WK allround en sprint 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 14 nov 2021.

 1. Wolfman

  Wolfman Active Member

  De jaren 80. Allemaal een beetje somber. Behalve het allrounden bij de mannen. Moet er niet aan denken dat ze toen maar 8 man zouden hebben toelaten op de 10km.
  Gustafson won die overigens in 1984!
  Waren wel de EK's, maar vooruit Heiden was al gestopt en Flaim moest nog beginnen

  upload_2022-2-22_19-33-29.png
  Khlebnikov, strawbale en Duif vinden dit leuk.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  De jaren 80 waren Hilbert van der Duim, Hein Vergeer en Leo Visser. Geweldig decennium was dat, maar idd vooral voor het allrounden. Ik heb vooral heel goede herinneringen aan het WK Allround van 1986 in Inzell waar Hein Vergeer toen won. Die hing toen als poster boven mijn puber bed. :)
  Mjøsaman, G1ant, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Even een kritische vraag.
  Dit zijn inderdaad enorm kleine verschillen. Maar is dit per se beter dan wat we nu hebben? Als er op het EK in Heerenveen wordt gewonnen in 6:20 kunnen we ook prima 16 man binnen 12 seconden hebben. Dan is de breedte wel goed, maar is er geen hoog topniveau.
  Mozin won bij dat toernooi in een tijd van 7.10, terwijl Eric Heiden op die baan al in 1979 6.59 reed (goed, buitenbaan, veranderlijke omstandigheden, maar in de breedte zijn de puntentotalen van die toernooien erg vergelijkbaar). In Heerenveen was het baanrecord 7 jaar geleden 6.09, dus dan was die inschatting van 6.20 niet verkeerd...
 4. rhalbersma

  rhalbersma Well-Known Member

  Goede tijd met het rare schema met de klassementsrijder al in de eerste rit of ritten, en de nrs laatst helemaal aan het slot. Flinke anti-climax doorgaans, tot 1986 toen Karlstad nog een WR reed nadat de titel al was vergeven.
 5. Wolfman

  Wolfman Active Member

  Niveau was wellicht niet top, maar het was wel spannend. En veel gelijkwaardigheide schaatsers bij het allrounden uit een hoop landen (NED SOW NOR SWE AUS GDR FIN)
  Khlebnikov vindt dit leuk.
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Onvergetelijk tournooi was dat. Mijn eerste bezoek aan een wedstrijd in het buitenland en dan ook nog in Inzell. 6000 Nederlanders in het stadion, waarvan voor mijn gevoel de helft uit de Krimpenerwaard kwam. Nooit zoveel horen zeggen: He jij/jullie ook hier. Hein tegen de Russen, de jonge honden Gerard en Leo maakten hun debuut op een groot tournooi. Voor Frits was het zijn laatste. Fantastische omstandigheden. Gerard verbeterde het NR 10km van Hilbert.
  Geslapen in een hotel in Salzburg inclusief disco avond op zaterdag. Wat een feest. Denk dat de laatste herstelwerkzaamheden net afgerond zijn.
  Tuft, Monique, Nickel en 2 anderen vinden dit leuk.
 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Leuk om die uitslag weer een keer te zien. Heiden's voorsprong op de 1500 ook indrukwekkend. Ruim 3,5 seconden op Stenshjemmet, 4 op Lobanov en meer dan 4,5 op Storholt. Alle 3 erkende milers.
  Ook opvallend, 2 Japanners voor de beste Nederlander in het eindklassement. En Hilbert viel weer eens.
  Nickel en strawbale vinden dit leuk.
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Wat tof dat je erbij was, ik was toen 15 en zat thuis. Ik kan nog steeds bijna letterlijk meepraten met Mart Smeets tijdens het einde van die 5 km van Hein, zo vaak heb ik het toen terug gezien op mijn videoband. Er waren daar ook Nederlanders verkleed als non met een spandoek “Wij nonnen steunen onze kanonnen”. Geweldig toernooi, en retespannend of Hein of Oleg Bozjev zou winnen. Het scheelde weinig. Heerlijk, zo’n blast from the past.
  alexander79, strawbale en Duif vinden dit leuk.
 9. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Zowaar Koreanen aan de start in Hamar. Ze sturen wel een B-team....

  Dames sprint: Chae-Eun Park, Min-Ji Kim
  Dames allround: --
  Heren sprint: Tae-Yun Kim, Sang-Hun Oh
  Heren allround: Hyeon-Jun An
 10. Duif

  Duif Well-Known Member

  Zullen er nog Russen kunnen/mogen deelnemen ?
  strawbale vindt dit leuk.
 11. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik hoop van wel, iemand als Golikova moet goed mee kunnen doen.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De Russen hebben in ieder geval hun ploeg bekend gemaakt.

  Mannen sprint: Musjtakov, Arefjev, Murasjov, Lobas
  Mannen allround: Trofimov, Aldoshkin, Junin
  Vrouwen sprint: Golikova, Fatkulina, Katsjanova
  Vrouwen allround: Lalenkova, Golubeva, Sokhrjakova, Grigorjeva

  Het zijn er meer dan ze plekken hebben, dus deze gaan niet allemaal starten. En ook al mogen ze niet als Rusland aantreden, maar als lid van de Russische Schaatsunie, ik zou ze graag nu even niet zien rijden. Ik neem aan dat ze niet al te vriendelijk bejegend zullen worden door het publiek in het stadion.

  Misschien wil die Duitser de starts weer doen en kan hij ze allemaal met 2 valse starts opzadelen?
  strawbale vindt dit leuk.
 13. Kristian

  Kristian Active Member

 14. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik mag hopen dat er onderscheid wordt gemaakt tussen de Russische sporters en het Russische regime. We kennen de mening van de schaatsers niet. Ze kunnen zich ook niet uitspreken omdat ze dan het risico lopen opgepakt te worden. Zonder de Russen is het schaatsen ook veel minder internationaal. Hoe moeilijk het ook is. Ik zie liever een kampioenschap met de Russen.
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Voor de duidelijkheid: politieke discussies niet onder Lange baan maar in het Café.
  sanghwa _o_ vindt dit leuk.
 16. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Komt Brittany Bow ook nog naar Hamar??
 17. heyakeessie

  heyakeessie New Member

  Er was niks anders dan EK WK allround en WK sprint die jaren, behalve de Olympische spelen. World Cups waren sinds 85/86 slecht trainingswedstrijden
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Volgens Konrad Niedzwiedzki doen de Russen niet mee aan het WK allround. (WK sprint noemt hij niet maar daar zal het dan ook wel voor gelden)
 19. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dan zou Leerdam met gemak de titel moeten kunnen pakken. Geen Russen en Takagi; Herzog, Jackson, en Kok rijden een veel mindere 1000 dan Leerdam; en Kodaira en Bowe waren uit vorm op de OS.

Deel Deze Pagina