WK allround/sprint 2020 Hamar

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 sep 2019.

  1. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ohjee, laat Kjeld Nuis het maar niet zien en horen.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Sven heeft natuurlijk op dit moment een heel duidelijke privé reden waardoor het niet gaat, en waardoor hij achteraf gezien wsl beter in Nederland had kunnen blijven. De Russen zijn met de hele ploeg uit het toernooi gestapt met gedeeltelijk vage redenen. En dat ze jaren lang door de staat aan de doping zijn gezet helpt toch ook niet echt in de beeldvorming, hoewel je dat hier nauwelijks mag noemen. Het heeft bij mij iig voor een heel negatief beeld van het Russische sporten in het algemeen gezorgd, en daar maken de Russische schaatsers nu eenmaal toch onderdeel van uit. Op veel sympathie kunnen ze dan gewoon niet rekenen.
    HaagscheBluf en muilie vinden dit leuk.
  3. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Nou ja, toch weten we bij Sven toch ook verder niks? Als we het echt op die kaart gaan spelen he. Ja er speelt iets in de familie, maar ook dat blijft een vaag verhaal.

    En begrijp me niet verkeerd, privé is privé en daar hoeft hij zeker niet over uit te wijken. Maar waarom wordt bij vooral de Nederlanders altijd alles gelijk geloofd en bij de Russen niet? En begin nu niet over hun verleden want dat is ook vermoeiend dat dat overal bij gehaald wordt.

    Nu zijn er dus nog meer afzeggingen. En daar horen we mensen dan niet over. En bij de Russen schreeuwde Kjeld moord en brand, stoom kwam uit de oren. Zonder enige kennis had hij zijn oordeel al klaarliggen. Lijkt me niet dat hij bij de andere afzeggingen nu precies weet wat er speelt, maar dat boeit blijkbaar niet.. Als hij maar weer los kan gaan over die Russen.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Vinden jullie het ook niet een beetje tegenvallen dat maar twee mannen onder de 6:20 rijden? Er rijden wel 9 vrouwen onder de 4:05. In Heerenveen, bij het EK afstanden, reden ook 9 vrouwen onder de 4:05, maar ook 9 mannen onder de 6:20.
    Duif, Asterisk en VorstM vinden dit leuk.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Zeker gezien we weten dat Kjeld Nuis het verschil tussen Rusland en Wit-Rusland niet kent, in zijn ogen nog een Russische afzegger dus. Herinneren we ons nog deze uitspraak tijdens de wereldbeker in Minsk?

    chicagodude vindt dit leuk.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ja maar het verleden van de Russen is nou juist de enige reden dat mensen ze niet meer zo snel vertrouwen. Dus waarom mogen we dat er niet meer bij halen? Daar draait nou juist alles om.
    G1ant vindt dit leuk.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Van de Nederlanders kun je van alles zeggen maar niet dat ze niet open zijn. De Russen hebben een vrij rijke geschiedenis van afzeggingen om vage redenen.

    - Skobrev die als titelverdediger vlak voor een EK in Collalbo afzegt met een 'blessure'.
    - Yuskov die meerdere keren een 10 km niet rijd.
    - Kuli die vlak voor een 1000m afzegt.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat vind ik al een tijdje ja. Het niveau op de 5km bij de mannen gaat voor mijn gevoel al een tijdje omlaag. Bij de vrouwen is de 3km juist 1 van de spannendste afstanden, misschien wel de spannendste.
    Duif, G1ant en EenBrabander vinden dit leuk.
  9. mi

    mi Well-Known Member

    Ben ik met je eens Monique.
    Nog geen 6 jaar geleden hebben ze de wereld keihard opgelicht. Breed uitgemeten over vele sporten en staatsgestuurd. Dat is een feit. Tweede feit is dat ze sindsdien onvoldoende schoon schip gemaakt hebben en dat openheid van zaken nog steeds achterblijft (zie de zaak bij het CAS). Derde feit is dat diegene van wie we dit weekend de grootste verwachtingen hadden op de 500m helemaal niet zo slecht reed en een dopingverleden (met alle mitsen en maren) heeft. Iedereen verdient een tweede kans en iedereen wordt getest maar gezien deze factoren is het niet gek dat wanneer er zich onverklaarbare/onverklaarde dingen voordoen er vraagtekens worden gezet.
    Dan kun je moeite doen om je nader uit te leggen of je doet het niet maar dan worden er dus vraagtekens bij gezet.
    Ik zou ook liever zien dat dit niet zo was maar als je je verdiept in de Russische dopingcasus vallen de schellen je van je ogen.
    HaagscheBluf, muilie en Monique vinden dit leuk.
  10. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Geen van de Russen die zich afmeldde was aanwezig bij de OS in Sotsji en ze reden allen pas hun eerste wereldbeker na het seizoen 2013-2014.
  11. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Nou ik ken ook Nederlanders die er geregeld met de pet naar gooien. Halverwege een race opeens gas terugnemen. Of op een 5km, er na 3km mee stoppen omdat dat genoeg training voor je is. Dan heb je toch ook lak aan je mede rijders en het publiek die een kaartje voor jou heeft gekocht om jou te zien?

    Ik wil alleen maar zeggen. Ook al begrijp ik het gevoel best bij de Russen, we moeten niet doen alsof andere landen en zeker wij als Nederland, heilig zijn. En ik heb het gevoel dat er bij de Russen altijd een hetze van wordt gemaakt en dat het bij anderen veel sneller wordt geaccepteerd. En dat vind ik jammer. Want je kunt ook weer niet alle Russen over 1 kam scheren, en ik heb heel erg het gevoel dat dat door de grote meerderheid wel gebeurd.
    Mcat, chicagodude en JohnZero vinden dit leuk.
  12. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Hier sluit ik mij helemaal bij aan. Ik snap wel dat hij het toch geprobeerd heeft. Zoals hij zelf ook aangeeft in het interview, een WK Allround in Hamar is wel bijzonder. En misschien was het ook voor hem wel de laatste keer dat hij een groot toernooi in Hamar kon rijden. En één van de redenen waarom hij al zo lang aan de top staat is dat hij er bijna altijd staat wanneer het moet. Hij kan zich goed focussen op een race. Waarschijnlijk had hij gehoopt dat het dit weekend ook wel zou lukken en dat hij toch mee kon doen om een podiumplaats. De vorm van concurrenten was toch ook onzeker en zijn vorm was er opzich wel. Het moet een moeilijke keuze zijn geweest tussen thuis blijven of toch afreizen naar Hamar. Helaas ging het toch echt niet en dan snap ik wel dat hij vandaag niet meer van start gaat. Jammer misschien voor Marcel Bosker maar die is nog jong en krijgt nog wel kansen.
    Monique, strawbale en Koen vinden dit leuk.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zwabberbeleid ISU omtrent 10 km EK allround + keuze om en om EK's en van hogerhand ook WK's =》rijders haken af en krijg je niet meer terug.

    Bij de dames is de 5km nog wel te doen.

    Misschien dat ze een driekamp kunnen overwegen 500 + 1500 + 5000 voor beide sexes. Maar dat zal wel niet gebeuren. En daarmee zal het allrounden wel verdwijnen.

    En heeft Cinquanta zijn zin.
    Laatst bewerkt: 1 mrt 2020
  14. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    De Russische afzeggingen lijken te worden gekoppeld aan de discussie over doping. Ik vermoed dat het niet veel met elkaar te maken heeft en wel omdat:

    - Als je een deel van een toernooi rijdt je, neem ik aan, ook gewoon opgeroepen kunt worden voor dopingcontroles;
    - Het vooral om een paar Russische mannen gaat. De na Sochi in opspraak geraakte Olga Fatkulina zegt bijvoorbeeld vrijwel nooit af.

    Het lijkt me dus eerder een mentaliteitskwestie. Dat Ivan Skobrev niet een echte topsportmentaliteit had, hadden we natuurlijk al vaker gezien. En, zoals in de NOS studio ook gezegd, krijgen de heertjes waarschijnlijk weinig tegengas van coaches als ze geen zin meer hebben. Voor de Russische pers is het waarschijnlijk ook niet zo'n issue.
    Bastiaan83, chicagodude, VorstM en 2 anderen vinden dit leuk.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Maar qua media-aandacht valt er nog een wereld te winnen in Japan...
    Schermafbeelding 2020-03-01 om 13.05.40.png
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De NOS denkt ons te kunnen foppen door dweilmachines op de achtergrond te laten zien. Er wordt wel degelijk al gereden.
    Camila, De Keizer, ZeeKoei en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Japan is qua wintersport met name gericht op schansspringen.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Nou een nieuw record ze hebben het tot 13 minuten weten te rekken.

    En serieus: Blondin niet gewoon de favoriet?
  19. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Je kunt Isabelle Weidemann toch wel miss Longlegs noemen. Ik zie alleen een paar benen over het ijs gaan. :p
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja, tenzij Wust hier uithaalt gaat Blondin sowieso als favoriet de 5km in. Voor Wust is het dan denk ik ook niet fijn dat ze tegen Blondin rijdt en de laatste buitenbocht heeft, denk dat ze daar flink van baalde toen ze het zag. Blondin weet dat alles onder een punt (misschien zelfs meer) haalbaar is op de 5km. Het is natuurlijk lastig inschatten wat Wust kan op de 5km, maar onder de 7 minuten gaat ze echt niet, als ze stabiel rijdt denk ik dat je van een tijd net onder de 7.05 mag uitgaan.

    Als Wust een punt voorsprong wil hebben betekent dat overigens dat ze 2,4 seconden moet pakken op deze 1500m en dat is in een rechtstreeks duel verrekte moeilijk.

Deel Deze Pagina