Zuidlaardermeer.

Discussie in '2009-2010' gestart door johanAB, 24 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zaterdag en zondag is er een toertocht op het Zuidlaardermeer: http://www.knsb.nl/natuurijs/actieve-to ... oertochten
  De ijsclubs hebben het voorelkaar gekregen! Hulde!

  Betekent natuurlijk dat vandaag de baan al verder geprepareerd wordt, dus de omstandigheden zullen qua vegen vandaag ook al een stuk beter zijn dan gisteren.
 2. lookout

  lookout New Member

  hoi hoi baan is rond aan sluiting met de overkant het weer speeld goed mee groot materieel op het ys
  paaltjes met nummers om de 200 m kan iedereen zien waar hij is makelijk voor de e h b o :D :D :D :D :D :D
 3. Jaap Nienhuis

  Jaap Nienhuis New Member

  Is er morgen een 'beloning' in de vorm van een medaille (met daarop afstand vermeld?) of zo?
 4. lookout

  lookout New Member

  toertocht inschrijven bij de paviljoen's
  je krijgt een medaille naar afloop met de km er op die je gereden hebt
  veel plezier allemaal
  team rietzoom :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
 5. ArjanW

  ArjanW New Member

  Groot compliment voor de ijsclubs die de baan hebben geveegd. Vandaag is een groot gedeelte weer sneeuwvrij gemaakt. De kwaliteit van het ijs wisselt sterk. Er zijn stukken waar je er over heen kunt vliegen en plekken waar het erg slecht is. Zeker voor de minder geoefende schaatsers is het oppassen.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Na een teleurstellend bezoek aan het Leekstermeer doorgereisd naar Zuidlaardermeer. Vandaag al honderden mensen ondanks harde wind en stuifsneeuw op de verder goed geprepareerde baan. Het ijs is niet ideaal, maar wel schaatsbaar. Grotendeels goed en hard sneeuwijs maar met veel 'verkeersdrempels' bestaande uit verijsde sneeuwduintjes, oude kistwerken, verspringende ijsplaten en - vooral erg lastig - brokkelig sandwichijs.
  Zie ook het filmje van vandaag, wind achter op een goed stuk. http://www.vimeo.com/9405457>
 7. lookout

  lookout New Member

  DIT IS DE BAAN MET NR

  Bijgevoegde bestanden:

 8. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Vanmiddag een rondje gereden. Opgestapt bij Meerdijk meteen het eerste stuk wind mee was erg lekker. Dan na ca 1 km een erg slecht stuk waar ik ook onderuit ga. Gelukkig geen pijn en weer door speren naar de overkant die na 10 min bereikt is. Toen volgde de zware terugweg met nog een stuk van het rondje NK. Veel mindere stukken, wel was er wel steeds een baan geveegd. Rondje was 11.5 km. Voor een log zie hier
 9. mandje

  mandje New Member

  Hoi,

  Vanmorgen de toertocht geprobeert te schaatsen samen met mijn vriend. Helaas was het ijs op heel veel plaatsten erg slecht terwijl dit naar ons oordeel voorkomen had kunnen worden. Aangezien het woensdag naar de NK op het zuidlaardermeer niet meer geveegt/geschoven is op de 10 km baan. Als dit was gebeurt hadden we veel beter ijs gehad. Nu zaten er in het ijs heel veel van die plekken met aangevroren sneeuw en dat werd al helemaal stuk geschaatst. Omdat het na een tijdje al veel drukker werd durfte mijn vriend vanwege medische reden door het slechte ijs niet meer verder te schaatsten na 1 rondje van 10 km. Ik zelf heb nog 1 rondje extra geschaats(dus 2 rondjes van 10 km) Daarna ook gestopt omdat het ijs gewoon te slecht was. Wedstrijdrijders en recreatierijders zoals wij gingen voor je onderuit en op heel veel plaatsten was de baan te smal om ervoor uit te kunnen wijken.

  Ook de stempelpost aan de meerwijck kan hadden ze beter direct aan de baan kunnen zetten. Aangezien het ijs bij het strand weer veel te slecht was. Hierdoor was het heel gevaarlijk om daar je stempel te halen ook omdat het daar juist volloopt van de mensen.

  Ons viel het erg tegen allemaal en we gaan morgen ook niet weer heen wat we eerst wel van plan waren.
  Zelf weet ik ook wel dat het natuurijs is waar de toertocht op gereden wordt maar het moet wel veilig blijven.

  Groetjes,
  Mandje
 10. Untouchable

  Untouchable New Member

  Ik ben tot 16:00 uur door geschaatst. Met veel moeite 4 rondjes geschaatst. Moet zeggen dat het ijs na 16:00 erg slecht is geworden. en idd heel veel val partijen. EHBO had het maar druk.
  Morgen een poging wagen op het schildmeer.
 11. lookout

  lookout New Member

  we kunnen er niet tegen vegen sorry morgen gaan we veder we doen er alles aanmorgen 8 uur gaan we veder
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo,

  Ook ik heb vandaag de toertocht gereden, ondanks het ijs dat af en toe idd wat slecht was heerlijk geschaatst.
  Het blijft natuurijs en tja dat is nou eenmaal in combinatie met sneeuw niet altijd optimaal. Verder denk ik dat als je bang bent om te vallen je beter niet kunt gaan schaatsen. Ook viel het mij op dat de "afhakers" vaak diegene waren die er het best getrained en uitgedost uitzagen, zijn deze schaatsers wat verwend geraakt met al dat mooie kunstijs?
  Ik zeg hulde voor de organisatie! Zij hebben er voor gezorgd dat een heleboel mensen een heerlijk schaatstocht hebben kunnen rijden. Op je vrije dag de hele dag in een stempelhokje staan, dat vind ik nog eens hart voor de zaak.

  Beter gezegd soms moet je de dingen nemen zoals ze zijn en dankbaar zijn dat je uberhaupt zo'n tocht kunt rijden door de inzet van anderen.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo,
  samen met mijn dochter de toertocht gereden. Ik sluit mij volledig aan met bovenstaand verhaal. Tuurlijk was het ijs niet denderend, en regelmatig viel er wat. We hebben 2 rondes gemaakt. Wij hebben genoten van de drukte, de gezelligheid en het mooie weer. Hulde aan de vrijwilligers!
 14. bullie

  bullie Member

  Ben net terug van 3 rondjes zuidlaardermeer Het ijs was inderdaad niet erg best maar wel te doen ben gestopt omdat ik het ijs behoorlijk hard gekust heb. :wink:
  Was gisteren op het Schildmeer daar was de ijsvloer een stuk beter zodat je lekker ontspannen kon schaatsen vandaag moest je goed opletten waar je reedt!
  Maar toch mijn complimenten voor die gedreven vrijwilligers die erg hun best doen, om het ijs zo goed mogelijk te prepareren. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vrijdag 2 rondes van 11 km geschaatst op het Zuidlaardermeer en m'n vriend lekker op de ijssurfer over het meer gespeerd.
  Natuurlijk zijn we verwende schaatsers op kunstijsbanen.
  Maar ondanks de zachtere sneeuwijsstukken en harde tegenwind enorm genoten van zon, sfeer en uitzicht.
  Ben maar 1 maal gevallen, het blijft opletten en een uitdaging, het is zweten, maar MOOI!!!
  Schaatsters, ga niet voor de prestatie, wees geen watje, maar ga voor natuur en genot en je hebt het enorm naar je zin op het Zuidlaardermeer :D
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  zondag reed ik de toertocht op het zuidlaardermeer.
  ik was het mooie ijs van de ijsbaan De Smelt gewend, waar ik af en toe had geschaatst deze winter.
  schaatste dus erg voorzichtig omdat het ijs erg slecht was en ook erg druk op het ijs.
  na een kwartiertje reed ik toch in een scheur in viel voorover op mijn arm. resultaat schouder uit de kom. wat een pijn!
  er kwam heel snel een reddende engel aan die haar man belde, hij was een van de EHBO hulpverleners.
  op een slede liggend naar de EHBO post gegaan waar ik ook snel kon worden geholpen omdat daar toevallig al een ambulance klaar stond voor een ander slachtoffer.
  Hartelijk dank en complimenten EHBOers voor jullie snelle en hele fijne hulp! dat was super!!!
  christa uit Assen.

Deel Deze Pagina