WK allround en sprint 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 14 nov 2021.

 1. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Skate the grate vindt dit leuk.
 2. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Sportief gezien wel jammer dat de Russen niet rijden. Trofimov en Golikova had ik graag in actie gezien, maar logisch gezien de situatie.
  Khlebnikov en Skate the grate vinden dit leuk.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Hoe zijn eigenlijk de reserves voor dit toernooi bepaald?
  • Mannen allround: Roest, Bosker en Snellink rijden. Volgende op OKT-mini-klassementje: Jan Blokhuijsen.¹ Volgende op NK allround: Kars Jansman. Reserve: Kars Jansman.
  • Vrouwen allround: Schouten, A. de Jong en Conijn rijden. Volgende op OKT-mini-klassementje: Melissa Wijfje/Joy Beune ex aequo.² Volgende op NK allround: Joy Beune. Reserve: Joy Beune.
  • Mannen sprint: Verbij, Krol en Snel rijden. Volgende op OKT-mini-klassementje: Merijn Scheperkamp. Volgende op NK sprint: Janno Botman. Reserve: Merijn Scheperkamp.
  • Vrouwen sprint: Leerdam, Kok en M. de Jong rijden. Volgende op OKT-mini-klassementje: Suzanne Schulting dan Marrit Fledderus. Volgende op NK sprint: Marrit Fledderus.³ Reserve: Ireen Wüst
  Voetnoten:
  1. Jansman reed op het OKT geen 1500 meter.
  2. Als je de tijden van Wijfje en Beune eerst naar duizendsten rekent en daarna afrondt en optelt wint Wijfje het met 0,001 punt. Maar het verschil was 1,90 voor Beune op de 3000 en 0,95 voor Wijfje op de 1500 meter.
  3. Wüst werd op het NK sprint gediskwalificeerd, maar was in principe sneller dan Fledderus.
  Aangezien Fledderus gepasseerd is voor Ireen Wüst hebben ze bij de KNSB blijkbaar gewoon reserves aangewezen zonder daarbij echt rekening te houden met de uitslag van OKT of NK, Wüst eindigde immers op beide sprint-"toernooien" niet in het klassement. Voor de complottheoretici/Jumbohaters onder ons. Ze hebben naast Wüst ook drie Jumbo's aangewezen. Jansman (Jumbo) heeft de voorkeur gekregen boven Blokhuijsen (IKO) op basis van het NK allround (?), maar Scheperkamp (Jumbo) heeft de voorkeur gekregen boven Botman (Reggeborgh) op basis van het OKT (?). Dat Beune (Jumbo) reserve is en niet Wijfje (Zaanlander) is prima te verdedigen gezien het verschil op het NK allround.
  Laatst bewerkt: 26 feb 2022
  G1ant en Skate the grate vinden dit leuk.

 4. Dan heeft Leerdam praktisch alle titels gewonnen op 2 jaar tijd... wel fenomenaal...
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dat valt nog wel mee. Geen Olymisch kampioen, en "maar" één wereldtitel op een afstand die serieus genomen wordt (teamsprint tel ik dus niet mee). Verder nog niet in de top 3 van een wereldbekerklassement gekomen en maar 1 WB gewonnen.

  Ze heeft een wereldtitel afstanden, twee Europese titels afstanden (op een afstand waar de voornaamste tegenstand niet uit Europa komt), en waarschijnlijk een wereldtitel sprint over een week. Dat is heel goed, maar niet praktisch alles dat er te winnen valt.
  Skate the grate en strawbale vinden dit leuk.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De snelste combinatie van Botman op laagland dit seizoen is 35.05/1:08.88, waar die van Scheperkamp 34.45/1:08.15 is. Allebei op het OKT gereden (gelijke omstandigheden), dus Scheperkamp is echt wel duidelijk beter.

  De snelste combi van Blokhuijsen op de 1500/5000 dit seizoen is 1:47.06/6:21.83 (OKT), waar die van Jansman 1:48.26/6:18.48 (NK allround) is. Blokhuijsen is hier iets sneller, dus je zou zeggen dat die gewoon die plek moet krijgen. Aan de andere kant reed Blokhuijsen onder gelijke omdstandigheden bij het NK allround 6:29, dus misschien keken ze daar naar. Het helpt vast ook niet dat Blokhuijsen is uitgestapt bij het NK allround na twee afstanden.
 7. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  En misschien zijn er rijd(st)ers die al een eind aan hun schaatsseizoen hebben gemaakt? Sommigen hebben de World Cup Final nog, maar ik zou niet weten wat er daarna nog voor wedstrijden zijn.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik denk ook wel dat Jansman, Beune, Scheperkamp en Wüst in het geval van een onverwachte blessure/ziekte/quarantaine de grootste kans hebben op een goede klassering (of afstandspodium) in Hamar. Echter, de procedure was niet heel transparant (of ik heb iets gemist omdat alles alleen maar over de Spelen ging natuurlijk).
  Laatst bewerkt: 26 feb 2022
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Van Jan Blokhuijsen kan ik me dat wel goed voorstellen, maar als de KNSB aan Marrit Fledderus of Janno Botman vraagt of ze ruimte in hun schema hebben om begin maart een reisje naar Noorwegen te maken, daar een paar dagen met hun teamgenoten (en in Botmans geval, zijn partner) te trainen met een paar procent kans om nog een WK te rijden, kan ik me moeilijk voorstellen dat ze zoiets afslaan.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Blokhuijsen heeft misschien ook al een punt achter zijn carrière gezet inmiddels, ik kan me niet voorstellen dat hij nog veel kan uithalen volgend seizoen.
 11. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  Ik zie net dat Botman vandaag meegedaan heeft aan de Supersprint / Pure Sprint Championships 2022 en hij heeft de 100m, 300m en 500m gewonnen.
 12. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  EK Sprint heeft ze ook.
  Skate the grate en Marcel Vos vinden dit leuk.
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De Koreanen sturen ook nog Jong-Hyuk Park (heren sprint). Op hun site geven ze altijd het vluchtschema weer en wat de schaatsers allemaal mee moeten nemen. Ze vliegen via Amsterdam en zo te zien hebben ze minstens 24 uur vertraging.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  .........?????

  Dit toont maar aan dat de nationale wedstrijden in Zuid-Korea ongelofelijk veel waarde hebben. Min-seok Kim, Jae-won Chung, Min-sun Kim, ze reden allemaal een nationale wedstrijd dit weekend.

  Even op een rijtje zetten wie de Koreanen sturen:
  Chae-eun Park (2003). PR's 38,61 en 1.17,86.
  Min-ji Kim (2000). PR's 39,06 en 1.18,40.
  -
  Tae-yun Kim (1994). PR's 34,49 en 1.08,06.
  Sang-hun Oh (2001). PR's 35,54 en 1.10,69.
  Jong-hyuk Park (2002). PR's 35,77 en 1.10,98.

  Afgezien van Tae-yun Kim is het eerder een C-team dan een B-team.

  En dan het meest schrikbarende:
  Hyun-jun An (2006). PR's: 37,73, 1.51,62, 6.49,86 en 14.18,76 (allemaal Seoul-tijden).
  HIJ IS VIJFTIEN !!!!!

  Hij heeft totaal niet het niveau voor een wereldkampioenschap allround. Hij is een B1-junior. What the....

  An is over de combinatie 500-5000-1500 dit seizoen slechts de achtste Koreaan. Twee Kimmen, twee Chungs, Lee, Um en Yang waren dit seizoen beter.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En al rijders voor de Hamar-ploeg stonden - zonder uitzondering - aan de start bij het Winter Sports Festival dat werd gehouden van 24 tot en met 26 februari op het schuurpapierijs van Seoul. Die sprinters komen na een vlucht van 2534734 uur dus doodop in Hamar aan en dan moeten ze direct op donderdag in een compleet andere tijdzone aan de bak.

  Echt, helemaal on-door-gron-de-lijk.

  Of niet - het belang van het WK sprint en allround wordt zo maar eens weergegeven. Ben eigenlijk wel benieuwd wat de schaatsers hier nou zelf van vinden. Wil Min-kyu Cha niet zijn bronzen medaille van het vorige WK sprint kopiëren? Ziet Min-sun Kim geen kansen voor een medaille? Wil Min-seok Kim niet nog een spetterende 1500 meter op het ijs van Hamar neerleggen .....?? Zoveel vragen.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 17. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik vraag me heel erg af wat Nils van der Poel gaat doen. Ik hoop dat hij de 10 kilometer wegzet op rondjes 29.8 ofzo en kijkt waar het schip strandt. Het zou episch zijn als hij weer een wereldrecord zou rijden. Als hem dat lukt is hij na Oscar Mathisen, Fred Anton Maier, en Sven Kramer de vierde man die in twee seizoen drie wereldrecords 10 kilometer rijdt.
  Skate the grate vindt dit leuk.
 18. mi

  mi Well-Known Member

  Toch is dat een beetje onzinnige statistiek. Het zegt uiteraard iets over een constant hoog niveau, maar ook wel degelijk iets over de totaal triviale volgorde waarin je schaatsbanen tegenkomt. De laatste keer was Hamar niet geweldig snel overigens.
 19. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Natuurlijk is het een wat onzinnige en willekeurige statistiek, maar het is nog wel een leuke. De laatste keer reed Wüst wel een 1:53 en Takagi twee keer een 1:13, dus traag was Hamar zeker niet. Als Van der Poel in Stavanger 12:38 kan rijden moet hij in Hamar onder normale omstandigheden in ieder geval onder de 12:35 kunnen (als de eerdere drie afstanden niet te veel vermoeidheid opleveren).

Deel Deze Pagina