WK Sprint 2010 Obihiro

Discussie in 'Lange baan' gestart door IKE, 22 nov 2009.

 1. IKE

  IKE Active Member

  Davis laat het WK sprint schieten
  vraag me af wie er strax wel gaan rijden lijkt mij dat veel europeanen dit tournooi over zullen slaan
  en misschien zelfs wang ook die woont immers in calgary en in china zijn de OS heel belangrijk

  http://www.telegraaf.nl/telesport/schaa ... ml?cid=rss
 2. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Jammer genoeg wordt dat echt een b-toernooi met rijders die zich niet voor de Spelen geplaatst hebben. Maar het is heel begrijpelijk omdat de planning zo absurd is.
 3. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Ik verwacht ook dat het een heel gedevalueerd toernooi gaat worden. Snap nog steeds niet hoe ze bij de ISU hebben kunnen besluiten om zo vlak voor de OS dat toernooi in Azie te organiseren. Voor iedereen staat dit seizoen in het teken van de OS. En voor degene die wel aanwezig is en uiteindelijk wint zal de titel toch ook minder glans hebben denk ik
 4. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Re: Geen davis op WK sprint

  Dat is niet helemaal waar. Er is een Pool die zich al voor de Spelen heeft geplaatst én het WK Sprint wil rijden. Misschien wint die daarom wel :lol: :lol: :lol:
  Ik verklaar hem voor gek en hoop stiekem dat ie er nog op terugkomt maar hij lijkt bloedserieus....
 5. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Begrijpelijk. Ik ben ook benieuwd wie van de Nederlandse geplaatsten daadwerkelijk het WK sprint gaan rijden. Ik denk trouwens dat Gerritsen best eens kan winnen, haar 500m's zijn goed en haar 1000m's zijn een stuk beter dan die van Wang en Wolf, waarmee ze het gat moet kunnen dichten. Zou ze de kans op de wereldtitel sprint laten lopen?

  Het biedt ook kansen voor andere Nederlanders, zoals bijvoorbeeld Michel Mulder, die zich waarschijnlijk niet voor de OS gaat plaatsen, maar wel een mooi WK sprint zou kunnen rijden. Idem voor wat sprintdames, al weet ik zo snel even niet wie.
 6. Cyclad

  Cyclad New Member

  Re: Geen davis op WK sprint


  Davis heeft gelijk, je moet in dit Olympisch jaar echt bewust keuzes maken wil je optimaal aan de start komen in Vancouver. Dat maakt het WK Sprint straks inderdaad tot een gedevalueerd toernooi, maar de winnaar en de winnares zijn starks wel wereldkampioen. Minder glans? Vast, maar wie er niet is kan ook niet winnen.
 7. Art

  Art New Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Misschien Van Riessen. De kans is aanwezig door de vele concurrentie dat ze het niet gaat halen. Maar goed, hier zullen we toch echt even het AKT voor moeten afwachten.
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Het blijft idioot dat ze het WK sprint zo vlak voor de Spelen in Azië organiseren, Davis zal niet de enige zijn die afhaakt. De OS zijn weliswaar het belangrijkst dit seizoen, maar een WK sprint waar alle toppers aan de start verschijnen heeft ook echt wel status. Een WK sprint echter waar de echte toppers ontbreken omdat die ergens aan het trainen zijn in Amerika of Canada, heeft veel minder glans. Jammer.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Ik hoor al sinds de planning bekend is veel geklaag over de planning van het WK sprint, maar wat hadden jullie dan gewild? Had het in een andere week moeten zijn of gewoon op een baan in Noord-Amerika (SLC, Calgary, Milwaukee) zodat het tijdsverschil kleiner is?
 10. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Er zijn zoveel mogelijkheden: Vroeg in het seizoen of na de OS (zoals de WK allround) of inderdaad op een betere locatie. Ik ben het overigens ook niet eens met de redenering dat er geen glans verloren gaat omdat iemand die er niet is ook niet kan winnen. Het gaat immers om de gevoelswaarde van een overwinning en naar mijn mening zal de gevoelswaarde gewoon minder worden als maar de helft van de favorieten erbij is.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Had het in Milwaukee gedaan, dan was het vast een heel stuk drukker geweest op het WK wat favorieten betreft. Een WK sprint kan zelfs een geweldige training zijn voor de OS, ik denk dat veel toppers er wat dat betreft best bij willen zijn. Milwaukee heeft dan weer voorkeur boven Calgary of SLC omdat het een laaglandbaan is, net als die in Vancouver.
 12. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  toen ik de planning zag van dit WK wist ik meteen al dat velen dit WK zullen laten schieten omdat de OS gewoon belangrijker zijn, denk dat Shani ook juiste keuze maakt door niet het WK te gaan rijden..
 13. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Ik denk ook dat wanneer deze wedstrijd in Milwaukee gereden zou worden, dat iedereen dan op komt dagen. Dan was het een mooie laatste test geweest voor de Spelen, kijken waar iedereen staat en een leuke wedstrijd want je bent toch in de buurt om het zo maar even te zeggen. En het gaat wel om een wereldtitel, als je die haalt sta je lekker aan de start bij de OS denk ik.
 14. wereldrecord

  wereldrecord New Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Jammer maar wel begrijpelijk. Jammer dat ze juist besluiten om in het olympisch seizoen het in Japan laten organiseren, terwijl het wel een echt sprintland is.
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Het WK Sprint is volgend jaar (2011) in Heerenveen. Verschuiven van Obihiro naar Milwaukee betekent uiteraard dat het WK van 2011 dan naar Obihiro of Nagano gaat en wij het niet live kunnen zien. Dus elk nadeel heb z'n voordeel enzo.

  Na de Spelen lijkt me geen goede optie, dan krijg je het wel érg druk met WK sprint, WK allround én de WB-finale allemaal na februari. Dan ben je halverwege het voorjaar nog aan het schaatsen. :p Zoals ik het nu bekijk is was Milwaukee wel de betere optie geweest, maar twee uur tijdverschil met Vancouver en dan vooral voordelig voor mensen die vanuit Europa komen. :twisted:
 16. sharky

  sharky New Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  Groot gelijk van Davis. Als NOC/KNSB zou ik ook zeggen, geen enkele Vancouver ganger gaat naar het WK-sprint. Je vraagt je echt af hoe de ISU dit bedacht kan hebben.
 17. IKE

  IKE Active Member

  Wie gaat er starten op het WK sprint

  het WK sprint lijkt mij toch een japans,koreaans,chinees onderonsje te gaan worden
  zelfs bij het meedoen van wang heb ik mijn twijfels die woont immers in calgary
  davis en anni doen al zeker niet mee en groothuis had ook al aangegeven waarschijnlijk niet mee te doen
  persoonlijk denk ik dat er weinig tot geen europenanen mee zullen gaan zelfs een angemuller zal denk ik liever voor een
  medaille op de 1000 gaan dan podium van een gedevalueert sprint WK
  wat denken jullie
 18. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Re: Geen davis op WK sprint

  Ik vind het een beetje overbodig om in twee topics te praten over afzeggingen voor het WK Sprint dus heb even twee onderwerpen samengevoegd.
 19. IKE

  IKE Active Member

  Re: Geen davis op WK sprint

  wang gaat dus ook niet op het WK sprint starten
  kansje voor gerritsen als ze van orie mag:)
  maar goed blijkt maar weer dat het een echt B tournooi wordt
  zal wel een strijd tussen kodaira en yoshi worden of shang wa moet een keer een goede 1000 rijden
 20. Fozzz

  Fozzz New Member

  deelnemers WK sprint 2010

  Er zijn al enkele afzeggers voor het WK sprint.
  Mannen: Davis
  Vrouwen: Friezinger, Wang
  Wie gaan er wel en wie gaan er niet naar het WK sprint 2010.

Deel Deze Pagina