WK Afstanden 2015

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 16 nov 2014.

  1. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Best of the rest. Dan sta je toch op het podium.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Maar dan ben je toch niet meteen titelfavoriet zoals men wilt beweren?
  3. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ga er maar snel aan wennen dan. Wie betaald bepaald dus je gaat hetzelfde effect krijgen als bij het WK wielrennen. Teambelangen gaan boven landsbelangen. En een extra premie van het team van de kampioen helpt natuurlijk ook. Bij de ISU zijn kennelijk niet zo slim om vooraf te bedenken dat dit scenario tot de mogelijkheden zou behoren.
  4. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Bij de vrouwen was het samenwerken van de two sisters in crime Pechstein en Sablikova al lang overduidelijk zichtbaar.
  5. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Twee dagen WK afstanden in Thialf gehad dankzij de uitnodiging van Rick.
    Zeer mooie wedstrijden gezien met unieke prestaties van sommige rijders.
    Blijf het vreemd vinden dat B groep rijders daar wel aan de start staan naar anderen die veel beter gepresteerd hebben door het jaar heen niet. Er zouden gewoon de twintig beste rijders per afstand moeten staan.
    Mass-start had meeste reactie van het langebaan publiek van alle afstanden....
    Toegift was een sensationeel slot ter afscheid van dit overdekte Thialf......

    Daar kunnen ze.nog een puntje aan zuigen.. Wowwwww een ererondje van drie Zambonies dat had ik nooit willen missen.

    Laat alsjeblieft het Transportium snel komen en dan sensationele shows zoals het EK Shorttrack... Want als ik saai boerenlullengedrag wil zien schakel ik nu op NPO 1 BZV ipv Scorpion plus schaatsforum.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Records hebben de neiging om extreem te zijn. Als je het op een langere termijn bekijkt zie je welke verbeteringen er uitspringen. De laatste verbetering van Davis uit november 2009 was met 0.27, niet heel extreem. Bij de dames maakten ze wel flinke sprongen: Nesbitt haalde er in 2011 0.82 af en Hong Zhang vorig jaar nog een hap van 0.55. Op de tijdschaal vanaf het vorige 1500m record van Davis haalt Yuskov een verbetering van 1.10 sec en Bowe t.o.v. Friesinger een verbetering van 1.37 sec. Relatief gezien is de verbetering van Yuskov iets minder sterk dan die van Bowe.
    Vooruitgang_laagland.jpg
    strawbale vindt dit leuk.
  7. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Gehalveerd groepje, mijn vader kon niet mee, lief kon niet mee, mijn schaatsmaatje kon niet mee, maar vrijdag toch een dagje Heerenveen kunnen doen met een vriendin van mij die voor het eerst live schaatsen zag (maar het wel wat volgt sinds de tijd van kwijlbal Uytdehaage en de sympathieke down to earth Moniek Kleinsman). Het smaakte bij haar naar meer. Fantastische ritten gezien en zo'n beleefde en sportieve fans, dat applaus voor elke tegenstander de eerste uren vind ik iedere keer dat ik bij jullie kom zo mooi, en met mij de mensen die ik meeneem. Hoe jullie de rivaal die net jullie landgenoot / concurrent geklopt heeft zo'n dik verdiend applaus kunnen geven, daar maak ik een diepe buiging voor. Wat een verschil met het boertig veldritpubliek bij ons, ik mag er niet aan denken dat zij komen kijken naar schaatsen als wij ooit een 400m baan zouden hebben.

    Publiek (zitplaats) was wel een beetje tam, niet te vergelijken met wat ik zaterdag op tv leek te zien. Die laatste rondes van Kramer op de 5... hoe het publiek zo rechtveert... dat zijn dingen die je op de kortere afstanden gewoon niet meemaakt.
    Dank aan de dames uit Heerenveen zelf de rij voor ons die mee voor Peeters aan het supporteren waren en de hele tijd 'kom op meisje' riepen telkens ze passeerde. Als jullie zouden meelezen, ja we zijn 3u later goed thuis gekomen. ;)
    Op weg naar huis trouwens nog andere (wat oudere) Belgen tegen gekomen die al 30 jaar langebaan volgden, nu pas voor het eerst zijn gaan kijken (hun zoon zei dat het ze het nu eindelijk maar eens moesten doen en er niet mee moesten wachten tot...) en even enthousiast waren als vriendin die mee was. Conclusie was unaniem: dit smaakt naar meer. Bedankt Thialf voor een absolute topdag. Bedankt Nederland voor het respectvolle toppubliek dat jullie hebben.
    Tsuki, Monique, Sabine en 8 anderen vinden dit leuk.
  8. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    @ZeeKoei reden jullie in een mercedes...? Ik heb vanuit Thialf flink stuk opgereden met Belgisch kenteken (boven de 140km/h)
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Vandaag heb ik het live gezien, ook dankzij kaartjes van Rick.
    Bij de heren mass start was het de vraag met welk plan Nederland Seung-Hoon Lee moe zou krijgen. Stroetinga ging meteen na het startschot in de aanval waardoor er tempo in de wedstrijd kwam. Al snel liet Bergsma zich afzakken naar achteren, Lee ging mee omdat hij een aanval van Bergsma verwachtte. Een paar keer zet Bergsma inderdaad even aan en moet Lee reageren. Stroetinga spaart zijn krachten. Bergsma positioneert zich net voor Lee (die even met de handen op de knieeën rijd) en laat in de finale een gaatje vallen. Lee moet extra meters maken en komt niet om het groepje Stroetinga/Contin/Swings/Francolini heen. Contin sprint voor wat ie waard is (een medaille) en Francolini pakt Stroetinga net niet meer. Lee geeft het al voor de streep op.
  10. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Overigens was dit niet het grootste publiek waar Miho Takagi ooit voor gepresteerd heeft, prima worp:



    Hoop dat er in Japan net zo gereageerd is op haar wereldtitel, als het publiek hier reageert op haar worp.
    Laatst bewerkt: 15 feb 2015
    kernploegfusie, LeeMoZovski en Tuttifrutti vinden dit leuk.
  11. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    maar de NOS zendt uit met de kijkonderzoeken in de hand. Ze gaan ervan uit, dat ze die mass start, die toch maar 15 rondjes duurt dus 7 minuten, ook wel in 1 kan samenvatten. Je levert als sport gewoon enorm veel zendtijd en exposure in, en men (=ISU) beseft dat maar niet. Ht gaat niet om stadionbezoek, het gaat om de tvkijker. Als die wegblijft, zal het stadionbezoek ook wegkwijnen, en al helemaal niet op gang komen in nieuwe gebieden.

    Goed, zelfs als je toegeeft dat het even spectaculair lijkt, dan concentreert nog alles zich rond die ene minuut. Maak je er overigens een puntenkoers van, dan verschuift dat al.
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De kwalificatieregels zijn mijns inziens erg goed en duidelijk. De beste paar van het klassement plus wat tijdsnelsten. Ben benieuwd wie je gemist hebt!
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Denk dat Krizz doelt op extra Nederlanders. Ik zelf vind het prima zo. Het maakt schaatsen, al is het een beetje kunstmatig, internationaler. Zelfs de twee Nederlandse deelnemers op de langste afstanden vond ik geen probleem.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Heb je wel gekeken, eigenlijk. Beiden races waren zeker spannend vanaf de start. Vergeet niet dat Bergsma, Giovannini en Sablikova dit jaar al met een ontsnapping hebben gewonnen. De Nieuw Zeelander Michael had een serieuze kans met zijn aanval. Net als de Japanse Takagi.
  15. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Hoe is dat geen probleem? Het is pure diefstal van een vrijwel gegarandeerde bronzen medaille. Dat vind ik nogal wat. Een regelrechte schande, om precies te zijn.

    Als er 3 prijzen zijn is een limiet van 3 deelnemers per land het absolute minimum, in ieder geval voor individuele nummers.

    Het beperken van het aantal deelnemers per land van 4 tot 3 op de kortere afstanden vind ik ook al een dubieuze maatregel, omdat die overduidelijk bedoeld is om Nederland te schaden. Maar er worden in ieder geval niet rechtstreeks prijzen mee gejat.
    JohnZero en Quarantenove vinden dit leuk.
  16. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Yep, niet alleen Nederlanders hoor maar er zou toch minstens 1 finale moeten zijn met de beste twintig rijders van de wereld.
    Quarantenove vindt dit leuk.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat mij frappeert: velen spreken schande van de openlijke samenwerking van Contin met het Nederlandse duo (vanwege Anema) maar zien niet dat bij de dames precies hetzelfde gebeurd: Lollobrigida trekt perfect de sprint aan voor haar ploeggenote Huisman die weer de sprint aantrekt voor Schouten. :)
  18. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    En Sablikova en Pechstein werkten ook duidelijk samen. Dat soort dingen houd je nu eenmaal in massastarts.
  19. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Wust was iets minder, maar de tegenstand was dit jaar wel op niveau. Dat het vorig jaar zo makkelijk ging voor wust had imho genoeg te maken met het falen van de tegenstand die maanden. Richardson, Bowe en Sabli waren nergens, Wust perfect gepiekt.
  20. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Nationale belangen spelen alleen een rol voor de fans en journalisten. De (prof)sporters zijn terecht vooral bezig met de financiële belangen.

Deel Deze Pagina