1500 meter vrouwen, maandag 7 februari, 09:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door EenBrabander, 5 feb 2022.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Waar is Achtereekte in dit lijstje?
    SprintMaster vindt dit leuk.
  2. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Ik weet dat ze zelf graag een WR wou, maar dit maakt het nog specialer eigenlijk. Pieken op het mooiste/belangrijkste moment en haar olympische spelen waren niet op snelle banen.
    G1ant vindt dit leuk.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De afsluitende historische lijst. Alle dames met tenminste 20 top 8 plaatsen op wereldniveau. Meeste goud én zilver voor Wüst.

    Dames_1500m_historie_Wüst.jpg

    In tegenstelling tot de 3km dames en de 5km heren waar de hele top 5 ook een Olympische medaille haalde, halen hier de nummers 2, 3 en 4 er geen.
    RodyTur10, alexander79 en Jeronimo1 vinden dit leuk.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Nog maar één keer eerder waren de winnaar en de nummer twee van een afstand hetzelfde op twee Olympische Spelen achter elkaar (in het schaatsen).

    Pechstein won in 1994 en 1998 twee keer op rij goud op de 5000 meter, Niemann won toen twee keer op rij zilver.

    Wüst won in 2018 en 2022 twee keer op rij goud op de 1500 meter, Miho Takagi won in deze periode twee keer zilver.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Miho, Miho... Bokko werd ook vaak 2e, maar dat was achter Kramer en Kramer was gewoon beter. Miho meestal beter behalve als het moest.
  6. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Hoe kom je erbij dat Miho meestal beter is? Nog nooit wereldkampioen individueel of olympische kampioen individueel, dus ik weet echt niet hoe je daar bijkomt. Eigenlijk is het best bizar dat ze nog nooit een individuele titel heeft behaald op een afstand, maar toch. Wereldbeker wedstrijden hebben natuurlijk echt totaal geen waarde, behalve dat het trainingswedstrijden zijn.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik wil toch wel even zeggen dat ik de meningen over Miho soms wat te hard vind. Ze rijdt hier 1.53.7, dat is ontzettend hard. Ze had vast harder gekund met een betere eerste ronde, maar ik geloof niet dat je kunt zeggen dat iemand die deze tijd rijdt onder de druk bezweken is. In 2014 is Wust voor mijn gevoel ook niet onder de druk bezweken, ter Mors was gewoon beter die dag, die had iets extra's dat haar deed vliegen over die baan. Wust had dat gisteren, maar Miho heeft nog steeds een prima tijd neergezet.

    Tuurlijk valt er wat voor te zeggen dat grote kampioenen winnen wanneer het moet en Miho dit niet heeft gedaan, maar Wust en de spelen is ook gewoon een dodelijke combinatie. Van Velde gaf aan dat ze op voorhand een tijd rond de 1.53.9 in gedachte hadden, Wust heeft blijkbaar toch dat extra blikje redbull van Nuis gejat en die tijd verpulverd.

    Ik hoop echt dat Miho haar gouden medaille pakt op de 1000m (Bowe zie ik helaas niet meer gebeuren), maar haar 1500m was verre van dramatisch. Was die gekke Brabander met haar Olympische vleugels niet aanwezig geweest dan had ze hier gewoon met een 1,1 seconde verschil goud gepakt en had niemand van ons gezegd dat het anders had gemoeten.

    Miho leeft nog steeds in het tijdperk Wust en dat is soms ook gewoon niet eerlijk.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ze werd toch als favoriete gezien door bijna iedereen? Jouw punt over wereldbekerwedstrijden is precies wat ik bedoel...een WR tijdens een WB wedstrijd? Miho is de koningin. Een belangrijke wedstrijd winnen? Dan kun je beter op iedereen behalve Miho inzetten.
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ze leeft in het tijdperk Wust, dus is ze nooit de favoriete geweest. Misschien dat we dat maar moeten beseffen: zolang Wust rijdt, zal Miho nooit als favoriete gezien mogen worden.
  10. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Miho moet eigenlijk nu juist nog 4 jaar doorgaan aangezien haar grootste concurrent Wust er dan niet meer bij is :p. Ze is pas 27, zou toch zonde zijn mocht ze stoppen.
  11. Forza

    Forza Active Member

    Miho heeft een uitstekende rit gereden. Een ander rijdt toevallig sneller, dan is zilver gewoon een prima prestatie. Misschien had er zelfs nog iets meer in gezeten als ze niet in de laatste rit had gezeten en had kunnen profiteren van rijwind van inrijders.
  12. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Takagi is een beetje hetzelfde geval als Roest. Ze hebben allebei een sterke rit gereden, maar er was er net eentje beter.
    mi vindt dit leuk.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Een schaatser in de kleedkamer van de ijsclub had Wüst nog als klein meisje meegemaakt op de ijsbaan van Eindhoven. Volgens hem was Wüst een enorme stuiterbal altijd. Ze kan haar energie dus fantastisch goed kwijt in haar sport!
  14. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Ze was er ook al bij in 2010, als 15-jarige! Dus beetje net als Sang-Hwa Lee, al voor je 30-ste klaar met alle druk?
  15. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Moet ze nog wel even afrekenen met Jutta Leerdam. Daar gaat ze nog een hele kluif aan hebben. :D
    sysya vindt dit leuk.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Klopt, Roest reed uiteindelijk ook een prima tijd, dat leek op voorhand niet zo omdat de tijd niet super indrukwekkend was, maar Nils ging er niet ver onder. Het enige verschil met Roest is dat hij niet 1 maar meerdere concurrenten heeft die hem constant dwars zitten. Hij is nu eindelijk van Kramer af en dan komt die verdomde Zweed weer langs. Tja, dat is ook gewoon topsport
  17. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Voor mij was Miho favoriet, tot ik haar 3000 zag.
    Het was het net niet. Te log, te weinig durf, het klopte gewoon niet.
    Bij de laatste ronde van Miho op de 1500 zag je, met name tijdens de laatste 150 meter dat ze niet meer schaatste, niet meer gleed. Ze was aan het boksen en beuken, ipv aan het glijden.
    En laten we niet vergeten hoeveel druk er op haar ligt. Japan heeft nog altijd een zeer patriarchale cultuur van schaamte, eer en een uitzonderlijke 'alles voor het vaderland"-idee.
    Ze schaatst voor de eer, Japan en de keizer ineen mannenwereld, en dan is haar coach, de nuchtere Nederlander Johan de Wit ook nog eens in quarantaine.
    Bovendien heeft ze de dag voor de 1500 (in opdracht van iemand), 1200 meter geschaatst in 3 rondjes van 26 laag, terwijl de Nederlanders hoogst waarschijnlijk lagen te pitten of gewoon even het ijs voelden.
    Kortom, ik denk dat de hele Japanse cultuur, de afwezigheid van De Wit en een (naar mijn idee) rare voorbereiding én de enorme druk (eer, vaderland, keizer ed.) teveel druk hebben gelegd op haar.
    alexander79, mi, Camila en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik krijg nog steeds kippenvel van de reactie van Erik van Dijk als het zeker is dat Ireen goud heeft. Geweldig zoveel emotie.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Beetje a la Sang-hwa Lee in Pyeong Chang.. maar goed, zij had natuurlijk wel al 2x Olympisch goud.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Om Wüst te eren, heb ik dit gemaakt.
    Schermafbeelding 2022-02-09 om 16.14.41.png

Deel Deze Pagina