WK afstanden 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 17 nov 2019.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik denk dat Anema deze titel dit jaar belangrijker vind dan het opnieuw winnen van de 10km. Alles was er op gericht om dit voor elkaar te krijgen. Denk dat Anema dit ziet als de grote revanche op het hele gebeuren in de aanloop naar de OS. Toen gebeurde er achter de schermen allerlei zaken waarvan we het fijne niet weten. Met de heren Verweij en Kramer in de hoofdrol. Zoals Anema/Bergsma dat zien, zijn er toen spelletjes gespeeld om Bergsma buiten de Olympische mass start te houden. Met deze titel nemen ze sportief revanche.
 2. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Aha, ik dacht het 5,3,1 was bij tussensprints. Mijn fout. Dank. Ik zal beter opletten. :)

  Bergsma reed een mooie achtervolging, maar reed niet zo hard weg dat hij onnavolgbaar was, denk ik. Snelste rondje op dat moment 25-half. Dat kunnen de meesten ook wel aan. Ik denk dat anderen gewoon te voorzichtig waren. Vreemd, want dat Bergsma dit kon was toch al bekend. Ik had als kijker na een ronde of zes al het gevoel dat de race in zijn richting aan het vallen was. Maar in het vervolg zullen anderen hem nog beter schaduwen, verwacht ik. Maakt het alleen maar weer leuker.

  Die link met de Amerikanen kende ik niet. Mooie info.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De Russen mogen volgend jaar misschien niet allemaal niet meedoen aan het WK. Ik ga net als bij het EK kijken wat uitsluiting van de Russen zou betekenen.

  500m dames: Herzog en Goetz schuiven van 4 en 5 naar 2 en 3. Golikova is echter een OAR-atleet en zal dientengevolge vast mogen blijven deelnemen.
  1000m dames: Wüst profiteert van het wegvallen van Fatkulina en Takagi schuift door naar zilver. Wel erg mooi trouwens dat Fatkulina ook al lang aan de top staat, ze is zeker geen eendagsvlieg zoals Kuzin.
  1500m dames: Takagi en Wijfje schuiven door naar 2 en 3. Behalve dat ze dat niet doen, want Lalenkova en Kazelina zijn op geen enkele manier verdacht.
  3000m dames: Visser staat achter Voronina en Lalenkova. Ja, de Russinnen halen op alle 5 de klassieke dames-afstanden een medaille. Het nieuwe Duitsland?
  5000m dames: Zueva zou profiteren van het wegvallen van een Russin, maar Voronina is de beste OAR-atleet.
  TP/TS/MS: op de TS zou Nederland wel héél weinig concurrentie hebben gehad zonder Rusland.

  500m heren: Zonder Russen is het Shinhama - Yamanaka (!) - Dubreuil.
  1000m heren: Zonder Russen is het Nuis - Dubreuil - Lorentzen. Lorentzen wint vaak medailles als Kuli niet meedoet.
  1500m/5000m/10000m heren: hier geen medailles voor Rusland.
  TP/TS/MS: Canada zou net als bij de dames brons hebben gehaald zonder Rusland.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Is dit waar? Ik vond het een prima overwinning, maar als het toch weer deels het resultaat is van Anema die pionnen bij andere landen heeft zitten, dan niet echt. Overigens vind ik dit ook een reden om de Massastart om te vormen (of weg te doen), het is niet de eerste keer dat er tegengestelde belangen binnen landenploegen blijken te bestaan.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Waarom streep je álle Russische mannelijke sprinters weg?
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  In hoeverre er daadwerkelijk ook maar sprake van enige samenwerking is weet ik niet; ik ben er immers niet bij. Dus daar moet je voorzichtig in zijn. Swings rijdt zijn marathons ook bij Anema, maar die zien we niet onder een hoedje spelen. Het hoeft dus niets te zeggen. Maar feit is dat Quinn en Lehman bij het Nederlandse kamp stonden en daar kort aan het napraten waren. En dat zij aan het begin van het jaar een paar weken meegetraind hebben met easyJet klopt ook. Dan hoef je helemaal niet samen te werken, maar ben je misschien wel eerder geneigd het gat niet te dichten en dat aan anderen over te laten. Maar ook dat is giswerk. Quinn en Mantia hebben ook in de world cups niet voor elkaar gereden of samen gewerkt. Misschien kiezen de Amerikanen voor een individualistische aanpak en zijn ze vrij om hun eigen tactisch plan te kiezen. De Koreanen halen immers ook niet voor elkaar de hete kastanjes uit het vuur. Voor hetzelfde geld hebben de Amerikanen dezelfde alles of niets tactiek als de Koreanen. Wie zal het zeggen.

  Van mijn part maakt het bar weinig uit. Er zijn wel meer rijders die elkaar vóór een mass start opzoeken met het plan om samen op avontuur te gaan. En je ziet sommige skeeleraars elkaar overduidelijk ook wel wat gunnen. Dat maakt het spelletje leuk.
  Laatst bewerkt: 17 feb 2020
  VorstM en chicagodude vinden dit leuk.
 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het gebrek aan samenwerking bij sommige landen valt af en toe wel op ja. Zou al een hoop schelen als de medailles voor het koppel zou gelden en niet alleen het invididu dat toevallig op die plek eindigt.
 8. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Pechstein traint met de Poolse ploeg mee.
  chicagodude vindt dit leuk.
 9. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Jorrit is gewoon leuk. Geen sterallures.
 10. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Als jij dat voorspelt dan nemen we dat na gisteren voor waar aan.
  Duif vindt dit leuk.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Toch leuk om een carriere zoals DDV te hebben na je 30ste. Pas op je 31ste voor het eerst aan een internationaal titeltoernooi meedoen, op je 32ste voor het eerst wereldkampioen worden, en nu toch alweer 5x WK....:cool: Wel jammer dat hij nooit aan de OS mee heeft kunnen doen
  strawbale vindt dit leuk.
 12. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ik heb er geen problemen mee alser afspraken bestaan tussen schaatsers uit verschillende landen. Wat is het verschil tussen afspraken tussen landgenoten? Schaatsers uit landen die maar 1 schaatser kunnen afvaardigen moeten toch ook afspraken kunnen maken? Anders zijn ze vaak bij voorbaat al kansloos.
 13. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Op zich ben ik daar mee eens, maar als bijvoorbeeld drie landen samen gaan werken en een treintje van 6 kunnen maken snap ik wel dat dat niet leuk meer is voor de andere landen. Dat is nu niet gebeurd, maar er zit wel duidelijk ergens een grens.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  alexlondon vindt dit leuk.
 15. PietjeBell

  PietjeBell Active Member

  Nee hoor, zelfs de Amerikaanse vlag hangt gespiegelt, echt belachelijk
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wat kregen al die schaatsers trouwens bij de huldiging? Een of ander zwart doosje in plaats van bloemen? Zat daar de uitleg in over waarom hun vlucht zo vertraagd was? :rolleyes:
 17. VictorP

  VictorP Well-Known Member

 18. mi

  mi Well-Known Member

  Nogevendit, Camila en chicagodude vinden dit leuk.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Onderbroek!!
 20. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Mensen, kunnen we ophouden over politieke zaken? Ik ga berichten hierover verwijderen.

  Gedaan.
  Laatst bewerkt: 17 feb 2020
  EenBrabander, chicagodude en Koen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina