Blondin lijkt ook goed hoewel haar 3km dan weer tegenviel. Ze heeft met Pechstein een mooie rit en zou de opvolgster van Clara Hughes kunnen worden. Ik vind het lastig inschatten wat vd Weijden en Visser gaan doen. Beiden hebben op het OKT verrassend favorietes als De Jong, Schouten en Kleibeuker verslagen en hebben nu medaille kansen. Iig kunnen ze hun eigen rit rijden.
    strawbale en chicagodude vinden dit leuk.
  17. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Mogen we constateren dat je je hier nu niet uitspreekt? Ook ik denk dat dit een van de meest open nummers van de OS gaat worden. Naast de mass starts uiteraard, en ook de 500's worden echte geluksnummers met nog maar één rit, en een doorslaggevende loting (lees: kruising).
    Ik gok op Sablikova, vanwege het simpele feit dat ze de 3 al won op de geschoonde lijst (en dan doel ik niet op doping).
    En dat de 3 en 5 fysiologisch heel dicht bij elkaar liggen, en dat Sablikova overduidelijk beter is op 5 dan op 3, zéker met de rugproblemen.
    Verder ga ik voor Blondin. De laatste binnenbocht tegen Pechstein kan een voordeel zijn voor deze matchracer.

    We constateren dat de winnaars nooit in de laatste rit zitten, en prompt loten de nederlanders de eerste rit na de dweil. Dat kán toch geen toeval meer zijn.
    ( :cool: )
    Opvallend is ook dat er een heel podium kanshebbers thuis, of in het hotel, zit te kijken. Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij vooral héél erg jammer!

    Bijzonder is ook het fenomeen wat wij bij de heren qua kramermania al een beetje tegenkwamen. Het lijkt zich nu af te spelen rond Esmee Visser.
    Zij wordt opeens als grote uitdager gezien, terwijl Anouk vd Weijden gewoon sneller, nou ja net zo snel was op het OKT. Bij de betsites wordt haar kans slechts op de helft van Visser geschat.

    Unibet:.......................schaatsforum VSS *
    Sablikova 1.65 ..............57%
    visser 4........................23%
    Pechstein 7..................2%
    vd Weijden 8................4%
    Blondin 9.....................14%

    * voorspellingen gedaan vóór 3 km OS.
    Laatst bewerkt: 16 feb 2018
  18. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Goedemorgen, wéér slecht geslapen, nu wél door het schaatsen (van gisteren); hopen dat de auto straks wél start (accu aan de oplader gelegd), maar nu eerst een espresso - een enkele, want ik hoef maar 5km vandaag.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Juist de auto is vandaag de reden dat ik het schaatsen ga missen. Auto is gister bij de garage geweest, vandaag mag ik op zoek naar een ander...
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    De 4:00 op de 3 km van Sablikova was toch niet zoveel mis mee? Esmee heeft een PR van 6:56.. kan ze nog wat van afsnoepen... dan kan het misschien spannend worden. Al verwacht ik dan Sablikova gewoon richting de 6:51 gaat rijden.

Deel Deze Pagina