WK allround en sprint 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 14 nov 2021.

 1. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Wel leuk voor Tsuji dat ze nog een groot toernooi mag rijden. Misschien dat dat ook wel een deel van de reden is, Tsuji ook nog een laatste wedstrijd gunnen nu ze de Spelen heeft gemist.

  Wel opmerkelijk. Nergens worden zoveel allroundtoernooien gereden als in Japan volgens mij (met doorgaans minstens 20 rijders op de 10), maar als het om een WK gaat haken ze ineens af.
 2. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dit suggereert dat er al Japanse selecties bekend zijn voor het WK. Iemand daar meer zicht op? Hopelijk met Miho Takagi in het allroundtoernooi.
 3. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  O ja, uiteraard:
  Mannen allround: Ichinohe, Williamson, Obayashi
  Mannen sprint: Morishige, Shinhama

  Vrouwen allround: Miho Takagi (!!), Nana Takagi, Sato
  Vrouwen sprint: Tsujimoto, Yamada, Tsuji
  Skate the grate vindt dit leuk.
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Als Takagi sneller rijdt dan Wüst bij het WK allround 2014 dan heeft ze het laaglandrecord voor zowel de sprint als allroundvierkamp in handen.

  Tijden van 37.60/4:03.00/1:54.00/7:05.00 zijn hiervoor genoeg, dus de kans dat Takagi dat gaat halen is aardig groot als de omstandig bijvoorbeeld net zo goed zijn als bij het WK allround 2020, wat ook in Hamar was.
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Bedankt! Jammer dat Nao Kodaira er niet bij is, maar van deze selecties word ik toch wel heel blij. Tatsuya Shinhama die zijn sprinttitel gaat verdedigen. En een geweldige selectie bij de allrounddames, met gelukkig Miho Takagi. Ik was er bij toen ze in Amsterdam de eerste Aziatische wereldkampioen werd en van mij mag ze dat kunstje nogmaals over doen.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Team Canada

  Women sprint(2)
  1. Heather McLean
  2. Kaylin Irvine

  Men sprint (1)
  1. Laurent Dubreuil
  *First reserve positions per gender for World Sprints are as follows: • Brooklyn McDougall • Antoine Gelinas-Beaulieu

  World Speed Skating Championships – Allround
  Women (3) 1. Isabelle Weidemann 2. Ivanie Blondin 3. Valerie Maltais
  Men (2) 1. Ted-Jan Bloemen 2. Jordan Belchos
  *First reserve positions per gender for World Allrounds are as follows: • Alexa Scott • Kaleb Muller
  De Keizer vindt dit leuk.
 7. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Belchos vind ik toch een aparte keuze. Misschien wil hij als enige, maar een Langelaar ofzo lijkt me een veel betere allrounder dan Belchos die eigenlijk een echte stayer is en ook nog eens over zijn top heen.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik ga even de top 7 van de 1500 op de Canadese kampioenschappen bij langs. Howe, Langelaar, de Haître, en La Rue hebben nog nooit een 10 kilometer gereden. Jake Weidemann heeft er drie jaar geleden voor het eerst en voor het laatst eentje gereden en dat was 14:08. Gelinas-Beaulieu is al reserve bij de sprint, en Ted-Jan Bloemen rijdt al het WK allround. Zo'n slechte keuze is Belchos niet, en ik denk ook dat de mannen die nog nooit een 10k hebben gereden er weinig interesse in hebben.
 9. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Dat klopt, Canadezen rijden nooit 10 kilometers, maar dat wil niet zeggen dat Belchos een betere keuze is. Ik zei zelf ook al dat de rest waarschijnlijk niet wil, maar Belchos gaat de 10 natuurlijk nooit halen, dus dan is het leuk voor hem dat hij hem wel gewend is te rijden, maar daar heeft verder niemand wat aan.

  2 jaar geleden was nog nooit een 10 kilometer hebben gereden trouwens geen bezwaar voor Langelaar om mee te doen aan het WK.

  Belchos heeft trouwens 2 jaar geleden voor het laatst een 500 gereden. Een fantastische 38,10 in Calgary. Dat is veel relevanter, want dat is een afstand die wel daadwerkelijk door de betreffende rijder gereden dient te worden.
 10. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Het WK Allround bij de dames is van tevoren wel precies wat je wil zien op een WK Allround trouwens. Waar het bij de heren het gevaar loopt om een wedstrijd te worden tussen subtoppers op de individuele afstanden is het bij de dames echt een toernooi tussen de beste schaatssters ter wereld.

  Met een episch duel tussen een megagoede stayer en een mega-allrounde middenlangeafstandrijder. Wie is er nou écht het beste, de vrouw die de lange afstanden domineert of de vrouw die in de breedte het best presteert. Precies waar het toernooi voor is uitgevonden als je het mij vraagt. Maar ook alle andere individuele medaillewinnaars zijn eigenlijk podiumkandidaten (hoewel Wüst natuurlijk niet rijdt, maar daar komt dan bijvoorbeeld weer meervoudig top 5 rijdster Wiklund bij), op de echte sprinters na, maar die zijn dan weer podiumkandidaat op het WK Sprint. Waar je bij de heren kan twijfelen hoeveel toegevoegde waarde een WK Allround op dit moment heeft is het bij de dames eigenlijk de ideale manier om tussen de karrevracht aan individuele medailles door echt te kunnen kijken wie daadwerkelijk de 3 beste schaatssters ter wereld zijn.

  En oh wat jammer dat Sprint en Allround in hetzelfde weekend zijn. Als daar een maand tussen had gezeten had Takagi ze echt gewoon allebei in hetzelfde jaar kunnen winnen.
  chicagodude en Marcel Vos vinden dit leuk.
 11. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Maar dat is toch juist het uitgangspunt van een allroundtoernooi? Het gaat niet om het top presteren op een individuele afstand, maar zo goed mogelijk meerdere afstanden kunnen. Bovendien valt het volgens mij reuze mee. Denk dat je een beetje teveel gefocust bent op de 1500 in dit geval, de kans is best aanwezig dat de top 4 van de 5000 op de Spelen ook de top 4 bezet op het WK Allround (alleen dan in andere volgorde). Ik denk zelf dat de podiumstrijd bij de heren boeiender wordt dan bij de dames. Verwacht daar vrij zeker Takagi-Schouten-De Jong. Misschien die laatste twee nog omgedraaid. Bij de heren kan het wel eens leuk worden voor p2/3 met een stuk of zes kanshebbers voor het podium. Met sowieso een Van der Poel die op de 10 een flinke inhaalslag moet maken. Verder Engebraten (gezien zijn vorm de laatste maanden misschien wel de favoriet), Trofimov, Pedersen, Swings, Ichinohe, Bosker...
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Heeft vdPoel al met zekerheid gezegd mee te doen aan het WK allround?
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ichinohe doet niet mee, ook niet met de WB-finale.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Waarom doet hij niet mee??
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Dat weet ik niet, heb alleen de melding op de site van de Japanse bond gezien. Een van de Tsuchiya's vervangt hem.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Welke dan? Ryousuke is de beste stayer, maar Riku is de beste allrounder.
 17. Kristian

  Kristian Active Member

  chicagodude en EenBrabander vinden dit leuk.
 18. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Leerdam wel huizehoog favoriet van de WK sprint aangezien Takagi niet meedoet. Voor de rest is er eigenlijk geen allround sprintster meer als je deze Olympics ziet. De Russinnen kunnen misschien nog een beetje lastig zijn, maar meer ook niet denk ik.
  Skate the grate vindt dit leuk.
 19. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Golikova 3e en 4e zou ik toch wel een allround sprintster noemen. Ze verliest in principe teveel op de 1000 om dat goed te kunnen maken op Leerdam, maar een allroundsprintster is ze wel degelijk.
 20. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Piotr Michalski op het sprinttoernooi, kan hij naar het podium?

Deel Deze Pagina