WK afstanden 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 17 nov 2019.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  ah, op die fiets. Ja, dan klopt het en viel het dus inderdaad onder "ik begrijp je verkeerd". Thnx voor de opheldering.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Benieuwd wat Bergsma kan laten zien..Hij ging niet echt stuk, maar kon de 28'ers niet opbrengen. Hij zal wel stappen moeten maken.. minimaal een PR en zal denk ik onder 12:40 moeten anders is hij kansloos voor medaille.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  jazeker, als wiskundige kan ik dit goed volgen. Ik dacht bij je eerste post alleen dat je de omtrek van de binnenbocht aan het berekenen was ipv het verschil. Vandaar de verwarring.
  Eelco vindt dit leuk.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In dat geval kun je je derde man (bijvoorbeeld Bosker) de eerste ronden op kop laten zetten en "op zijn Ineos" helemaal de pleuris in laten rijden. Dan kun je de laatste ronden met Kramer en Roest als Bernal en Froome verdergaan. Je geeft daarmee niet per se kleinere schaatslanden een enorm voordeel.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  v
  Volgens dit verhaal zit het toch anders en is de berekening ingewikkelder: http://www.poelster.nl/_content/verslagen/data/rondje400.pdf
  waarbij een TP ronde 384,18m is, dus 8 ronden 3073.44 en 3 TS ronden 1152.54m
  (of zijn de banen in SLC minder breed?)
  Laatst bewerkt: 14 feb 2020
 6. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Op internet zijn er wel wat artikelen te vinden over de VO2 max waarde op hoogte. Onderzoek is vaak gedaan bij wielrenners en werelduurrecord pogingen. Hoe hoger je gaat hoe sneller de VO2 max waarde omlaag gaat. De VO2 max waarde kun je vertalen naar het prestatieniveau. Daar tegenover staat het voordeel van de lagere luchtdruk De vraag is dan uiteraard: vanaf welke hoogte neemt de netto winst van luchtdruk-VO2 max correctie niet meer toe? Vermoedelijk zal die hoogte bij de lange afstanden sneller in zicht komen dan op de korte afstanden (t.e.m. 1500m). Misschien is Calgary of SLC wel het omslagpunt op de lange afstanden. Op de middenafstanden heb ik niet de indruk dat dat punt daar al bereikt is. In die artikelen wordt ook gezegd dat een sporter binnen 14 dagen wel geacclimatiseerd is. Het zou dus kunnen dat het voordeel van de mensen die op hoogte wonen nagenoeg teniet wordt gedaan. Andersom is het voor de mensen op hoogte denk ik lastiger om te wennen aan tragere omstandigheden op zeeniveau omdat dat meer vermogen kost.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wat óók mee kan spelen is de druk op de benen. We horen de schaatsers daar veel over, maar op dit forum komt het weinig aan de orde. Die druk is hoger en kan ook bijdragen aan het plotseling instorten van sommige schaatsers.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het is niet ingewikkelder, het verschil is dat Eelco een baanbreedte van 4 meter aannam terwijl dit artikel een baanbreedte van 5 meter geeft. Die extra meter maakt de binnenbocht nog een stukje extra kleiner en dus de afstand korter.
 9. Eelco

  Eelco Well-Known Member

 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Mijn voorspelling voor de 10 km:
  1. Greaem Fish (WR)
  2. Ted-Jan Bloemen
  3. Jorrit Bergsma
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 11. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Het VSS is een ander topic ;)
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Snel alvast de voorbeschouwing van de 500m dames. De lijst van de snelle banen:

  Voorspelling_WK_500m_dames.jpg

  Kodaira en Herzog waren dit jaar nog niet zo goed als vorig jaar. Dit jaar is Golikova tot nu toe de beste en zou precies het wereldrecord kunnen rijden. De Nederlandse dames krijgen het nationale record van Oenema binnen bereik. Wie gaat het doen?

  De lijst van de World Cups:

  WorldCups_20192020_500m_dames.jpg

  Deze lijst is nog duidelijker: de eerste 9 (!!!) posities zijn voor Kodaira. Hier eindigt haar race van vorige week wel voor Golikova. Ook hier zijn Fatkulina, Kachanova en Herzog de andere uitdagers. De Canadese dames gaan strijden voor hun nationale record van Lemay (37.22).
 13. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ik vind het jammer dat ze zo laat beginnen... Ik weet niet of ik m'n ogen open kan houden tot de laatste rit van de 10km.
  Zou Tumolero nog kunnen verrassen?
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik zou het helemaal fantastisch vinden, maar een WR geloof ik niet zo in. Misschien als ze een extra dag rust hadden gehad...
 15. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Zo kan ik wel eerst ongestoord naar Flikken Maastricht kijken.
  Maar de kans om in slaap te vallen tijdens de 500 meters is er ook inderdaad :)
  Duif vindt dit leuk.
 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat Canadese record mag er inderdaad ook wel eens aan, hoewel ik het ook wel weer vermakelijk vind dat Hudey, IRvine, and McLean alledrie een PR van vlak boven het record hebben staan en al jaren er steeds net niet aan geraken :D

  Het NL record van Oenema.....Tsja, het zou moeten kunnen, en toch denk ik niet dat ze er al aan gaan komen. Ik geef LdJ trouwens de beste kans.
 17. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Fish had de beste slotrondes op de 5km dus waarschijnlijk ging hij het minste kapot van de vier favorieten, dus hij maakt wel een aardige kans. Bloemen is in topvorm dus ik geef hem ook wel een prima kans.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  2 meter. Een meter omhoog aan de ene rand en een meter omhoog aan de andere rand.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik heb nog nooit een touw gezien dat zomaar langer wordt, maar dat terzijde.

  Was al gemeld dat Carlijn Achtereekte met haar PR gisteren in de Adelskalenderen Antoinette de Jong gepasseerd is als tweede Nederlandse?
  Duif, kernploegfusie, chicagodude en 2 anderen vinden dit leuk.
 20. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Pechstein moet ze toch wel binnen een jaar kunnen passeren hopelijk!

  Nog steeds absurd dat Klassen nog steeds ruim een vol punt voorstaat op de #2 op de lijst....

Deel Deze Pagina