Wereldbeker 2, 19–21 november, Stavanger

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 18 nov 2021.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Natuurlijk kijkt ieder naar wat voor zichzelf het beste is, maar van de KNSB mag je in deze situatie leiderschap verwachten. De KNSB moet ergens een grens trekken. Wat dat betreft is dit wel een moment van de waarheid. De KNSB moet nu met De Jong en Jumbo-Visma om tafel. Als zij aangeven niet beide wereldbekers in Noord-Amerika te rijden (wat mijn sterke vermoeden is), dan moeten ze Van Beek laten starten op de 1000 meter indien Lotte wel beide wereldbekers wil rijden.
  2. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Het niveau is niet slecht, maar ook niet geweldig. 4 jaar terug in Stavanger 10 man onder de 13.20 in de B groep. 5 man onder de 13.10. 3 daarvan ruim onder de 13.00.
  3. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Hoe zit het eigenlijk met de 500 meter voor de dames? Daar moet eigenlijk iedereen alle worldcups rijden om überhaupt een kans te maken op 3 vrouwen in de top 20. Ze staan nu allemaal rond plek 15 volgens mij en als je 1 weekend mist mis je ook direct 2 wedstrijden. Dan kunnen ze het wel schudden.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    alle Noren ruim boven de 13:30 :(

    terwijl enkele weken in Hamar de uitslag nog was: 13:17 Engebråten, 13:30 Kongshaug, 13:30 Sigurd Henriksen
  5. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Weinig PR's ook, gisteren op de 5 zag je dat ook al. Misschien gewoon vrij matig ijs voor lange afstanden.

    De mannen die vorige keer onder de 13.0 reden waren natuurlijk ook wel echte 10 kilometerrijders. Die zitten nu op Tsuchiya na allemaal in de A-groep.
    strawbale en Lorca vinden dit leuk.
  6. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    EenBrabander vindt dit leuk.
  7. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Ben wel benieuwd naar de tijden in de A-groep dan. Hoe snel die zullen zijn....
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dit is wel heel erg triest.
  9. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Ik heb wel een vraag. Hoe bepalen ze wanneer je in de A-groep rijdt en wanneer je in de B-groep rijdt? Wanneer wordt je gepromoveerd en wanneer wordt je gedegradeerd. Bijv. Marit Fledderus werd vorige week 3de in de B-groep, maar is niet gepromoveerd naar de A-groep. Nu wordt ze tweede in de B-groep. Gaat ze nu wel gepromoveerd worden of wat zijn de regels daarvoor?
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Fledderus rijdt wel in de A-groep. Het is Voskamp die vandaag tweede werd.


    Het biedt de Noren in elk geval meer kans om toch nog in eigen huis een zege binnen te halen :confused:
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Zo door mijn oogharen kijkend lijkt de Chinees de 8e en laatste reserveplek te krijgen. Daarmee zal die zeker een OS plek krijgen en zijn er nog 11 over voor de rest.
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Volgens mij was Stefan Westenbroek specifiek voor dit onderdeel meegenomen naar Stavanger. Die zal zich waarschijnlijk last minute hebben moeten terugtrekken.
  13. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Los van het feit dat het echt waardeloos zou zijn als de nummer 22 van de B-groep mag starten in een veld van 12 denk ik - gelukkig - dat je een rekenfoutje hebt gemaakt. In de A-groep kunnen in principe 11 plekken worden verdiend. In de B-groep moeten er dus 9 quotaplekken sneller zijn dan Shen. JPN-2, ITA-2, NZL-1, USA-1, GER-2, FRA-1, USA-2, NOR-1, NOR-2 maakt net aan 9. Als in de A-groep Swings en Van der Poel niet langzamer rijden dan 13.37 mist Shen dus net de reservelijst (er staan nog extra Russen, Italianen, Canadezen, Duitsers, Japanners en Nederlanders tussen, dus die maken niet zoveel uit)
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    In de geupdate versie staat nu, T. Snel, J. Botman, S. Yoro, met Slotegraaf als 4e dus ik neem dan aan dat hij reserve is.
  15. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Excuses, Voskamp inderdaad. Maar die werd vorige week idd 3de in de B-divisie, dus mijn vraag blijft wel staan over welke regels er gelden op het gebied van promoveren/degraderen.
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Maar dat is het toch juist? Ze willen niet rijden, maar ze willen/eisen toch bevoorrechte posities.. zie TP. Dat ze niet willen rijden, is prima.. maar dan niet hele competities gaan kapen zoals er al sinds Sochi aan de gang is vooral met de teamcompetities.
  17. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    hm, als Schouten en Kok het zelf benoemd hebben als reden, dan zijn ze misschien meer begaan met het halen van plekken voor NL dan ik dacht, fijn!

    overigens, ik bet er volledig mee eens dat het wel erg vaak JV lijkt te zijn dat verstek laat gaan, alleen hou ik er niet zo van om daar dan bij voorbaat al conclusies over te trekken waarom ze dat doen, en al helemaal niet met een insteek alsof ze andere teams ermee dwars willen liggen.
    Lorca vindt dit leuk.
  18. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Paragraag 4.1.3: https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/26089-isu-communication-2425/file

    Kort samengevat promoveert top 3 van B-groep (tenzij volgende afstand 5/10 km is, dan alleen de winnaar), top 3 A-groep is zeker en verder wordt het opgevuld op basis World Cup-ranking. Alleen heb je soms nog wat schaatsers die een wildcard kunnen nemen.
  19. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Ik zie dat Michelle de Jong 43.155 rijdt op de 500m. Wat ging daar mis? NOS heeft nog geen livestream namelijk...
  20. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Dank! O oké, dan zal zo'n wildcard de reden zijn van het niet-promoveren van Voskamp.

Deel Deze Pagina