Zelf de 11steden schaatsen komende zaterdag 11 februari

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door Gusu, 6 feb 2012.

 1. Gusu

  Gusu New Member

  Ik wil geen doemdenker zijn, maar alle informatie zo bezien zie ik het niet gebeuren dat Dé Tocht komend weekend verreden gaat worden. Elk jaar rijd ik de alternatieve in Oostenrijk maar ik zou graag eens het echte parcours willen doen. Zijn er nog meer mensen van plan om komende zaterdag (in het geval de echte tocht niet is) de gehele 200 km af te leggen? Zo ja, dan hoor ik dat graag, tenslotte is met een groepje rijden veel gezelliger en gemakkelijker dan alleen. Reacties zie ik graag tegemoet,

  Groetjes Guus
 2. angekimberly

  angekimberly New Member

  Heb je er weer zo een ......................
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik wil de pret niet verstoren hoor, maar als de tocht niet doorgaat is dat omdat het ijs niet veilig is. Of het dan zo'n goed idee is om hem te gaan rijden ..... :?
 4. Gusu

  Gusu New Member

  Monique.. ik weeg 89 kilo.. dat is iets minder dan wat de 16000 schaatsers plus een gedeelte van de miljoen toeschouwers gezamenlijk wegen tijdens De Tocht.. Je kan als eenling overal schaatsen.. zeker komende zaterdag..
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Prima, ik hoop voor je dat het gaat lukken. Hoewel, eigenlijk hoop ik dat de echte tocht gereden kan worden. :D
 6. Pieter1971

  Pieter1971 Member

  Ik wens je succes, vooral op de delen waar niet geschoven kan worden en het ijs nog maar 2 cm dik is.(daar ga je zelfs met 89 kg doorheen) Wellicht kom je nog in het nieuws, als er weer een schaatser vermist wordt. Ik hoop het niet voor je......
 7. Gusu

  Gusu New Member

  uhm.. oke.. jullie beseffen dat het over 5 dagen is he? Met nog 3 nachten strenge vorst in het verschiet. Ik hoop niet dat iedereen op dit forum jullie pessimisme en negativiteit deelt..
 8. Rinus

  Rinus Member

  Als je de juiste veiligheidsmiddelen (prikkers, werplijn), droge kleren en een paar mede-schaatsers meeneemt kom je allicht een heel eind.

  Of het ook verstandig is, is een ander verhaal. Mocht je gaan, dan in ieder geval veel plezier gewenst!

  NB: loop wel even om de dunne stukken heen aub, 't zou jammer zijn als 16.000 man door jouw tocht een slootje om moet klûnen :mrgreen:
 9. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Als je maar snel genoeg schaatst zul je nooit door het ijs zakken, hoe dun het ook is :lol:
 10. nella

  nella New Member

  Tja...zou hem ook wel willen rijden maar vind het ook weer niet ok als mensen hem gaan rijden voor de tocht. Ik wil niet op mijn geweten hebben dat ik daar het ijs kapot heb gereden...kun je de zwakke stukken niet gewoon overslaan?
 11. Gusu

  Gusu New Member

  Dat zal toch wel? Klunen is ook prima.. geen probleem.. al duurt het 20 uur toch?
 12. jopie24

  jopie24 New Member

  Ik heb speciaal een acount aangemaakt om jou uit te laggen.

  Het is gewoon op 60% van de route niet sterk genoeg voor jou, niet voor 1 iemand en als je dus gaat schaatsen verneuk je de tocht voor heel nederland, opsluiten zulke mensen als jou.
 13. Gusu

  Gusu New Member

  Nou.. deze laatste reactie kan ik ook niet serieus nemen.. blijkbaar zitten er alleen maar soepkippen op dit forum. Gelijk maar weer uitschrijven hier..
 14. hilledrenth

  hilledrenth New Member

  als ik jou was zou ik zeker nog niet gaan rijden, aangezien het stuk in het zuiden van Friesland (slotermeer, en tussen sloten en stavoren) nog lang niet stevig genoeg zijn en zoals Rinus al zei: het zou zonde zijn als door jou er op een slootje niet geschaatst kan worden er moet worden geklund....
 15. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik neem deze post zeer serieus. Als uitgelootte rijder is de koorts en de paniek flink toegeslagen.
  Wat we nodig hebben is:
  - wellicht een groepje van 4,
  - met op een aantal punten de nodige kennis van de route

  ook in het verleden, bijv 96, zijn er diverse mensen geweest die zelf de tocht hebben gereden.
  16 cm is voor de massa.
  ik blijf graag op de hoogte.
 16. BP

  BP Active Member

  Ik heb dit in 1996 gedaan toen de tocht nét niet doorging. Heel avontuurlijk en een paar keer net fout gereden. Grootste probleem was dat alle bruggen dicht waren en dat je óf moest kruipen of van het ijs af moest zonder dat er tapijt lag. Het lijkt me nu niet de bedoeling dat mensen nu het ijs op de proef gaan stellen en misschien wel verpesten voor een echte tocht.
 17. Gusu

  Gusu New Member

  Bedankt voor de positieve reactie Nogevendit, ik mail je wel privé.. dat lijkt me het handigste.
 18. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  moet je wel jePB open zetten voor een reactie trug
 19. Gusu

  Gusu New Member

  goed punt! :) zou nu moeten werken..
 20. huit

  huit Member

  Wat een rare negatieve reacties inderdaad. Zaterdag moet het prima kunnen, en ik denk dat als de tocht niet door gaat heel veel mensen het gaan proberen. Ik heb het ook wel eens gedaan, op 4-2-96 onder andere. Toen was het echt druk om half zeven op de zwettedijk, en dat seizoen hebben velen hem gereden. Er werd dat jaar zelfs nog een heus feest voor georganiseerd aan het eind van het seizoen (was er niet bij).

  Het stukschaatsen van het ijs is niet echt een probleem, overal wordt druk geschaatst, dus die paar extra rijders doen er niet echt toe; het is echt niet alsof die elfstedenroute angstvallig vrij wordt gehouden. Zoals BP zegt: het is wel zwaarder door het vele extra klunen en kruipen onder bruggen en zo, en je moet overal wel opletten. Zorg voor schuimrubber op je knieën voor lekker kruipen, en uiteraard beschermers. Succes, het is een voldoening gevend tochtje!

Deel Deze Pagina