Jorrit Bergsma en de ploegenachtervolging

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lammert, 2 dec 2014.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Ik ben helemaal niet zo pro-Kramer. Maar ik zie niet in wat voor spelletjes er zijn gespeeld. De beste 3 zijn gewoon altijd opgesteld. En daar heeft Bergsma gewoon heel vaak niet bij gehoord. Dit weekend had hij wel bij de beste drie gehoord, maar nu wil hij niet. Klinkt vrij kinderachtig.

    En die massastart zou ik maar niet zo zeker van zijn als ik hem was. Daar zijn ook genoeg betere kandidaten voor. Dus straks heeft hij alleen de 10km die bijna wordt afgeschaft (wat hij zelf versneld door niet op te komen dagen op de WorldCup, blijkbaar heeft hij zelf ook geen interesse in die afstand en kan die 10 wat hem betreft wel weg) en de 5km waar hij mee kan met de top, maar echt niet de beste is. Volgens mij snijdt hij vooral zichzelf aan alle kanten in de vingers.
    Danielle vindt dit leuk.
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik snap het probleem niet zo. Als de nummer 5?6?7? Van Nederland geen zin heeft, laat hem dan lekker. Met onwillige honden is het slecht hazen vangen.

    Ik neem aan dat Clafis wel eens met een volledig Anema-team zou willen rijden, maar dat wordt steeds niet gehonoreerd. En er is ook geen NK ploegentijdrit waarop we eens kunnen zien hoe volledig ingespeelde teams rijden t.o.v. De allegaartjes die we bij dit soort gedevalueerde wereldbekers opstellen.
    G1ant vindt dit leuk.
  3. jaap

    jaap Active Member

    Hakkie2 wil ruzie met Monique............
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zou grappig zijn als de 10km wordt afgeschaft juist nu Bergsma de koning is geworden. Voor de rest: ik denk dat Bergsma van het begin af als 5e wiel is gezien. Het was altijd de bedoeling geweest om Kramer & z'n vriendjes op te stellen en Bergsma alleen in de onbelangrijke wedstrijdjes te laten rijden. Ongeacht of hij wel of geen progressie zou boeken. Dat is denk ik het hele probleem. Sven was de bondscoach en niet Koops.
  5. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Vind het logisch dat hij de deur voor de toekomst open houdt. Waarom zou je hem voor altijd dichtgooien? Zeker omdat hij meer gaat allrounden. Zoals Leenstrafan al zegt, van zijn prestaties in het allrounden hangt ook voor de TP veel af. Denk dat Kuiper daar zeker naar zal kijken. Hij zal absoluut van plan zijn om bij de allroundtoernooien dit jaar of volgend jaar het niveau Kramer, Koen, Blok en WOH te halen. Als hem dat lukt, dan kunnen ze een stuk moeilijker om hem heen voor de TP. Ik denk zelf dat dat nooit gaat gebeuren, maar ik laat me graag verrassen.
  6. Mey

    Mey Well-Known Member


    http://www.scientias.nl/waarom-geloven-mensen-in-complottheorieen/74760
    G1ant en McSmit vinden dit leuk.
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

  8. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Als ik het interview lees staat er dat hij een goed gesprek heeft gehad met Kuiper maar dat er het afgelopen jaar teveel is gebeurt en dat was niet (alleen) met Koops. Complot theorie of niet maar ook op de trainingen kon je zien dat hij gepeopled werd door de andere jongens.
    Vergeet daarnaast niet de gestuurde SMS waarnaar hij zich terugtrok.

    [speculatiemode on] zelf denk ik dat de TVM jongens geprobeerd hebben hem van zijn stuk te brengen voor de 10k en dat na het verlies van Kramer ze hem echt niet meer moesten. [speculatiemode off]
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Bingo!
  10. Basje

    Basje Active Member

    Alleen was Blok geen TVM jongen en ook geen vriend van Sven. Die hebben ook lang niet altijd goed door één deur gekund, laat staan dat hij voor Sven Jorrit van kant gaat brengen voor de 10 kilometer en het hem iets boeit dat Jorrit Sven op de 10 versloeg. Wat een onzin zeg.

    Er zal vast wel iets gebeurd zijn, want het lijkt me niet dat Jorrit zich echt te groot voelt voor een reserveplek bij de TP. Maar het ''Sven en Co'' gedoe lijkt me stug.
  11. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Als Anema niet zo goed kon met Sven, hadden we denk ik allang geweten wat er nou precies gebeurd is. Dan is Anema denk ik niet te beroerd om dat even de wereld in te slingeren.
    Krizz vindt dit leuk.
  12. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Volgens de geruchten ging het volgens mij om Koen en niet om Jan...
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    ?????????
    Ik ben het helemaal met de post van Hakkie eens. Al die complottheorieën irriteren me een beetje, vooral omdat ze door sommigen hier nogal stellig worden neergezet terwijl het allemaal speculatie is. Niemand hier was er bij dus laten we niet doen alsof we de wijsheid in pacht hebben. Ik weet zelf ook niet wat er precies wel of niet gebeurd is. Denk alleen dat Jorrit hier vooral zichzelf mee heeft.
    jaap vindt dit leuk.
  14. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    DROMENDE
    Jorrit krijgt iets sprintvezels mee van Heather en plaatst zich voor EK en daarna voor WK allround.
    Puur gefocust op allround gevoel en alles wat dat verstoord zet hij opzij.
    Tijdens het WK verbreekt hij de WR's op 5 en 10k... Die laatste verpletterd hij met een mag ik dat zeggen " ze komen hier nooit ik zeg nooit meer aan" 12.28.13 op de honderdste twee minuten sneller dan de GROOTSTE schaatser allertijden... oh ja op de 5 was hij de eerste onder de 6min in 5.59.15

    Schrikt weer wakker...
    Natuurlijk niet na hij op het NK Sven vernederd heeft op de 10k en zich geplaatst heeft voor EK trekt hij zich na de 500 gereden te hebben met spoed terug om twee dagen later glorieus de elfstedentocht te winnen in een nieuw record onder de 6 uur.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De vraag is wat nu uiteindelijk het breekpunt was in Sochi. Was het de reserverol? Waarschijnlijk niet want hij heeft niet voor de eerste wedstrijd al bedankt. Pas de ochtend voor de finale liep de emmer bij hem over. Dat kan een vervelend SMS-je zijn geweest of was het de opeenstapeling van een reeds gebeurtenissen. Zijn de 3 net zo lang doorgegaan totdat hij de handdoek wierp? Signalen wijzen niet richting Koops eerder richting de andere 3.
    In het interview bij KvdB in de zomer werd ook niet duidelijk wat er precies gebeurd is. Dat moet dan wel iets heel vervelends geweest zijn.

    In iig zijn er nu 5 beschikbare TP-ers die zich bewezen hebben. De bondscoach kan tot 2018 rustig gaan slapen en gaan nadenken hoe hij de mass start op de rails krijgt. Bergsma neemt een jaar afstand en gaat eerst ontdekken wat zijn mogelijkheden zijn en wat hij zelf wil.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    als ik mag kiezen ga ik voor die tweede droom. En dat is niet omdat ik Jorrit zijn WR's niet gun.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Bergsma is kampioen geworden op de 10km, that's what happened. Als je nog geen kampioen bent dan moet je je wel neerschikken als de andere 3 je beetje zitten te pesten enzo, maar als je daarna zelf kampioen bent geworden...dan hoef je niet meer met je te laten sollen en als een kind laten behandelen.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Jij doet steeds alsof jij er alles van weet. Een beetje onzinnig. Het kan net zo goed zijn dat Bergsma heel vervelend was in het team. En dat hij heel kinderachtig plots een plek bij de beste drie eiste.

    Wat we alleen zeker weten:
    - Bergsma kwam niet opdagen bij het trainingskamp ter voorbereiding op de Spelen
    - het basistrio werd meestal opgesteld, maar won dan ook alles
    - tijdens de OS was er ruzie tussen de vier teamleden
    - op dit moment weigert Bergsma, ondanks een nieuwe coach, met de TP mee te doen


    Alles wat er wordt geroepen over dat Kramer de anderen zou pesten (of alleen Bergsma) komt recht uit de dikke duim van supporters.
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, en Michel Mulder en Stefan Groothuis zijn ook Olympisch kampioen geworden. De 10.000 meter is nou eenmaal geen goede indicatie voor de 3100 meter die de ploegenachtervolging is, en de 1500 en de 5000 zijn dat wel. Het basistrio eindigde in de top twee bij de 1500 of 5000, dat is een betere indicatie dan goud op de 10.000 meter.
    Sidekick en G1ant vinden dit leuk.
  20. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Het grappige is ook dat de complottheorie constant aangepast wordt. Eerst was Koops de grote boeman omdat ie Bergsma negeerde. Nu uit Bergsma's nieuwe weigering blijkt dat het problem los staat van de bondscoach zijn Kramer en Koen Verweij de nieuwe boemannen en komt het pest-verhaal weer boven. Het kan, maar ik zit wel met een paar vragen. Anema en Kramer zijn toch zulke goede maatjes? Waarom hebben die het niet kunnen sussen.

    Wat ik best wil geloven, al blijft dit ook gissen, is het volgende. De drie rijders wilden niet met Bergsma rijden. Kramer heeft nog steeds trauma's over de eerdere twee team pursuits op de Spelen. Hij is een pure perfectionist. Hij rijdt met Verweij en Blokhuijsen al jaren foutloze races. Drie dezelfde type rijders. Garantie op succes. Op elkaar ingespeeld (ik geef toe: dat kwam mede door het beleid van Koops). Met Bergsma was de foutkans groter. Bij een eerdere WB-wedstrijd in Erfurt met Bergsma erbij ging er veel mis en reden ze een heel zwakke 3.45 als tijd. Dus hebben ze er bij Koops op aangedrongen dat ze met elkaar wilden rijden. Koops was het eens met de argumentatie, was dat misschien al van plan, of heeft zich laten ompraten. Als het zo is gegaan, nogmaals 'als', is dat misschien niet heel chique. Maar wel heel normaal in de topsport. Topspelers in een voetbalteam krijgen ook een zegje in de opstelling. Als Robben zegt dat ie liever met Wijnaldum dan met Sneijder op 10 speelt, weet ik zeker dan Hiddink daar rekening mee houdt. Kopmannen in een wielerploeg mogen ook hun favoriete knechten meenemen naar de tour. De stuurman bij het bobsleeen krijgt ook een duidelijke stem in wie zijn remmer wordt. Dubbelspecialist JJ Rojer krijgt bij een Davis Cup wedstrijd ook de vraag met wie hij het liefst dubbelt. De ene speler ligt hem beter dan de andere. Het verhaal van het voetbalteam in '74 (ik heb het boek van Auke Kok ook gelezen, aanrader) wat SprintMaster aanhaalt is natuurlijk een voorbeeld waarbij dat te ver is gegaan. Toen gingen persoonlijke redenen een rol spelen. Van Beveren was volgens vrijwel iedereen de beste keeper van Nederland en Van der Kuijlen hoorde ook minstens in de selectie thuis maar ze werden er buiten gehouden omdat ze ruzie hadden met Cruijff. Zo zijn er ook spelers die wel in de selectie zaten toen echt weggepest door de Ajax-clan.

    Dit is een ander verhaal. Als het al zo is dat Kramer, Blokhuijsen en Verweij hebben aangegeven alleen met elkaar te willen rijden, dan is het verreweg het meest waarschijnlijk dat dat om sportieve redenen is geweest, en niet om persoonlijke. Zoals gezegd: Kramer en Bergsma liggen elkaar beter dan Kramer en Blokhuijsen. Ook Verweij en Blokhuijsen zijn nooit echt vriendjes geweest. Zeker in dat jaar niet. Ik vind dat persoonlijk wel een heel belangrijk verschil.
    kernploegfusie, Monique, Sidekick en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina