Selectie Olympische Spelen

Discussie in 'Lange baan' gestart door G1ant, 30 dec 2017.

?

Wie van de drie?

 1. Blokhuijsen. Roest kan de TP net zo goed rijden.

  5 stem(men)
  12,2%
 2. Roest. Is nu eenmaal nummer 10. En genoeg alternatieven op de 1500.

  3 stem(men)
  7,3%
 3. Krol. Als Verbij de 1000 rijdt in zijn plek zijn we zelfs sterker.

  33 stem(men)
  80,5%
 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Kramer heeft ook wel eens een marathon gereden. Ik denk ook dat hij dat eigenlijk heel leuk vind, leuker dan lange baan.

  Kijk hier maar: https://www.topics.nl/sven-kramer-d...t-moet-maar-het-gaat-om-de-balans-a9314110ad/


  Daar geeft hij aan dat hij wielerwedstrijden leuk vindt, lange baan schaatsen eigenlijk niet. Alleen het winnen en de opbouw naar wedstrijden toe vindt hij leuk. Ik denk dat hij nog wel de overstap gaat maken naar marathons als hij op de lange baan niet meer kan winnen.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  Schaatsen is tijdrijden? Leuk idee voor de Elfstedentocht: 5 minuten na elkaar starten en dan 200km tijdrit :p
  ZeeKoei en Nogevendit vinden dit leuk.
 3. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  In het wielrennen vind ik een bergetappe of ontsnapping ook vele malen interessanter dan een eindsprint
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Maar hij geeft aan dat het leuker is om te doen. Hij vindt wielrennen leuker dan schaatsen, juist omdat je ook momenten hebt dat je niet volledig diep moet gaan en er ook tactiek bij komt kijken. En dat element zit er in marathonschaatsen natuurlijk ook.

  Hij wil niet voor niets in 2019 naar de Weissensee.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Snap ik. In mijn familie zit een aardig groot aantal schaatsliefhebbers. De een snapt het spelletje nog niet zo, de ander wel maar ziet liever een sprintnummer. Anderzijds verdiept mijn pa zich dan weer meer in de marathonsport dankzij de MS (godzijdank eindelijk iemand die weleens mee wilt met me naar marathons ;)). Die is erg enthousiast, al heeft de 10km echt nog wel zijn voorkeur.

  Ik ben vooral groot liefhebber van de marathon; ik zit doorgaans 150 rondjes vol spanning te kijken. Koersen op natuurijs, nog mooier. Maar de MS, dat is toch wel een hele fijne combinatie tussen de 'spelletjes' uit de marathon, shorttrack en inlinen, met de snelheid van de langebaan. Zonder tactiek en - vooral - intuïtie kom je er niet, hoe goed je ook bent. Anderzijds win je ook niet zo snel als je individueel niet genoeg klasse hebt. Het is geen verrassing dat juist in de ontsnapping tijdrit toppers winnen als Giovannini, Mantia en Bergsma en bij de vrouwen Pechtstein en Lollo in plaats van een Alusalu (met alle respect). En toch blijft er altijd dat kleine kansje dat toch zo'n 'kleine' naam wint als het peloton niet durft te rijden. Anderzijds bestaat ook de kans dat het op de OS een nerveuze boel wordt waarbij het peloton zo hard gaat koersen dat niemand wegkomt en dan eindig je met een massasprint. Eindeloos veel mogelijkheden en het ontbreken van zekerheid levert een hoop spanning. Een SH Lee is topfavoriet bij de mannen, maar heeft echt geen enkele garantie dat hij wel even wint. In de marathonsport is immers uiteindelijk ook een oplossing gevonden om meestersprinter Hekman te ontmantelen toen hij net wat té sterk werd. Heerlijk om hard koersen met een stevig potje denkwerk (of gebrek aan) te aanschouwen.

  Dat ik de MS zo leuk vind, betekend niet dat mijn enthousiasme voor de andere afstanden afneemt hoor. De 10km geniet ik net zo veel van, maar de MS krijgt dankzij zijn onvoorspelbaarheid toch een hele andere dimensie. Ik vind het ook een wat rechtvaardiger onderdeel dan shorttrack. Ook spannend, maar daar zit je soms naar een Olympische 'rit' te kijken waarbij er op het einde nog maar 1 atleet overeind staat.
  ZeeKoei en strawbale vinden dit leuk.
 6. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Bij mij was het alleen mijn vader en ikzelf die van schaatsen (kijken) hielden/houden - vanaf eind jaren zestig aan de, toen nog Z/W, televisie gekluisterd, rondetijden bijhoudend, en later naar toernooien (EK/WK/OS). Plaspauzes van max 30 sec, waarbij tijdens het afgelopen NK Marathon toch af en toe even (snel) koffie ben gaan zetten...
  Natuurijswedstrijden vind ik wel weer mooi, maar zien dat een Pechstein of Lollo kunnen wegrijden (en blijven) op een 400m binnenbaan boeit me minder. Ook het feit dat de sterkste ploeg vaak de winnaar oplevert,net als bij het wielrennen, vind ik minder. Maar leuk te lezen dat jij er zo van kan genieten!
  Lorca vindt dit leuk.
 7. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Moeilijk te lezen column voor hen die het Fries niet beetje machtig zijn.
  Tip: hardop lezen.
  En begin maar bij die allinea over het schaatsen

  Bericht op twitter, maar geliked door Bergsma (zo zag ik m ook), die zich verder in de media wijselijk
  redelijk onthoudt van commentaar. Dat doet z'n coach wel en die wordt ook niet gehoord.

  https://www.omropfryslan.nl/nijs/781698-kollum-wifeling#.WkyqbzezUJd.twitter
 8. Koen

  Koen Well-Known Member

  staat weinig in hoor, ben Fries wel beetje machtig. maar vooral pro Jorrit.
  Dat Koen en Sven , Jan beslist mee wilden voor de TP omdat ze Jorrit niet willen. Dat ze Jorrit ook niet mee willen voor de mass start omdat hij de gaten niet dicht kan rijden en dat hij dit goed kan. liet hij zien op 1 januari voor Bob de Vries. en dat het net als vier jaar geleden is, Jorrit tegen de rest.
  vrij vertaald.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mooi dat - los van de MS discussie - de prestatie van Bergsma bij het NK erbij wordt gehaald. En dan doel ik vooral op het moment dat Bob de Vries in de kopgroep viel. Anema geeft het signaal en Bergsma moet reageren. Dat was inderdaad echt fenomenaal. Ik knipperde met mijn ogen en hij zat opeens bij het voorste groepje, terwijl Evert Hoolwerf op kop van het peloton reed. Hoe hij in mum van tijd dat gat dicht reed was bizar. Zo effectief hard dat niemand anders (zoals bijvoorbeeld Hekman) dan Hoogeveen nog kon aanhaken.
  Laatst bewerkt: 3 jan 2018
 10. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Google Translate maakt er dit van :(

  Woensdag. Je gaat rechtop zitten. Ze zouden dan op het toetsenbord moeten komen om een mooie halsband te schrijven. Maar er is een aarzeling. Je zit aan het begin van een nieuw jaar. Dat wil zeggen, hoewel mijn goede ideeën altijd gaan op 24 april of 7 juni, altijd iets nieuws. Je bent net zo gelukkig geweest als anderen met het glas in de hand over een drempel. Dus de afwijzing blijft.

  Je hoeft niet te schrijven over de jubileumavond. Er waren maar een paar doden, zoveel vuurwerk of anders, en minder arrestaties, hoewel er honderden mensen zijn. En slechts 12 miljoen schade. Nu is de politie al een succesvol jubileumjaar voorbij.

  Maar daarmee zitten de handen nog steeds niet op het bord. Je wilt het vorig jaar ook niet, dat is het geweest. En elders, in deze buitenlandse traditie, hebben ze hun best gedaan iedereen te vertellen dat we niet opnieuw iets zouden moeten doen. Je wilt ook niet teveel kijken. Omdat er minstens een dozijn van 20 burgemeesters en een brok zijn voor hun nieuwjaarstoespraak, dus je hoeft niet in de weg te zitten.

  Begin dan de verzwakkende handen te draaien. Vrijdag moet ik naar IJlend voor de Fijninkinker, die de culturele hoofdstad eerder begint dan het begint. Dus het gerucht zal het hele jaar blijven. Maar iedereen is enthousiast, dus in de Leeuwarder Courant, enthousiast. Nu hoef je niet naar de echte geluiden in de gemeenschap te luisteren. We zien het. Handgrepen zijn nog steeds afhankelijk.

  En dan valt mijn oog op kleine appel. Noord-Korea kijkt toe om sport naar de Olympische Winterspelen in PeyongChang te sturen, wat Vrede en Voorspoed betekent. Dat zou moeten zijn. Maar Zuid-Korea moet zich eerst onderwerpen aan Amerika, Rusland, Japan, China en misschien Nederland, dat ook op dinsdag, donderdag en zaterdag in de Veiligheidsraad zit. Deze raadpleging is riskant. Zorg ervoor dat Trump zijn gebruikelijke nee hoort. Of Poetin, omdat Noord-Korea shorttracks heeft die beter zijn dan die van hem. Dan doet Zuid-Korea dat niet, Noord-Korea moet niet komen. Nou, dan kan Youp van 't Hek gelijk krijgen en de Noord-Korea een bom op PeyongChang of 9 februari beginnen te spelen. Dat klopt, het is gemakkelijk om geld te ruiken. Dus pak ik de lijst met Nederlandse skaters in. Voor nu hebben we je verloren en moet je nog wachten op de Wereldkampioenschappen op het coolste werk van Rintsje Ritsma in Amsterdam, dat in maart voor niets anders als een zwembad was, het was op de 12e verjaardag van het jaar.

  Ik zie de lijst met namen en sluit dan de handen op het toetsenbord aan en ram dit laatste stuk op één manier. In Amerika zit het in de atleet, dus je kunt hoog of laag bewegen, één en drie gaan naar de Olympische Spelen. Kampioen of gewond, je moet bij de eerste drie zitten. Nederland heeft ook selectiegames en een matrix. Maar daar zijn ze zo aan het mopperen dat er in de week discussies zullen zijn. Ze meldden wat ze zojuist op oudere leeftijd hadden geprobeerd, toen deden de media dat niet.

  Bij het breken van de 1000 zal Krol thuis blijven. Otterspeer is een betere reserve dan een die voor hem is uitgekozen, maar Jan Blokhuysen kan dat wel. Want het ging erom. Dat moest Verweij en Sven Kramer achter zich laten. En dan moet je je bij het individu voegen. Alleen omdat ze Jorrit Bergsma niet wilden hebben. Sterker, Jorrit neemt ook niet deel aan de mis. Omdat ze verwachten dat Kramer, die nooit een massaleider is geweest, de zaak voor Verweij beter kan afhandelen. Een dag later, oudejaarsavond op de marathon van het nationale kampioenschap zagen we, en dus ook, trok Jorrit een gat toen Bob de Vries viel. Zo schokkend fenomenaal werd gezien, zelden.

  Net als vier jaar geleden, het Nederlandse team: de rest tegen Jorrit. Hij werd de kampioen van 10 km. Dat moet opnieuw gebeuren. Misschien worden de aanvaringscoach Koir Kooper en Arie Koops wakker en laten de geluidsbegeleiders het team nooit beslissen. "
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ook, neen juist bij een elfstedentocht zouden we toch met een onbehaaglijk gevoel blijven zitten als één sterke ploeg het hele spul bijeenhoudt zodat de minste van die ploeg, maar wel degene met de dikste benen en de beste eindsprint, slechts tien meter van de hele tocht op kop rijdt, maar dan wel de laatste tien meter.

  O ja, en 200 x 5 = 1000 minuten, dus 16 uur 40 minuten.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat was wel een sterk moment waarop hij op de verrassing speelde. Maar verder vond ik Bergsma niet zo sterk als hij regelmatig geweest is. Ik vond hem snelheid missen. Meer snelheid dan Hoogeveen had hij niet.

  Een Bergsma met snelheid was weg geweest in de laatste rondes en had gewonnen.
  Laatst bewerkt: 3 jan 2018
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Tsjaa.... is ook nooit goed. Nou hopelijk zetten Kramer en Verweij de concurrenten wel op een ronde achterstand bij de Spelen.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dit was geen ijs voor een echte ontsnapping waarbij slechts één iemand weg kon komen. Zelden zulk slecht kunstijs gezien. Na 20 ronden was het al compleet wit uitgeslagen en uitgetrapt en door de wind zat het ijs van binnen vol met vuil/zand. Het was geen verrassing dat de taaiste ontsnappers uiteindelijk de enigen waren die wegkwamen (S. Schouten, Hoogeveen, Kooiman, Stoltenborg, Vreugdenhil, Verkaaik, Den Hertog en Bergsma zelf). Was ook laat in de wedstrijd, wat al genoeg zegt over het niveau en de zwaarte van de wedstrijd. Even kort zijn acties analyseren.

  Enerzijds met je eens dat hij sterker heeft geoogd (hij smeet eens niet de hele wedstrijd met zijn krachten), maar anderzijds valt het op hoe hij nu al twee beurten achter elkaar prima stand houdt in de eindsprints. Dat is nooit zijn specialiteit geweest. Domineren zoals hij vroeger deed, dat zal tegenwoordig moeilijk zijn, denk ik. Niveau in de breedte is echt gestegen. Desalniettemin kreeg hij de rest 'gewoon' weer klem. Het hoeft niet in het grote gebaar te zitten (maar daar vind ik het naar de kopgroep toe rijden zeker wel onder vallen, zie je echt nooit). Remco Schouten moest in de finale het gat met Bergsma dichtrijden (nadat hij met Stroetinga wegreed) en had in de finale geen benen meer. Stoltenborg probeerde nog een verrassingsaanval te doen, maar kreeg nog geen metertje op Bergsma (wellicht de consequentie van het dichtrijden van Bergsma's eerste aanval tijdens het pakken van een rondje). Hoogeveen viel in de finale, maar wist daarvoor ook geen gat te slaan met Bergsma. Vreugdenhil leek even weg te komen, maar ook dat werd door 'm dicht gereden. En na al dat kopwerk nog een goede laatste ronde rijden en tweede worden is een behoorlijke prestatie. Waarbij het intuïtief blokkeren van de laatste binnenbocht zodat alleen Simon Schouten daarvan gebruik kon maken nog de meest dankbare prestatie was. Gewoon heel sterk gereden en dat onderkende Schouten terecht.

  De hele ploeg verdient eigenlijk wel een pluim. Ik had namelijk verwacht dat dit het eerste jaar in tijden zou zijn dat ze de titel niet zouden pakken. Bouw- en Techniek en vooral Okay Fashion and Jeans zijn taaie ploegen geworden met meerdere kanonnen. Toch kreeg A-ware het voor elkaar om bij iedere aanval een mannetje of twee mee te zenden. Stroetinga was een plaaggeest voor Hekman (die zich kapot moest rijden met het anticiperen op aanvallen). Evert Hoolwerf probeerde meerdere aanvalletjes op te zetten en toen hij de boot gemist had hield hij op kop het peloton stil. Die kreeg verdiend een enthousiaste knuffel van Anema. Kooiman die rijdt natuurlijk voor een satellietploeg, maar die hielp A-Ware prima door continu aan te vallen en in de finale nog even op kop te beulen. En Bob de Vries. Zonde dat hij niet in de kopgroep kon blijven, want hij was sterk. Continu in de aanval. Maar goed, dit is een discussie voor elders. Wel een fijne discussie! :)
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  als die laatste er dan 7 uur en 20 minuten over doet past het precies in 24 uur ;)
 16. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Beginnersvraag: deze analyse zo lezend, is de/een MS (op goed ijs) niet te kort en te snel en te makkelijk voor een kanjer als Bergsma om het verschil te maken, nu 'de rest' van het MS peleton steeds beter/meer ervaren wordt?
  Eelco en Lorca vinden dit leuk.
 17. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  De ijskwaliteit is inderdaad het hele seizoen al dramatisch in Utrecht. Ook op de trainingsuren is de ijsvloer binnen vijf minuten al schuurpapier. Zelfs bij voldoende kou. Het lijkt erop dat de ijsmeesters het ijs gewoon niet goed weten te krijgen dit seizoen. Vorig seizoen was het voor mijn gevoel een heel stuk beter.

  Maar Bergsma lijkt langzaam aan weer in vorm te komen. Volgens mij is er wel een correlatie tussen het rijden van marathons en het presteren op de langebaan bij hem. En dat weet Jillert ook. Anders had hij bijvoorbeeld in Breda nooit aan de start gestaan. Voor elke andere langebaner is het natuurlijk gekkenwerk om zo vlak voor het OKT een zware marathon af te werken. Maar Jorrit heeft dat op de een of andere manier gewoon nodig. Even de druk eraf en lekker op kop beuken. Die tweede plek achter Swings heeft hem echt weer een mentale oppepper gegeven. Die marathon als training gaat uiteraard ten koste van de 5 kilometer, maar daar heeft nooit de focus op gelegen bij hem. Alles gaat hem om de 10. En zelfs een niet topfitte Bergsma lukte het om Bob de Vries (winnaar 5 kilometer) eraf te rijden en slechts 4 seconden achter Kramer te eindigen. Ik acht hem zeker niet kansloos voor het verdedigen van zijn Olympische titel.

  Heeft Anema uiteindelijk toch gelijk gehad. Hij zei dat hij Jorrit fit genoeg zou krijgen om zich te plaatsen voor de Spelen en dat is wel gelukt. Hoe dat tot uiteindelijk tot stand is gekomen is voor hem in ieder geval niet relevant. De echte piek hoeft pas te komen over 6 weken.
  strawbale en Lorca vinden dit leuk.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Zou kunnen, maar zijn wedstrijden op de MS dit seizoen geven nog niet echt reden om daaraan te twijfelen. Kijk, dat hij de op 5.000m nog steeds snelheid mist lijkt mij duidelijk (ik heb ook wel zo mijn mening over de oorzaak daarvan). Die snelheid wint hij alleen terug door ook daadwerkelijk, nu hij fit is, 5.000m wedstrijden te rijden en nog wat 500m/1.500m trainingen te doen in Inzell. MS vind ik toch een tikkeltje anders. Daar zitten ook een hoop mannen bij die minder snelheid en minder diepgang hebben dan Bergsma. Uiteindelijk viel Bergsma alleen in Calgary op de MS keihard tegen. Simpele reden: ziekte. Had daar gewoon 'nee' moeten verkopen en niet moeten starten (achteraf misschien bang dat hij dan zijn plekje zou verliezen, maar dat heeft nu juist tegen hem gewerkt). De wedstrijd in Heerenveen ging in rook op door miscommunicatie. Hij had geen problemen om zich voor de finale te plaatsen en die sprint die hij voor Stroetinga wou aantrekken was ook niet niet mis. Misschien miste hij nog net dat beetje extra snelheid om Lee/Mantia er helemaal erop en erover te leggen, maar dat lijkt mij stug en is alleen speculatief; hij reed immers voor Stroetinga en dan ben je niet van plan snelheid over te houden voor de eindsprint. Dat moet Stroet voor je afmaken. Hoe die race verliep is inherent aan de MS. Niet alles lukt.

  Ik kan dus niet zeggen dat hij voor de MS nu opeens ongeschikt is. Dat hij op de 5.000m nu last heeft om voortdurend laag in de 29 sec te schaatsen zegt mij ook weinig. Voor de TP problematisch, maar of het voor de MS uitmaakt? Swings en Michael doen ook prima mee, terwijl zij ook dit seizoen last hebben (gehad) van mindere vorm. Een goede 1.500m maakt ook niet bij iedereen veel uit. Hekman of Hoolwerf winnen op marathons ook weleens met een sprint van 24,1 of wat dan ook. Hun 1.500m is niet goed en hun 5.000m kan ook beter. Tijdens de marathon van Heerenveen (een week voor de WC in Heerenveen) reed Bergsma ook gewoon twee 26-ers in het begin van de wedstrijd, dus snelle rondjes rijden kan hij wel. Hij deed het op de MS tijdens het NK Afstanden ook uitstekend voor Stroet (en uiteindelijk Verweij ;))

  Hij is er absoluut bij gebaat dat er een zware wedstrijd van gemaakt wordt, maar dat kan ook prima in 16 rondjes op goed ijs. Gewoon allemaal hard rijden, zoals tijdens de WC in Heerenveen ;)

  Maar dit is allemaal koffiedik kijken. We gaan gewoon kijken wat Verweij/Kramer daar straks laten zien. Het was niet mijn keuze, maar ik ga ook echt niet uitsluiten dat ze kunnen winnen. Heb altijd al gevonden dat Kramer met zijn acceleratievermogen uitermate geschikt is voor de MS, maar ik vind het alleen zo jammer dat er nu voor hem gekozen is terwijl hij zich nooit eerder op hoog niveau heeft moeten doen gelden.
  Laatst bewerkt: 3 jan 2018
  strawbale, G1ant en tkwouter vinden dit leuk.
 19. tkwouter

  tkwouter Active Member

  Thanks voor de analyse - het schijnt dat dit topic bij veel gevoelig ligt, maar hier dus en uitstekend uitleg. Als iemand die de MS zo nauwkeurig gevolgd heeft, wat was jou ideale koppel geweest wetend dat er uit de 10 geplaatst mannen gekozen moest worden?
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Hele lastige. Vooraf was dat Bergsma/Stroetinga, want dat was immers het koningskoppel. Zet je ze in, dan heb je eigenlijk altijd een goede kans op een medaille (Sprintmaster heeft ooit mooie statistieken laten zien). Dan moet je echter wel reëel zijn als ze tot twee keer toe (1x nationaal, 1x internationaal) het niet weten waar te maken. Er zijn immers maar weinig momenten om je klasse te laten zien. Had Stroetinga nou nog een marathon in Nederland gewonnen, dan was de keuze verdedigbaar geweest. Dat lukt nu niet. Komt bij dat je het conflict met de matrix hebt. Tenzij beide MS rijders dubbelaars zijn, moet je iemand thuis laten ten faveure van een Stroetinga. Ik zie de MS zeker wel als een specialisme, maar ik snap waarom de keuze heren moeite hebben met het kiezen voor een specialist: iemand die zich individueel plaatst moet thuis blijven.

  Zou je kijken naar een ander Clafis-koppel, dan valt al gelijk op dat dat met die matrix gewoon niet kan. Evert Hoolwerf is een specialist die het internationaal al goed heeft gedaan en dit jaar weer wat beter is geworden in de sprint. Hij komt alleen individueel niet in aanmerking, want nog niet goed genoeg. Dat geldt ook voor Simon Schouten. Allemaal opties voor WC of WK's, maar niet voor wedstrijden met een matrix. Bob de Vries is inmiddels geplaatst, maar slechts redelijk allround. Kan sprinten, maar legt het op zeker af tegen Swings/Contin/Lee. Kan beulen op kop, maar niet zo goed als Bergsma of Peter Michael. Kan goed aanvallen, maar de MS is te kort waardoor je vast een goede sprinter als Swings of Mantia meelokt. Tenzij je echt een machtige aanval als Bergsma in huis hebt, maar dat zie je niet vaak bij Bob in marathons.

  Dat betekend dat een Clafisblok afvalt. Bergsma zal wel altijd mijn eerste keuze blijven. Hij is de ultieme teamplayer. Kan voor eigen kansen rijden in een ontsnapping, maar direct schakelen als dat niet meer tot de opties toebehoort (zoals bij het NK Marathon dit jaar, of vorig jaar op de natuurijswedstrijd in Nederland). Heeft meerdere zeges op zak in dit MS peloton en kent het spelletje als geen ander. Daarnaast is het echt een beul op kop en als de coach het wil rijdt hij ieder gaatje dicht. Zoals ik hierboven ook al heb aangegeven zou ik Bergsma, ondanks magere 5.000m (en alsnog slechts twee seconden boven een Blokhuijsen die een paar dagen eerder 3.38 reed in Thialf)) altijd nog opstellen.

  Verweij is niet mijn favoriete type schaatser. Zijn gedrag vind ik vaak vervelend en het zegt genoeg dat hij geen ploeg meer kon vinden in NL. Terwijl zelfs voor dit seizoen zou iedereen direct beamen dat hij wel degelijk veel talent heeft. Desalniettemin is het een feit dat hij een erg lekkere snelle ronde heeft (Stroetinga benaderde hem op het NK, maar kon de snelheid toch niet houden in de bocht. Daar had Koen geen moeite mee, moet ik hem nageven). Wanneer je realistisch moet zijn en de matrix in oog houdt kom ik toch op een duo Bergsma/Verweij uit. Je wilt wel een aanvaller/sprinters duo voor kansen in meerdere scenario's. Dit, ondanks dat Verweij ook nog weinig heeft laten zien op de MS, zit er wel een groot scala aan mogelijkheden in. Als Bergsma al een fractie van de dingen doet die hij ook het NK Marathon deed en Verweij daarvan kan profiteren (of ze nou op elkaar in gespeeld zijn of niet), dan is er een prima mogelijkheid op goud. Bergsma's grootste kans op goud is een aanval. Bij de OS moet dat gat wel dicht gereden worden, want anders verlies je op zeker goud. Zit Bergsma in een aanval, dan wordt Koen door anderen naar hem toegereden. Valt iemand anders aan, dan zal Bergsma met anderen wel op kop gaan sleuren. Op de OS wil uiteindelijk niemand pokeren, denk ik zo.

  Waarbij ik eraan moet toevoegen dat welke combinatie je ook stuurt, het geen garantie is op succes. Het is een heel opportuun spel en Lee bewijst dat hij daar goed mee kan omgaan. Die blijft favoriet.
  Laatst bewerkt: 3 jan 2018
  ArjenK, Snits, alexander79 en 5 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina