Selectie Olympische Spelen

Discussie in 'Lange baan' gestart door G1ant, 30 dec 2017.

?

Wie van de drie?

 1. Blokhuijsen. Roest kan de TP net zo goed rijden.

  5 stem(men)
  12,2%
 2. Roest. Is nu eenmaal nummer 10. En genoeg alternatieven op de 1500.

  3 stem(men)
  7,3%
 3. Krol. Als Verbij de 1000 rijdt in zijn plek zijn we zelfs sterker.

  33 stem(men)
  80,5%
 1. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  het punt is net of iemand die zo'n wedstrijd nog nooit gereden heeft op enig niveau ooit een logische keuze kan zijn voor zo'n topevenement
  een logische keuze is het imho nooit
  maar daar komt de coach dan ook eerlijk voor uit, op de verrassing spelen
  (al heeft ie volgens mij toch een minimum aan ervaring nodig)

  ben benieuwd of ie zich staande kan houden in het gedrang, ik kijk er in alle geval keihard naar uit
  tkwouter en G1ant vinden dit leuk.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ach, misschien gaat Kramer wel gewoon het peloton voor 13 rondjes kapot rijden volgens een heel bizar schema dat alleen Verweij van tevoren weet. Iets van 1 rondje rustig, dan nog ½ rondje rustig, dan anderhalf rondje keihard, dan 3 rondjes niets, dan 1 rondje hard, dan twee-en-een-half rondje rustig, twee rondjes hard, twee rondjes rustig en één ronde hard. En omdat iedereen klaar moet zijn voor de splijtende slotdemarrage verspeelt iedereen behalve Koen energie.
 3. rhalbersma

  rhalbersma Active Member

  Ha, Sondral is met zo'n interval schema wel eens van een koude kermis thuisgekomen, toen hij als zware 1500m specialist nog een keer een 5Km ging rijden op een allround toernooi.

  De sleutel voor de massastart ligt volgens mij erin om Seung Hoon Lee in de favorietenrol te zetten. Als Koen en Sven al individueel + achtervolging goud hebben, ligt de druk zwaar op de Koreanen. Zij moeten dan winnen, en de Nederlanders hoeven niks meer. De vraag is of de Koreanen het dan aandurven om de benen stil te houden als Swings, Mantia, Michaels of de Italianen demarreren. Met Koen in de rug van SHL, en Sven mee in ontsnappingen wordt het een interessante rit. Koen moet zo lang mogelijk blufpoker blijven spelen.
  Hakkie2 en strawbale vinden dit leuk.
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  rhalbersma en Hakkie2 vinden dit leuk.
 5. Eagle

  Eagle Active Member

  He dat pak van de Noren is niet rood!
  EenBrabander vindt dit leuk.
 6. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Nee, geel schijnt het best te zijn voor interval rondjes
  ZeeKoei, rhalbersma en Eagle vinden dit leuk.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Volgens nu.nl zijn Roest en vBeek aangewezen als 4de persoon bij de TP, en dus niet ter Mors of Bergsma.
  Geen verrassing, vBeek heeft betere vorm laten zien dan ter Mors recentelijk en lijkt qua inhoud momenteel beter, terwijl Bergsma's slechte vorm eerder dit seizoen ook negatief voor hem uitpakt. In combinatie met de stijgende vorm van Roest, zijn hogere snelheid, en natuurlijk het meer zelfde type rijder als Kramer/Blokhuijsen/Verweij, was dit wel te verwachten.

  Ik wacht rustig af tot de standaard posters hier weer komen met hun complot theorien en natuurlijk met hun bedenksels dat ter Mors en Bergsma er expres uit worden gehouden omdat ze buitenbeentjes zouden zijn:rolleyes:
  Monique en EenBrabander vinden dit leuk.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mja, lijkt mij gezien het verloop van het seizoen geen verrassing gelet op Bergsma. Nu hij enkel een 10.000m rijdt zou het ook een aparte keuze zijn om hem toch op te roepen (hoewel hij in marathons momenteel wel snelheid laat zien). Verder geen discussiepunt en Roest lijkt mij een prima vierde man. Benieuwd of ze hem ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Moet toch haast wel gezien het schema van Kramer en Verweij.

  Ter Mors kun je over discussiëren, maar dit lijkt mij een mooie en terechte beloning voor Van Beek die deze kwalificatie gewoon heeft afgedwongen door bijna alles te rijden, incl. EK. Gezien haar 1.500m prestaties (laatste rondjes) beschikt ze ook over genoeg diepgang.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ter Mors zou ik niet te veel over discussieren, die heeft die week al een 1500m shorttrack, een 500m lange baan en de relay bij het shorttrack op het programma staan. Van Beek heeft die week verder niets.
  Lorca vindt dit leuk.
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Omdat ze buitenbeentjes zouden zijn, huh? Klinkt bekend.

  - Bergsma op de TP was na zijn matige start v/d seizoen geen optie, ik ben niet zo onrealistisch. Bovendien: het zou wel frappant zijn als ze van Roest nu WEL zouden opstellen zodat hij dus wel kan meedelen in eventuele prijzen, terwijl het destijds expres NIET opstellen van Sochi juist het begin van alle ellende van de TP discussie was.
  - Ter Mors was nooit een optie... die heeft geen inhoud.
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  Waarom zou dat niet kunnen ?
 15. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ter Mors heeft wel inhoud. Geef eens voorbeelden waaruit dat niet zou blijken.
 16. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Dat is natuurlijk wel een optie.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ter Mors had inhoud. Dat klopt. Maar haar langste afstand is nu de 1500m (korter dan de TP). En de slotrondes van Van Beek op de 1500m zijn beter. Ter Mors heeft best inhoud waarschijnlijk, maar dat dit jaar nog niet laten zien. Ik geloof best dat ze het nog heeft, maar ik snap wel dat de BC voor Van Beek kiest.
 18. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ik denk dat de huidige Ter Mors, niet de SUPER Ter Mors is van weleer.
 19. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Voor de Spelen wil men ze niet hebben, maar ze zijn wel geschikt om mee te trainen. Mehh.. zou ze dan helemaal links laten liggen.
 20. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Op de 1500 heeft ze dat twee wel laten zien (NK afstanden en WC Heerenveen) en waar ze ruimschoots de beste Nederlandse was. Alleen in de belangrijkste wedstrijd ging het mis. Ze had afgelopen weekend overigens ook de snelste slotronde op de 1000m
  Volgens mij was het logischer geweest om te wachten tot de eerste week van de spelen om te kijken wat de vorm is van de deelnemers. Stel je voor dat er één totaal uit vorm blijkt te zijn.

Deel Deze Pagina