Zuidlaardermeer.

Discussie in '2009-2010' gestart door johanAB, 24 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Als je een stukje op het "NK rondje" wil schaatsen waar kan je dan het beste opstappen als je met het OV komt? Een stukje lopen is niet erg, maar als ik maar even weet waar ongeveer. Alvast bedankt!
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo Martijn.

  Je kunt dit rondje zowel bereiken via de bloemerd (waar ook de marathonschaatsers gehuisvest zullen worden) als vanaf het surfstrandje bij het park meerzicht. Voor de bloemerd zal je in het centrum van midlaren uit moeten stappen, voor het surfstrandje weet ik niet of er een halte in de buurt zit.

  Als je de bloemert intypt op google krijg je hun website wel met meer informatie over de locatie ect.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Filmpje + waarschuwing

  Vanmorgen over het NK-parcours gereden en vervolgens door naar Meerwijk langs de westoever. Bij een poging rond te rijden vrij onverwachts op te dun ijs gekomen nog ver verwijderd van het open stuk in de zuid-oosthoek. Daarom een waarschuwing aan allen om daar ver vandaan te blijven. Het verbaasde me dat er zo weinig schaatsers waren (minder dan 50) terwijl de omstandigheden goed waren.
  Hierbij ook een filmje van het NK-parcours http://vimeo.com/9320150 >
 4. lookout

  lookout New Member

  bij de rietzoom of de leine goed opstapen paviljoens open super ijs wordt aan een toertocht gewerkt voor het weekend
  groeten r.berg
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag veel schaatsers. Formidabel mooi schaatsen! Prima ijs, veel en veel beter dan een dikke week terug. Je kunt bijna het hele meer rond, muv de ZO-hoek en een wak in de uiterste NW-punt. Ronde van ca 10km was al mogelijk. Aanrader, ook al moet je er een stuk voor rijden!
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Als je in de Leine opstapt, welke kant moet je dan op? Kun je ongeveer vor strandpaviljoen meerwijck langs. (op het water dan? Is er een kaart dat je daar langs kunt?
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gistermiddag zelf ook bij de Leine begonnen. Je kan dan 2 kanten op. Stukje rechts en dan links de baan volgen, liep niet door naar de overkant. Uitkijken dit ijs is niet mooi van kwaliteit. Of je gaat richting het strand en daar de baan volgen ik weet niet tot hoever het daar loopt. Ik ben daar gisteren gestopt. Veel plezier. Vraag binnen eens voor een plattegrond. Hadden ze altijd wel.
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Dan kan ik het beste het rondje schaatsen dat bij de bloemert begint denk ik.
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo schaatsers,

  Vandaag weer op het nk parcours geweest. door de harde wind zaten grote delen van de baan onder de sneeuw. Er was wel een veger bezig maar die kon het absoluut niet aan, waardoor er toch op veel plekken echt enkel hoog sneeuw lag. Daarbij maakte de straffe wind het schaatsen zwaar. Maar o wat heerlijk om met de zon op je kop op het ijs te staan. Weet iemand of er al plannen voor een toertocht liggen voor het zuidlaardermeer? Met deze temperaturen moet je eind van de week toch wel een baan rond het hele meer kunnen vegen lijkt mij, of heeft de sneeuw daar te veel invloed op?

  groet,

  Frank
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  ik kom net van zuidlaardermeer af,opgestapt bij de rietzoom
  alleen een stuk heen en terug richting het strandje was mogelijk en ook nog slecht ijs
  daarna overgestoken naar het parkoers waar ze de wedstrijden hadden(3,5km rondje)
  daar hadden ze helemaal niets aan gedaan ,lag nog vol met sneeuw toen maar weer huiswaarts gekeerd
  na de verhalen hier viel het me tegen
  gr. joris
 11. lookout

  lookout New Member

  OMDAT ER HARDE WIND WAS KONDEN WE ER NIET TEGEN SCHUIVEN SORRY
  ALLEMAAL STUIFSNEEUW
  MORGEN GAAN WE MET MEER MATERIEEL OP HET YS

  HET YS IS GOED HET IS NATUUR YS GEEN WESTRIJD BAAN

  GROETEN R.BERG
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hee lookout!

  Het is erg begrijpelijk dat je het niet schoon kon houden, dat word jullie ook absoluut niet kwalijk genomen. Toch was het natuuurlijk wel jammer. Weet je zo of het nog de bedoeling is een langere baan (meer rond?) te gaan vegen?
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Melden jullie even wanneer de geveegde baan klaar is, maak maar zo groot mogelijk, succes.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vraag aan degene die deze site in beheer heeft.

  Vraag / tip: is het mogelijk om de laatste berichten bovenaan blad 1 te zetten, i.p.v. op het laatste bald, dit leest beter.

  Verder leuke site.
 15. fjild

  fjild New Member

  Schaatsen op het Zuidlaardermeer viel vandaag inderdaad een beetje tegen. De baan was grotendeels weer onder de sneeuw geraakt door de harde wind (ca.5). Veel plekken met enkelhoge sneeuwduintjes. Er werd overigens wel geveegd, maar de wind deed het weer teniet. Door de sneeuw waren slechte stukken ook niet goed te zien. Maar toch: een dikke ijsvloer, het zonnetje scheen, en wie zegt dat het altijd makkelijk moet zijn. :eek:
 16. witraafje

  witraafje New Member

  Hulde aan de Rietzoomers voor het doorzetten en blijven vegen aan de Groningse kant! Heel mooi stuk vanaf zuidelijk van de Leine tot aan het strand Kropswolde en verder tot hoogte Vogelkijikhut, . Mooi zo mannen!! groet Ralf
 17. witraafje

  witraafje New Member

  Hulde aan de Rietzoomers voor het doorzetten en blijven vegen aan de Groningse kant! Heel mooi stuk vanaf zuidelijk van de Leine tot aan het strand Kropswolde en verder tot hoogte Vogelkijikhut, . Mooi zo mannen!! groet Ralf
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Aan het einde van de dag is er met een aantal sneeuwschuivers een verbinding gemaakt tussen de ronde bij Kropswolde en de ronde bij De Bloemert. Betekent dat er nu vanaf de Noordkant helemaal naar de Zuidkant geschaatst kan worden. Het stuk bij Kropswolde was vandaag inderdaad een stuk beter geveegd dan het stuk bij de Bloemert, maar als de wind een beetje gaat liggen, wordt dat natuurlijk anders.
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  gisteren op meer geweest opgestapt bij de rietzoom alleen een stuk heen en weer was mogelijk
  toen overgestoken naar de 3,5 km baan maar bleek dat alle sneeuw er nog op lag toen maar terug gegaan en huiswaarts gekeerd
  dus al met al geen succes
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  sorry ik was misschien ietsjes teleurgesteld vandaar na een lange autorit
  ik heb enorme bewondering voor de vrijwilligers en inderdaad het waaide behoorlijk
  vandaar mijn excuus voor hoe ik gereageerd heb

Deel Deze Pagina