WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Waar lees je dat hij twijfelt aan zijn vorm?
    Ik lees dat nergens, kan het ook nergens uit opmaken en ik hoor het hem ook niet zeggen in het NOS-interview.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    In het NOS-interview zegt Roest dat zijn programma anders gewoon te vol is (1500, 5, 10, TP) en aangezien Bosker ook van erg hoog niveau is, is hij niet onmisbaar. Niets uit vorm dus.
    ChefSpijker vindt dit leuk.
  3. Duif

    Duif Well-Known Member

    Wie zegt dat ? Hij rijdt 3 individuele afstanden, dat lijkt me een goede reden om af te zien van de TP.
  4. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mij ook, maar ik ben het wel met @Mjøsaman eens dat hij dat al een maand weet en het programma ook al lang bekend is.....
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    ADJ en Wust doen dit ook, krijgen we dan ook een afmelding van ADJ (zelfde ploeg tenslotte).
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Roest heeft trouwens niet volledig afgezegd. Hij zei dat als hij niet misbaar was (als iemand ziek wordt bijvoorbeeld) hij wel wil rijden. Eigenlijk is het enige dat gebeurd is dat Roest en Bosker van plek gewisseld hebben.
  7. Duif

    Duif Well-Known Member

    Die hoeven geen 10km te rijden. Dat scheelt
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat is waar, maar hoe een afstand binnenkomt verschilt per persoon, een Visser die zegt zelf dat ze minder last heeft van een 5km dan van een 1000-1500 meter omdat dit veel verder van haar natuur afligt. Nou heeft Roest daar geen uitspraken over gedaan, maar ADJ is nou ook niet van nature een 1000 meter rijdster.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik zie het nog wel gebeuren dat ADJ en/of Wüst op het laatste moment nog de 1000m afzeggen.
    G1ant vindt dit leuk.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Mwa voor Wust zou dit behoorlijk ongewoon zijn, zij vind vaak juist de 1000 wel fijn als opwarmer voor de 1500m, sowieso zegt zij vrijwel nooit tijdens een WK of ander groot toernooi een afstand af en met uitzondering van 2009 (2 afstanden) is ze elk jaar op meer dan 3 afstanden gestart. ADJ is in voorgaande jaren nooit gestart op zoveel afstanden, maar ook haar zie ik niet snel afzeggen.
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Een meer dan terechte reden.. zeker als de 1.500 m de laatste wedstrijd is.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Persoonlijk zeg ik, als je toezegt mee te willen doen en dus ook geselecteerd wordt dan doe je ook mee (ziekte en blessures daargelaten), dan wordt een afmelding in dit stadium gewoon niet meer geaccepteerd. Zodra het wedstrijdschema bekent is en duidelijk is wie zich voor welke afstand geplaatst heeft moet je aangeven of je wel of niet beschikbaar bent voor de TP, wil je dat niet? Prima, volgend jaar weer een kans. Wil je wel? Dan laat de bondscoach binnen X aantal dagen weten of je bent geselecteerd. Zodra de selectie bekent is, is afmelding niet meer mogelijk, meld je je alsnog af dan staat daar een sanctie tegenover.

    Ik snap overigens de redenatie van Roest, maar hij wist eind december al welke afstanden hij ging rijden op het WK dan had hij (of gewoon de ploeg) ook toen al kunnen in calculeren dat dit voor hem een te vol programma zou zijn.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik wil geen geruchten voeden, maar in de repo van de NOS over Roest zag ik geen Wüst en wél Beune in het vrouwentreintje met verder Van Beek, De Jong en Wijfje.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  14. mi

    mi Well-Known Member

    Hakkie2 vindt dit leuk.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zo'n bondscoach die dan over Simon Schouten zegt dat ie zich meer op de mass start moet richten … Terwijl hij internationaal de enige Nederlanders was die top drie reed. En dat je heel erg op de mass start richten helemaal niet wordt beloond hebben we aan de vorige OS gezien toen de 2 man met de grootste bek (voor hun was de mass start een bijnummer) de boel kwamen overnemen.
    EenBrabander en VorstM vinden dit leuk.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat Schouten zich nog meer op de mass start zou moeten richten is wat onzinnig. Dat zegt hij toch ook niet tegen zijn zusje? Daar zijn wij het dus wel eens.

    Maar het gebeuren van de laatste OS er elke keer weer bij halen is wel wat sneu. Dat was een andere bondscoach. Hem nadragen hoe het toen ging is zeggen: "jouw visie klopt niet want je voorganger had een andere visie". Tsja...
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Als Schouten op de massastart naar de OS wilde had hij zich maar op een individuele afstand moeten plaatsen. Verweij was net zo goed of beter als afmaker en die plaatste zich wel. Je kunt niet verwachten dat Schouten dan naar de OS mag ten koste van iemand anders die waarschijnlijk goede kansen heeft op een medaille.
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je vergeet de matrix volkomen, het maximum van 10 rijders. Dat lijk je structureel te doen en dat is een beetje vervelend. Zeg mij maar welke medaillekandidaat thuis had moeten blijven voor Schouten, die vervolgens echt niet beter zou presteren dan een zieke Verweij.


    Edit: ik heb het even voor je nagekeken. Blokhuijsen was noodzakelijk voor de TP, dus nummer 9 Roest was dan niet gegaan. Die pakt vervolgens wel een medaille. Schouten meenemen had dus minstens één medaille gekost.
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  19. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Wellicht dat de bondscoach doelt op de deelname van Simon Schouten op de Weissensee. Veel schaatsers zeggen dat je na een natuurijstocht/wedstrijd weer een hele tijd nodig hebt om de cadans op de 400 meter aan te vinden. Irene Schouten en Jorrit Bergsma rijden om die reden volgens mij ook niet op de Weissensee nu.
  20. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Nog even over het afzeggen van Roest. Het is natuurlijk niet anders dan het afzeggen van Kramer voor de TP een aantal keer, en ook niet dan het afzeggen van Bergsma voor de massastart. Roest heeft op alle drie de afstanden medaillekansen en drie keer een grote (5000 meter) dan wel kleine (1500, 10000 meter) kans op goud. Hoeveel ik ook van de TP houd, ik snap dat individueel succes altijd voor gaat. Enige probleem dat ik heb is de late afmelding. Maar wellicht weet Coopmans dit al heel lang en wordt het gewoon nu pas naar buiten gebracht.

    Hier speelt ook gewoon een rol, en dat vind ik een groter probleem, dat Orie de TP en de MS echt bijnummers vindt. Heeft ie regelmatig uitgesproken. Dat mag natuurlijk, maar dan is het wel wrang dan zijn rijders wel vaak wel het voordeel van de twijfel krijgen. Voor de TP is dat vaak logisch, gezien de kwaliteiten. Voor de MS niet per se. Douwe de Vries heeft in de wereldbekers de massastart laten schieten omdat hij de individuele afstanden belangrijker vond. Terwijl de massastart misschien wel zijn grootste kans is om ooit nog individueel wereld- of zelfs olympisch kampioen te worden. Waarom dan niet dat onderdeel alle aandacht geven? Dat @SprintMaster hier Kramer in Korea aanhaalt is misschien een beetje een oude koe, maar het blijft een terecht punt. Coopmans heeft die keuze toen niet gemaakt, maar door nu voor Douwe als kopman te kiezen met een ploeggenoot zonder cv als knecht, lijkt het er wel op dat hij op dezelfde lijn doorgaat.
    VorstM vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina