Olympisch Kwalificatie Toernooi 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 22 dec 2021.

  1. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    Ntab moet vooral hopen dat Otterspeer geen top 3 rijdt op de 1000 meter
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als die plek van verbij door Scheperkamp wordt gepakt ja, maar is het Dijs of een andere rijder dan blijft de situatie hetzelfde.
  3. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Een scenario dat zeker niet onrealistisch is gezien de vorm van Krol, Nuis en Scheperkamp.
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik ben hier waarschijnlijk te pragmatisch voor :D
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als Dai Dai nou gewoon zelf even 3e kan worden op de 1000m maakt hij het ons zoveel makkelijker ;)
    kernploegfusie vindt dit leuk.
  6. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Orie en troosten......
    Van Velden is de vorige coach van Ntab.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  7. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Ik weet het niet hoor, maar ik zit even voor mezelf het schema in te vullen en ik kom op waarschijnlijk plek 7 uit voor Ntab. Laten we zeggen dat Dijs de 3de 1500meter plek pakt ipv Roest, komt hij op plek 8 uit.
    Otterspeer 1
    Roest 2, 10 (12)
    Krol 3,4
    Bergsma 5,6,11
    Nuis 7,9
    Scheperkamp 8
    Ntab 13
    Kramer 14
    Verbij 15
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    JV is als ploeg gewoon binnen... alle plekken die ze hebben willen pakken hebben ze gescoord. Dat niet de verwachte namen dit doen... maakt het niet anders.
    Kai en OKT lijkt wel een dingetje te worden.
  9. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Alleen als de rest van het complete deelnemersveld achteruit gaat schaatsen.:)
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De overstap van Ntab en in mindere mate Verbij naar JV heeft ze niet zo goed gedaan. Nuis is er ook niet veel beter van geworden door de andere kant op te gaan.
  11. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Maar moet de derde TP-man ook een individuele afstand rijden?
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Je vergeet Bosker aanwijsplek, Kramer gaat hem voorbij vanwege de TP dan zou hij poppetje 9 zijn. Ik heb Verbij op plek 9 staan in plaats van Nuis, dat is waarom die 1000 zo belangrijk is. Als Otterspeer of Verbij zich niet plaatsen en Nuis wel (en dat vervolgens ook op de 1500m doet) dan blijft Dai Dai 9 en heeft hij dus net mazzel.

    Kort gezegd. Als Nuis en Krol dubbelen op de 1000 en 1500m (of scheperkamp 500/1000) en Roest derde wordt op de 1500m dan is Dai Dai de 9e rijder in de matrix en kan hij dus heen. Als er twee nieuwe rijders (verbij en Otterspeer) via de 1000m de matrix in komen dan is Dai Dai waarschijnlijk de lul.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja en de vierde ook als ze die aanwijzen
  14. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Nee hoor, groot gelijk. De 3000 meter was de betere afstand. Conijn was een totale verrassing, maar haar tijd nog veel meer. Precies de tijd waarmee Achtereekte Olympisch kampioen werd. Alleen was laatstgenoemde sneller. ÉÉN honderdste. En dat nadat ze vier jaar lang geen enkele wedstrijd meer had gewonnen. De ultieme comeback, op het nippertje geplaatst terwijl ze door velen al bijna was afgeschreven. De koningin van het pieken weet zich met de hakken over de sloot te plaatsen. Met een tijd die precies één honderdste sneller was dan waarmee ze kampioen werd. Dat kun je toch niet bedenken. En dan die woorden tegen Reina: "Jouw race was mijn inspiratie". Dat verdient echt meer aandacht. ;)
    Lorca, EenBrabander en strawbale vinden dit leuk.
  15. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Waarom zouden ze ooit een vierde man aanwijzen als ze Bergsma al hebben? Maar donders, dat had ik over het hoofd gezien. Maar de kans lijkt me voor Ntab nog steeds groot dat ie naar de Spelen mag, mits Verbij of Otterspeer en het liefst beiden geen 1000m-plek pakken.
  16. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Ja, Bosker pakt dan Verbij's plekje, maar welke indivudele afstand gaan ze hm dan geven? De 1500m-3 ipv Roest/Dijs/Nuis? Maar als Nuis of Roest daar plaatsen, lijkt het me oneerlijk vanwege hun medaillekansen om Bosker die plek te geven maar ja we zullen zien
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Omdat Bergsma zover wij weten helemaal geen 4e man wil zijn, maar goed als ze die 4e man gaan aanwijzen dan is er weinig redden aan voor Dai Dai. Aanwijsplek van Bosker kan hij hebben als er mensen dubbelen.
    Ikbenerweer vindt dit leuk.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Waarschijnlijk de MS. En als Nuis en Krol dubbelen en Roest op de 1500m 3e wordt dan gaat Dai Dai mee als 9e rijder. Dubbelen Nuis en/of Krol niet of wordt een nieuwe rijder 3e op de 1500m dan is hij het haasje.
    Ikbenerweer vindt dit leuk.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Nou, dat inderdaad (al kwam dat nog net ter sprake). Maar ook iets van een analyse van de rit tussen De Jong en Schouten was aardig geweest (echt fantastische tijden in vergelijking tot alle afstanden tot nu toe. Het sportieve hoogtepunt). Én interviewtjes live op de televisie (en niet achteraf op NOS). En misschien een korte vooruitblik naar de 5km - die gaat voor de tweede plek razendspannend worden. En misschien iets van een uitspraak dat het niveau serieus hoog ligt als dames met 4.01 en 4.02 niet eens top 5 rijden.

    Men ging er zo snel aan voorbij zodat het leek alsof we weer terug zijn in de tijden dat Pien Keulstra de langste afstanden won.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Kramer staat op de startlijst van de 10km. Bosker ook. Bergsma voor Roest. Ik verwacht weinig spanning.

Deel Deze Pagina