NK Allround en NK Sprint in het Olympisch Stadion

Discussie in 'Lange baan' gestart door Danielle, 13 jan 2014.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik heb het niet gezien, maar misschien kan iemand hier uitleggen waarom Kramer er op het laatste rechte eind er mee op hield en zich met het publiek ging bezig houden. Ik kan me dat voorstellen aan het eind van de 10 kilometer, in gewonnen toestand, maar toch niet halverwege een toernooi?
    Een toernooi waarbij hij overigens voor het eerst sinds jaren weer op allround-gebied wordt uitgedaagd. Want gezien de eindtijden van hem en Verweij, was de overwinning voor Kramer in het eindklassement heel ver weg. Niks voor Kramer om dat zo te laten lopen.
    Sowieso wat rare dingen voor zo'n professioneel team als TVM: de kick-finish zelf, Ireen Wüst die dan nog een statement moet maken, Kemkers die zogenaamd niet weet hoe de selectieprocedure voor het WK allround er uit ziet.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  2. Quacka

    Quacka Member

    Omdat hij bij dit toernooi aanwezig was om het initiatief te steunen EN om het publiek te vermaken. Hij is al tig keer nederlands kampioen geworden, dus dat boeide hem niet. Misschien moet je ook gewoon interviews bekijken....
    Koen en strawbale vinden dit leuk.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik denk niet dat Sven nog start op de 1500 meter. Douwe ook niet, waarom zouden ze? Hooguit dat Sven nog één afstand gaat rijden voor het publiek, dat dan natuurlijk extra hard gaat juichen. Kan op die manier nog een statement gemaakt naar meneer De Koning. Maar al met al denk ik niet dat hij dat gaat doen.
  4. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Eigenlijk zou het zo maar kunnen dat zowel De Vries als Kramer wél de 1500 meter gaan rijden.
    Want 3 x raden wie de scheids is?

    Precies, meneer De Koning.
    En dan voorspel ik nu alvast 2 DQ's voor 2 kickfinishende TVM'ers.
    Koen, Monique, jaap en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  5. frederica

    frederica Active Member

    Oeh, dat hoop ik echt.
  6. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Saignant detail voor alle TVM ellende met valpartij en 2x DQ begon...
    De meeste reclamebanners van TVM die er op vrijdag nog hingen waren op zaterdag weg op 2 na waarvan 1 thv start 3k werd verwijderd tijdens het toernooi.... vreemd.
    G1ant vindt dit leuk.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Benieuwd op wat voor manier Verweij zijn overwinning gaat vieren. Spagaatfinish bij de 10 km? :p:cool:;)
    jaap en G1ant vinden dit leuk.
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Tja, hem boeit het Nederlands Kampioenschap blijkbaar niet, en dat is jammer. Want ik heb niks met sporters die niet hun best doen. Blijf dan weg.

    En als het de bedoeling was dat dit een ijsgala werd, zeg dat dan van te voren. Dan hoeven er ook geen internationale scheidsrechters aangesteld te worden, en kan je Gerard Joling de SMS-nummers bekend laten maken waar het publiek de winnaar mag bepalen.

    Of kunnen de rijders/organisatoren dat zelf uitmaken, zoals in een wielercriterium. En als je dat een beetje handig doet, kun je ook nog kijken waar je het meeste aan verdient door te zien met welke uitslag je het minste gokgeld hoeft uit te keren. Dat mag hier vast niet van de wet, maar in een of ander Midden-Oostenland zullen ze daar niet zo moeilijk over doen. O, dat idee is er al....
  9. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    We hebben gewoon veel te veel absurde regels in het schaatsen. Wat krijg je dan: het ene jurylid past ze wel toe, het andere niet. Als de ISU geen kickfinish wil, is de oplossing heel simpel. Laat de tijd tellen van de schaats die wel op het ijs is. Kost je 0,05 seconde ofzo, maar niemand gaat dan nog een kickfinish maken. En je krijgt geen diskalificaties. Want dat is in niemands belang...
    kernploegfusie, brabantsneutje en Monique vinden dit leuk.
  10. frederica

    frederica Active Member

    Sven heeft zich afgemeld. Bron twitter
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Het egige waar ik me wel aan stoorde is de argumenten die TVM gebruikte. Ik wil niet als een Alexander klinken... Maar Kemkers ("De mensen komen hier voor Sven") en Wust ("Hij reed een supertijd, en dan dit...") deden beiden alsof er voor Sven andere regels zounden moeten gelden. Vind ik niet. Ik had deze DQ net zo stom gevonden als ie voor Thom van Beek was geweest...
  12. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Dit nktje boeide hem zeker niet.
    hij is ws blij dat hij er van af is
    en opgelucht dat hij de 10 niet hoeft te rijden
    die kickfinisch kwam hem al met al prima uit
    hij heeft zijn plicht gedaan,
    het publiek 2 dagen vermaakt
    en dan is het nu tijd voor rust!
  13. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Haha nou idd! Hij zegt zelf gewoon duidelijk; regels zijn regels en die gelden ook voor mij. Ik was gewoon een beetje dom, eigen fout. En idd dat is gewoon zo; natuurlijk had hij niet gediskwalificeerd hoeven worden maar hij nam bewust of onbewust dit risico en dan kan dit gebeuren. Hij ligt er zelf verder niet wakker van dus laten wij dat dan ook niet doen; richten op de personen die er nog wel zijn! Koen en Nauta die gaan winnen?
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Het zou absurd zijn als Sven geen WK zou rijden, alleen om de KNSB te sarren. Want zoals gezegd hier, de bond kan hier ook weinig aan doen.

    Misschien was ie het sowieso al niet van plan, of heeft ie een andere reden (rug). Dan is het een ander verhaal...
  15. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ik denk dat Sven sowieso al twijfelde voor het WK; en dat het hem nu alleen maar makkelijk is gemaakt want hij heeft zich officieel natuurlijk niet geplaatst
  16. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Even de selectieprocedure voor het WK Allround, want er staat her en der alweer veel foute informatie:

    - De beste 2 rijders in het eindklassement van het EK allround, mits bij de beste 3;
    - De Nederlands Kampioen Allround 2014;
    - De overige deelnemer(s) en reserves worden door de SCL geselecteerd.


    Als Koen Verweij Nederlands kampioen wordt, zijn er dus 2 aanwijsplaatsen, en is er dus niets te "verdienen" op het NK. Als Kramer geen Nederlands kampioen was geworden, had hij het dus ook van een aanwijsplek moeten hebben.
    Mcat en strawbale vinden dit leuk.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    DQ of geen DQ....dit toernooi heeft toch een paar interessante vragen blootgelegd. Sven pakte gisteren slechts 2 seconde terug op de 5km. Maar met wat hij op de kortere afstanden verliest en het feit dat hij met rugklachten kampt en dus zijn 10km mogelijk minder sterk is dan gebruikelijk ( of was dat alleen maar om niet te hoeven toegeven dat Bergsma hem ECHT heeft geklopt)....kan zomaar zijn dat Kramer niet eens de beste allrounder in zijn eigen team is.
    SprintMaster en HA01761 vinden dit leuk.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Kramer zal vast wel worden aangewezen..en volgens mij rijdt ie gewoon of heeft het niet winnen van de 10km hem zooo geraakt dat hij nergens meer zin in heeft?
  19. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ik denk idd dat Sven na de Spelen nergens zin meer in heeft en gewoon lekker toe is aan vakantie! Was dit NK in Thialf had hij ook niet gereden vertelde hij al. En na de Spelen stellen al die andere wedstrijden/toernooien natuurlijk ook niet zoveel voor. De Spelen waren het belangrijkste voor iedereen dit jaar en daar heeft iedereen naar toe geleefd.
  20. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Natuurlijk stelt dit nktje niets voor hem voor.
    Hij reed omdat het in het olym stadion is en omdat hij zich daarom 'verplicht' voelde om te komen
    Al die toernooitjes na de Spelen stellen niets meer voor.
    Die zijn alleen leuk voor de Nuisjes en Annettekes van deze wereld..
    Voor hen valt er nog iets te halen,
    voor de Kramers etc is de hoofdprijs allang vergeven.

Deel Deze Pagina