WK afstanden 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 17 nov 2019.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Je weet wel veel van ze, zelfs politieke voorkeuren!o_O
 2. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Tot 1989 was Polen een communistische staat en werd er Russisch gegeven op de scholen. Hij heeft het al op jongere leeftijd geleerd.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Daar hoef je bij Verweij niet veel moeite voor te doen als je zijn twitter volgt.
  chicagodude, G1ant en mi vinden dit leuk.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat steekt Verweij dan ook niet onder stoelen of banken....
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Koen Verweij kan dan ook zijn geluk niet op: eerst wint Kjeld Nuis goud (op zijn nummer), en dan Jorrit Bergsma.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 6. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Gelukkig wint Jutta goud en niet zeg maar Letitia de Jong... want dan was het al helemaal een toernooi om snel te vergeten.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  En vanaf nu krijgt hij ook nog te horen van zijn vriendin dat hij NIET wereldkampioen/OS is op een individuele afstand en zij wel.
  Nogevendit, alexander79 en sysya vinden dit leuk.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Zwaar leven heeft dat jochie toch, die drie duizendsten zullen nog wel extra pijn gaan doen ;)
  chicagodude, Camila en SprintMaster vinden dit leuk.
 9. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ook dat nog. :D
 10. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Nuis zegt in z'n interview dat Verweij hem sportief succes gewenst heeft voor zijn race.
  proeme, Camila en G1ant vinden dit leuk.
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  Verweij had ipv Roest gisteren de 1500 moeten rijden, grote kans dat hij nog een medaille gehaald had ook.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Net pas interview met Jorrit gezien - erg leuk hem zo blij te zien!
  chicagodude vindt dit leuk.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Denken we dat JV tevreden zal zijn na 1 keer goud en 4 keer zilver (circusprogramma niet meegerekend)? Voor JV begrippen is dit toch een tikkeltje mager. Het lijkt toch alsof er daar iets niet helemaal goed is gegaan dit seizoen, Roest niet in vorm, ADJ überhaupt niet geplaatst, Beune in de achterhoede, Krol en Nuis die klagen over moeite met bochten.
  chicagodude vindt dit leuk.
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Denk het niet, vorig jaar ook alleen Krol met een titel. Dat trainen met die windturbines heeft denk ik averechts gewerkt als je hoort dat Krol geen goede binnenbochten meer rijd.
  sysya en chicagodude vinden dit leuk.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Dat lijkt me duidelijk, die kunnen en mogen niet tevreden zijn met deze resultaten, maar dat geldt ook voor Reggeborg dat wordt gered door het goud van Jutta en voor Anema die alleen het MS goud van Bergsma heeft.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, maar ik draai mijn hoofd dan zo dat de Nederlandse vlag klopt, en dan is de Russische in een Servische veranderd.
  Khlebnikov, sysya en G1ant vinden dit leuk.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Met dit systeem moet je dus al dusdanig scheel kijken dat je ene oog schuin kijkt en de ander recht vooruit. Misschien moet Pearl maar eens in de schaats sponsoring, pareltjes op ijs die nooit meer een bocht missen.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, daar heb je een punt. Maar het Russisch is nog steeds niet zijn moedertaal en hij is niet opgeleid als tolk, dus het was een beetje geïmproviseerd.
 19. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik zag gisteren een prachtige massastart bij de heren. Sommige tactieken snapte ik alleen niet. Belchos zat achter Bergsma toen die wegreed uit het peloton. Waarom (met een snelle sprinter in de kopgroep) niet meegegaan zonder over te nemen? Zou in het wielrennen een abc-tje zijn geweest. Maar hij liet Bergsma lopen en dat bleek cruciaal. En waarom reed Quinn niet vol voor Mantia in de achtervolging? Dat de Koreanen nooit als team rijden blijft ook raar. Ging op de Spelen nog zo goed.

  Ik heb trouwens gemist dat je voor de 4e, 5e en 6e plek aan de finish ook punten krijgt. Dat is bij Michailov, Mantia en Chun het geval. 10, 6 en 3. Vreemd, want daarmee kun je met tussensprints en een vierde of vijfde plek aan de finish toch brons pakken. En dat zou nieuw zijn. Heb ik zitten slapen bij deze regelwijzigingen?

  De vrouwen maken er zelf een chaos van. Jammer dat niemand het serieus probeert. Dan krijg je chaos in de sprint en moet je ook niet piepen. Ik zag geen dingen die echt niet door de beugel konden, maar gewoon een rommelige sprint waarbij Schouten pech had en verkeerd kwam te zitten. Heel jammer, gemiste kans.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nee, die puntentelling bestaat al een tijdje. Vanaf vorig seizoen dacht ik? Brons pakken met een vierde plek gaat alleen niet lukken. Je kunt maximaal 9 punten verdienen met de tussensprints en je krijgt 10 punten voor de 4e plek. Kom je net een puntje te kort voor het brons (derde plek levert 20 punten op).

  Waarom Quinn niet knecht voor Mantia is een beetje giswerk. Hij heeft zelf best een aardige eindsprint dus is niet kansloos in een sprintje. Daarnaast heeft niet ieder land zo'n strategisch teamplan als Nederland. Een aantal lieden rijden puur als individu. Zoals inderdaad Korea. Die rijden voor goud en zilver of helemaal niks. Je moet er ook maar met je partner uitkomen qua afspraken over strijdplan en financiële compensatie voor het knechtwerk. Tenslotte weegt misschien een klein beetje gunfactor mee waarom Quinn niets dichtreed. Quinn stond na zijn race uitgebreid met Jillert en Emery Lehmann (die tijdens de race al bij Anema en Coopmans stond) zijn race te analyseren. Zij trainden dan ook een tijdje met easyJet mee aan het begin van het seizoen en reden met hun begeleiding een paar marathons. Misschien voelde Quinn zich niet de aangewezen persoon om Jorrit terug te rijden.

  Ik vond het overigens inderdaad wel bijzonder dat iedereen Jorrit liet vertrekken. Hij werd nota bene geschaduwd door Michael en Loubineaud maar die konden zijn tempoversnelling kennelijk niet behappen. Belchos en Tsuchiya zaten aanvankelijk ook bijna in zijn wiel, maar konden wellicht eveneens niet direct volgen zodat zij op eigen tempo het gat met de kopgroep moesten dichten. Ook wel bijzonder dat een Wenger en Swings niet mee probeerden te springen. Maar dan had de aanval waarschijnlijk gelijk geen kans van slagen gehad; die mannen worden gelijk teruggereden. Misschien was de timing van Bergsma wel gewoon perfect. Het peloton stuurde van kop af naar buiten en ging staan. Precies op dat moment sprong hij direct weg. Dan moet je veel explosieve kracht leveren om direct in zijn wiel te zitten. Hetgeen je in de sprint de kop kan kosten. De grootste misser was denk ik dat de Russen Semerikov niet meestuurden in het kielzog van Bergsma. Kan best rap aankomen in een kopgroep.
  Laatst bewerkt: 17 feb 2020
  Camila, G1ant en strawbale vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina