1000m Heren, vrijdagochtend 11.00

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door stijnsportgek, 19 feb 2018.

?

Wie is er achter Nuis en Lorentzen de grootste outsider voor goud?

 1. Kai Verbij

  25 stem(men)
  51,0%
 2. Koen Verweij

  0 stem(men)
  0,0%
 3. Mika Poutala

  8 stem(men)
  16,3%
 4. Vincent de Haitre

  2 stem(men)
  4,1%
 5. Nico Ihle

  9 stem(men)
  18,4%
 6. Tae Bum Mo

  0 stem(men)
  0,0%
 7. Joey Mantia

  2 stem(men)
  4,1%
 8. Shani Davis

  1 stem(men)
  2,0%
 9. Takuro Oda

  2 stem(men)
  4,1%
 1. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  De Spelen lopen bijna op zijn einde en op vrijdagochtend zou weleens de beslissing kunnen vallen welke schaatser zich de Koning van de Spelen mag noemen. Voorlopig draagt Ted-Jan Bloemen de titel, met éénmaal goud en éénmaal zilver. Havard Lorentzen of Kjeld Nuis zou dat kunnen gaan verbeteren door een tweede gouden medaille binnen te slepen. Buiten Nuis en Lorentzen lijken er geen serieuze kanshebbers voor goud te zijn, wie vinden jullie de meest kansrijke outsider?
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ga voor Nico Ihle.
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Van de genoemde namen in de poll is Verbij natuurlijk intrinsiek de beste. Als je kijkt naar het resultaat vandaag dan is zijn 34.90 nog niet eens zo slecht. Die hele snelle tijden zoals Lorentzen en Cha deden, heeft Verbij nog nooit gereden. De 1000 meter is toch iets meer zijn afstand. Opmerkelijk is wel dat zijn opening op de 500 meter erg goed was en dat juist zijn ronde wat tegenviel, met die liesblessure zou je dat eerder andersom verwachten. De vraag is dan wat de oorzaak van de mindere ronde is. Als dat een gebrek aan conditie is als gevolg van weinig trainen, dan heeft hij een probleem voor de 1000 meter. Als de oorzaak gevonden kan worden in de misslag in de 2e bocht en het wat verkrampt rijden, dan heeft Verbij toch echt nog wel kans op eremetaal. Op de 1000 meter kan hij beter in zijn slag komen.

  Ihle heb ik mijn twijfels bij. Er zijn al een aantal toernooien geweest waarbij ik dacht 'dit zou wel eens de dag van Ihle kunnen worden' en dan gebeurde dat niet. Hij is vergelijkbaar met Otterspeer. Van tijd tot tijd briljant, maar niet de beste schaatsers als het aankomt op techniek en fijne motoriek. Als er vervolgens veel druk op komt te staan, dan gaan ze wat verkrampt schaatsen.

  Van Poutala is het opmerkelijk dat hij in de herfst van zijn carrière betere 1000 meters schaatst dan ooit. Het halen van het podium lijkt me toch wel lastig, de 1000 meter blijft toch een afstand die van nature niet bij hem past. Veel zal ook afhangen van de loting.

  En verder, ja lastig. Van Verweij hoeven we weinig tot niets te verwachten natuurlijk. Van Mo, Davis en Oda zegt de wereldbekerranking eigenlijk genoeg. Die missen het vermogen om snelle rondjes te rijden. De Haître heeft zijn eigen ruiten ingegooid.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Poutala. Gewoon omdat ik dat wil.
  HaagscheBluf, Elina, EenBrabander en 3 anderen vinden dit leuk.
 5. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Voor de organisatie is het niet te hopen dat Poutala vrijdag een medaille pakt, want dan breekt ie de tent af denk ik. Kunnen ze voor zaterdag op zoek naar een bevroren meer om de MS op te rijden.
  HaagscheBluf, mhp1988 en proeme vinden dit leuk.
 6. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Mocht Poutala, Ihle of een van de Amerikanen inderdaad een medaille pakken, dan zou dat betekenen dat er 10 landen een medaille halen op de klassieke schaatsonderdelen. In de neo-onderdelen hebben Amerika, Frankrijk, België en Nieuw-Zeeland ook nog een goede kans op een eerste medaille. Best netjes.
  EenBrabander en fransvanbakel vinden dit leuk.
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Lorentzen reed 34.6 in Heerenveen én in Stavanger, en volgde dat op met twee keer 1.08.2 (werd ie 3e en 1e mee). Hij reed twee 500/1000 combinaties in Erfurt, 35.0 met 1.09.0 en 34.8 met 1.08.6. Dusss:

  35.0 - 1.09.0
  34.8 - 1.08.6
  34.6 - 1.08.2
  34.4 - 1.07.8

  Dan weten we dat alvast. 16.5 - 24.7 - 26.5 brengt hem wel daarheen.

  Nuis reed natuurlijk 1.07.6 in Heerenveen, maar reed ook een betere 1500 op het OKT dan op de OS en er zitten wel veel dagen tussen de 1500 en de 1000 (sowieso duurt dit toernooi misschien wat te lang?), dus hoe goed is ie nu nog? Zijn 1000-meter doorkomst op de 1500 schatte ik rond de 1.08.2, hoewel je dat niet 1-2-3 naar een 1000m-tijd mag vertalen (andere opbouw van bochtenrijden enzo). Maar 1.08.laag moet hij zéker kunnen - tenzij hij het in zijn hoofd niet koel weet te houden - maar hij zal harder willen.

  Verbij reed best nog een redelijke 500 meter, maar zijn rondje viel wel iets tegen. En dat moet je juist niet hebben als je op het podium wil eindigen op de 1000m. Maar onder de 1.08.5 moet hij toch nog wel kunnen rijden, en wie kunnen dat nog meer dan?
  Ihle reed een verrassend sterke 500m vond ik eigenlijk, die leek toch wel helemaal uit vorm de laatste paar races. En Ihle zijn 1000 was al beter dan zijn 500 dit seizoen, werd daar tenminste nog 3e op het EK. Als hij nou goed kan pieken, zou een medaille wel kunnen (en mooi voor m zijn natuurlijk)
  Poutala liet, net als Cha, zien dat die laatste binnenbocht helemaal niet lastig is, maar verloor het wel een beetje op het laatste rechte end dacht ik. Reed dit jaar ook al goede 1000s, met een goede loting kan hij ook wel eens naar het podium schieten. Zou ook mooi zijn.
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 8. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik heb er veel zin in. Vooral omdat ik de 1000 meter met de schaatsploeg van Continu kan kijken en daarna nog een clinic van hen krijg.
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik hoop toch wel dat de winnende tijd rond de tijd van Nuis op het OKT ligt.
 10. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Kai had een geweldige mispeer in de laatste binnenbocht.

  Vorig jaar toch tweede op WK 500m. De gunfactor is bij mij zeer hoog.

  Zou ook goed zijn voor het Finse schaatsen.

  Indien Verweij faalt dan is het duidelijk dat hij verkeerd gepiekt heeft.
 11. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  O dan hoop ik zeker dat Poutala wint.
  proeme, EenBrabander en chicagodude vinden dit leuk.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  [​IMG]

  Mooie loting!
  chicagodude en EenBrabander vinden dit leuk.
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  Juist niet. Dit is een hele slechte loting voor de Nederlanders. Tenzij Nuis afrekent met het spook van "de laatste rit is geen goud" In Verbij en Verweij zie ik geen winnaars, zelfs geen podiumkandidaten. Verweij heeft zich nog eerlijk geplaatst maar als Verbij geen medaille haalt hoop ik wel dat hier lering uit getrokken wordt. Iemand die 8 weken geen wedstrijden kon rijden, hoort nooit en te nimmer aangewezen te worden voor wedstrijden als OS, EK en WK.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk volgens mij eerst in mooie ritten met tegenstanders, voordat ik denk aan eventuele medaillekansen van de Nederlanders. Zeker op sprintafstanden ;)
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik begrijp dat jij liever een choker als Otterspeer had gezien i.p.v. iemand die al zo vaak bewezen heeft koel te kunnen blijven op belangrijke toernooien?
 16. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Kom kom, de loting is toch mooi kwa ritten.
  En ik vind het nogal voorbarig om te zeggen dat Verbij een medaille móet halen om zijn aanwijsplek terug te verdienen. Hij stond 1e in de WB-stand op de 1000m, dat is wat mij betreft al reden genoeg om hem aan te wijzen. Als hij vierde of vijfde wordt, kan hij nog steeds goed gereden hebben, en zijn plek dus waargemaakt hebben. Ik vond die 9e plek op de 500 niet slecht hoor, zijn tijd was wat je ongeveer kon verwachten van Verbij, zeker met die misslag aan het einde van de laatste bocht, dus ik heb wel vertrouwen in een goede tijd.
 17. diploma

  diploma Active Member

  Ik vind het best een prima loting. Aan Nuis de eer om als eerste af te rekenen met het 'spook' van de laatste rit.
  Sowieso hebben de Nederlanders het dit toernooi steeds getroffen met de loting op de middenlange afstanden. Op de 1.500 hadden de favoriete Nederlanders laatste binnenbochtje, op de 1.000 alle Nederlanders (m en v) laatste binnenbocht (behalve Koen Verweij).
  SprintMaster vindt dit leuk.
 18. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Nuis moet de curse van de laatste rit maar doorbreken. als iemand het kan...
 19. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Verbij aanwijzen was op zich terecht... on merits. Hij is beter dan Krol en al helemaal beter dan Otterspeer. Ik verwacht dat hij morgen goed gaat rijden en dan zien we wel.
 20. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Hopelijk kruist Lorentzen over Verweij heen voor de laatste binnenbocht zodat hij 0 voordeel heeft. Nuis heeft in principe perfecte loting met laatste binnenbocht tegen Poutala. Alleen die verdomde laatste rit vind ik toch zeer ongunstig. Laat hij als eerste met dat spook afrekenen. Nuis toch nog wel favoriet lijkt mij en Lorentzen op 2.
  De Keizer vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina