Selectie Olympische Spelen

Discussie in 'Lange baan' gestart door G1ant, 30 dec 2017.

?

Wie van de drie?

 1. Blokhuijsen. Roest kan de TP net zo goed rijden.

  5 stem(men)
  12,2%
 2. Roest. Is nu eenmaal nummer 10. En genoeg alternatieven op de 1500.

  3 stem(men)
  7,3%
 3. Krol. Als Verbij de 1000 rijdt in zijn plek zijn we zelfs sterker.

  33 stem(men)
  80,5%
 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Marathon van gisteren gezien, jongens? ;)

  Bergsma ging vanaf 10 ronden voor het einde op avontuur. Hij werd teruggehaald na een aantal ronden (het rondebord deed raar) door kop over kopwerk van Bouw en Techniek en Okay Fashion and Jeans (Stoltenborg, Bart de Vries, Crispijn Ariëns, allemaal leverden ze hard kopwerk). Douwe de Vries knechtte nog voor Huizinga (die deden het beiden goed gisteren!). Toch bleef hij op koprijden en iedereen bleef kum achter hem zitten. Men kon gewoon niet meer overnemen, ondanks de overtalsituatie die bovengenoemde ploegen hadden. Pas in rondje 124 kwam Bergsma van kop af. Wat bleek achteraf; het rondebord was tegen het einde vastgelopen, waardoor het peloton in de slotfase 2 extra rondjes heeft gereden. In de slotfase...!

  Bergsma heeft dus in de laatste 12(!) ronden vol op kop gereden. Dat is om en nabij 4800m! Bouw en Techniek en Okay Fashion and Jeans zaten ieder zelfs met 5 man in de kopgroep. Die hadden dus opties zat. Overnemen om het tempo hoger te houden, ontsnappen etc. Maar ze konden alleen blijven zitten. Stoltenborg en Bart de Vries moesten zelfs lossen. Het zegt ook genoeg dat er zo'n 10 man overbleven van die kopgroep van 29. Ik ben echt benieuwd naar de rondetijden van die 12 rondjes.

  Maar goed, laat het eens tot je doordringen. Hij beult na 113 rondjes in moordend tempo nog 12 ronden lang op kop. De MS is - op de loze ronde na - 15 ronden lang. Hij had zich prima op de Spelen kunnen redden in de vorm die hij nu heeft. Trek uwer eigen conclusies maar :)

  Dat Kramer moest lossen is ook niet zo gek. Buiten of hij het aankon of niet. Bergsma valt aan wanneer het rondebord nog 1o ronden aangeeft. Die kopgroep zit na de pelotonsprint verspreid. 29 man immers. Kramer hangt altijd achterin dus als Bergsma zo hard versnelt en er een aantal man achteraan speren, dan moet Kramer langs de mannen die gaten laten vallen op de mannen die Bergsma achtervolgen. Kramer moet dan dus explosief versnellen. 1) kan hij dat, na zo'n rappe marathon? Hij moet immers meer vermogen leveren op bij te komen, dan Bergsma die aanvalt. 2). heeft hij daar zin in? Ik denk een beetje van beiden, maar het is slap als je met het oog op een MS wedstrijd een kopgroep van 10-15 man te tricky vind. Dat kom je in Z-K ook tegen. Je kunt beter nu alvast ervaring krijgen met die risico's. Anyway, hij heeft 'm uiteindelijk ook niet meer uitgereden. Of zou hij weer z'n transponder zijn vergeten? Hij ontbreekt in de uitslag.
  Laatst bewerkt: 7 jan 2018
  ZeeKoei, Hakkie2 en EenBrabander vinden dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ja, denk dat ik mij hier wel aardig in kan vinden. Al moet je voor de internationale MS wedstrijden wel worden opgeroepen. Vorig jaar had hij een moeilijk seizoen, maar heeft hij in die ene wedstrijd dat hij werd opgeroepen heel verdienstelijk geknecht voor Hoolwerf die, meen ik, tweede werd. Dat staat mij altijd zeer aan bij Arjan; durft ook zelf te knechten als hij kansen ziet bij de ander. Maar goed, dat Arjan het niet is geworden, is inderdaad (en wmb helaas) goed verdedigbaar.

  Hoe dan ook vind ik wel dat er in de communicatie tussen Stroet en Kuiper eea is misgelopen. Geen nabesprekingen na een wedstrijd die tactisch misgaat, is ook wel frappant. Lijkt er dan ook op dat dat Stroet z'n laatste kans is geweest. Dat snap ik verder ook wel best als je met de druk van de matrix zit, maar zeg dat dan wel gewoon in zijn gezicht. Nu houdt zo'n kerel nog 2 maanden stiekeme hoop.
  Laatst bewerkt: 7 jan 2018
  G1ant vindt dit leuk.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Nee, helaas dus niet wegens niet werkende stream. Maar als ik dit zo lees is Bergsma weer goed. Helaas voor hem net te laat om zich te plaatsen op MS, TP en 5000m, drie dingen waar hij altijd bij had gezeten als hij een normaal seizoen had gedraaid. Maar wel net op tijd voor de 10km (waar ik er nog altijd van overtuigd ben dat hij mazzel had dat Bob de Vries als eerste moest, anders had die de olympische 10km mogen rijden).
  G1ant en Lorca vinden dit leuk.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ja, dat is bij hem een dingetje. Tweede seizoenshelft is altijd veel beter dan de eerste, maar nu is de 1e seizoenshelft wel heel desastreus uitgevallen. Dat hij zo ultiem blij was om zijn titel te verdedigen op de 10km (terwijl hij op de andere onderdelen buiten de boot valt) zegt genoeg. Denk overigens dat hij bij het OKT wel beter was dan hij liet zien, maar dat de druk er echt te hoog op zat. Het is wel een type die eerst in een goede flow moet komen wil hij goede langebaanwedstrijden rijden.

  Dé 10 wordt gewoon uiterst spannend in Zuid-Korea. Blij toe.
  tkwouter en EenBrabander vinden dit leuk.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ben ook benieuwd naar de rondetijden en hoe die zich verhouden tot snelle ronden in een MS.
  Eelco vindt dit leuk.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Die transpondertijden komen helaas niet online. Enkel de snelste ronde per deelnemer wordt gepubliceerd, tussen de papieren uitslagen van Schaatsen.nl. Die kunnen echter wel een indicatie geven. Bergsma deed niet mee in de eindsprint, dus zijn snelste ronde zal waarschijnlijk de ronde zijn dat hij wegreed. Daarbij kun je enigszins een schematje voor het verloop van de rest van de race verzinnen. Als hij opeens rondjes 32 rijdt, dan gaan anderen de wedstrijd wel hard maken en komen de geloste schaatsers weer terug bij de kopgroep. Dat gebeurde niet. Er werd vol door gekoerst.

  Hopelijk komen die papieren uitslagen dus snel online, maar dat zal wel even duren doordat het rondebord vastliep. Kan de ICT van schaatsen.nl/Thialf misschien moeilijk handelen :D
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Weer zoiets: Bergsma zou het niet hebben gered zonder voorkennis... mehh. Maar je blijft wel heilig overtuigd dat Kramer DE ideale knecht is voor de MS bij de OS..zonder dat hij iets heeft laten zien. Vind ik opmerkelijk.
 9. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Moet hij het wel een keertje laten zien... gisteren was weer een gemiste kans.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Bij deze sta je op negeer. Als eerste. Als jij niet leest, verdien je het ook niet om gelezen te worden.
  Mey en tkwouter vinden dit leuk.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik gok dat het om Alexander gaat? Die negeer ik ook al jaaaaaaaaaren. :D
  HaagscheBluf en tkwouter vinden dit leuk.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  nu pas. Knap.
  HaagscheBluf, tkwouter en G1ant vinden dit leuk.
 13. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Ze zijn te vinden op Sporthive.com (voorheen MyLaps) en dan onder ijsbaan Thialf gaan zoeken. Als je naar gisteren terug zoekt dan vind je een transponder genaamd Sjoerddenhertog. Vlak daarbij zit iemand met een snelste rondje van 25.269. Dat moet dus wel Stroetinga geweest zijn: https://sporthive.com/Practice/Activity/687702694
  De tien ronden daarvoor, met het beulswerk van Bergsma:
  27.766
  27.612
  27.926
  26.961
  27.978
  29.628
  29.455
  28.997
  28.383
  28.406

  EDIT: en deze zijn waarschijnlijk van Bergsma: https://sporthive.com/Practice/Activity/687702772
  Laatst bewerkt: 7 jan 2018
  Lorca vindt dit leuk.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  + 5% => 400m rondjes = 28.3-31.1
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Er zijn uiteindelijk 2 rondjes meer gereden dus het kopwerk van Bergsma begint goed en wel bij ronde 119 (dat is versnelling waar hij de eerste aanvallers mee voorbij reed) in die laatste link. Daar zitten nog een paar pittige 27-ers bij. De 29,9 (29,7 dus voor Bergsma) was het moment toen hij bijgehaald was (toen keek iedereen even) en daarna heeft nog een paar ronden op kop gereden. Indrukwekkend na een zware marathon.

  Rondje 25,2 is inderdaad van Stroetinga. Die reed met 57 km/u de laatste ronde. Dan matcht 25,2 daarmee (moet je nagaan hoe hard hij nog de bocht uitkomt, de snelheid ligt bij hem daar veel hoger dan het eerste gedeelte van de ronde).

  Dank voor de links. Zeer nuttig!
 16. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Dat is met 400m per ronde gerekend. Aan de binnenkant zal het ongeveer 365m zijn inclusief wat uitwaaieren. (387.5-8*pi) Nog altijd 52km/h.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Aha, ik ben zelf niet zo'n rekenwonder, dus ik ging even uit van wat Jannes (commentator schaatsen.nl) aangaf tijdens de wedstrijd. Hoe dan ook, pittig rondje. Je moet goed knechtenwerk nog altijd zelf afmaken en dat deed ie.
 18. Davey

  Davey Active Member

  Ik begrijp de ophef omtrent de selectie met de MS niet. Na het gedoe met Bergsma met de TP tijdens de vorige Spelen en de MS tijdens het afgelopen WK zou ik als bondscoach ook niet echt veel vertrouwen meer in hem hebben. Hoeveel koppen koffie ze ook mogen drinken. Het idee om iemand anders uit te kiezen als Verweij's partner is dan ook niet zo moeilijk. Te meer omdat het uiteindelijk maar 16 ronden zijn en je alleen iemand nodig hebt die de gaten dichtrijdt. Sec genomen zou het enige wat Kramer moeten doen 4800 meter op kop moeten rijden met (omgerekend naar 400 meter) rondjes 30. Tijdens een gemiddelde 5km doet hij dat met 2 vingers in de neus. Dus ja, misschien is Bergsma op papier de beste optie, maar alles meegenomen is Kramer in de praktijk toch echt de logischere keuze.
  tkwouter en Eelco vinden dit leuk.
 19. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  met 12 rondjes (omgerekend naar 400m) van 30 sec kom je er niet - dan heb je er nog heel wat in je zog en wint Lee op zijn gemakje
 20. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  en wiens zijn schuld was de hele tp en ms gebeuren?

Deel Deze Pagina