Zelf de 11steden schaatsen komende zaterdag 11 februari

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door Gusu, 6 feb 2012.

 1. Gusu

  Gusu New Member

  @ Huit.. Dat klinkt goed! ben blij dat er toch nog iemand hetzelfde over denkt. Hoe dan ook gaat het een heel mooi weekend worden. Thanx voor je stimulerende woorden en veel schaatsplezier toegewenst!
 2. edwintje

  edwintje New Member

  Fijne reacties idd hier!!! Mocht de tocht wel doorgaan, bijv. op zondag(volgensmij echt de laatste dag dat het zou kunnen), dan zou het wel heel merkwaardig zijn als je de dag ervoor nog doorheen zou zakken in je eentje, wat een logica van sommige mensen hier. Ik wens je alvast veel plezier de komende zaterdag.
 3. knikker

  knikker New Member

  Wat een zuurpruim reacties zeg. Alsof één man het ijs zou kunnen verpesten als er drie of vier dagen later een tocht gehouden zou kunnen worden. Als hij ergens doorheen zou zakken dan is het organiseren van een tocht sowieso nog heel ver weg. Zou iedereen die baanveger bij de Luts of het rayonhoofd dat door het ijs ging ook zo afzeiken ? Gezellige boel wordt het dan.

  Zaterdag de 11 stedentocht schaatsen in een kleine groep zal zeker mogelijk zijn. Tuurlijk kom je hier en daar wat problemen tegen. Whatever. Iedereen schaatst overal. Waarom zou je de hele route vrijhouden. Straks dooit het en heeft er niemand van genoten.

  Gusu, gewoon gaan. Hoop dat je wat mederijders krijgt. Ik sta er in principe zelf ook wel open voor. Weet alleen de route niet uit mijn hoofd. Vraag me af hoe je dat gaat doen. Of heb je een GPS track van de route ???
 4. BP

  BP Active Member

  Een paar rijders gaan het ijs natuurlijk niet verpesten maar als alle uitgelote schaatsers een dag eerder gaan rijden ontstaat natuurlijk wel een probleem. Ik zit er zelf ook aan te denken, maar waar ligt dan de grens, wie mag wel eerder en wie niet? Als er helemaal geen officiele tocht komt lijkt het me eigen verantwoordelijkheid.
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  en
  ik begrijp het volgens mij niet helemaal (of juist wel)
  Je hebt in 96 al zelf de tocht gereden,
  Je zit er ook nu alweer aan te denken,
  maar toch ben je er ook een tegenstander van. wat als 'iedereen dat doet' ?
  Volgens mij overschat je schromelijk 'iedereen', en onderschat je de massa's die er nu al rijden.
  Het leuke van oudsher van het ijs was al dat iedereen gelijk is, het ijs is van iedereen. Je mag er dus gewoon rijden, 10, 20 of 198 km. En daar verpest je niks mee, want op ijs van 8 cm kun je gewoon staan of rijden.
 6. stokbaars

  stokbaars New Member

 7. Gusu

  Gusu New Member

  Thanks edwintje en Knikker, ik dacht in het begin dat ik me op het verkeerde forum had aangemeld, maar gelukkig zijn hier toch nog liefhebbers aanwezig. @ Stokbaars. Thanx voor de route. Het lijkt me dat we met een paar volledig opgeladen smartphones een heel eind komen met navigeren. Ben enorm benieuwd hoe het vandaag en morgen zal vergaan, zou de echte er toch nog komen?
 8. stokbaars

  stokbaars New Member

 9. GerardLange

  GerardLange New Member

  Hoi,

  Ik doe graag mee! Als de officiële tocht niet wordt verreden, is het ijs toch gewoon vrij voor iedereen om waar dan ook, wat te rijden?
 10. GerardLange

  GerardLange New Member

  Ik ga er even over twitteren, kijken of we wat meer animo kunnen opwekken. twitteraccount van mij is @GerardLange
 11. snorkel

  snorkel New Member

  Dat een aantal enthousiastelingen zaterdag op eigen houtje gaat schaatsen lijkt me geen enkel probleem. Dat mensen via twitter en fora gaan oproepen om zoveel mogelijk animo te genereren lijkt me dan weer niet wenselijk: Een georganiseerde toertocht is er namelijk al die heet de elfstedentocht...
 12. jancellara

  jancellara New Member

  Ik ga hem al op Vrijdag rijden...wie mee wil ff een berichtje sturen ??? Ik wil starten in sneek.

  groetjes

  Jancellara
 13. Mackmighty

  Mackmighty New Member

  Weten jullie of er bv wel al een gedeelte is te schaatsen? Als die wel door gaat is het wel leuk om een gedeelte te schaatsen de dag er voor. Zag bij de telegraaf dat een journalist vandaag of morgen gaat schaatsen. Dus op welke stukken wordt nu al geschaatst? Ik probeer dus niks te verpesten door met een paar honderd man tegelijkertijd op het ijs te gaan, maar waar nu goed geschaatst wordt zou wel moeten kunnen. Ik rijd zaterdag ochtend vroeg met de auto vanuit amsterdam ( woon vlk bij cs) om in ieder geval een stuk te schaatsen. Pb maar als je mee wil Groet mack
 14. MaartenDelft

  MaartenDelft New Member

  Hallo Jancerella,
  Ik wil ook graag nu zelf de tocht rijden, zeker nu hij er dit weekend niet lijkt te komen.
  Vertrekken uit Sneek lijkt me prima. Hoe laat wil je starten. 8 uur?
 15. woutert

  woutert New Member

  Leuk idee om met een groepje te gaan rijden, ik was ook al zoiets van plan. Wat voor tempo ben je van plan te gaan rijden?
 16. Mackmighty

  Mackmighty New Member

  Geen elfstedentocht, maar wel een groot deel geveegd!
 17. jancellara

  jancellara New Member

  Ik wil gaan starten als het licht wordt...Dus zeg maar 7.30.. uur. MAAR , het zit overal tegen, even een slag om de arm. Mijn schoonmoeder is thuis net gevallen en dat zag er niet goed uit. Later op de avond weet ik meer.
  Het tempo is op tournivo. Dus niet al te diep en te snel :D Ik rij op natuurijs met zweedse kluunschaatsen van zandstra en daar hou je het goed op vol een aantal uren...
  Ga gewoon door met afspraken maken. dan hebben we in elk geval een groep. Waar we in sneek starten spreken we nog dan af. Moet wel goed toegankelijk zijn..

  tot later
 18. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

 19. Gusu

  Gusu New Member

  @ Mack.. Wij wonen ook in Amsterdam, dus dat zou super zijn! Qua starttijd zou ik zeggen zodra het enigszins licht wordt. Mijnwerkerlampjes mee en je ziet best veel.. uurtje of 7 lijkt me een prima tijd. Qua snelheid lijkt me een tempo'tje waarbij er goed genoten kan worden prima.. Heb totaal geen haast.. Ik heb je in een PB mijn telefoonnummer gestuurd. Heb er onwijs veel zin in.. wordt super weer, veel goed ijs.. moet goed komen!
 20. ulrikvb

  ulrikvb New Member

  Ik ben van plan vrijdag de helft tegen de klok in te rijden. Starten in Leeuwarden, Dokkum, Harlingen en dan tot Bolsward en daar te stoppen. Dan heb je de helft gehad, het deel met het dikste ijs en redelijk wat oostenwind in de rug.

  Weet iemand hoe de conditie is qua ijs en vegen? En zijn er nog meer enthousiastelingen? We zijn van plan met een man of 3-4 om een uur of 9 te starten.

Deel Deze Pagina