Ploegenachtervolging mannen, zondag 13 februari 14:00 en dinsdag 15 februari 07:52

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 11 feb 2022.

  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    hij zal het na de voorronde vast al wel aan hebben zien komen.

    mik zie hem niet de MS rijden, maar hoe dan ook zie ik dat ook niks worden
  2. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    RodyTur10, ZeeKoei en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Die overwinning van Rusland was het meest verrassend vandaag. Dat zal echt een heel beladen wedstrijd geweest zijn gezien die middelvingers van Aldoshkin na de finish. Zij zullen het IOC wel als een Amerikaans instituut zien.

    Bij de NL heren heb ik het gevoel dat de nederlaag niet keihard aankomt. Het verhaal van Kramer na afloop vond ik redelijk plichtmatig. Geen tranen, geen boosheid...
  4. Duif

    Duif Well-Known Member

    In Rusland zijn ze best wel serieus bezig met de TP heb ik het idee. Kijk bij de uitslagen op Speedskatingresults en op iedere baan, bij ieder nationaal, federaal, regionaal of plaatselijk kampioenschap wordt wel een TP gereden. Al in de jongste jeugdcategorieën. Rusland heeft natuurlijk een enorm potentieel en zo bouw je wel wat op.
    G1ant vindt dit leuk.
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik ben ook wel benieuwd naar de rol van Jac Orie in het geheel. Die wist van de zomer al dat zijn rijders de TP gingen doen. Maar in de trainingsschema's er dus blijkbaar geen ruimte voor ingebouwd. Ik kan me voorstellen dat de bondscoach niet JV op alle trainingskampen volgt, en het vertrouwen heeft gegeven dat zij het zelf moeten oppakken. En dat hij nu ziet hoe onterecht dat geven van vertrouwen geweest is.

    Sowieso ook benieuwd hoe het management van JV aankijkt tegen de prestaties van de ploeg deze Spelen.
    mi en De Keizer vinden dit leuk.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Het valt rauw op zijn dak? Wist niet dat ik zo goed kon mikken met mijn eieren. Toch fijn om te weten dat ze zijn aangekomen
    proeme en Camila vinden dit leuk.
  7. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Is dit de grootste afgang in het Nederlandse schaatsen sinds ik kijk (2006)?
  8. Duif

    Duif Well-Known Member

    Neeuh.. dat vind ik toch het EK 2006 in Hamar. Daar ging echt alles fout. (en daar reken ik de kapotte vriesmachine natuurlijk niet bij).
    En natuurlijk de wissel...ook dat is en blijft in het professionele schaatsland bij uitstek natuurlijk een enorme miskleun.
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Het EK allround tel ik niet mee want ik kijk pas sinds de OS 2006, maar de wissel is een hele goeie, hoe kon ik die vergeten.
  10. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    Overigens is de tactiek om met 1 man op kop te rijden helemaal niet per se de beste. In Vancouver reed Nederland op een langzame baan een olympisch record van 3.39 hoog. De winnaar rijdt nu 3.38, qua tijden is er amper evolutie, terwijl er op andere afstanden een heel stuk sneller wordt gereden. Als 1 man op kop echt zo'n doorbraak was zouden de tijden echt wel een stukje sneller moeten zijn.

    De evolutie qua tijden bij de vrouwen (waar dus wel gewoon wordt gewisseld) is een stuk groter. Terwijl de afstand korter is dan bij de mannen wordt er nu wel 7-8 seconden sneller gereden dan toen. Ik ben ook van mening dat de Nederlandse vrouwen het helemaal niet slecht hebben gedaan. Canada en Japan zijn de afgelopen jaren al duidelijk beter en een goede individuele rijder hoeft geen goede TP rijder te zijn (en andersom).

    Bij de mannen is het wel apart, want Nederland wordt wel elk jaar wereldkampioen maar bij de Olympische spelen stellen ze teleur. En ze doen er nu echt niet minder voor qua training dan bij WK's, dus die enige conclusie die je kan trekken is dat het buitenland het alleen maar serieus neemt in een Olympisch jaar. De Noren hebben overigens ook gewoon een hele goede en jonge ploeg, met veel aankomend talent. Dus misschien gaan we de komende jaren zien dat zij de WK's ook gaan winnen.

    Overigens was het duidelijk te zien dat alle allrounders van Jumbo een stuk minder zijn dan op het EK. Met dat betreft is het ook gewoon falen van Jac Orie.
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Mwoah, het is gewoon deel 29 van een film met veel sequals. Bijna niet verrassend meer. Ook in 2010 hadden ze bij de mannen het meeste potentieel maar was de communicatie tussen de drie dramatisch. De vrouwen hadden in 2006 (met goud én zilver van de 3km in huis) en misschien 2010 ook kunnen winnen, in ieder geval een medaille moeten pakken. Ik herinner me ook het WK afstanden van 2011 nog goed. Toen pakte Wüst de 1500 en de 3000 en haalde Nederland een sweep op de 1500 met ook nog Valkenburg en Voorhuis. Op de TP verloren we vervolgens van een op dat moment niet zo heel sterk Canada, na een dramatisch opgebouwde race. Dat vond ik misschien nog wel de meest tekenende prestatie.
    Nickel, Marcel Vos, mi en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Misschien is dit wel de nieuwe realiteit. Het leven na Kramer zal geen abc-tje worden. Niveau is gewoon niet goed. Roest zal zijn ding wel op het allrounden blijven doen, maar voor de rest is het niet best.
  13. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

  14. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    De druk op Thomas Krol zal nu wel immens zijn. De enige serieuze kans op goud. Hij zal de meubelen van Team Jumbo-Visma moeten redden.

    Dat Roest zo enorm dichtbij was op de 5000m, daar zal Orie wel even wakker van hebben gelegen. En hetzelfde geldt natuurlijk voor Krol op de 1500, al is daar wel echt het maximale uit gehaald. Krol had een voordeel door in de rit direct voor Nuis een hele snelle rit neer te zetten, maar tegen Nuis viel niets te beginnen.

    Het hele seizoen zijn de JV-schaatsers niet in hun beste doen. Daar is iets structureel misgegaan in de periodisering. Misschien hadden de tegenvallende prestaties in het voorseizoen het gemoed van de ploeg zo getemperd dat ze in het hele voortraject in een soort negatieve flow zaten? Aan de attitude van Antoinette de Jong te zien is het er in ieder geval geen theekransje en is er weinig om vrolijk van te worden op dit moment. Het helpt de sfeer in ieder geval niet als ze meteen na een tegenvallende rit een analytische Orie tegenover zich krijgen die even stap voor stap alles benoemt wat er mis ging. Dat is toch regel nummer 1 in de psychologie? Als je iemand uit de put wil krijgen helpt het niet om even te benadrukken wat diegene allemaal fout doet. Natuurlijk, het is topsport en topsport is hard. Maar hier gaat geen mens beter van schaatsen.

    De methode Orie lijkt vooral goed te werken als een schaatser in de lift zit en steeds beter wordt. 'Goh, het was een prima rit, maar hier zijn nog wel wat verbeterpunten.' Maar als iemand slecht presteert dan lijkt de methode Orie dat proces alleen maar te versnellen. Zeker als het vertrouwen begint te ontbreken na een serie mindere resultaten. Kijk naar De Jong, Roest, maar ook Achtereekte. Je kunt je afvragen of je niet liever voor een paar goede resultaten wil gaan om vertrouwen te kweken en om dan vervolgens van daaruit verder te werken. Alles stond vier jaar lang in teken voor de Spelen, maar het lijkt erop alsof er vooral is gepiekt naar het OKT. Als je daar maar doorheen bent, dan volgen de Spelen vanzelf. Dat is dus zeer duidelijk niet zo.
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Op nu.NL interview met kramer. Tja, hij is wel reeel en eerlijk door te zeggen dat hi zelf ook niet echt super is nu, maar ook dat er nooit aanleiding is geweest om de tactiek te veranderen gezien de resultaten de afgelopen jaren. Nou dan breekt m’n klomp…

    maar ja, hij wil natuurlijk niet zeggen dat ze gewoon niet specifiek wilden trainen omdat al hun individuele afstanden altijd voorrang bleven houden en ze dachten dit er wel even bij konden doen
  16. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Hoewel ik Jan Coopmans een zwakke bondscoach vindt, treft bij de mannen Jac Orie meer blaam. Hij traint het team dagelijks en lijkt niet serieus werk gemaakt te hebben van een goede strategie. Niet wat betreft wisselen, niet wat betreft duwen, niet wat betreft compact schaatsen als team. En voor Jumbo daarmee een unieke kans gemist. Samen winnen met drie kopstukken uit het zelfde team had een heel mooi succes geweest.

    Daarnaast moeten we ook realistisch zijn. Dit is individueel de zwakste mannenploeg sinds dit nummer olympisch is. Patrick Roest is wel een topper, maar natuurlijk niet beter dan de beste Sven Kramer. Sven Kramer zelf is niet meer dan een schim van een zich zelf. Marcel Bosker is internationaal een subtopper.
    SprintMaster, G1ant, Lorca en 4 anderen vinden dit leuk.
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat is natuurlijk ook zo. Na zijn rits aan 6:09's in Thialf dachten we dat Roest ging domineren en dat hij op een piekmoment naar een 6:06 kon ofzo. Dat kan hij ook, maar niet in de vorm waarin hij nu zit. Hij rijdt maar ongeveer 1.5 seconden sneller dan Kramer in 2014 deed en minder dan een seconde sneller dan Kramer in 2006 en 2009 al deed op laagland.
  18. Duif

    Duif Well-Known Member

    Klopt helemaal, en dan kom ik weer bij mijn stokpaardje. Er is bij de mannen al jaren geen aanvulling van onderaf en dat breekt een keer op. Na Roest is er 4 jaar lang niemand doorgebroken. Bosker is op subtopniveau blijven hangen en Dijs, Huizinga, Hollaar, Geerdink etc zijn zelfs nooit subtop geworden, ondanks alle faciliteiten en mogelijkheden die ze geboden krijgen bij hun ploegen. Scheperkamp en hopelijk ook Snel, Snellink, Botman en Westerveld komen er nu aan en verder is het wachten op de jongens van de lichting Wennemars om ze zo maar te noemen. Maar die hebben nog wel een paar jaar nodig om aansluiting te vinden. Bovendien zijn het met uitzondering van Snellink allemaal jongens voor de 500 t/m 1500 meter. Voor de 5 en 10km en de TP en Mass start is het afwachten wat er uit de junioren komt de komende jaren. Gelukkig heeft de KNSB wel voor een beleidswijziging gekozen door bij het allroundkampioenschap voor junioren A de 1000m weer in te ruilen voor de 3000, in de hoop dat er daardoor ook weer wat stayerstalent door gaat breken de komende jaren.
    G1ant, Lorca en Mjøsaman vinden dit leuk.
  19. mi

    mi Well-Known Member

    Deze TP laat wel op onnavolgbare wijze zien dat het onderdeel volwassen is geworden overigens. Met een beetje hobbyen kom je een niet en dat is alleen maar goed.
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Inderdaad.. alle druk op Krol nu... al hebben ze natuurlijk ook Verbij, maar als er geen goud wordt gepakt dan is dit wel een mega gezichtsverlies voor Orie.

Deel Deze Pagina