WK Allround Moskou Feb 18-19

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 6 feb 2012.

 1. Elina

  Elina Well-Known Member

 2. doddeltje

  doddeltje Member

  snap niet dat mensen op voorhand dachten dat het spannend kon worden :roll:
 3. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Het is nog steeds spannend. Als Verweij meer dan 0.63 goed maakt op Kramer op de 1500m, dan rijdt Kramer niet in de laatste rit. En Kramer wil zijn 1500m nog wel eens verkloten, zoals hij zelf al zegt. Maar uiteraard zal hij veel vertrouwen hebben in de 10km na deze 5km.
 4. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik weet niet of je het interview met Sven hebt gezien, maar hij was zelf ook echt verbaasd over zijn goede 5 km. Ik zag dat hij ook 2 seconden onder het schema reed waar hij op vertrokken was..
 5. doddeltje

  doddeltje Member

  jullie schijnen te vergeten dat er nog een 10km aankomt. Zelfs toen Kuck een paar jaar geleden na de 1500m op kop stond, wist iedereen dat Puffertje ging winnen
 6. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Puffertje? Natuurlijk staat Sven er goed voor. Maar hij dit seizoen is nou eenmaal anders dan eerdere seizoenen, en dat weet jij ook. Kijk maar naar vorige week.. Dus een vergelijking met eerdere jaren heeft weinig zin. Ik heb er altijd wel vertrouwen in gehad dat Sven ging winnen, maar ik begon wel een beetje te twijfelen na vorig weekend en met name zijn interview. Hij zei zelf ook dat dat oprechte twijfels waren.
 7. naomie70

  naomie70 Active Member

  Sven dus weer tegen Blokhuijsen op de 1500 meter. In tegenstelling tot het EK, heeft nu Blokhuijsen de laatste binnenbocht. Ik ben benieuwd hoe het nu dan gaat lopen. Zie een laatste binnenbocht namelijk toch wel als een voordeel en Sven zijn 1500 meters lopen niet altijd even goed, heel wisselvallig. Kortom: ik vind het echt nog wel spannend.
 8. Joanne

  Joanne Member

  Ik weet weinig van loting en zo, maar mocht Jan winnen en Sven 2e worden (ook in klassement), rijden ze dan nog wel tegen elkaar op de 10 km?
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Volgens mij rijden de eerste 2 in het klassement altijd tegen elkaar op de 10, dus mochten ze na de 1500 meter stuivertje wisselen, dan rijden ze nog steeds tegen elkaar. Pas als Sven op plaats 3 gaat komen na de 1500 meter, dan rijdt hij niet in de laatste rit.
 10. Joanne

  Joanne Member

 11. Cyclad

  Cyclad New Member

  Dat weiger ik te geloven van Skobrev. Had hij dan dit seizoen helemaal geen doelen?
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Het gemiddelde van de eerste twee ritten lag iets boven de 6.45. Halve minuut boven Kramer dus.

  Wel met je eens als het over de bergritten in de Tour gaat. Maar dat zal vooral strategisch zijn, want de Belg zendt ook vanaf het begin uit, en anders is de NOS bang dat het kijkers kwijtraakt die daarna niet meer terugzappen.

  En geloof me... ze kunnen de kijkersaantallen tegenwoordig elke seconde meten. Als honderdduizenden mensen voor de buis zouden zitten bij Staples en Waples, dan zouden ze het echt wel uitzenden. Voor de gemiddelde schaatskijker (en zelfs voor een die-hardkijker als mijzelf) is een interview met Verweij interessanter dan die eerste rit.
 13. naomie70

  naomie70 Active Member

  Tuurlijk... als ik eerlijk ben geloof ik daar niks van. Een WK allround in eigen huis niet een doel? Wat is/was zijn doel dan dit seizoen? Nu opeens de WK afstanden?

  Eerst die zogenaamde blessure (ja sorry, daar heb ik nog steeds vraagtekens bij) en nu dit weer. Ik weet niet wat ik er allemaal van moet vinden. Jammer want ik vind het echt een leuke en goede schaatser.
 14. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  In dit geval klopt het (of gaat het kloppen), maar het is niet zo dat de eerste 2 van het klassement tegen elkaar rijden op de10km. De 1e in het klassement rijdt in de laatste rit, en rijdt tegen degene die op de 5km het dichts bij diegene in de buurt was mits in de top 6. Dus je gaat ritten krijgen op basis van de uitslag op de 5km normaal gesproken, en de volgorde wordt bepaald door het klassement.
 15. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Als Lee een kanshebber is dan is dat Blokhuijsen dat ook. Zo groot is zijn achterstand op nummer 12 en nog een aantal anderen niet.
  Ik moet echter toegeven dat hij niet in de vereiste vorm lijkt, maar wie weet.
  Swings zie ik na drie afstanden nog wel in de top 12 komen waarmee hij zich als eerste echte Belg voor het eindklassement op een WK allround zou plaatsen.
  Dobbin valt zwaar tegen.
 16. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Als Blokhuijsen of Kramer na drie afstanden op kop staan, en de andere heeft geen gekke dingen gedaan dan zal dat de laatste rit zijn. Mocht Skobrev of Verweij de koppositie innemen dan zullen die twee de laatste rit voor hun rekening nemen mits ze geen gekke dingen doen.
 17. abcdefg

  abcdefg New Member

  Het algehele niveau valt me tegen. Muv Kramer en Blokhuijsen. En bij de vrouwen Wust, Nesbitt, de Vries en Sablikova. Leenstra laat ik buiten beschouwing, die was ziek geworden dus logisch dat ze slecht rijdt.

  Nee, dit is echt heel erg jammer. Een steek voor het all round schaatsen. Als Nederland dan ook nog 1,2,3 wordt is het helemaal een fiasco. Schaatsers lijken dit steeds minder serieus te nemen. Echt heel erg jammer.

  Ben ik nu een azijnpisser? :roll:
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ga in een hoekje staan en mij diep schamen. Regeltjes zijn nooit mijn sterkste punt geweest, dat blijkt nu maar weer eens.
 19. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  [quote="G1ant
  Wel met je eens als het over de bergritten in de Tour gaat. Maar dat zal vooral strategisch zijn, want de Belg zendt ook vanaf het begin uit, en anders is de NOS bang dat het kijkers kwijtraakt die daarna niet meer terugzappen.

  En geloof me... ze kunnen de kijkersaantallen tegenwoordig elke seconde meten. Als honderdduizenden mensen voor de buis zouden zitten bij Staples en Waples, dan zouden ze het echt wel uitzenden. Voor de gemiddelde schaatskijker (en zelfs voor een die-hardkijker als mijzelf) is een interview met Verweij interessanter dan die eerste rit.[/quote]
  Naar het langebaanschatsen kijk ik alleen als er niet ergens a) veldrijden b) marathonschaatsen of c) snooker wordt uitgezonden. Ik heb eerst vanmiddag middels een livestream naar de zege van Sven1 in de Caubergcross zitten kijken en daarna de alleen de laatste rit van Sven2 in Moskou op de NOS gezien. Wat me het meest opviel waren de bijna lege tribunes daar in Moskou. Ondanks het carnaval in Zuidlimburg waren er wel veel toeschouwers bij het veldrijden.
 20. Joanne

  Joanne Member

  Weet iemand al wat er met Bloemen aan de hand is? Of is er niks aan de hand en valt hij gewoon ENORM tegen?

Deel Deze Pagina