WK Allround Moskou Feb 18-19

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 6 feb 2012.

 1. seppe

  seppe Active Member

  Leenstrafan, Heb je toevallig een snel printje voor de eerste 3 afstanden? Niet dat dit dé maatstaf is, maar wil graag eens zien hoe ver Bart Swings volgens de Adelskalender van de top-12 zit.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik heb niet een overzicht na drie afstanden paraat, maar je kan zelf de berekening in Google invoeren en de laatste afstand weghalen. Verder is "Adelskalender" ook maar een term die ik zo even gebruikte omdat het ook gaat om beste tijden optellen.
 3. doddeltje

  doddeltje Member

  grappig dat Kramer van de top 10 de op één na snelste 500m heeft
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Hij heeft volgens mij vooral veel vaker die 500 meter gereden, omdat hij minder zeker van zijn zaak is na dat jaar blessure.
 5. Davey

  Davey Active Member

  Zo te zien maakt Wust geen schijn van kans...

  Dit lijstje geeft natuurlijk een vertekend beeld omdat sommigen alleen de 5 of 10 op die buitenbaan in Boedapest hebben gereden en anderen een 500 op hoogte hebben gereden (waaronder toevallig Leenstra).
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Er wordt steeds gesproken over een Skobrev die verstoppertje heeft gespeeld. Ik hoop eigenlijk vooral dat Lee ook verstoppertje heeft gespeeld, want dat is een van de weinige niet Europeanen die het talent heeft om richting top 5 te gaan. Een goede Lee kan het een spannender WK maken. Helaas leek hij afgelopen weekend niet goed (maar dat was met jetlag, op een voor Lee totaal onbelangrijke wedstrijd).
 7. seppe

  seppe Active Member

  OK, np, even snel gedaan, ziet er niet zo schitterend uit voor Bart. Behalve dat hij voorbij Beckert gaat, gaan Sverre Lunde Pedersen, Silovs, Wood en Brodka over hem heen en ik veronderstel ook Hansen en Niedzwiedski. Wood en Brodka zou hij moeten proberen voorblijven, een niet fitte Hansen mss ook, top-12 wordt moeilijk, maar hopelijk spannend :)
 8. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Bij Bródka ligt het echt aan zijn 5km of hij de 10 gaat halen. Als hij de vorm van Moskou heeft en geen ongelukje met een kapotte veter, zou het misschien kunnen... maar ik zie eerder Niedzwiedzki hoog eindigen.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja natuurlijk maakt dat een hoop uit, voel je vrij een beter overzicht te maken met alleen tijden op indoorlaaglandbanen zoals Moskou.
 10. WS-OCT

  WS-OCT Member

 11. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  zo te zien dus wel Pechstein erbij en de woensdag is bijna om (igg in Moskou zeker bijna) dus dan kunnen we ervan uitgaan dat zij rijdt?
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben ook heel benieuwd naar Silovs, hoop dat hij ver komt. Ook Sverre Lunde Pedersen mag van mij best het podium halen, ik vind hem nog veel leuker dan Bokko en het zou waanzinnig goed voor het Noorse schaatsen zijn zo'n jonge gast die goed kan allrounden.

  Grappig dat Wüst als grote favoriet wordt genoemd en in de Adelskalenderen van Leenstrafan op plaats13 staat. Maar goed, reden is hierboven al genoemd dus ik hou vertrouwen in Wüst.
 13. Joanne

  Joanne Member

 14. Monique

  Monique Well-Known Member

 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 16. Joanne

  Joanne Member

 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik zie Silovs en Pedersen nog niet snel het podium halen, dit jaar nog niet, maar wie weet wat ze in de toekomst kunnen. Verder denk ik dat de Noord-Amerikaanse deelnemers bij de mannen vrij massaal achterin gaan eindigen. Als je nu ziet dat Wood, Meek, Waples en Warsylewicz qua seizoenstijden alleen de Polen achter zich houden (terwijl ze natuurlijk hun nationale/continentale kampioenschappen deels op hooglandbanen hebben gereden en de Polen juist op buitenbanen) dan belooft het niet veel goeds, dat geldt eigenlijk ook voor Belchos. Waarschijnlijk haalt alleen Kuck en misschien nog Dobbin of Makowsky de 10 kilometer.

  Bij de vrouwen zie je dat de Canadese vrouwen wel hoog genoteerd staan qua beste seizoenstijd. Schussler gaat normaal gesproken natuurlijk nooit Wüst en Leenstra achter zich houden. Als je overigens van de 7.43 van Wüst een 7.13 maakt (wat ze bijvoorbeeld had kunnen rijden als ze aan het NK allround had meegedaan) dan staat ze al voor Marrit Leenstra in de top vijf. Overigens als je van Marrit niet 38,15, maar 39,00 (beste laaglandtijd) telt, dan staat zij op haar beurt weer achter Linda de Vries, zo zie je maar weer dat zo'n lijstje geen hele goede indicator is.
 18. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Dat is ronduit onbeschoft. Wie zijn die anderen die bovenop de schaatsers zitten?
 19. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ik zat naar de leeftijden te kijken op de deelnemerslijst;
  de gemiddelde leeftijd bij de dames is 25 jaar en bij de heren 23.667.
  De oudste deelnemers zijn Pechstein (39) en Dobbin (32).
  De jongste deelnemers zijn Miho Takagi (17) en Sverre Lunde Pedersen (19).
 20. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ja, klopt TVM is maandag vanuit Oslo naar Moskou gevlogen.

Deel Deze Pagina