WielerVSS 2012 (14): Tour de France

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 23 jun 2012.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik ben toch wel erg teleurgesteld over de etappe van vandaag. Weer laten ze gewoon een kopgroep rijden waardoor kwal Voeckler al zijn tweede rit wint en ook nog de bollentrui pakt. Morgen maar weer een tegenaanval van Kessiakoff?
  De top drie van het klassement lijkt wel zeker. Misschien nog een aanval van Nibali op plek 2? Overigens staan er maar liefst 10 verschillende nationaliteiten in de top 12!
  En Frank Schleck, als je in zo'n professioneel team zit, is het wel heel raar als er ineens een vergiftiging zou hebben plaats gevonden. Wie is dan die 'onbekende'? Klinkt als het spreekwoordelijke rookgordijn.
 2. eddy

  eddy Well-Known Member

  Voeckler echt een kanjer, geeft nooit op.
  Bergtrui leek onhaalbaar, en toch in de aanval met in de kopgroep ook de nog op dat moment bergkoning Kessiakof .
  En volhouden, heeft natuurlijk wel geluk, dat de groep met de favourieten weer weinig doen.
  Het tempo van de Sky mensen is voldoende om alles in toom de houden.
  Evans is opnieuw door de mand gevallen. Nibali mag nog hopen op een 2e plaats in het eindklassement.
  Hopelijkkan morgen van den broucke aanvallen of miscchien good old Valverde
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik had me ooit voorgenomen om vandaag een vrije middag te nemen, maar het kwam zo slecht uit met mijn werk dat ik het niet heb gedaan. Ben er blij van, want ik haat het om kwallebakje Titi te zien winnen. Nederlanders hebben het iig geprobeerd, waarvoor hulde, maar ze komen gewoon veel te kort.

  Verder baal ik van Schleck, hij houdt zelf vol dat hij vergiftigd is. Tsja, dat zou ik denk ik ook zeggen als ik hem was. Heel heel heel misschien heeft hij gelijk, maar ik denk dat het gewoon een keer botte pech is dat hij tegen de lamp loopt. Hoe vaak zou hij in het verleden ook al hebben gepakt? Ik geloof nooit zo in een sporter die echt altijd clean is en toevallig de eerste keer al direct tegen de lamp loopt. Voor zijn broer is het ook klote, nu kunnen ze een nieuw team misschien wel op hun buik schrijven. Bij RS zullen ze zeker wel weggaan want dat botert daar totaal niet met Bruyneel. Spannende ontwikkelingen, dat dan weer wel.
 4. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik geloof ook nooit zo in al die renners die op eigen houtje lopen te kloten, maar helaas kun je nooit de hele ploeg verantwoordelijk houden (al zou het volgens mij dan rap afgelopen zijn met het hele pakken)
  Maar het is toch ondenkbaar, gezien de twee-eenheid die de broers vormen, dat Andy volledig clean is ?
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  waarbij Froome eigenlijk Keniaan is. Hij voelt zich meer Keniaan dan Brit, maar Kenia heeft niet echt een grote wielerbond dus fietst hij als Brit.
  Maar dat zou 11 nationaliteiten maken...
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het beperken van het aantal tijdritkilometers is wel een goed idee. Je ziet nu dat de bergen weinig grote verschillen opleveren en soms zelfs verschillen opleveren in het voordeel van de tijdrijders. Dat terwijl een tijdrijder soms minuten kan pakken op een klimmerstype. Het verschil wordt dus gemaakt in een tijdrit (saai) en de man-tegen-man-gevechten op de cols zijn wat minder belangrijk geworden.

  Een klimtijdrit op een loper is wel interessant, maar niet in het voordeel van de pure klimmers. Een daaltijdrit zou kunnen (het is wel eens gedaan dacht ik), maar dan alleen maar in een "veilige" afdaling. Nog een idee, een ploegenklimtijdrit (of is dat gewoon een reguliere etappe :) ).

  Heb je dat nog gedaan? Zeg dan maar dag tegen je geld...

  Een virtueel bonuspuntje voor de voorspelling van Eddy!
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als je de het huidige klassement pakt en daar de verschillen van de eerste lange tijdrit nog een keer bij optelt kan je een soort van schatting making voor het eindklassement.

  Wiggins zal winnen, Froome zal tweede blijven en Nibali derde. V.Garderen zal een aanval doen op de vierde plaats van V.d.Broeck als hij opnieuw zo'n fantastische tijdrit laat zien. Evans zal zesde blijven en Zubeldia vermoedelijk zevende. Brajkovic zal de slechte tijdrijder Rolland wel weer inhalen en achtste worden en voor de tiende plaats wordt het spannend tussen Pinot (nu 10e, matige tijdrijder), Roche (nu 11e, redelijke tijdrijder) en Klöden (nu 12e, goede tijdrijder).
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Nee, het was zeker niet dag met je geld geweest, want Voeckler zat wel degelijk bij het groepje dat ik daarmee bedoelde. Sorensen had ook nog gekund. Nee, ik heb het niet aangedurfd omdat ik inzag dat als zo iemand in een groepje vooruitkwam in de Pyreneen, en daar flink punten zou sprokkelen, hij er zo bij zou zijn.

  Ook Sagan in die ene etappe heb ik niet aangedurfd, balen toen hij in een groepje met 5 op kop kwam, maar uiteindelijk won hij niet.
  Alleen mijn inzet op Wiggins is doorgegaan, ik dacht na de eerste Alpenrit, 1,33:1. Toch lekker kassa als je 1000 euro inzet, dan pak je mooi 333 eurootjes mee. Alleen heb ik dat dan weer niet gedaan.

  In de slottrijdrit kunnnen we mooi bij wijze van epiloog nog even zien wie er heel goed door gekomen zijn, en wie op t tandvlees Parijs haalt. Zo zal Froome nog wel wat willen laten zien. van Garderen hoop ik zal VDB nog passeren.
  Evans zit er echt door
 9. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  maillot Jaune Virtuelle

  1. Leenstrafan 23
  2. Proeme 20
  3. Schaatsgirl 20 (maar later)
  4. Dammer en Nogevendit 19
  6.Jippie, Blokland Sabine en Mjosaman 18
  vooral Wroeter staat met een lekke band maar langs de kant. Dat krijg je ervan als je Wiggins (12 punten) niet opneemt.
  fouten voorbehouden.
  Wiggins (12) en Sagan (6) geven de doorslag. Nibali maakt een verschil, slechts paar keer gespeeld. Rolland viel weg op laatste moment, dat had nog 2 of zelfs 4 punten gescheeld voor enkelen.
  Het wegvallen van Evans, van een toch zekere 3e plek, kost de een 2 punten en de ander 4.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Kris Boeckmans zit vandaag in de kopgroep hoewel E.B. Hagen waarschijnlijk de rapste sprinter is, moet je Kris Boeckmans niet onderschatten, die kan ook wel rap aankomen (net als Arashiro trouwens). Ik hoop het althans van wel, dus de kans is nooit 0 zolang je nog renners in koers hebt.

  Ja maar de manier waarop je overwoog geld in te zetten was je winst vrij klein, dat vermenigvuldigd met de kans dat je voor Voeckler (en niet Sørensen) had gekozen is denk ik netto verlies.

  Nou, laten we hopen dat er geen rare dingen meer gebeuren in deze laatste drie ritten.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  We hadden het al over de vele valpartijen waarbij een van de oplossingen zou zijn om eerder in de ronde te beginnen met grote bergetappes. Vandaag hebben we nog een argument gezien waarom de bergetappes beter in het midden van de ronde zouden moeten zitten, vlakke etappes zijn vaak leuker en onvoorspelbaarder in de laatste week! Het was echt een fenomenale finale vandaag, met helaas voor mij een verkeerde winnaar, maar dat neem ik dan maar voor lief.
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb vanmiddag ook met plezier gekeken, en idd totaal andere rit dan in de 1e week. En ik was juist wel blij met de winnaar. :D In de Vuelta beginnen ze straks ook geloof ik op de 3e dag met een bergetappe, laten we hopen dat goed voorbeeld goed doet volgen.
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ja, dat komt ook nog eens omdat er in die eerste week soms nog wel een klein ploegje in het geel komt. Die heeft er dan alle baat bij dat geel te behouden, en laat niemand meer wegrijden, gaatje op 2 min houden, en de sprintersploegen doen de rest.

  Ik wil (heel soms) nog wel eens op velen inzetten, omdat ik vind dat relatief de grote kanshebbers te weinig kans wordt toegedicht, en allerlei kanslozen, die mathematisch nog wel een kansje hebben, krijgen relatief veel kans.
  Zo was de quote van Evans nog lang vrij hoog, terwijl het er gewoon niet meer inzit.
  Als je dan niet voor iemand wil gokken, maar tegen iemand, dus je weet dat iemand niet wint, maar hebt geen idee wie dan wel, kun je je kansen spreiden. Maar hier zat dat er nog niet in zoals ik al zei.
  Zo heb ik voor het EK voetbal mijn geld gezet op duitsland, spanje en nederland. in een vrij vroeg stadium. Allerlei kansloze landjes krijgen allemaal een quoteje, 40, 50 tegen 1 bijvoorbeeld, maar da maakt wel dat die grote landen een vrij hoge quotering hebben.

  De klassementen zijn wel gemaakt, maar door de sprint van vandaag kan Goss nog Greipel voorbij. Veel mensen hebben op Greipel gestemd, zelfs als kopman.
 14. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  De Uitslag

  Algemeen Klassement
  1. Wiggins 6 punten (12 als kopman)
  2. Froome 4 punten (8 als kopman).
  3. Nibali 2 punten (4 als kopman)

  Bergklassement
  1. Voeckler 3 punten (6 als kopman)
  2. Kessiakoff 2 punten (4 als kopman)
  3. C.A. Sorensen 1 punt (2 als kopman)

  Puntenklassement
  1. Sagan 3 punten (6 als kopman)
  2. Greipel 2 punten (4 als kopman)
  3. Goss 1 punt (2 als kopman)

  Het klassement wordt behoorlijk overhoop gegooid. Leenstrafan, die het sterkst voorspelde en 3 bonuspunten ontvangt, neemt de leiding in het klassement. Hij behaalde maar liefst 23 punten door de groene trui volledig goed te voorspellen en door Wiggins en Nibali te spelen voor de gele trui. Verder valt op dat een aantal spelers uit de middenmoot sterk op komen zetten en dankzij een sterke voorspelling nog steeds meedoet om de overwinning. Zo stijgt schaatsgirl van plek 17 naar plek 11 dankzij haar score van 20 punten (+2 bonuspunten). Andere sterke stijgers zijn dammer (die ook 1 bonuspunt verdient met zijn 19 punten), Jippie (van plek 6 naar plek 4), Nogevendit (van plek 11 naar plek 7) en Jan Blokland en Mjosaman (van plek 12 naar plek 9).

  Het klassement
  1.leenstrafan 98 (+26)
  2. Monique 91 (+16)
  3. dedeut 88 (+13)
  4. Jippie 86 (+18)
  5. SprintMaster 84 (+13)
  6. stijnsportgek 83 (+13)
  7. Nogevendit 82 (+19)
  8. eddy 81 (+16)
  9. Jan Blokland 80 (+18)
  9. Mjosaman 80 (+18)
  11. schaatsgirl 79 (+22)
  11. Sabine 79 (+18)
  11. raakie 79 (+17)
  11. USDutchie 79 (+14)
  15. proeme 78 (+19)
  15. Wroeter 78 (+12)
  17. Edwin 68 (+16)
  18. Tijs 64 (+0)
  19. dammer 61 (+20)
  20. Alicja1 55 (+0)
  21. sarah 52 (+18)
  22. droomteam 51 (+0)
  23. Jaco 50 (+13)
  24. willempaap 48 (+13)
  25. Boertje 42 (+12)
  26. Svenfan1 34 (+14)
  27. Reitse 18 (+0)
  28. Rabbiej 12 (+0)
  29. chrissy1979 3 (+0)
  30. Palko 0 (+0)
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Mooi mooi mooi... In een ander spel (vantevoren 25 renners noemen) ging ik flink de mist in door Chris Froome te vergeten hoewel de rest van mijn strategie (geen Nederlanders spelen) wel werkte. In weer een ander spel ben ik halverwege afgehaakt omdat elke dag negen nieuwe renners kiezen toch wel vermoeiend was.

  En hier sta ik nu weer redelijk netjes bovenaan... Had ik nu maar dezelfde knechten om mij heen als Wiggo... :lol:
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Gefeliciteerd Leenstrafan, je staat nu fier bovenaan. Werk aan de winkel voor mij ....
 17. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Ik zak een beetje weg in het klassement. Zal extra risico's gaan nemen voor de OS.
 18. Svenfan1

  Svenfan1 Active Member

  Leenstrafan nu de eenzame koploper, achtervolgd door Monique en dedeut. Jippie is zijn/haar (?) aanval aan het plaatsen, met daarachter een groot peloton van SprintMaster (5) t/m proeme/Wroeter (15). Jammer dat de afwezige Tijs (14pt daarachter) moet lossen.
 19. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  jammer, op de tweede rustdag zag het er nog geweldig uit voor mij, maar Rolland viel dan toch weg, en Goss sprint niet op lijn wat hem net die punten kost (30 straf). Maar uiteindelijk had Leenstraffan als enige de sprinters goed, dus verdiend gewonnen.
  je voorsprong is wel opeens erg groot ! Maar de Vuelta komt nog.
 20. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Mooi gedaan Leenstra. Gefeliciteerd. Zelf ben ik ook niet ontevreden hoor. Sta toch weer bij de eerste tien. En we krijgen nog vele wedstrijden. Waarbij de Vuelta altijd moeilijk te voorspellen is. Het is zeker lastig van te voren een voorspelling te doen. Wie valt uit met pech? Wie gaat voor het klassement? Het blijft altijd een gok. Kijk nu maar weer eens naar Thomas Voeckler.
  Met Zweeler zat ik deze keer goed. 12e en 80e over ruim 6800 deelnemers. Toch mooi 302,50 euro bij een inzet van 42,00 euro.

Deel Deze Pagina