Zuidlaardermeer.

Discussie in '2009-2010' gestart door johanAB, 24 jan 2010.

 1. lookout

  lookout New Member

  HEB VANDAAG EEN BAAN GEVEEGD TUSSEN DE RIETZOOM EN DE LEINE ONGEVEER 2 KM GA MORGEN VEDER HOOP DAT U VEEL PLEZIER HEEFT GROETJES :D
 2. Ewold

  Ewold New Member

  Vanmiddag laat was het ijs al een stuk beter van kwaliteit dan 's ochtends, dankzij de mannen van IJsvereniging de Hondsrug.
  Als die zo door gaan wordt er a.s. donderdag een schitterend NK verreden op het Zuidlaardermeer!

  Bijgevoegde bestanden:

  • 014.JPG
   014.JPG
   Bestandsgrootte:
   20,4 KB
   Weergaven:
   1.284
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kom allemaal schaatsen, er wordt een baan geveegd
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

 5. Quiri

  Quiri Member

  Nou wil ik echt niet vervelend en depri over komen, maar komende donderdag een NK??? Kijk eens naar de voorspellingen van de temperaturen? Regen, dooi, natte sneeuw.... :( :( :( Ik zie die koude periode helaas nog niet komen....
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag heerlijke 4 ronden gemaakt. IJsclub heeft veel werk verricht de baan sneeuwvrij te maken, ook cvandaag weer. Zachte toplaag door dooi, maar vlakke ondergrond zodat je er wel doorheen kunt ploegen. Prachtig geschaatst dus, met dank aan de ijsclub. Jammer en vreemd dat er maar zo weinig schaatsers waren (10-15 man), de thuisblijvers hadden ongelijk. Loeisterk ijs trouwens, NK of toertocht kunnen nu ook al wel.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zondagmiddag hakte de dooi er hier al goed in. Ik zie hier met alle neerslag- en dooivoorspellingen voor de komende 3 dagen dat hier deze week een NK gereden gaat worden helaas. Het rondje lijkt mij ook aan de korte kant (?).
  Wel hulde voor de mensen van de ijsvereniging. Ze gingen maar door met vegen ondaks neerslg en heftige dooi!
 8. rolandd

  rolandd New Member

  Voorlopig geen NK marathon op natuurijs

  Ze zijn te laat. Helaas. Het lijkt erop dat de buitenlandse alternatieve wedstrijdjes belangrijker worden gevonden dan de Nederlandse wedstrijden op natuurijs...

 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Misschien eerst een paar dagen flinke dooi en daarna weer vorst zodat er weer een goede ijsvloer ligt? Het zou nog steeds kunnen, al moet die klote sneeuw dan wel wegblijven.
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Helaas viel er vandaag niet meer te schaatsen. Dik genoeg, maar er lag zo'n 4cm prut op. Niet te doen.
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo,

  Iemand een idee hoe het nu met het ijs staat, en in hoeverre (hopelijk) aankomende vorstperiode het meer weer beschatsbaar maakt?
 12. sbas

  sbas New Member

  Gezien de minimale dooi in het Noorden, lijkt het mij dat er tussen de 2 en 5 cm van het ijs afgesnoept is, eerder die 2 dan die 5 zelfs.
  Dus met 1 of 2 nachtjes redelijke vorst zal de toplaag weer lekker hard zijn, en kun je zo het ijs op.

  Je zult alleen wel heel verdacht moeten zijn op slijtplekken door stroming; doordat het ijs niet aan kon groeien, kan het op plekken waar stroming onder het ijs plaatsvond, plaatselijk behoorlijk dunner zijn geworden. Dus een touw lijkt me geen luxe.

  Sebastiaan
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Weet iemand hoe het ijs er op dit moment uitziet? ligt er nog een bevroren paplaagje op waar voor de vorige dooi periode een baan was getrokken voor het NK? Groeten Sjonnie
 14. lookout

  lookout New Member

  6 feb gemeten 13 cm ysvoer ligt er redelijk bij
  nog 1 nacht kan er voorzichtig weer een voetje op het ys gezet worden :)

  groetjes r.berg
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb vandaag een aantal keren de ronde geschaatst die vorige week is geveegd voor de (afgelaste) marathon. Ik ben opgestapt bij het kleine parkeerterreintje achter Braso do Brasil (Midlaren). Het was vandaag al prima te schaatsen en dat wordt natuurlijk in de loop van de week nog beter. Boven verwachting eigenlijk! Op de baan zijn de meeste hobbels weggedooid en is het ijs weer lekker hard geworden. Veel beter dus dan vorig weekend, toen het ijs snel slechter werd door sneeuw+dooi. Buiten de baan was het nog wel sandwichijs, met harde dunne toplaag, dan een laagje prut en daaronder de dikke ijslaag, maar in de loop van de week kan er ongetwijfeld ook weer helemaal naar de overkant geschaatst worden. Het wak bij de monding van de Hunze is helaas wel een stuk groter geworden.

  Het was trouwens nog niet erg druk vandaag. Er was maar liefst 1 andere schaatser.
 16. bullie

  bullie Member

  het begint alweer te jeuken maar helaas deze week geen tijd dus veel ijsplezier gewenst!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen:
 17. bullie

  bullie Member

  Toch tijd weten te maken vanmiddag lekker anderhalf uur geschaatst op het zuidlaardermeer :D .
  Beste ijs tot nu toe dit winter, kon helaas niet het hele nk rondje rijden door wak bij de hunze. Maar als je daar omdraaide :D en weer terug reed via dezelfde route had je bijna 7 km te pakken. Ik sprak ook wat mensen van de ijsvereniging die al weer druk waren voor het NK de dag hangt af van de NOS en de grand prix in zweden. Woensdag/Donderdag of Maandag. Ik denk eerder dat het maandag wordt dus hopen op nog meer vorst. Ik hoop vanavond een kaartje te kunnen plaatsen van de Route van vandaag en de eventuele NK route. :mrgreen: :mrgreen:
 18. janzwabu

  janzwabu New Member

 19. bullie

  bullie Member

  Ik moet jullie helaas het kaartje schuldig blijven ben alweer een half uur aan het vechten met google earth en google maps maar krijg het niet voor elkaar. ik blijf het proberen misschien later vanavond nog! :mrgreen: :mrgreen:
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hee mensen,

  Is er al iemand aanwezig die ook buiten de baan het meer verkend heeft?

Deel Deze Pagina