World Cup 1, 22-24 januari Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door ChefSpijker, 19 jan 2021.

 1. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ze is kennelijk gepikeerd omdat ze zich niet heeft kunnen afmelden. Wie weet heeft de bondscoach haar daarom wel gewoon niet overwogen. En sowieso heeft Schouten zich inderdaad bewezen als kopvrouw en is Wijfje de perfecte knecht. Dat levert meer kans op dan twee dames die tegen elkaar gaan sprinten, met wellicht een buitenlandse aanvalster voorop die het goud wegkaapt.
  jay en Lorca vinden dit leuk.
 2. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ze zal bij het shortrack toch ook meermaals getest worden en in een bubbel zitten? Als ze dan terug in Nederland is voor het langebaan, test je haar nog een paar keer en kan ze die bubbel in. Lijkt me geen probleem.
 3. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Volgens mij is er alleen een reserveplek over op de 10 km voor degene die op de 5 km het snelst is van een land dat nog geen plek heeft op de 10 km. Die zal hij vast pakken, maar meer dan een reserveplek zit er dan niet in.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Maar Japan gaat sowieso hun quotaplek niet opvullen.
  ChefSpijker vindt dit leuk.
 5. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ah tuurlijk. Nou dan heeft ie het gelukkig gewoon in eigen hand.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Realistisch gezien is alleen Swings een concurrent voor dat laatste 10km plekje toch? Vanuit 5000m tijden bezien in ieder geval. Zelfs in het scenario dat Swings een snellere 5km rijdt dan Van der Poel, dan verwacht ik nog steeds niet dat Swings die 10km op het WK ook echt gaat rijden. Die zal de voorkeur wel geven aan de 1500m eerder op de dag.

  En als hetgeen Swings afgelopen weekend liet zien echt het beste is van wat hij te bieden heeft, dan mag het voor Van der Poel geen probleem zijn om dat startbewijs zelf alvast binnen te halen.
 7. Kristian

  Kristian Active Member

  No streams/TV from the WC on fridays in the bubble? Why? High salaries for tv-producers?
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Deze houding van Schulting maakt haar niet sympathieker iig. Schouten passeren zou nergens op slaan, zowel gezien haar huidige vorm als haar constante presteren op absoluut topniveau op de MS, en bovendien is ze er praktisch altijd bij, weinig overslaan ‘omdat het niet in haar opbouw past’ o.i.d.

  Het komt er schijnbaar op neer dat ze geselecteerd wil worden maar wel met de optie zich af te kunnen melden wanneer het niet past, daar zou ik als Coopmans ook weinig trek in hebben. Of je rijdt als je geselecteerd wordt, of je hoeft niet geselecteerd te worden.
  En dan ook nog luid roepen dat je sowieso niet wil knechten, nou dan maar geen MS zou ik zeggen...

  ik mag Schulting, en wat bravoure is prima, maar dit klinkt meer als diva-gedrag.
  jay, proeme en diploma vinden dit leuk.
 9. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Bravoure is leuk... maar kom op Suzanne. Irene Schouten is op moment toch enkele klassen beter dan jou op de MS, je moet wel realistisch blijven. Zo lang je haar niet verslaat, blijft zijn in de lead. Dan wordt het Wijfje die wel wilt knechten.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 12. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Only team pursuit and semi finals mass start (which you could see as Division B-races). Not interesting enough.
 13. Kristian

  Kristian Active Member

  Of course interesting enough for viewers. Must be a matter of costs in one way or another.
  Must be an idea behind having almost all of the distances on saturday and sunday (which?). BUT they are arranging events also on friday. How expensive is it to hire a crew to do the filming also on friday? From almost the smallest Events around the globe ,in the smallest of sports, you are able to find a stream, but not in international speedskating. Sad. Might as well abolish TP, and if one dont believe in promoting mass start either, abolish that too.
  ISU should be there for its members: Implement streams from the b-divisions. Taking the "costs".
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Has it been announced that there will be no livestream upcoming Friday? I know the (Dutch) NOS isn't broadcasting Friday, but that isn't really surprising since they aren't very focused on the team matches anyway. However, it would be a bit weird for the ISU to not be streaming the TP.

  By the way. In my opinion they also should make an effort to stream the Mass Start semi-finals. Those matchups are often very amusing since riders need to qualify for the finals. Now and then some upsets happen and those are bound to increase in the future with the overal level of the participants growing every year. Besides, you like to know how certain riders qualified (or didn't qualify) for the finals and if they had to a lot of work to make it. Also: those semi-finals are kinda important this season with just two matchups on the agenda. The points gained in the semi's are gonna matter more than ever in the general classification.
  Kristian vindt dit leuk.
 15. Kristian

  Kristian Active Member

  No pictures produced apparently.

  Would be interesting to know the distribution of costs for such an arrangement: The host vs. NOS vs. ISU. Of course the World Cup lack income.

  Fully agree on your point about the mass start.
  Lorca vindt dit leuk.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het huidige baanrecord 5k is gereden met een luchtdruk boven de 1000 hpa, dus het is niet onmogelijk voor vd Poel (ik neem aan dat je op hem doelt). Wanneer is eigenlijk de laatste keer dat er een baanrecord in de B-groep gereden werd? De enige die ik me kan herinneren was Wüst in Turijn in 2005 op de 3000 meter.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bergsma op de 10km in Tomaszow 2 jaar geleden. En volgens mij werd in datzelfde seizoen op de buitenbaan in Japan nog een baanrecord gereden door Ichinohe in de b-groep.

  Ik doelde inderdaad op Van der Poel. Met deze luchtdruk zie ik het niet 1,2,3 gebeuren, maar zoals je zegt niet onmogelijk in een b-groep.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 18. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Volgens mij gebeurt het nog best vaak dat er in de B-groep een baanrecord wordt gereden. Zeker op ijsbanen waar niet zo vaak gereden wordt natuurlijk. De B-groep rijdt vaak eerder dan de A-groep. Ik weet er ook nog wel een paar te herinneren.
 19. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Oh ja, die bizarre 10k in Tomaszow waar de snelste vijf tijden van de dag in de b-groep werden gereden. Ik denk wel dat zoiets niet snel op erg gevestigde banen gebeurt. Turijn, Tomaszow, en Tomakomai zijn allemaal banen waar zeer weinig of geen internationale wedstrijden gereden waren op topniveau voordat het BR in de b-groep gereden werd.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Als we echt een toptijd in de B-groep hadden gewild, hadden we Bob de Vries een aanwijsplek moeten geven. ;)
  strawbale, Lorca, proeme en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina