Team Pursuit Heren, zondag 18 en woensdag 21 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Hakkie2, 15 feb 2018.

?

Welke landen wil je op het podium (maximaal 3 keuzes)?

Peiling gesloten op 22 feb 2018.
  1. Canada

    12 stem(men)
    20,7%
  2. Italië

    15 stem(men)
    25,9%
  3. Japan

    1 stem(men)
    1,7%
  4. Zuid-Korea

    29 stem(men)
    50,0%
  5. Nederland

    41 stem(men)
    70,7%
  6. Noorwegen

    38 stem(men)
    65,5%
  7. Nieuw-Zeeland

    33 stem(men)
    56,9%
  8. Verenigde Staten van Amerika

    1 stem(men)
    1,7%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Laat Roest die maar rijden
    Sotsji fanatic vindt dit leuk.
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Maakt allemaal niet uit - Lee is in topvorm, dus niet te lossen. En als Kramer, of wie dan ook, dat toch probeert dan zijn alle sprinters gezien want gelost.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zou het onwaarschijnlijk geachte Kramer/Bergsma scenario nog worden overwogen?

    Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
    chicagodude vindt dit leuk.
  4. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Zou een mooi gebaar zijn
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zo wordt je dus kopman bij NL.... beejte grote mond opzetten, nooit je eigen fouten toegeven... et voila.
    Joris180 vindt dit leuk.
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    mijn gewenste podium NL-Canada-NieuwZeeland kan niet meer...

    :(
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Nah.... zal Koentje nooit toestaan.
  8. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Hoe staat het overigens met de procedure van vaststelling MS team? Is die keuze ook definitief geworden, of mag de bondscoach nog aanwijzen?
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Geen idee, ik weet niet of je van het IOC de definitieve namen moet doorgeven of dat dat nog gewijzigd mag worden.
  10. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    captain Kramer lost het perfect op tijdens en na de race
    G1ant, strawbale en Monique vinden dit leuk.
  11. Mikay

    Mikay Active Member

    Bij blessures mag je toch ook iemand anders opstellen? Zolang ze maar binnen de 10 schaatsers zitten en aan de kwalificatie eisen hebben voldaan.
    Nogevendit vindt dit leuk.
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Er is genoeg reden om zwaar te twijfelen aan Verweij zijn inhoud na de TP en zeker ook na de 1.500m (dacht de bondscoach nou echt dat als hij op de 1500m inhoud tekort komt, dat de TP dan, ach, geen probleem is?). Lee z'n inhoud zit heel goed. Zijn slotronde op kop van de TP, bij de 5/10 km... dit is echt indrukwekkend. Ik denk dat 1) Lee niet - snel - lost bij tempoversnellingen op de MS en 2) Lee een sprint niet verliest van Verweij. Michael, Swings, Kramer zijn allen gebaat bij een harde wedstrijd, maar de diepgang van Lee is zoveel beter dan Verweij dat die eerste veel meer over zou hebben in een eindsprint. Die blijft wel plakken. En we hebben inmiddels wel gezien dat Lee ook nog 'ns tactisch en behendig is. Volmaakt voor het onderdeel. De standaardtactiek van Nederland heeft met deze vorm van Verweij toch wat weinig kans van slagen. Halve finale redt ie vast wel door een tussensprintje te winnen, maar dan... Kan hij überhaupt twee zware wedstrijden rijden op 1 dag? Wat als hij in de halve finale in de eerste tussensprint geen punten pakt en nog eens moet meesprinten? Lastig dilemma hoor voor Geert.

    Kramer/Bergsma is wat apart om nu toe te passen, maar die beschikken wel over voldoende inhoud om het Lee heel lastig te maken met continue tempoversnellingen en demarrages. Punt is alleen dat je daarmee inderdaad riskeert dat je niet over een afmaker beschikt en dat iemand anders die over goede benen beschikt er met de winst vandoor gaat. Met zijn tweeën wegrijden, een hoog tempo blijven hanteren en kop over kop als een kamikaze rijden zou nog een optie zijn. Als er dan twijfel is vanuit Michael of Swings om het peloton daar naar toe te gaan rijden (iedereen wil het bordje van een ander eerst leeg eten), dan maak je een kansje. Hersenbrekers voor Geert :)

    Het zal wel bij Kramer/Verweij blijven, maar er wordt vast nu ook gedacht aan een plan b om Kramer in een winnende positie te krijgen. Of wordt dat dan nu plan a?
    Laatst bewerkt: 18 feb 2018
    EenBrabander, SprintMaster en Nogevendit vinden dit leuk.
  13. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Er zijn drie namen doorgegeven namens Nederland aan de wedstrijdorganisatie: Kramer, Verweij en Bergsma. Twee van hen gaan dus rijden. Voor het IOC maakt het dus niet uit. Het probleem op dat punt zit hem in de Nederlandse selectieregels. Daarin staat dat er twee rijders zijn aangewezen, Kramer en Verweij. Bergsma kan dus alleen in actie komen als Verweij vrijwillig zijn plek afstaat.
  14. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    OK, helemaal logisch, maar dat zijn de IOC-eisen.
    Qua OKT-eisen mag je ook niet meer roeren in de samenstelling van bijv de 1000 meter. Die rijdt stompeschaatsKoen ook gewoon.
    Dan gaat het er dus om of die mass start plaats echt al is vergeven aan Verweij, of dat een bondscoach alsnog het laatste woord heeft.

    edit: ik zie dat Peyongchang iets vergelijkbaars al zegt.
  15. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Tenzij Koen aangeeft zich niet goed te voelen. Een goede teamplayer doet dat, maar in het algemeen zijn Nederlanders dat niet. Zelfs Bob de Vries gaf zijn plaats niet op aan ploeggenoot Bergsma.
  16. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Volgens mij mag de bondscoach toch altijd ingrijpen.
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik zou denk ik hetzelfde zeggen, ware het niet dat ik gisteren Bob de Vries - met jetlag! - schandalig hard zag rijden in de marathon van Tilburg. Met de vorm zit/zat het wel goed, maar zoals wel vaker bij Bob in het koppie wellicht toch minder. Wel jammer dat een rijder van het kaliber Bergsma dan net de reserve is, maar ja, het zij zo.
    strawbale vindt dit leuk.
  18. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Nee dus.
  19. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ondertussen in Noorwegen.. Daar vraagt de 'slechtste man' Sindre Henriksen bijna om gewisseld te worden voor de halve finale. Hij zou het in ieder geval niet erg vinden. Zo'n rit als vandaag wil hij niet nog een keer meemaken. Hij is heel blij dat hij er toch nog in is geslaagd om snel genoeg te schaatsen zodat Noorwegen nog 3e werd. Sverre Lunde Pedersen voelt zich nog steeds prima en gelooft er in dat ze Nederland kunnen verslaan. Coach Sondre Skarli zegt dat er inderdaad mogelijk gewisseld wordt met Henriksen en Bøkko maar dat hij dat nu nog niet gaat beslissen.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik voorspel nu al dat er gedonder gaat komen. Verweij zie ik niet meer beter worden maar zal trots als ie is nooit zijn plaats afstaan.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

Deel Deze Pagina