WK afstanden 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 11 dec 2020.

 1. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Verbij en Krol zijn vrienden, dus vind hij het sneu dat zijn maat een DQ krijgt.
 2. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Deze lotingen. Wat kan de ISU wel?
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Je moet altijd twee afstanden uit 1500, 3000, 5000, TP en MS op één dag houden. Dat is sowieso niet ideaal. Wüst heeft al ooit geklaagd over de combi 1500/TP. De combi 1500/3000 zat vroeger wel eens op 1 dag bij allroundtoernooien, maar daar is men ook mee gestopt omdat het een rotcombi is. 3000/5000 is ook vreemd. 1500/MS is momenteel met name bij de mannen vervelend voor bijvoorbeeld Mantia. 3000/TP allerminst op enthousiasme kunnen rekenen denk ik. Dan blijven er weinig opties over.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Waarom rijdt Blondin vandaag niet? Ik kan me moeilijk voorstellen dat McCluskey harder gaat rijden dan Blondin op 95%.
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  De reacties nu lezend zijn ze inderdaad echt voor 1-2 gegaan. Toch wel risicovolle tactiek, was bijna misgegaan, al snap ik de reden erachter.

  Heb trouwens wel klein beetje moeite met de teleurstelling bij Schouten en Anema. Niet echt chique tegenover Groenewoud. Schouten is een echt kopvrouw, zullen we maar zeggen.

  De sprint nog een keer gegeken en Schouten leek me ook net iets minder sterk dan ze weleens is geweest. Paar missertjes en ook de laatste bocht was niet echt lekker.
  chicagodude, Duif en Lorca vinden dit leuk.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De beste optie is waarschijnlijk een groter WK met samalogs enzo waar mensen al eerder over gepraat hebben, maar dat is niet realistisch.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  Schouten is topsporter en die wil winnen. Goede mentaliteit. In het interview met de NOS gaf ze wel 20x aan dat Groenewoud het goed gedaan had en dat ze blij was dat het goud dan naar Groenewoud ging. Netjes dus.

  Anema heb ik niet gehoord. Maar die zou geen voorkeur moeten hebben. Hij is coach van het team, niet alleen van Schouten.
  strawbale, mi, chicagodude en 3 anderen vinden dit leuk.
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Klopt. Ze komt te driftig die bocht in gevlogen. Waaiert ze daar niet uit, dan kan ze nog naar de koplopers toe rijden zoals twee weken geleden.

  Ze zijn natuurlijk al een paar weken in voorbereiding met een plan en een duidelijke rolverdeling. Schouten rekent op goud en Groenewoud mikt op zilver en zit vol in de knechtenrol. Dan snap ik de teleurstelling en mixed feelings bij alle 3 wel als net dat plan mislukt. Anema en Groenewoud voelen zich misschien wat lullig richting Schouten, maar daar moet iedereen zich snel overheen zetten en gewoon genieten van het goud van Groenewoud. Die miscommunicatie is niet van doorslaggevende betekenis voor de uitslag. Het moment met Lollo, de misslag en die slechte bocht van Schouten zijn dat wel.
  G1ant en mi vinden dit leuk.
 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Bij de dames 5 km zal het normaal gesproken gaan tussen Voronina, Sablikova en Schouten. Op basis van de WK afstanden vorig seizoen schat ik de eerste twee in Thialf in op tenminste 6:45 en 6:47. Daar komt dan nog zo'n dikke 2 sec bij vanwege de zwaardere omstandigheden maar kan er ook weer wat af vanwege een nog sneller Thialf. Voronina reed bij het Russische NK afstanden zo'n beetje hetzelfde als vorig seizoen. Verder heeft ze op de 3km een flinke stap gezet. Benieuwd of ze dit ook gaat doen op de 5km. Sablikova schat ik wel zo tegen haar nivo van 2019 aan en is altijd goed op WK's. Schouten heeft op de 3km een flinke stap gemaakt, dat doorrekenend naar de 5km zou ze daar ook een tijd van in de 6:47 moeten kunnen rijden. Haar toernooi verloopt behoorlijk wisselend: brons, goud, brons. Goud wordt lastig met twee normaal gesproken betere rijdsters voor zich.

  Bij de heren schat ik Bergsma op basis van de 5km in op een tijd rond de 12:48 rekening houdend met de zwaardere omstandigheden (dik 4 sec). Van der Poel zie ik op basis van zijn 5 km wel 12:37 rijden. Bij betere omstandigheden had een wereldrecord er in gezeten maar dat zie ik nu toch niet gebeuren. Ik verwacht dat Bergsma nu wel op safe gaat rijden voor een medaille en dat Roest dan weer op de tijd van Bergsma gaat rijden. Ghiotto heeft een flinke sprong gemaakt op de 5km, kan hij dit ook op de 10km?
  alexander79, EenBrabander en Lorca vinden dit leuk.
 10. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Schouten was meer boos/ not amused richting Anema, of zo kwam het over in haar interview... maar ze was wel gewoon blij voor Groenewoud/ Team NL... en ze zei zelf: adrenaline zo na de wedstrijd.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  6:45 onder deze omstandigheden? Zou zeer uitzonderlijk zijn. Denk eerder richting 6:47/ 6:48.

  Benieuwd wat v/d Poel kan.. nu hij een tijd moet neerzetten. Verwacht hem wel richting de 12:40.. en dan let the games begin.
 12. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik sluit een wereldrecord echt niet zomaar uit. Dezelfde som van 2x 5000 + x seconden van het EK levert een WR op. Jij zei toen ik dat zei terecht dat vd Poel over had op de 5000, maar we vergaten dat hij ook over had op de 10000, want hij eindigde met een rondje 29.5.
  ZeeKoei en EenBrabander vinden dit leuk.
 13. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik denk net als velen dat vdPoel in principe zou ‘moeten’ winnen, maar er zitten natuurlijk wel wat vraagtekens aan vast. Hoe gaat hij met de favorietenrol om, maar ook het als eerste van de favorieten starten en een tijd moeten zetten, zijn nieuwe zaken voor hem. Schat hij de benodigde tijd goed in? Hij kan hem zo onderschatten en een tijd zetten die Bergsma en Roest prima op schema kunnen rijden, of overschatten en zichzelf de vernieling in rijden. Ik kijk er naar uit, en hoop zelf dat het een spannende strijd wordt met Bergsma, die ik toch wel een prima kans op goud geef.
  alexander79 vindt dit leuk.
 14. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Daar sluit inderdaad het geval. Effe een WR rijden is ook niet zomaar gedaan.. en hij heeft geen richttijd, moet zelf als eerste een tijd gaan neerzetten. Ben benieuwd.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Jullie willen gewoon te graag een wereldrecord.
 16. Mey

  Mey Well-Known Member

  Maar de 5k was toen wel na een bizarre dag. Een wereldrecord in heerenveen rijden kan alleen met perfecte omstandigheden, hoe goed iemand ook is. Met een luchtdruk van 1040 gaat dat niet lukken.
 17. jay

  jay Member

  Hopelijk is Roest de mentale tik van de 5km weer te boven gekomen, want met deze zware omstandigheden krijgt hij een hele mooie kans op winst op de 1500m.
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Misschien wel, maar erover speculeren is altijd leuk.
 19. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  @Lorca , ik wil je toch even bedanken voor je altijd fijn geschreven, goede duidingen van de MS.
  Voor mij vaak een raadsel wat er nu precies gebeurt en na lezing van jouw samenvatting krijg ik weer wat meer inzicht in dit onderdeel.
  Voorbeeld: hoe je mooi uitlegt dat je Kleibeuker mist. Hoe die hardheid in de strijd bracht door voor lintvorming te zorgen door haar hoge tempo.
  Dank!:)
  Laatst bewerkt: 14 feb 2021
  G1ant, Lorca en Marcel Vos vinden dit leuk.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dank! ;)

Deel Deze Pagina