Daikin NK Afstanden 30 oktober t/m 1 november 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 22 okt 2020.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Zal ik even het minst controversiële voorstel van het forum doen? ;) Laten we Irene Schouten extra aanmoedigen! :)

    Haar moeder woont in een verzorgingshuis dat momenteel afgesloten is vanwege coronabesmettingen. Ik heb zelf ook meegemaakt met een naast en geliefd familielid in een verzorgingshuis, die we ineens niet meer mochten bezoeken... Dat is verschrikkelijk.

    Irene en haar moeder kunnen kan alle steun goed gebruiken!
    Camila, Eelco, proeme en 4 anderen vinden dit leuk.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De voorspellingen voor de langste afstanden op basis van de beste resultaten vorig seizoen (5/10 km heren, 3/5km dames) en op basis van dit NK. Uit de beste resultaten van vorig jaar volgt een factor die dan toegepast wordt op de uitslag van de eerste lange afstand dit NK en op de beste uitslag in de voorbereiding. Dit geeft twee voorspellingen, die op basis van dit NK is oranje gekleurd. Voor Kramer zou dit de laatste plek hebben betekent, echter komt dat vooral door zijn zwakke 10 km begin vorig seizoen. We mogen aannemen dat hij nu beter zal rijden. Ook Bosker had vorig jaar een relatief zwakke 10 km. Op beide pas ik de factor van Roest toe. Bob de Vries had een hele lage factor, deze heb ik wat verhoogt omdat hij op de 5km voluit reed.
    Verrassend is dat Talsma nu als de favoriet uit de bus komt. Één probleem voor hem: hij rijd tegen Bergsma, de titelverdediger. Ik verwacht een hele spannende strijd tussen de top 3.

    Heren_10000m.jpg

    Bij de dames is Irene Schouten nu favoriet. Merel Conijn zou top 5 kunnen rijden (haar 5km PR is uit Alkmaar) , Vijn rijd haar eerste 5km. Onzekerheid zit erin hoeverre de tegenvallende favorieten van de 3km hier gaan rijden.

    Dames_5000m.jpg
    Laatst bewerkt: 1 nov 2020
    Lorca vindt dit leuk.
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik heb ontzettend veel zin in de 10 kilometer. Het is een prachtige afstand en het niveau is superhoog.
    Lorca vindt dit leuk.
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De 10000m wordt inderdaad zeer interessant en eigenlijk doen in elke rit mannen van niveau mee. Er is slechts een afmelding binnengekomen deze morgen, en dat is Jan Blokhuijsen (toch al niet in vorm). Hij is vervangen door Chris Huizinga (evenmin in vorm). Kramer start nu in rit 3 tegen Bob de Vries. Twee mannen die enigszins onvoorspelbaar zijn. Bob de Vries staat natuurlijk te boek als een wispelturige rijder; Kramer reed vorig jaar op het WCKT een wat rare slome trainingsrit. Vermoedelijk staan ze hier beiden wat sterker en serieuzer aan de start dan afgelopen seizoen. En wie weet doet Kramer, nu we toch 1 seizoen voor de Spelen zitten, eindelijk weer een serieuze poging op de 10km.

    De drie waar het op voorhand het meest om zal draaien zijn Bergsma, Roest en Talsma. Bergsma is de regerend Nederlands Kampioen en is dat nu al een paar jaar onafgebroken. De afgelopen twee jaar won hij de titel in een rechtstreeks gevecht met Patrick Roest. Topfavoriet zou je zeggen, ware het niet dat Bergsma die twee wedstrijden won in december. Bergsma is in oktober/november vaak nog niet helemaal op stoom (al is zijn 12.51 van vorig jaar natuurlijk allesbehalve kattenpis). We zien sinds de Spelen van 2018 immers dat er slechts één man soeverein is in oktober/november en dat is Patrick Roest. Vorig jaar reed hij op het WCKT een baanrecord (12.42) en bleef hij nummer 2 Bergsma met ruim 9 seconden voor. Zijn 5km van vrijdag verraadt in ieder geval dat datzelfde scenario ook dit jaar niet onwaarschijnlijk is. Toch zullen beiden mannen met een schuin oog kijken naar Talsma. Talsma piekt dit weekend ontzettend en reed vorig seizoen al onder de 13 minuten. Als je zijn 5km-eindtijd bekijkt weet je ook direct dat hij tussen de 12.50 - 13.00 moet kunnen rijden. Kijk je vervolgens naar zijn slotrondjes op de 5km, dan is zoals @SprintMaster voorspelt een tijd onder de 12.50 geenszins een utopie. En dan rijden Talsma en Bergsma ook nog eens tegen elkaar. En zoals Roest ondertussen weet is het nooit eenvoudig om tegen Bergsma te rijden op de 10km. Dat belooft een hoop!

    De 5000m voor dames gaat ook leuk worden. Irene Schouten mag dan wel met overmacht de 3km winnen (en toch een beetje favoriet zijn voor vandaag), dat betekend niet dat de titel op de 5km alleen maar even opgehaald hoeft te worden. De nummer 3 van vorig seizoen, Achtereekte, leek gisteren vooral moeite te hebben met de snellere rondjes, maar krijgt nu de tijd om rustig haar race op te bouwen. Voor regerend Nederlands Kampioen Esmee Visser idem dito. Zij reed in de voorbereiding 4.09 op de 3km, maar dat leverde alsnog een zeer vlakke 6.59 op in een trainingswedstrijd. Daarmee ga je vandaag niet winnen, maar met iets snellere rondetijden kan ze het de concurrentie eventueel lastig maken. Maar of dat erin zit na die knauw van gisteren... Mja, we zullen zien. Reina Anema was vorig jaar vooral op de 5km gevaarlijk en reed gisteren al een voortreffelijke 3km dus de Friesche lerares maakt zeker kans op de titel. Antoinette de Jong en Wijfje hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in snelheid voor de 1500m en dat zie je de afgelopen jaren terug in de slotronden op het langere werk. Wijfje reed gisteren zelfs de slechtste slotronde van het gehele veld. Ze zijn allebei prima in vorm, maar het lijkt er niet op dat ze op deze afstand mee gaan doen om de prijzen. Al zie ik De Jong nog wel op het podium belanden als Achtereekte en Visser zichzelf inderdaad niet hervinden. En ondertussen kijk ik uiteraard al uit naar de eerste rit met de twee vrolijke junioren.

    Wordt een mooie dag! Zelfs nu mijn geliefde Mass Start niet op het programma staat. Gelukkig staat daarentegen wel de Angliru op het programma ;)

    *Ps. we kunnen stiekem ook al vergelijken met de Wereldkampioen en Wereldrecordhouder op de 5000m: Voronina reed in Kolomna 6.56.
    Laatst bewerkt: 1 nov 2020
    SprintMaster vindt dit leuk.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Nu is die vraag: Kan Jansman weer eens in de buurt komen van zijn bijzondere prestatie van twee jaar geleden?
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nou ik had al niet veel verwacht van Huizinga, maar dit was wel erg beroerd.
  7. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Kooiman rijdt strakke rondetijden tot nu toe.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wat is Kramer aan het doen?
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Niet zo veel.
  10. Koen

    Koen Well-Known Member

    straalt niks uit. trainen denk ik
  11. mi

    mi Well-Known Member

    Meine Gute Herbert!
    Het is:’mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen!’
    Niet:’mag ik dan zeggen dat Kramer in de underdog-positie start?’
    Ik turf er al zeker 4!!
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    En dan eindigen met een 29,5. Met alle respect, maar waarom doe je mee als de race niet als een race ziet?
    EenBrabander vindt dit leuk.
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Wanneer is de laatste keer dat Kramer een 10k voluit ging? Ik hoor "hij gebruikt deze 10k als een trainingswedstrijd" nu wel heel erg vaak.
  14. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Anno 2020 stelt Kramer zich ritwinst ten doel.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Pyeongchang
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja idd. Ik dacht eerst dat hij gewoon niet harder kon, maar als je de hele tijd in de 31 hoog en 32 rijdt en vervolgens afsluit met 30,5 en 29,5 dan kun je dus echt wel harder.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Kramer en Bob de Vries zo'n 10 seconden langzamer dan verwacht. Soort veredelde trainingsrit.
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Zo, dat is ook geen Chinees?
    Basje vindt dit leuk.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Is dit arrogantie, of is dit gewoon hoe Sven is? Ondertussen heeft hij al bijna drie jaar lang geen 10km gewonnen en ook niet meer onder de 13:00 gereden. Hij reed 23 ronden lang zoals in zijn Olympische rit van 2018 en twee ronden lang zoals Patrick Beckert.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wat gebeurde er, de stream net weer uit moeten zetten haha

Deel Deze Pagina