Zelf de 11steden schaatsen komende zaterdag 11 februari

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door Gusu, 6 feb 2012.

 1. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Hoi Krijn,

  ik heb je ook al PB gestuurd, totdat ik deze post las.
  slecht ijs, wat is dat ? het is dus nog wel te rijden ? Niet zo dat je in fondantijs helemaal wegzakt en dat je beter kunt lopen ?
  en zit je vanavond bij paul en witteman ?
 2. ijsfan

  ijsfan Member

  schitterend om de posts hier te lezen, ik zou zeggen maximaal gebruik maken van de ijsvloer! en in groep heb je toch een beetje het 11-steden gevoel, doodjammer dat ik door knieproblemen niet meer kan schaatsen, ik had er dolgraag bij geweest

  zaterdag is op weergebied de beste dag van 't weekend om hem te rijden, zondag wat lichte aanvriezende regen/sneeuw als het dooifront binnen komt vanuit het Noorden

  aan alle schaatsers : veel succes en geniet ervan :D
 3. angekimberly

  angekimberly New Member

  Ter info,zou jammer zijn als er ongelukken gebeuren, desondanks veel plezier samen!

  Op internet en sociale media wordt massaal opgeroepen om naar Friesland te komen door mensen die menen dat de hele Elfstedenroute geschaatst kan worden. Maar wie het ijs van het Van Harinxmakanaal oversteekt, speelt met zijn leven, aldus de IJsbond. Bij Harlingen is een passage alleen mogelijk via de brug of via de Tjerk Hiddessluizen. Bij Leeuwarden moet gekluund worden bij de spoorbrug richting Stavoren om op de Zwette te komen.
 4. Gusu

  Gusu New Member

  Thanks voor de info Angekimberly.. Harinxmakanaal slaan we over!
 5. meulen

  meulen New Member

  Hallo,

  Stapt er morgen 12/02) ook nog iemand op bij de Zwette, tussen 6:30 en 7:15 uur.
  Of aan de andere kant van het kanaal bij de brug N31?

  TM
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Hallo Meueln, en andere belangstellenden.

  op het laatste moment is de initiele groep toch nog opgesplitst.
  De ene groep start al om 6.00 uur.
  wij starten om 7.00, bij de brug n31.
  geschatte tempo: 20 per uur, zo hopen we met wat oponthoud 11 uur later bij daglicht
  binnen te zijn. Als meulen of anderen nog mee willen rijden, op kop uiteraard, kan dat.
 7. rognic

  rognic New Member

  Zou het maandag eventueel ook nog kunnen?Dit week-end familiale verplichtingen.Als iemand de track moest hebben zou altijd wel handig zijn.
  Alvast bedankt.
 8. ijsfan

  ijsfan Member

  zondag een +2 °C > dus geen probleem, maar maandag al +5 °C : de dikke stukken geen enkel probleem natuurlijk, maar op de plekken met dun ijs zal het snel tricky worden denk ik
 9. stokbaars

  stokbaars New Member

  Slecht IJs? Gisteren de elfstedentocht gereden met 8 man in 10 uur effectief, en het was fantastisch ijs!!!
  Zijn over de luts gegaan en het was prima. Klunen over de sluizen in Harlingen over het kanaal is duurt even, en ja je kan beter iets ten zuiden van leeuwarden starten dus ten zuiden van het kanaal. Beter krijg je het niet in Friesland!! Dus rijden dit weekend als je als schaatser iets voorstelt.

  Succes
 10. gerdwichers8

  gerdwichers8 New Member

  Gisteren heb ik alleen gereden en moet zeggen dat de ijskwaliteit me erg meeviel. Ik stel vandaag als schaatser echter weinig voor. De Luts en het Slotermeer en nog een aantal plekken zijn wel erg slecht, maar het is niet dat je er door heen zakt. Ook de ongeveer 20 keer klunen zijn voor het stramme lijf wel welkom maar het schiet voor het schaatsen niet op natuurlijk.
  Mòcht de tocht ooit komen, en ik bèn ingeloot, dan weet ik in ieder geval waar ik op heb moeten letten tijdens de training. Want trainen voor de Elfstedentocht doe je erg effectief door het traject van de Elfstedentocht te schaatsen.

  En laat ze een regel uitschrijven dat tegenliggers op de Dokkumer Ee hun hoofdlampen naar het ijs gericht houden. Verblindende zoeklichten zijn het
 11. le franlandais

  le franlandais New Member

  Ik heb gisteren de tocht gereden, aan de reactie hierboven snapen de mensen er niks van. Jij kan prima rijden , er is overal geveegd en je zal niet de enige zijn daar !!! veel plezier en geniet ervan !!! begreep me goed dat de tocht nog niet kon doorgaan is een verstandig beslissing geweest. Er is een groot verschil tussen duizenden mensen en een paar honderd mensen . Sommige stuukje waren te slecht voor duizenden mensen !!!!
 12. gerdwichers8

  gerdwichers8 New Member

  Le Franlandais bedoelt Stokbaars denk ik?
 13. stokbaars

  stokbaars New Member

  @Gerwichers8: Je bent duidelijk te moe om goed te lezen.
  Lefranlandais zegt het is goed ijs. Dat zeg ik ook.
  By the way LeFranlandais en Stokbaars hebben vermoedelijk samen gereden..
 14. gerdwichers8

  gerdwichers8 New Member

  Indien je "on the rocks" goed ijs kunt noemen: ik vind het fantastisch, maar sommige stuukjes zouden de Elfstedentocht het aanzien van een dronken karavaan hebben gegeven. Met name dat 'prima' ijs over de Luts.
 15. stokbaars

  stokbaars New Member

  @Gerwichers8, De discussie hier is niet of er 16.000 man over het ijs moeten: Duidelijk niet want niet dik genoeg. De vraag in dit forum is of het goed individueel te rijden valt. Ja dus. Maar natuurlijk als je geen natuurijs gewend bent en alleen maar ijsbanen, dan niet....
 16. gerdwichers8

  gerdwichers8 New Member

  Het is zo klaar als een klontje!
 17. rienk

  rienk New Member

  Ja Idd klaar als een Klontje.
  Heb gisteren de 11-stedentocht gedaan. Net over het van Harinxmakanaal heen op de Zwette opgestapt.
  Gewoon via Slotermeer, Sloten, Balk over de Luts. Niks mis mee. Tsja wat slecht ijs hier en daar.
  Wil je perfect ijs, op de kunstijsbaan. Het was prachtig weer en windstil, wat wil je nog meer.
  Ja en vanaf Harlingen flink wat klunen, ach dat hoort er ook bij. Net zoals in het donker schaatsen.
  Kortom het was prachtig en de finish wat fantasties allemaal mensen die je toe juichen. geweldig!!
 18. arnoud79

  arnoud79 New Member

  Ik heb gisteren een deel van het parcours gereden. Gestart om 9:30 in Workum en net voor 18 uur binnen in Leeuwarden, hiervoor gekozen omdat we zeker vóór het donder in Leeuwarden wilden zijn. Inderdaad veel kluunwerk rondom Harlingen maar dat heeft ook wel wat. Ijs was met name na Franeker behoorlijk stuk gereden maar niet echt heel slecht. Achteraf gezien hadden we misschien wel de hele tocht kunnen rijden, maar ja ik heb nog nooit meer dan 100 km op één dag geschaatst en wilde niet teveel risico nemen (ben ook geen lid trouwens). Genoten? Zeer zeker. Heel jammer dat de échte tocht niet door kon gaan, maar ik denk dat ik onderweg ook wel gezien heb waarom niet.
 19. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Ik heb gisteren ook de Elfstedentocht geschaatst. Poeh was een pittig stukje schaatsen zeg. Het ijs bij Balk lag er echt heel slecht bij. Ik snap dat de officiele tocht niet doorging. Daar had je zeker geen 16.000 man enigszins verantwoord over kunnen laten schaatsen. Ik ben volgens mij op dat stuk een keer of 6 gevallen.
  Verder ben ik erg blij dat ik nu eindelijk de Tocht der Tochten volbracht heb. Finishen op de Bonkevaart was een superspeciale belevenis, met al die mensen die je staan aan te moedigen.
  Ook dank voor alle vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat het parcours geveegd was en mensen een handje toestaken bij de kluunplaatsen. Al die saamhorigheid tussen vrijwilligers en schaatsers onderling gaf de dag nog een positiver gevoel mee.
 20. stokbaars

  stokbaars New Member

Deel Deze Pagina